motosiklet kapın önünde yatıyor. epey oldu marşa basmayalı. bu aralar pek bir yere çıkacak vaktim olmuyor. kışın benim için çalışma zamanı bahar gezme. bahar aylarında bol fotolu dönüşler yaparız diye düşünüyorum
!?
ya bu gün sürüş için ne kadar güzel bi gün yerimde duramıyorum fakat hayvanı sarıp sarmalayıp öyle biyere koydumki sürüşe hazır hale getirmek 3 saatimi falan alır heralde bu hafa hazırlayıp haftaya çıkarım üstüne umarım havalar böyle gıder...
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:36 ----------
arkadaşlar hayvanı kış uykusuna yatırırken aküsünü sökmüştüm tekrar takarken şarj ettırmeme gerek varmı ??[COLOR="Silver"]
[SIZE=1]---------- Mesajlar birleştirildi - 13:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:31 --------
uzun süre çalışmayan aküler ölür genelde... Eğer dolu bırakmışsanız ve şanslıysanız hala çalışma ihtimali var. bi takıp deneyin. eğer marş basmazsa şarj ettirmek denenebilir. ama yeni akü yolu da görünüyor bi yerde
!?
aküm yeniydi zaten .. şehir efsanesine uyduk herkez aküyü çıkar dedi inşallah bi sıkıntı olmaz
Bütün piller kullanılmadığı zaman ölür. çok ve yanlış kullanılırsa da ölür. doğru kullanırsan da bir süre sonra yine ölür :D
Ama içinde voltaj varken çıkartıp kenara bırakırsan 2 ay sonra sağlam çıkacağının garantisi yok.
içinde voltaj yokken de 3 - 4 ay sonraya sağlam çıkacağının garantisi yok.
ben, benim motorun aküsünü söktüm. çalışma odamda arada ledleri yakıyorum. sonra voltaj belirli seviyeye düşünce şarja bağlıyorum :D
Elektrik boş durmayı sevmiyor. Sen aküden ceryanı alıp kullanmazsan, ceryan canı sıkılınca akünün kimyasıyla oynuyor.
!?
aküyü bağladım marşa bastım bı kaç kez çevirdi ama çalıştırmadı sonra bı duman çıktı fazla kurcalamadan tekrar soktum umarım yanlış bişi yapmamışımdır .. neyin dumanıydıki o acep ??
Acep yanık kokusumuydu? Kablolara bir zarar gelmiş olmasın sakın?
If you don't Ride, You don't know...
Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing
Uzun süre kullanmadığında karbüratör haznesindeki yakıt uçup gidiyor. karbüratör kuru iken çalıştırmaya kalktığında 5 - 6 kez belki daha fazla marş basman gerekebilir. bu da akünün ömründen yiyebilir tabi.
Dumana gelince. Gt650'de bütün ana kablo tesisatının negatif'le bağlandığı soketli ince bir kablo var.
Aşırı akıma maruz kalınca ( uzunlar yanık tam gaz sürerken veya üst üste marş basmada ) çok ısınıyor... Ben de bir keresinde duman çıktığını ( o derece ısındığını ) görünce el attım olaya. bütün kablo tesisatını söktüm. O ana kablonun hattını daha güçlü bir kablo ile değiştirdim.
Kabloya gelince, yanlış hatırlamıyorsam, akünün eksi kutup başına bağlı ince bir soketli kablo olması lazım.
Kablo yanığı beter olur. hele oluşabilecek kazalar zaten ayrı. bir de kablolar yanar da hangisinin nerden gelip nereye gittiği belli olmazsa yeni kablo tesisatı almanı gerektirebilir. bu gerekmeden el at derim ...
Ama kablo tesisatını söküp dağıtıp yeniden toplamak hiç akıl karı değil :D ben yaptım ama epey uğarştım dağıttığım gibi toplamak için.
!?
Bide ben
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:38 ----------
debriyaj balataları alarm veriyor,
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:42 ----------
şimdi arkadaşlar benim motor bal sarısı orjinal,ama benim içimde onu yeşile boyatmak gibi bi heves var,bi türlü geçmeyen,mat askeri yeşil gibi bi renk,napsam.varmı bildiğiniz bi yer,kaça patlar acaba?
* Sonsuz, bütün paralel doğruların çakıştığı yerdir.
Chronix diye bir arkadas gt250 sini yapmıstı.. Bir bak istersen forumdan
Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing
Chronix hocam o egzozlar nedir öyle? Termignoni gibi görünüyorlar?
Two Against the World
Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200
Baskı balata yalan oldu gene masraf var, ama yine de seviyorum TOKUR u
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)