slm arkadaşlar...
kusura bakmayın biraz uzun ve biraz da karışık oldu sanırım ama yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
ben de 2 aya kadar gt650 comet almaya karar vermiştim... takii buradakileri tecrübelerinizi okuyana kadar....
alacagım motoru uzun yıllar kullanacagım...
ama genede belki ileride fikir değişir enduro alırız yada satar evlilik masraflarına katkıda bulunmasını sağlarız...vs vs leri de göz ardı etmek lazım....neyse bunu geçelim....
1 sene sonra az gelir düşüncem yok...çünkü gsxr1000 k8 de kullandım, z750 de, er6n de...
4 silindir kesinlikle almam...
bana uygunu bu sanırım...bu arada kısa mesafede olsa gt650r de kullandım 180 ide gördüm
tabi ondaki sorunlar ap ayrı...yağa su karıştırıyordu hallettik....sonradan arkadaş yagsız bındı ve motor kıtledı 7 ye aldıgı motoru 3 e sattı....bunu da sorun etmiyorum...
aslında suzuki sv650,kawasaki er6n de almayı düşündüm ama hyo daha yeni motor oldugu için yedek parça temini daha kolay gibime geliyor....kanuni racer200 kullanıyorum hiç yedek parça sıkıntısı cekmedım hyonunda yedek parçasını kanuniden alacagımız için en azından nerden alacagımızı biliyorum ( tabi varsa )
.... dersinizki racer200 ün parçaları bi çok çinliyle aynı....hyoya belki kawa er6n nın yedeğini takamayacagız ama kawadan suzukiden daha kolay parça temin edileceginden eminim...
bu motoru tercih etmemdeki amaç gücü,torku, yedek parça sorununun olmaması....
aslında tam olarak vazgeçmedim ama gene de tekrar bir görüşünüzü alayım dedim...
genel olarak işe gidip gelmek için kullanacagım...iş yerim ile evim arası 11 km.... ankaranın en işlek yerine gidiyorum..kızılaya ama nasıl trafik var anlatamam...devlet memuru değilim...genel olarak tüm vatandaşlarımızla işe gidiş geliş saatlerimiz aynı....9:00--19:00
dur kalk olacağı için yarım debriyaj gaz fren olayını yazmışsınız....ondan dolayı şuan vazgeçecek gibi görünüyorum...
yakıtına diyecek sözüm yok....motor tamirinden de iyi anlarım... elektrik sorununu kendime sorun olarak görmüyorum...
ama şehir içindeki dur kalklardan dolayı sizlere göre motorum daha cok yorulacak yıpranacak sanırım....
motor normal sıcaklıga ulaşmadan hareket etmeyi önermiyorsunuz...
ee birde önümüz kış ...gideceğim yer 11 km....motor ısınana kadar bekleyecegiz... gerçi evim tepelik yerde biraz ettiriverdim mi ana yola inene kadar (300-400 m )rölantide kendi ısınır...
kısaca genel olarak şehir içinde kullanacagım için bu motoru öneriyor musunuz....
yoksa daha düşük cc li bir motor mu alayım....
tabi bunları kullanıcılarına sormak lazım ama genede bu modellere de bineniniz belki vardır....
suzuki gs500, er5, cbf500(pek önermiyorlar ama) yada xt600 mü alayım....
derseniz ki boşver naked ı felan...yollar berbat enduro da şehir içide daha kıvrak olur hemde 200 kg değil...
derseniz ona da uyarım....bı xt600 yada 660r...
neyse cok kafa şişirdim sanırım....
saygılar sevgiler...