Hyosung (S&T) GT 650 Comet Kullanıcıları...
Reklamlar
-
17 Nisan 2013, 21:01
Dostum senin konjektör olayı iice karmaşık bir hal aldı :-) Hocam o 5 kablonun 3 tanesi statörden gelen uçlara takılacak (ki bu kabloların sırası falan önemli değildir. Genelde sarı renkli olurlar) Diğer 2 uç ise + ve - . Sen şöyle yap. Biri üçlü diğeri ikili 2 adet erkek-dişi soket al. Dediğim gibi üçlü sokette uçların yerinin önemi yok. Ama ikili sokete dikkat et. Konjektörün + çıkışı akünün + sına, - çıkışı akünün akünün eksisine bağlanacak.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:53 ----------
İstersen konjektörün fotoğrafını koy buraya ordan tarif edeyim. Olmadı ben burdan bir tane ayarlayıp gönderecem sana artık :-)
Reklamlar
-
17 Nisan 2013, 21:12
sorma dostum işler karıstı.. Şimdi bastan anlatmaya calısim. Yeni aldığım regülatör de 5 kablolu. Eskisinde hangi renk kablo hangi sokete bağlanıyor ise bunu da öyle bağladım.. Ama karışıklık şurdan kaynaklanıyor. Eski regülatörde 2. ve 3. kablo ile şimdi aldıklarım yer değiştirmiş durumda. yani eskisinde sarı 2. kırmızı 3. kablo idi bunda ise tam tersi. Satın aldığım parçacı şöyle dedi, abi bu yenisinde 2. ve 3. kablonun girdiği soketleri yer değiştir bende öyle yaptım. ama şimdi görüyorum ki bizim konjektörler de zaten 2.3. ve 4. kablolar statörden gelen sokete giriyor ve sen yerlerinin değişmesi sorun olmaz demişsin. Geriye kalıyor 1 ve 5. kablo. acaba onlarda mı ters birşey yaptım bilemedim şimdi.. Şimdi aşağıya inip motoru söküp regülatörün bağlantılarını değiştirip tekrar deneyeceğim (yani 1 ve 5 in soketlerinin yerlerini
If you don't Ride, You don't know...
Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing
-
17 Nisan 2013, 21:31
Dostum bak şimdi motorun manueline baktım oradan söyleyeyim sana.
Motor üzerindeki kablolar: 3 adet sarı kablo, bir adet kırmızı kablo, bir adet üzeri ince beyaz şeritli siyah kablo.
Şimdi bu kablolar üzerinden izah edeyim. Motordaki bu kablolardan 3 adet sarı olanı doğruca statöre gidiyor. Bu kablolar konjektöre 3 fazlı AC gerilim taşıyor.
Kırmızı kablo akünün (+) ucuna gidiyor.
Beyaz şeritli siyah kablo akünün (-) ucuna gidiyor.
Şimdi motor üzerindeki durum böyle. Gelelim senin konjektörüne. Renklerini bilmiyorum ama genelde şöyle olurlar. 3 adet sarı kablo, bir adet kırmızı kablo ve bir adet yeşil kablo. Konjektör üzerindeki sarı kablolar (veya senin konjektöründe hangi aynı renkli 3 kablo ise) motordaki sarı kablolara bağlanacak. Bu kabloların yerleri önemli değil. Yani motor üzerindeki bu 3 sarı kablo, konjektör üzerindeki 3 sarı kabloya herhangi bir şekilde bağlanabilir.
,
Kaldı konjektör üzerinde 2 kablo. Biri kırmızı diğeri yeşil diyelim. Çin malı konjektörlerin çoğu böyle. Bu kırmızı büyük ihtimalle (+) ucu, yeşil ise (-) ucu. Yani motor üzerindeki kırmızı kabloyu konjektör üzerindeki kırmızıya, motor üzerindeki siyah kabloyu ise konjektör üzerindeki yeşile bağlayacaksın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:22 ----------
Resmini koysan 30 saniye sürer çözmek ama sen bilirsin. Muhtemelen statörden gelen sarı kablolardan herhangi ikisine akünün (+) ve (-) sini bağladın. Tabi ki kısa devre oldu ve daha motor çalışmazken kablolar ısınmaya başladı. Yani kabaca şöyle yaptın. Akünün (+) ve (-) ucunu aldın birleştirdin
"I'm not sure whether I'm an actor who races or a racer who acts." Steve McQueen
-
17 Nisan 2013, 21:40
-
17 Nisan 2013, 21:51
Hıımmm motor üzerindeki kablodan ne istemişler ki acep ? Dostum ikisi de siyah mı kabloların ? Dediğim gibi orjinal (-) kablonun ince beyaz şeritleri var. Eğer o kablo duruyorsa diğer siyah (+) dır. Yok ikisi de aynı siyah kablo diyorsan o zaman al kablolardan birini sürt akünün (-) ucuna mesela. Cart cart kıvılcım çıkarsa o sürttüğün uç (+) demektir. Yok hiçbirşey olmuyorsa (-) dir. Tabi bunları elinde multimetren yok varsayımıyla söylüyorum. Yoksa multimetreyle hemen tespit edersin hangisi (+) hangisi (-).
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:46 ----------
Abi bu yeni taktığın konjektör mü ? Ucunda kaç soket var bunun ? 5'li bir soket mi biri 3'lü diğeri 2'li iki soket mi ? Herhangi bir tarafında parça no.su yazıyor mu bir bakalım hangi kablo nereye gidecek ?
"I'm not sure whether I'm an actor who races or a racer who acts." Steve McQueen
-
17 Nisan 2013, 22:05
Hocam bu şimdilik idare etsin diye aldığım mondial in cart curt marka regulatoru.. Arkasında sadece 0912 yazıyor buda üretim tarihi falandır diye düşünüyorum.. 15 TL ye aldım yani başına birşey gelirse üzülmem ama şimdilik işimi görürse de çok sevinirim.
Voltmetrem var.. Onu nasıl ölçerim?
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:02 ----------
Anaaa resime dikkatli bakarken farkettim!! Bu b.k yiyen kırık ya!! Sag deliğin altından bir çatlak var!! Kırılmamış ama çatlamış!!! Haydaa!!!!
Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing
-
17 Nisan 2013, 22:31
Dostum o konjektör uygun konjektör değil gibi. Emin değilim ama galiba 2 fazlı almışsın. 3 fazlı statöre uygun olanını almalısın. Aşağıdaki gibi mesela:
http://www.bizimmotor.net/urunler/mct-250-konjektor/145
-
17 Nisan 2013, 23:44
Hmmm tamam ustad yarin alip sonucu yaziyorum ivedilikle :-)
Hepsini gectimde sayfayi canli tutuyor benim motor eksik olmasin ona seviniyorum :-)
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:24 ----------
Dostum 3 farkli urun var.. Asagida linkleri..
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-motosiklet-mct-250-konjektor-100059754/detay/
http://www.bizimmotor.net/urunler/mct-250-konjektor/145/
http://www.bizimmotor.com/index.php?route=product/product&product_id=636
Yalniz bizimmotor sitesinde iki farkli konjektor var.. Birisine 30 birine 25 demis.. 30 TLolanda elektronik ibaresi kullanmis.. Bu mosfet falan degildir degilmi?
-
17 Nisan 2013, 23:52
-
18 Nisan 2013, 17:26
Hocam dediğiniz konjektörü aldım lakin 6 kablolu bu meret.. Ustaya sorduk 3 sarı alternatör sorun yok, aküye giden kablolar siyah, kırmızı ve yeşil.. Kırmızı + uca, yeşil - uca girecek siyahı boşta bırakın problem olmaz dedi??? Ulan şu işin standartı yokmu herkes ayrı birşey söylüyor
-
18 Nisan 2013, 18:55
bu sefer usta doğru söylemiş. siyah kabloyu boşta bırak. o kablo şarj göstergesi olan araçlar için sanırım. boşta bırakırsan sorun olmaz. tabi ucu açıkta durmasın yalıtımını yap
-
18 Nisan 2013, 21:14
Evet yeni konjektoru taktim siyah kabloyu bosta birakip yalitimini yaptim lakin kablolar gene cok isindi ve maksimum sarj degeri gene 12,5 -13 V larda kaldi. Yani sorun stator sanirsam artik eminiz.. Yeni bir stator farz oldu.. :( ya sardiracaz 250 kagit bayilcaz yada orjinalini alacaz.. Pufff!!!
-
18 Nisan 2013, 21:42
750ye yenı aldım ben RR'a sardırmada garantı vermıyorlar kürşat. rıske gırmedım ben de.
-
18 Nisan 2013, 21:46
750? ?? Neden bu kadar pahali? Daha ucuzlari var hocam piyasada..
-
18 Nisan 2013, 21:51
bayi fiyatı bu.
2.el leri 350-450 arasıydı.
300-350ye sararız dedıler.
sen ne kadar fıyat aldın?
-
19 Nisan 2013, 00:46
Valla hocam sarma isi bizim motorlarda 150-250 tl arasi degisiyor.. Orjinal stator kanuni de 270 tl civari.. Sanirsam orjinal alacagim..
-
19 Nisan 2013, 01:03
dreamkiller adlı üyeden alıntı
Evet yeni konjektoru taktim siyah kabloyu bosta birakip yalitimini yaptim lakin kablolar gene cok isindi ve maksimum sarj degeri gene 12,5 -13 V larda kaldi. Yani sorun stator sanirsam artik eminiz.. Yeni bir stator farz oldu.. :( ya sardiracaz 250 kagit bayilcaz yada orjinalini alacaz.. Pufff!!!
Abi hemen statöre yüklenme. Statörün ölçümünü yaptın mı ? 5000 devirde statörün tüm uçları arasında 70 Volt görmen lazım (AC gerilim). Ayrıca aynı uçların motosikletle şase yapmaması lazım. Önce bunları bir kontrol et.
Bunları kontrol ettikten sonra statörün arızalı olduğundan eminsen tabi ki önce sardırma yoluna git. Sakın 250 lira falan vermeye kalkma. O ne abi soyguncu mu, bobinci mi bunlar ? Benim de statör arızalanmıştı. Bir ustayla konuştum, 100 lira istedi. Ben gittim bir bobinajcıdan aynı kalınlıkta bobin teli aldım. Sonra internetten 1-2 gün araştırdım nasıl sarılacak diye. Sonra da oturup kendim sardım. Sattığım güne kadar da gayet güzel çalışıyordu. Ama sanırım yine bu başlık atında söylemiştim. Ellerim yara bere içinde kalmıştı sararken, o yüzden tavsiye etmiyorum
Kawasaki'nin bazı 250'lik ve 500'lüklerinin statörü uyuyor diye hatırlıyorum. EX250, EX500, EN500 vb. E-bay'de araştırabilirsin. Sıfır alırsan herhalde 100 dolar civarına malolur. İkinci el de bakabilirsin. Almadan önce statörün boyutları konusunda satıcıyla mutlaka mutabık kal, Hyo'ya uyacağına emin ol. Örnek aşağıda :
http://www.ebay.com/itm/Electrosport...b868f7&vxp=mtr
Abi senin motorun derdinden kendi motorumla ilgilenemez oldum Şaka bir yana inşallah yakında ayağa kalkar motorun da keyifle binersin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:58 ----------
Bak mesela bu olabilir gibi duruyor...
http://www.ebay.com/itm/KAWASAKI-ZX2...item3f01853658
Best offer demiş adam. Motora uyduğu teyit edilirse 50 dolara alınır. Statörün üzerindeki yalıtıma dikkatini çekerim.
-
19 Nisan 2013, 01:09
Eski kawaci olarak olaya bir el atiyorum hemen :-)
-
19 Nisan 2013, 10:12
Birisine sardırmak da epey riskli. Eğer saracak kişi, kızgın motor yağı içinde çalışacak bir sarımı nasıl yalıtacağını bilmiyorsa çok güzel işçilik de çıkarsa yine cortlar stator. bobinlerin altında kaliteli yalıtım malzemesi ve epoksi yalıtım yapması lazım.
Şimdi stator'un ruh sağlığı ile ilgili basitçe bir bilgilendirme yapayım. şibumi yazmış güzel güzel, ama biraz sadeleştirme gereği duydum.
Eğer çok tırt bir multimetre almadıysan, bir yerlerde kısadevre modu vardır. göbekteki tekerin etrafında bi kenarında dikine çizgi olan üçgen olması lazım. bulamazsan sırayla şöyle deneyip multimetrenin kısadevre ayarını bul. ortadaki tekerin konumunu değiştirip multimetre uçlarını aynı metale değdir ( mesela bir anahtara ) eğer bip diye öterse kısadevre modunu buldun demektir.
şimdi, statordan konjektöre gelen 3 kabloyu artık biliyosun artık. sokette 3 tane metal uç var. bunlar statorun üç farklı bölgesinden gelen uçlar. bunların hiç bir şekilde motorun şasesi ile kısadevre olmaması lazım.
multimetreyi kısadevre moduna aldıktan sonra, uçlarından birini motorun şasesinin çıplak bir yerine değdir. hatta mümkünse orada sabit kalsın kendisi.( verniksiz bir vida kafası yada kromajlı bir parça olabilir. boyalı yerler malum cereyanı geçirmiyor. )
multimetrenin diğer ucunu da sırayla statorden gelen o üç çıkışa sırayla ayrı ayrı değdir. Eğer herhangi birisinde veya birden fazlasında biiiplerse stator gitmiş demektir.
--------------------------------------
E ama biplemedi? dersen
multimetre üstünde şuna " ~ " benzer bir sembol olması lazım. veya AC yazar. alternatif akım ölçme bölgesi. buralarda 2 , 20 , 200 gibi seçenekler olur. bu seçeneklerden 200'ü makbul( varsa tabi. ama her türlü AC bölgesinde olması lazım multimetre tekeri.)
stator'un üç kablosunu konjektörden ayır. konjektör'ü de aküden ayır. motoru çalıştır ( konjektör ve stator ayrı iken enjeksiyonlu motorların beyni zortlayabilir. bu anlattığım sadece karbüratörlü ve özel elektronik beyni olmayan motorlar için mümkün )
bu noktada yardıma ihtiyacın var. sen statoru ölçerken birisinin de gaz vermesi gerek.
multimetrenin iki ucunu, statordan gelen üç kablodan rastgele iki tanesine tut. sen multimetre uçlarını tutarken, gaz verici şahıs motor devrini 5000 devir cıvarına getirip sabit tutmaya çalışsın.
Eğer ki 5000 devir civarlarında, multimetrede okuduğun değer 70 volt ve üstündeyse, statorun 3 bölgesinden birisi sağlam demektir.
şimdi üç çıkış olduğuna göre, yukardaki testi şu şekilde tekrar etmelisin.
Çıkışlara A, B, C diye isim verelim.
önce A-B arası test yap.
Sonra A-C arası test yap.
Sonra da B-C arası test yap.
Yaz bi yere sonuçları.
Eğer bir tanesi bile 70 volttan az ise stator zortingen.
Eğer hepsi 70 volt üstü, ama işte iki tanesi 85, bir tanesi 72 volt ise, üçünde de birbirine çok yakın değerler değil ise, gene stator zortingen
GT 650 böyle bir motor meslek sahibi yapar adamı :D
He, olayın benim açımdan görünen şekli şu : Eğer stator orjinal stator ise, bu gün arıza çıkarmasa da yarın çıkartıcak sağlamsa bile çözüm üret derim.
Eğer orjinal stator ise, hala zortlamaması şans. Zortlayınca dert edeceğine, bence hazır soyunmuşken ya yeni versiyon orjinali ile değiştir, yada güvenilir bir ustaya ver parasını biraz daha kalın tel ile yeniden sarsın.
Benim edindiğim bilgiye göre, orjinal sarım teli .98 mm benim motorda şu anda 1.05mm sarılı. ama ben biraz pinpiriklenmiş durumdayım. Bu aralar taşınma yer değiştirme atölye kurma derdimden motora odaklanamıyorum. Taşınır taşınmaz statorumu 1.1, hatta sarılabilecek yeri varsa 1.2 telden yeniden saracağım.
-
19 Nisan 2013, 10:22
Valla ne diyeyim sanırsam bu pop yiyeni yenisi ile değiştireceğim!!! Baksan sarımına garanti veren yer 250 TL istiyor.. Hadi pazarlıkla 225 diyelim Eee orjinali zaten bu poğ yiyenin 270 TL yani riske edemem bu saatten sonra hocam
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)
Bu Konudaki Etiketler