Honda XLR 125 ve XL 200 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
01 Haziran 2012, 00:18
blue white adlı üyeden alıntı
savaskayan xl i nereden almıştınız ?
XL yi bir arkadaşımdan aldık,Keşandaydı motor
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:13 ----------
GaCCaLL adlı üyeden alıntı
5 ayda 500 km
hiç kullanmamışsınız demekki
bu yıl havalar çok soğuktu malum bir de benim işler yoğundu,
oğlumun da üniversite sınavı olunca haliyle yol yapamadıkdoğru düzgün,
bu motorun bu yıl gittiği en uzak yer 35 km lik yol
iki motorumuzun ikisi de garajda yatıyor.silip silip bakıyoruz sadece
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:15 ----------
Bir de Acerbis gidon taktık,orijinal gidondan daha güzel oldu,Elcik korumalar da acerbis zaten,
şimdi aklımda gidon yükseltici ve ön farın altına dikdörtgen led lamba takmak var.
Reklamlar
-
01 Haziran 2012, 11:12
savaskayan adlı üyeden alıntı
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:13 ----------
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:15 ----------
Bir de Acerbis gidon taktık,orijinal gidondan daha güzel oldu,Elcik korumalar da acerbis zaten,
şimdi aklımda gidon yükseltici ve ön farın altına dikdörtgen led lamba takmak var.
o ledlerin yerine ön farı şununla
değiştirip ön çamurluğuda daha agresif bi çamurlukla
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...0167916/detay/
(bunun gibi)
değiştirilirse görüncü acaip değişecektir benim tahminim
ANGARAJ
-
06 Haziran 2012, 09:59
GaCCaLL adlı üyeden alıntı
sen de haklısın ama ben orijinal grenajın bozulmasına razı değilim,grenajda tek bir sıyrık çizik dahi yok.
-
11 Haziran 2012, 18:14
Bugün XL 200 ün arka amortisorünün görevini iyi yapmadığını farkettim,Amortisörden hiç bir sızıntı olmamasına rağmen aşırı yumuşadı,henüz 14.400 km de bir amortisörün bozulması olacak iş değil,daha önce gayet iyi çalışan bir amortisörün aniden bozulmasına da ilk kez rastladım.İŞten fırsat bulduğumda amortisörü sökeceğim.
Ancak Piyasada yeni amortisör yok,Latif KORKMAZ kardeşimi aradım fiyatları oldukça pahalı dedi,Sökünce belki muadil bir amortisör bulurum diye umuyorum.Yoksa yandı gülüm keten helva,600-700 Tl.gitti gider:(
-
11 Haziran 2012, 18:31
Geçmiş olsun abi,
istanbulda bir yer vardı garantili tamir yapan bilmiyorum düşünürmüsün..
ANGARAJ
-
11 Haziran 2012, 18:34
Bugün XL 200 ün arka amortisorünün görevini iyi yapmadığını farkettim,Amortisörden hiç bir sızıntı olmamasına rağmen aşırı yumuşadı,henüz 14.400 km de bir amortisörün bozulması olacak iş değil,daha önce gayet iyi çalışan bir amortisörün aniden bozulmasına da ilk kez rastladım.İŞten fırsat bulduğumda amortisörü sökeceğim.
Ancak Piyasada yeni amortisör yok,Latif KORKMAZ kardeşimi aradım fiyatları oldukça pahalı dedi,Sökünce belki muadil bir amortisör bulurum diye umuyorum.Yoksa yandı gülüm keten helva,600-700 Tl.gitti gider:(
Yok abi, sakın orjinal felan alayım deme. Seb amortisörün özelliklerini öğren. ebay'den muadilini bulursun. Çeşitli markalar var, yan ürün olarak. "fastace shock" diye aratabilirsin mesela. tahmini olarak söylüyorum 100$+shipping gibi bir fiyata halledebilirsin...
-
11 Haziran 2012, 19:13
80 bin kilometre XL kullandım da amortisör sorunu yaşamadım hiç. Geçmiş olsun.
Var mıdır satılık temiz XL bildiğiniz?
-
11 Haziran 2012, 20:39
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...52565385/detay
bu işinize yarayabilir belki.
-
11 Haziran 2012, 22:39
Dostlar ilgilendiğiniz icin çok teşekkür ediyorum.
Bugün amortisörü sökünce sorun anlaşıldı,aslında bozuk olan amortisör değilmiş,motorun arka kuyruğunu tutan civatalar gevşekti,Kuyruğun altında serce parmağı kalınlığında iki profil boruda da esneme olmuş,yeni taktığım dişli lastikler de aradaki mesafeyi kısaltınca plakalığın altı sürtmüş,profili doğrultup civataları sıkınca sorun düzeldi.Yalnız üzerine yük koymadığımız halde o profil boruların nasıl eğildiğiini hala cözemedim doğrusu. motoru satın aldığımız arkadaş daha önce topcase takmış,biz alınca sökmüştük,aklıma gelen tek sebeb o.
Bu arada 200 lük ramzey'in amortisörü ciddi bir operasyonla XL ye uydurulabilir,Boyu 2,5 santim daha uzun olmasına rağmen bu fazlalık alınabilir.
-
12 Haziran 2012, 09:42
Amortisör konusunda kendime epey kızdım,sanki ne varsa hemen sökecek,iyice incele be adam
işi gücü bıraktık,söktük taktık,en azından el alışkanlığı oldu.
Akşam yabancı forumlardan baktım aynı hataya başkaları da düşmüş,Arka kuyruğun altındaki profiller oldukça zayıf.Güçlendirilmesi gerekir mi?
bana göre gerekmez,Zaten o profillerin güçlü olması halinde olası bir düşmede şaseye zarar vermesi ihtimali var.
-
13 Haziran 2012, 03:28
hayırlı olsun temiz bir xl 200 aldın o zaman. bende kesanlıyım o motor ilk önce bir bayandan satılıktı edirne merkezde. kısacası 2. defa kaçırdım
-
13 Haziran 2012, 17:09
blue white adlı üyeden alıntı
hayırlı olsun temiz bir xl 200 aldın o zaman. bende kesanlıyım o motor ilk önce bir bayandan satılıktı edirne merkezde. kısacası 2. defa kaçırdım
Şu an alındığı halinden daha da temiz,tek eksiği kaldı,Farı röle ile güçlendireceğim.
Motorun ilk sahibi Hande isimli bir bayan.
İlk alındığı yer Antalya Honda,Sonraki sahibi Keşan'dan bir öğretmen.
İlk sahibi satarken ben de kaçırmıştım.Sonradan haberim olmuştu
Kaçırdığını düşünme ,ben satarsam sana da haber veririm
-
09 Temmuz 2012, 13:50
Öncelikle herkese slmlar. Konuyu yeniden hortlatıyorum ama motora ilk cross la başlamak istiyorum. Başlangıç olarak xlr 125 mi yoksa daha yeni model bi çinli mi arada kaldım..??? Çinliler her ne kadar aksan olarak dökülse de pazarlamayı biliyorlar, motorların makyajı çok iyi çünkü.....:D
-
09 Temmuz 2012, 14:38
Kahraman01 adlı üyeden alıntı
Öncelikle herkese slmlar. Konuyu yeniden hortlatıyorum ama motora ilk cross la başlamak istiyorum. Başlangıç olarak xlr 125 mi yoksa daha yeni model bi çinli mi arada kaldım..??? Çinliler her ne kadar aksan olarak dökülse de pazarlamayı biliyorlar, motorların makyajı çok iyi çünkü.....:D
dokulen aksam dagin basinda olursa pazarlama sizi kurtarmaz. cross alip sehirden uzaklasmadan binecekseniz ve yakin cevrenizde sizi bulundugunuz yerden gelip alabilecek birileri varsa istediginiz motoru alin ama sehirden uzaklasip dere tepe gezip tozacaksaniz o zaman az sorun cikaran saglam bir japon tercihiniz olsun derim. 91 model xl185s hondam bile bu cinlilerden iyiydi, hic sorun cikarmadan heryere goturdu. tercih sizin. ;)
-
09 Temmuz 2012, 15:59
dostum,bütçen elveriyorsa temiz bir XL200 bulmaya çalış,Araziye çıkacaksan ve Çinlilerle başlarsan daha pahalıya gelecektir emin ol.
-
10 Temmuz 2012, 20:58
Ben Biraz da Balık, kamp vs. olayları içinde düşündüğüm için dere tepe gidiş olacak muhtemelen. O zaman yolum japona doğru gidiyor. Çinliler çok kötü olduğu için olsa gerek herkes XL200 e yöneliyor fiyatlar da yüksek oluyor. Makyaj güzel ama önceliğim yolda kalmamak tabi....:D
-
10 Temmuz 2012, 21:22
Ben Biraz da Balık, kamp vs. olayları içinde düşündüğüm için dere tepe gidiş olacak muhtemelen. O zaman yolum japona doğru gidiyor. Çinliler çok kötü olduğu için olsa gerek herkes XL200 e yöneliyor fiyatlar da yüksek oluyor. Makyaj güzel ama önceliğim yolda kalmamak tabi....:D
memleket Adana mı?
-
10 Temmuz 2012, 22:44
Doğma, büyüme okuma full Adana.....:D Adana da iyi bir usta var mı acaba eline 2. el motor felan da gelen.
-
10 Temmuz 2012, 22:55
Doğma, büyüme okuma full Adana.....:D Adana da iyi bir usta var mı acaba eline 2. el motor felan da gelen.
forumda kroscu01 diye aratırsan Abdulkadir ustayı bulursun. gerçek kros için Adanada başvurabileceğin (benim kanaatim) yegane ustadır kendisi. motordan da gayet iyi anlar.ben kendi motosikletlerimin bakım ve onarımlarını kendim yaparım üstesinden gelemezsem ustaya başvururum.Honda servisindeki İlhan Ustaya götürürüm.
-
11 Temmuz 2012, 10:41
Eyvallah çok teşekkür ettim cevaplar için.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler