Hyosung (S&T) GT 650 Comet Kullanıcıları...
Reklamlar
-
15 Nisan 2013, 22:55
mrb arkadaşlar,bugün biraz can sıkıntısından olsa gerek,benim hayvanın yaza hazırlık bakımını filan yapim derken,debriyaj telini değiştıreyım dedim,vaktide gelmişti,basit bi iş gibi görünüyodu ama yenisini bi türlü takmayı beceremedim,acaba dikkat gerektiren bi ayrıntısımı var işin.eskisinide takamadım,öyle kalakaldım :-)
Reklamlar
-
15 Nisan 2013, 23:51
Chronix adlı üyeden alıntı
aldığın lastiklerin fiyatı nedir bilmiyorum ama ekonomik ve fiyatına göre performansı olan sava lastiğini önerebilirim.
sava
dostum önerin için teşekkür ederim araştıracağım.. Lakin Sava markasını hiç duymadım??? Kullanıyormusun?
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:39 ----------
[IMG][/IMG]
fena değerler almamış!!!
If you don't Ride, You don't know...
Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing
-
16 Nisan 2013, 00:02
dreamkiller adlı üyeden alıntı
dostum önerin için teşekkür ederim araştıracağım.. Lakin Sava markasını hiç duymadım??? Kullanıyormusun?
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:39 ----------
http://<a href="http://bit.ly/c25MCx...5m.png</a></a>
fena değerler almamış!!!
kullanıyorum hocam, motorun ön lastiği sava,yağışlı yolda ve frenlemede memnunum..
Two Against the World
Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200
-
16 Nisan 2013, 00:15
bakalım o zaman belkide motor kawa degil ama lastik sava deriz
Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing
-
16 Nisan 2013, 00:35
Hocam ne yazim bilemedim
Konjektör sorunsalı devam ediyor.. Yerim dar kıpırdayamıyorum bir yere.. Yurt dışındaki bir iki arkadasa haber saldım konjektörü yurt dışından getirteceğim.. Sonra şu karbüratör için gene açmak gerekecek zira çiğ benzin kokusunu hala alıyorum.. Sanırsam şamandıra siparişi vermem lazım değiştirsem iyi olacak..
Önümüzdeki ay Avon Storm Grip II ön arka lastik alıyorum.
motoru mat fümeye kaplatacaktım lakin şimdilik vazgeçtim tokurun rengi hoşuma gitmeye başladı
Kapalı ortamda yada ilk çalışmada soğuk motorda benzin kokusu alman gayet normal. Bunun dışında başka bir durum mu var?
Konjektörün ebay'de ucuzları da var
-
16 Nisan 2013, 01:11
Mersin İl Temsilcisi
sava ve maxxis iyidir, candır..
DOT tarihlerine dikkat edin ve uygun hamuru isteyin.
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
-
16 Nisan 2013, 09:46
-
16 Nisan 2013, 12:03
_engiin adlı üyeden alıntı
mrb arkadaşlar,bugün biraz can sıkıntısından olsa gerek,benim hayvanın yaza hazırlık bakımını filan yapim derken,debriyaj telini değiştıreyım dedim,vaktide gelmişti,basit bi iş gibi görünüyodu ama yenisini bi türlü takmayı beceremedim,acaba dikkat gerektiren bi ayrıntısımı var işin.eskisinide takamadım,öyle kalakaldım :-)
Seninle cevahir önünde görüşmüştük kaldıydı sonra. arka amortisörünü değiştirdin mi ? Giderken bile çok sekiyordu
yürekçe adlı üyeden alıntı
sava ve maxxis iyidir, candır..
DOT tarihlerine dikkat edin ve uygun hamuru isteyin.
Maxxis üzerinde NYLON yazıyor. Yumuşak ama pek güven vermedi bu sebeple
Sava aslında Bridstone (du galiba) marka olup üretimde hata olunca düzgün biçimde geri dönüştürülen lastiklerden yapılan bir lastik.
Yol gezerin ve "ben o paraya 1500km yol yaparım benzin alırım" diyenin dostu
Avon ile arasında 200 TL fiyat oynuyor ve ben sanırım sava alacagım.. Zira 200 tl ye konjektörü ve bazı elektrik problemlerini çözebilirim.. Sanırsam tüm bu işler bittiğin nur topu gibi olacak tokur bu sefer kıyıp satamayacagım
İlk çalıştırmada benzin kokusu alıyorum.. Bu beni rahatsız ediyor.. Birde sanki çok yakıyor arkadaş..
Elektrik problemini çözdükten sonra ilgileneceğim bu işlerle.. Lakin bu konjektör olayı patladıktan sonra şimdi motor gaz yememeye başladı.. Yani o ivmelenmesi fırtına gibi olan motor gitsemmi gitmesem mi triplerine giriyor.. Devirlenirken birden devir kesiyor.. Sanırsam elektrik sistemindeki problem ateşleme bobinlerine, kablolarına, bujilere...vb de sıçradı.. Yada garibim akü tek başına yetemiyor tüm bunlara
yani işin kısası TOKUR la bir süre daha işim var ondan sonra kim tutar bizi
Benim motorun eski sahibi santel mi sanel mi nedir bi marka araba konjektörü takmıştı. Motorun çalışmasında sıkıntı yok fakat kontağı uzun süre açık bırakıp motoru çalıştırmazsan bobinleri yakabilir durumdaydı :D Bunun dışında bir problem olmuyordu çalıştırmada.
Şuanlık para ayıramam dersen sana verebilirim bu konjektörü idare edersin bir süre?
ebay de şu linkten bak ;)
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_odkw=rectifier&_osacat=0&_from=R40&_trksid =p2045573.m570.l1311.R3.TR10.TRC0&_nkw=regulator+r ectifier&_sacat=0
-
16 Nisan 2013, 16:34
-
17 Nisan 2013, 09:01
Aga bu cumartesi yedi göllere kampa gidiyoruz. İster bu hafta ister diğer hafta garajda görüşebiliriz
Engin'in motora rahat 6 8 ay önce bakmıştım. Ama nasip değilmiş
-
17 Nisan 2013, 09:48
Maxxis lastikten uzak durun. Kauçuktan hiç nasibini almamış bir arkadaştır kendisi. Benim cometin arkasına sıfır takmıştım. Hayatımda bu kadar kötü bir lastik görmedim. Bütün sürüş keyfinizin içine eder. Sava lastiği ilk kez duydum. Bence lastik işinde tanıdık markalardan şaşmamak lazım. Geçen hafta Metzeler ile neredeyse 400 km yağmurda sürüş yaptım. Marka fanatiği olmayı sevmem ama bu lastikleri hakikaten çok sevdim.
Konjektör işini bu kadar kafana takma. Fiziksel olarak yerine sığdırabildiğin her türlü konjektörü kullanabilirsin. Hatta konjektörün yerini değiştirerek sığmayanları da kullanabilirsin. Sadece soketlerini birbirine uydurmalısın. Şimdilik 10 liraya çin malı bir konjektör al kullan. Bir tane de yedek bulundur. Bu arada dediğim MOSFET konjektör işine giriş.
Motorda standardın dışında bir teçhizat kullanmaman elektrik sisteminin sağlığı açısından çok önemli. Sis farı, 100W ön far ampulü, xenon far, havalı korna, elcik ısıtma vb. Mesela bazı arkadaşlar aydınlatma daha iyi olsun için fara 100W ampül takıyorlar. Hem far tasına zarar, hem de elektrik sistemine.
Elinden geliyorsa arka stop ve fren lambaları ile sinyalleri led yapabilirsin. Elektrik tüketimi çok düşecektir. Bir tane de küçük voltmetre tak motora, her zaman önünde olsun son durum.
"I'm not sure whether I'm an actor who races or a racer who acts." Steve McQueen
-
17 Nisan 2013, 10:34
Hacı eskiden senin yorumları korider da görüyordum nickini hatırlıyorum. O zaman seni gavur zannettiydim ya :D
Maxxis benim gt250nin arkasında var shinko kadar rezalet bir lastik. Üzerinde NYLON yazıyor yav daha ne olsun.
Sava goodyear markanın mış bridston değil. Endurocuların çok fazla kullandığı bir marka. Yani ben limitleri zorlamam orta kalite birşey olsun diyorsanız. Fiyat performansı çok iyi.
Gt650 ye michealen pilot road 1 taktım balans takma vs 720 tl fiyat verdim. 250den 650ye geçmenin acemiliği olabilir 2-3 defa kalkışta veya yavaş hızda köşe dönüşte ufaktan yanladığını hissettim.
Şuan motosiklet gayet iyi ön kafayı naked ile değiştiricem galiba böyle pek sevmedim neden bilmem çirkince geliyor gözüme.
Sinyalleri led ile değiştirince çok hızlı göz kırpıyor ara devre lazım galiba
-
17 Nisan 2013, 10:49
Sava nın elinde lastik yok.. Sanırsam bekleyecegim haziran temmus gibi gelecekmiş.. Dün ana bayisi ile görüştüm hadımköy tarafındaymış yerleri perşembe uğrayacağım.. Ön arka takıma MC50 midir nedir ona 450 TL fiyat verdiler çok çok iyi gibi geldi bana siz ne dersiniz?
-
17 Nisan 2013, 10:54
mc50 nin 110/70-17 sini dün taktırdım henüz test edemedim 118 tl ye aldım.
http://alfamotorsiklet.com/pg/sava/moto/mc50.html
Bu lastiği burdan aldım Bakırköy koşuyolunda araya getirtirler aynı fiyat hadımköye kadar gitme tam evin nerede bilmiyorum
iletişim bilgileri
Alfa Motorsiklet, Mehmet Karabaş (Ege ve Akdeniz Bölge Bayisi)
Adres : Koşuyolu Caddesi, No :30/3 Bakırköy – İstanbul
Telefon : 0212 572 79 99 Cep : 0532 424 97 73
Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...
-
17 Nisan 2013, 19:03
Ev anadolu yakasında bakalım önümüzdeki ay alacağım eğer lastik gelirse.. Hem o zamana kadar sende kullanır deneyimlerini aktarırsın iyi olur???
Bu arada Shi-bumi , UNdocab.. Bir adet deneme amaçlı Mondial konjektör satın aldım.. Bir oto elektrikçiye gittim çıkışlarını ayarlattım(?) (aldıgım konjektörde 5 kablo tek çıkış var orjinal üzerinde çıkanda 5 kablo iki ayrı soket var) lakin motora taktım kabloları yerleştirdim ama o da ne? Konjektör motor daha çalışmıyorken başladı ısınmaya.. Ayrıca kablolarda ısındı!! Hemen çıkarttım soketleri tırstım yalnız şöyle bir problem vardı.. Yeni aldıgım konjektördeki ikinci kablo ve ücüncü kablonun renkleri tutmadığından aldıgım yer dediki bu iki kablonun yerlerini değiştireceksin.. Oto elektrikçiye o şekilde tarif ettim.. Yani ikinci kablo ücüncü kablonun yerine üçüncü de ikincinin yerine takıldı.. Yanlıs birşey mi yaptık? Renkleri tutmasada orjinal haliyle mi takılacaktı kablolar?
-
17 Nisan 2013, 19:39
Bi terslik var o kesin de hangi uçlar nereye gelecek olduğu senin aldığın konjektöre göre değişir. Takacak kişinin doğru ucu ölçerek bulması gerekiyor yada diyagramdan bakacak.
Ben bilmiyorum nasıl olması gerektiğini.
-
17 Nisan 2013, 19:43
valla hep corba oldu hocam bildigin gibi degil :( kabloların sırası mı önemli rengi mi? onu bilsek çözerim olayı aslında..
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:41 ----------
Yani rengi ve sırası tutmayan iki kablo vardı.. Eger rengi önemli ise yanlıs birşey yapmadık eskisine göre bagladık, yok efendim sırası önemli ise hemen müdahele etme şansım var..
-
17 Nisan 2013, 19:51
valla hep corba oldu hocam bildigin gibi degil :( kabloların sırası mı önemli rengi mi? onu bilsek çözerim olayı aslında..
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:41 ----------
Yani rengi ve sırası tutmayan iki kablo vardı.. Eger rengi önemli ise yanlıs birşey yapmadık eskisine göre bagladık, yok efendim sırası önemli ise hemen müdahele etme şansım var..
İki dediğinde orjinal parça ve senin aldığının çalışma diyagramına bakar. Aslında olay çalışma diyagramlarını uydurmak fakat bazı renkler kablolalarda bazı uçlar için standarttır. Bu sebeple renkler uyar. Asıl uydurman gereken giriş ve çıkış uçları.
Bilen birisi yapsın dene yanıl yapma yoksa zarar verebilirsin başka parçalara
-
17 Nisan 2013, 19:54
:( yahu kafayı yemek üzereyim.. Tamam bu sefer oldu diyorum gene olmuyor.. Neyse durmak yok yola devam
-
17 Nisan 2013, 20:43
Sakin acele etme. Şeytan yedek kulübesinde bekliyor ona göre.
İngilizce bilgin iyi ise servis manuel indir oradan uçlara bak. Belki birşeyler çıkarırsın
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)
Bu Konudaki Etiketler