hayırlı olsun güle güle kullanın. ama neyi ne kadara aldığınızı yazmazsanız olmaz ki..
değil mi ama
hayırlı olsun güle güle kullanın. ama neyi ne kadara aldığınızı yazmazsanız olmaz ki..
değil mi ama
latif
korkmaz
0-537-2322623
istanbuldakiler için özellikle.. bilgi destek parça alınabilecek biri.
DimensionsSeat
height858 mm (33.8 inches)
Wheelbase1363 mm (53.7 inches)
Fuel capacity - reserve9 l (2.4 gallon US) - 4,3 l (1.1 gallon US)
Dry weight119 kg (262.4 pounds)
GeneralCategoryEnduro-Offroad
ModelXLR 125 R
ENGINEType124 cc, air cooled, single cylinder, 4-stroke
Power11.4 hp (8.5 kW) @ 8250 rpm
Valves2 valves per cylinder
Torque10.5 Nm (7.7 ft. lbs) @ 7000 rpm
TRANSMISSIONGearbox5 Speed
Final driveChain
WHEELSFront tyre2.75-21
Back tyre4.10-18
Front brakessingle 240 mm disc with 2-piston calipers
97 model için bulabildiğim bilgiler bunlar.. 99 modeller de aynı..
hayırlı olsun arkadaşım. ben de yeni başlayacağım için endurocu abilerim xl 200'u onermişti hem surus zevki hem guvenlik hem de cok cabuk sıkılmamak acısından ama uygun bir tane bulamadık aydın tarafında... artık baska bir modelle baslayacagız belki de enduro olmayacak (honda cbr 125r dusunuyorum) kısmet...
skyteam 200 derim şahsen kardeş
çin muadillerini düşünürsek haklısın. asya zongshen mondial vb bir sürü 125-200 lük cross (enduro demek aslında daha doğru) arasında ramzey ve skyteam nazaran ele gelir motosikletler..
ama ne kadar ele gelir.. ikisi arasında tercih yapacaksam her ikisini de gördüğüm için skyteam200 derim.
ama honda ile skyteam i karşılaştırabiliyorsan aynı kefeye koyup.. sana ne diyebilirim ki senin fikrin, seni bağlar.. ama ne kadar doğrudur yada hangi sebepten ötürü bunu söylüyorsun orası tartışmaya konuşmaya açık.
Aslında bu başlığı bilgi alınabilecek bir başlık haline getirmek istiyorum,
Bu motosikletleri araştırırken bir çok bilgi edindim geçmişte. Çin menşeili motosikletlere 3-3,5 bin Tl vermek yerine bana çok daha mantıklı geldi hondanın her iki modeli de. Bir şekilde biraz da şans işi bunların temizi ile karşılaşmak.
Ama 3,5 a ramzey (yada herhangi bir uzakdoğu markası) alıp ertesi gün 1,5 a satabiliyorsan.. aradaki kayıp 2bin için üzülmek gerekmez mi?
Bir kere herkesin sorunu.. hele yeni başlayanlar için ucuz ama iş görür motosiklet bulabilmek.. bunun içine tarz ve beğeni de girince işin çivisi çıkıyor.. çinlilerden başka seçenek kalmıyor. Halbuki doğru değil.. seçenek var ama biz bakmayı bilmiyoruz..
Motosikleti öğreneyim düşüp kalkınca sorun olmasın her zeminde gidebileyim diyorsan enduro yavruları güzel seçim olabilir. Ama bütçen 3 ile sınırlıysa..
Akıllıca olan 3-4 senenlik 125 cc lik motosikletlere bakmaktır. Ki bunların içinde ybr ve cg başta geliyor. Söz konusu bütçe ile hem giyim kuşamın hem motosikletin olur. Hem de her ikisi düzgünce olur.. yada motosiklete biraz daha fazla para ayırabiliyorsan. 3-3,5 gibi.. bu paraya uzakdoğu mallarına yönelmek yerine 2. El yamaha honda kawasaki gibi markaları araştırmak doğru olmaz mı? Yamaha ve kawasakinin bu cc deki modelleri eski yıllara ait.. geriye hondalar kalıyor.. aynı paraya neden çinli alayım ki..
selam arkadaslar...bende yaklasık 2 ay once fethiyeden xl200 aldım..3.500tl. 20.000km.. aldıgımdan beri hic sorunsuz bir sekilde biniyorum ve ilk motorum..buji degistirdim ve hava filtresini temizledim.. ama daha once bu motoru kullanan arkadaslarla konustugumda motorumun birzz fazla yaktıgını soyluyorlar. yedek depoya gecmeden bir depoyla 200 km yapıyor.. xl kullanan arkadaslar bana yardımcı olabilirlermi..
merhaba, çok sık kullanma fırsatı bulamasam da ben de xl 200 kullanıyorum. gerçekten evladiyelik bir motosiklet. Latif Korkmaz'dan almıştım. temiz, 14.000 de servis bakımlı bir motosilet... ben de yetkili servisi tercih ediyorum. Latif İstanbul'da xl 200 bulabileceğiniz bir arkadaş. temizi de var döküğü de var artık tercih alanın... zaman bulsam daha keyifli sürüşler yapacağım daha çok asfalt ve stabil yollarda kullanıyorum, Latif'in dediğine göre hiç arazide zorlanmamış bir motosiklet, ben de zorlamıyorum (araziye girmediğimden tabi ) motor hala 15.000 e ulaşamadı (kendime "binsene ulen süs mü aldın diyorum hep"
simdi piyasada bunların temizini bulmak biraz zor,alternatif olarak hysung'un 125lik kross modeli yada önerebileceginiz bi model varmı?
200cc lik çinli türevleri yerine honda xl200 ile başlamak mantıklı görünüyor da işte artık üretilmiyor olması düşündürüyor insanı, parça, servis anlamında.
Üstelik 2. el almakta ayrı bir sorun, motordan anlamadığım için kolay kandırılma durumu var. Sıfır almak isterdim, tabi sıfırı olsa belki 7-8 bin tl den satılacaktır o da ayrı bir sorun.
Sıfır bir çinliye (muhtemelen Ramzey en iyisi?) 3000-4000 arası vermek mi mantıklı,
4-5 yaşındaki honda xl200 e aynı parayı vermek mi acaba ?
ve bu motoru başlangıç olarak düşünürsek, yani bir süre kullanıp satıp daha sonra 600 cc civarında bir enduro ya geçiş aşaması anlamında, hangi seçenek daha mantıklı olur?
işin doğrusu... kendi düşünceme göre..
ramzeyi 4 e alsan 2 ye satamazsın.. bunu kaça alsan aynı fiyata satarsın.. yani değer kaybetmez çok.
kalite anlamında honda 5 senelik de olsa (ki bu modellerin sağlamlığı da ayrıdır) kıyaslanamayacak kadar güvenilirdir. yeterki hırpalanmamış oldun.
parça servis sorunun zaten olmaz.. ama temizini bulmak için biraz sabretmen gerekir.
enduro diyorsan xl200 nx4/kle500 ... diye çıkar basamaklar.. (yine bana göre)
0 Çin malı almak en baştan zararı kabul etmektir. 2. el marka motosiklet almak ise paranı cebinde tutmaktır. 4.000 e Çin enduro alacağına 2. el Honda almak akıllıca olur. Çin motosikletler yüzünden servisden çıkmayanlar var, zamana da paraya da yazık yaaa.
Bende xl 185 s var, yeni aldım. Orjinal km si 12.450 de. Yıpranmamış ve çok fazla kullanılmamış. Özellikle dik rampalarda ve bozuk yollarda çok rahat. Bu konuda fazla tecrübem yok ancak tecrübeli arkadaşlarımın tavsiyelerine her zaman açığım. Bir de bu makinenin yedek parçalarını İstanbul da kimden temin edebilirim, ben Trabzon da oturuyorum, buralarda parçaları bulunmuyor. Kazasız sürüşler dilerim...
Gencay tez konunu yanlış seçmişsin,yangın söndürücü yerine Xlr 125 üzerine yapsan ya
Keçinin toynağını dize getirir bu düşük cc Honda modelleri, Dağ bisikleti gibi kullan , Cgl bile of road'da dağ bayır demeden gidiyor
bende bir tane xlr 125 aldım,daha 8800kmde ve değişen yada çizik hiç yok .
ve şuan ist da her parçası da mevcut.asla sıkıntı yok. bu haftasonu arazide bir testini yaparım.
sordu kardeş sordu.. bende kaçırma diye fikrimi söyledim.. arayan buluyor eninde sonunda..
daha bu bişi değil.. Allah nasip ederse şu yükseklisansı bitireyim bak sen o zaman gör beni.. doktoraya devam etmek istiyorum.
sağolun, inanınki şansa denk geldi. bu motorun satılık ilanı falan yoktu.şans eseri arkadaşımın tanıdığı çıktı.satmayı düşünüyorum bir arkadasım alacak dedı derken ben hemen öne çıktım
motoru gördüm inceledim,hiç değişeni yok lastiklerine kadar orjinal,çok iyi bakılmış ve km sını sehır ıcınde yapmış.hiç bir yerinde çizik yok.
ben bunu sadece arazide kullanmayı düşünüyorum . biraz daha güç isteğim olursa satarım o zaman daha yüksek cc lı birşey bakarım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:03 ----------
asfalt meleği sana da tesekkür ederim bana bılgı verdığın için
slm bende yeni aldım xl 200 ü 21000de 1 hafta olmadı hemen ön camurluk far elcik koruma taktım süper oldu birazda arkasını kaldırmayı pilanlıyorum daha önce skyteam vardı ama arasında çok fark var 2 side 200cc diyemem
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)