Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Hyosung (S&T) GT 650 Comet Kullanıcıları...

Motovento
    REKLAM ALANI
    sessizsakin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    benelli tnt25
    Alıntı alidgn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aynen oyle oldu hocam.. 1 rehın 2 ıcra temızledım fakat adam sımdıde avukat parasını odemıyor param yok dıyor..
    odeyecegı mıktarda 346 lıra.
    onu gectım bana oyle bı motor satmıskı ... motorun dıslılerının ıcınden 10 cm uzunlugunda spralle kesılmıs bır demır cubuk cıktı...
    ve motor kısmı o kadar ıs bılmeyen ustaların elınden gecmıskı..
    ya ne yapacagımı sasırdım kaldım..

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:00 ----------

yag fıltresını hayal edemeyecegınız sekılde cıkardım ıcınden..
    kutu kola sısesını sıkarsınız ya aynen oyle..
    6 7 parcasında sacma salak yapılmıs kaynaklar.. hertarafta degısık vıdalar hatta bazı en onemlı yerlerınde vıda yok..
    neyse basımıza geldı bı kere..

Çok geçmiş olsun. Benim ilk tavsiyem, madem bu kadar sorunu var motosikletin, Toparlamak için kesinlikle acele etmeyin. Çünkü acele olarak üretmeye çalışacağınız her çözüm, ya tam çözüm olmuyor yada çok paraya maloluyor.

Benim comet'te de şarj sorunu ortaya çıkınca alel acele kendim ( bildiğimden ) stator sargılarını değiştirdim. aceleye getirdiğim için iyi olmadı ve ilk yaptığım yandı. sonra bir daha sök. bir daha sar. ikinci sardığımda olabildiğince özen gösterdim ve hala da sorunsuz çalışıyor. İlk başta bu özeni göstersem ve yeterli zaman ayırsaydım, boşuna sök tak diğer bir sürü ıvır zıvırla uğraşmamış olacaktım.

Bence ortadaki bütün sorunların ana sebebi motorun yağsız ve bakımsız kalmış olması.

Tavsiyem?

silindir üst kapağına 2000 lira para harcamayın.

Çünkü eğer ezilmiş kola tenekesine benzer bir yağ filtresi çıkardıysanız, silindir başlığını değiştirmek, günü kurtarmak olabilir.

öncelikle güvenilir bir usta bulun. motoru komple dağıtın. Bütün dişli, silindir, gömlekler, yataklamalar, ne varsa gözden geçirip inceleyin. her parçanın sağlık durumunu gözden geçirip, gördüğünüz ufak tefek sorunların bile bi kenara yazın.

Bunun arkasından, sorunlu parçalar, basit tamir işlemleri ile düzeltilebiliyor mu buna bakın. Düzelemeyenlerin yenilerini almak üzere araştırın. ucuz olan parçaları düşünmeyip sıfır alın.

Ucuza çıkmayan parçaları da ikinci el olarak araştırın. Diğer konuda bir parçaya 4000 diyen olmuş. ona 500 veririm diye cevap yazın hatta 300. elinde gerçekten parça varsa, yakın zamanda sizden başka satabileceği insan olmadığını o da bildiğinden ık cık dese de uygun bir fiyata vermeyi kabul eder ama tavsiyem görüp elinizle dokunarak karar verip alın.

Silindir başlığını gerçekten değiştirmeniz gerekmiyor olabilir. bundan kesinlikle emin olun.

Durum buysa, yerinizde olsam dediğim gibi yapardım. yoksa bu gün silindir kapağını değiştirirsiniz, yarın piston gider. ertesi gün başka birşey. bu da moral ve sinir bozar.

Kesinlikle acil ve hemen halletmeye çalışmayın. ancak kazıklanmanıza, kısa zamanda çok para harcamanıza ve geçici çözümlerle günü kurtarmanıza sebep olur.

Elbette sezon başı. Ama sezonun yarısını gözden çıkartın bence, ki diğer yarısı keyifli geçsin. yoksa bütün sezon yolda kalmalar, sorunlar ve diğer ıvır zıvırla hepten keyifsiz olacaksınız.

Bir de comet'in zaten bir ayağı çukurda olan itibarı iyice yerlerde sürünecek
    !?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    alidgn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hyosung gt250R-Bmw f650- tvs 150-hyosung GT 650 R
    oncelıkle dostum merhaba,
    motoru tanıdık bıldık ve gercekten ısını ınce eleyıp sık dokuyan bır ustaya verdım mersınde de herkese bu ustayı tavsıye ederım..
    motoru komple soktuk her parcayı ayrı bır kutuya koyduk mesela on sılındırlerı on sılındır kutusuna gıbı.
    parcaları guzelce bır yıkadıktan sonra butun parcalardakı sorunları tespıt ettık..
    ve ondan sonra parca aramaya basladık..
    kı gercekten soyle bır durum var bu benım aradıgım parcalar torna ısıyle veya rektefeyle de duzelır ama bendekı tıtızlık kımsede yok..
    kı en son caremızde bu olacak sanırım.
    fakat her ne olur sa olsun ben motordan cok ama cok sogudum.
    Çok acılar çekerim çok acılar, köpek değilim onu ısıramam.. Isırırım dudağımı. Büyük kişilerin sırlarına ortağım, gene de nah şu kadar övünemem. Bütün ayıplar bende ama, ne yapıp yapmalı ulaşmalı dostlara. Geri de kalmayı kendime yediremem..

shi_bumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Caponord
    Senin açtığın başlıkta da söylemiştim. Bu kadar borcu harcı olan adamın motosikletine iyi bakmasının imkanı ihtimali yok. Dediğim çıkmış. Neyse olan olmuş tabi. Ben ilk dileğimi yineleyeyim. İnşallah biraz ucuza almışsındır motosikleti. Türkiye'de insanlar mallarına bu kadar özen gösteriyor işte. Ben yabancı forumları da çok yakın takip ediyorum. Adamlar neler yapıyor motorlarına, akla hayale gelmeyecek bakımları için nasıl bir para ve enerji harcıyorlar şaşarsın. Tabi insanlar şimdi herşey refah seviyesiyle alakalı diyecek. Kısmen katılmakla beraber, insanın kısıtlı bütçesiyle bile motoruna iyi bakabileceğine inanıyorum ben.

Parça bulmak için yabancı siteleri gözardı etme derim. İngilizcen yoksa ben elimden geldiğince yardımcı olurum. Mesela arka silindir üst kapak diyorsun. E-bay'de 100 dolara var:

http://www.ebay.com/itm/HYOSUNG-GT65...c4f179&vxp=mtr

Türkiye'ye göndermiyor olabilir ama USShoppex gibi web siteleri yardımıyla malın önce ABD'deki bir adrese oradanda Türkiye'ye gönderilmesini sağlayabilirsin. Tabi bu arada bu parçanın senin motoruna uyumluluğu ile ilgili olarak satıcıyla temas kurman iyi olur. Karbüratörlü ve enjeksiyonlu modeller arasında ne gibi farklılıklar var hiç bir fikrim yok. Motor blokları aynı sanırım ama emin değilim.

Neredeyse tüm parçaları bulabileceğin bir site:

http://www.hyosungsource.com/

ebay.co.uk sitesinin arama bölümüne gt650 comet yaz bir bak istersen. Muhtemelen biri motorunu parça parça satıyor. İşine yarayacak birşeyler çıkabilir.
    "I'm not sure whether I'm an actor who races or a racer who acts." Steve McQueen

dreamkiller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    Cok buyuk gecmis olsun.. Bende sık sık sorun yasarim tokur la lakin bir turlu soguyamadim. Seviyorum keratayi :-)
    If you don't Ride, You don't know...

Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing

UNdocab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    aldım motoru

inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tekrardan hayırlı olsun.
    UNdocab bunu beğendi.
    www.motorumla.net

Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    eyv sağol

Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    Hayırlı olsun...
    UNdocab bunu beğendi.

Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing

Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    sağol.
    kadir de sende isyanımdasınız madem. cuma akşam ibb florya tesislerde muhabbet var 10 kişiden fazla olur sayı sizde gelsenize
    zenon bunu beğendi.

zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    Alıntı UNdocab adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sağol.
    kadir de sende isyanımdasınız madem. cuma akşam ibb florya tesislerde muhabbet var 10 kişiden fazla olur sayı sizde gelsenize
    Florya değil Avcılar İBB sosyal tesisleri Celal ;)
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    Valla hocam ben kendi adıma gelmek isterim de Avcılar bana tekirdağ kadar uzak

Motosikleti
    hyosung gt 650 comet
    arkadaşlar dün yamaha r1 i olan bi arkadaşım benim cometi test etmek ıstedı sahıl yolunda bır ıkı tur atıp yanıma geldı ve o anki yuz ifadesini hepinizin görmesini isterdim bana : ohaaa oğlum bu nası bışi lan hayvanmı beslıyosun bloğun içinde dedi )))) ben bu cometi her geçen gün daha fazla seviyorum........
    zenon bunu beğendi.

zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    Cometlerde ivmelenme daha cok hissediliyor bu birde 650 olunca oha falan oluyor millet :D
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

Pistolero_10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2012 Hyosung GT 250 R & '08 Honda CBR 600RR
    vergi sistemi yüzünden yazık oluyor şu motorlara sıfır alan olmuyor
    '78 Peugeot GL 10 - '06 Monero Angel 150 - '05 Kanuni Seyhan 150 - '07 Hyosung Gt 250 R - '12 Hyosung Gt 250 R - '05 Honda CBR 600 F - '08 Honda CBR 600 RR

Motosikleti
    hyosung gt 650 comet
    adamlar 17500 fıyat koymuşlar ducati monster 19900 hangı akıllı aradakı bu kadarcık farka ramen hyosung alırki.valla ben bu makına altımda paralanana kadar bınmeyı düşünüyorum bu performansı yakalayabıleceğim bı japon almam ıcın en az 7 8 bın daha vermem gerekecek ... ne gerek varki

sessizsakin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    benelli tnt25
    Alıntı UNdocab adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun.
    Naked'dan çevrilmiş sanırım. muayene de sıkıntı çıkartıyorlar mı acep?
    !?

Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    Alıntı sessizsakin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun.
    Naked'dan çevrilmiş sanırım. muayene de sıkıntı çıkartıyorlar mı acep?
    eyv sağol. evet öyle. orj kafa da bende.sahibinden.com daki bursadan 1.5 yıldır ilânda olan motor :-)
    sorun olsa olsa far ayarından olur ki o da düzgün 2014 e kadar muayenesi var

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    aşığınım yanında olamasam da....
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    Üstad bırak ne aşığı olkacaksın yaa.. Statör konjektör ...vb Herif yemin ederim ocağıma incir ağacı dikti!! Yaptırmıcam kedilere yuva olsun serefsiz TOKUR!!!

Şimdi statör sardır 150-200 kağıt, konjektör kaç para bilemiyorum.. Bitmişiz abicim biz bu paranın yoklugunda sürekli masraf yeter lan!!!

Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    orj yokmuydu üzerinde yanmayan konjektörlerden
    ben alır almaz değiştirdim. 162tl

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)

Bu Konudaki Etiketler