Çok geçmiş olsun. Benim ilk tavsiyem, madem bu kadar sorunu var motosikletin, Toparlamak için kesinlikle acele etmeyin. Çünkü acele olarak üretmeye çalışacağınız her çözüm, ya tam çözüm olmuyor yada çok paraya maloluyor.
Benim comet'te de şarj sorunu ortaya çıkınca alel acele kendim ( bildiğimden ) stator sargılarını değiştirdim. aceleye getirdiğim için iyi olmadı ve ilk yaptığım yandı. sonra bir daha sök. bir daha sar. ikinci sardığımda olabildiğince özen gösterdim ve hala da sorunsuz çalışıyor. İlk başta bu özeni göstersem ve yeterli zaman ayırsaydım, boşuna sök tak diğer bir sürü ıvır zıvırla uğraşmamış olacaktım.
Bence ortadaki bütün sorunların ana sebebi motorun yağsız ve bakımsız kalmış olması.
Tavsiyem?
silindir üst kapağına 2000 lira para harcamayın.
Çünkü eğer ezilmiş kola tenekesine benzer bir yağ filtresi çıkardıysanız, silindir başlığını değiştirmek, günü kurtarmak olabilir.
öncelikle güvenilir bir usta bulun. motoru komple dağıtın. Bütün dişli, silindir, gömlekler, yataklamalar, ne varsa gözden geçirip inceleyin. her parçanın sağlık durumunu gözden geçirip, gördüğünüz ufak tefek sorunların bile bi kenara yazın.
Bunun arkasından, sorunlu parçalar, basit tamir işlemleri ile düzeltilebiliyor mu buna bakın. Düzelemeyenlerin yenilerini almak üzere araştırın. ucuz olan parçaları düşünmeyip sıfır alın.
Ucuza çıkmayan parçaları da ikinci el olarak araştırın. Diğer konuda bir parçaya 4000 diyen olmuş. ona 500 veririm diye cevap yazın hatta 300. elinde gerçekten parça varsa, yakın zamanda sizden başka satabileceği insan olmadığını o da bildiğinden ık cık dese de uygun bir fiyata vermeyi kabul eder ama tavsiyem görüp elinizle dokunarak karar verip alın.
Silindir başlığını gerçekten değiştirmeniz gerekmiyor olabilir. bundan kesinlikle emin olun.
Durum buysa, yerinizde olsam dediğim gibi yapardım. yoksa bu gün silindir kapağını değiştirirsiniz, yarın piston gider. ertesi gün başka birşey. bu da moral ve sinir bozar.
Kesinlikle acil ve hemen halletmeye çalışmayın. ancak kazıklanmanıza, kısa zamanda çok para harcamanıza ve geçici çözümlerle günü kurtarmanıza sebep olur.
Elbette sezon başı. Ama sezonun yarısını gözden çıkartın bence, ki diğer yarısı keyifli geçsin. yoksa bütün sezon yolda kalmalar, sorunlar ve diğer ıvır zıvırla hepten keyifsiz olacaksınız.
Bir de comet'in zaten bir ayağı çukurda olan itibarı iyice yerlerde sürünecek