Honda XLR 125 ve XL 200 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
15w-40 ın bi sakıncası yok hatta motorunun km si fazla ise daha ii ben 15w-40 kullanıyodum sesler baya azalıyo polisport far el koromaları racetech camurluklar benim eski motoruma takmıştım arkadaşım getirtmişti arka camırluk montajı baya zor uğraştım orj olması için başkalarında görüyorum hiç ii olmamış oturtamıyolar ben baya uğraştım değmez bence arka çamurlukla uğraşmaya bende special hevesi vardı o yüzden öyle gözüksün istiyodum ön camurluk far ve elcik horuma kolay takılıyo onları tavsiye ederim hem görüntü hemde sağlamlık açısından camurluğu kıramassın ters cevirsende kırılmıyo elcik korumalarınıda polisport veya başka bi marka fark etmez ama fazla araziye çıkıyosan demir desteklilerinden al işe yarıyo çıkmıyosan racetech in plastik var oda yakışır bence kolay gelsin...
Reklamlar
-
-
benim motorum da yağ eksiltiyodu çoğunda var az yada çok motorun durumuna göre değişiyor o terleme ise sorun yaşatmaz ama illa kessin dersenin o kapağın üstünde oring ve conta var onları değişin yağ eksiltmesini kessin derseniz motor yapmanız lazım oda 200 250 lira falan galiba hondada piston sadece ama kontrol edip ekleyerek de binebilirsiniz çok aşırı bi ses yoksa ama unutursanız daha kötü şeyler olur krank bile girer işe ön camurluk 50 lira polisport far 90 100 lira elcik korumada modeline göre değişiyor 30 liradan 200 liraya kadar
-
Evet arkadaşlar.Verildi mi bilmiyorum ama internette XL200'ün servis manuelini buldum.Gayet yararlı bilgiler var içinde.Dili ingilizce.Fakat açık bir ingilizcesi var ve resimli anlatımlar bolca yer alıyor bu sayede de anlamak kolay oluyor.Benim işime yaradı.Umarım sizin de işinize yarar...
Buydun Link:
Honda XL200 Service Manual
-
05 Aralık 2010, 00:48
Arkadaşlar XL'me zincir-dişli seti almam gerekiyor.İnternette araştırmama rağmen net bir bilgiye rastlayamadım.Bana zincir ve dişlilerin orjinal ölçüleri gerekli.Yani zincirin diş ve bakla sayısı,dişlinin de diş sayısı gibi.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler...
-
05 Aralık 2010, 00:56
-
06 Aralık 2010, 22:32
Birşey sorabilir miyim ? Hocam neden bu tarz cevaplar veriyorsunuz ? Yani bilmiyorum neyi ima etmeye çalışıyorsunuz, engin bilgilerinizi sergilemek mi amacınız ? Vermiş olduğunuz link gayet gereksiz bir link bence.Bu yaptığınızla aynı zamanda bana da hakaret etmiş oluyorsunuz ki bu bence çok gereksiz bir davranış.
Ne yani ben bilmiyor muyum Google'da aramayı ? Ciddi bir soru sordum ve karşılığında ciddi bir şahıstan ciddi bir cevap almayı beklerdim açıkçası.
Kaldı ki karşınızda çocuk yok.50 yaşına merdiven dayamışım ve 20 senedir bu şeytan icadının üstündeyim.Yaz,kış,yağmur,çamur.Yani öyle ayda yılda bir motora binmek olsun diye binmiyorum.Ki yeteri kadar da tecrübem var.
Benim burada bu ölçüleri istememin amacı yanılgıya düşmemek.Zaten hali hazırda almak üzere olduğum bir kit var ve teyit etmek amaçlı bir soru sordum ve karşısında aldığım cevaba bakın: Google Görseller üzerinde bir link.
Zaten bakın ne yazmışım bir önceki mesajımda:
İnternette araştırmama rağmen net bir bilgiye rastlayamadım
Yazık.Cidden yazık.İnsanların birbirlerini tanımadan bu tarz basitçe eylemler gerçekleştirmesi üzücü.Umarım tekrar yaşanmaz bu tarz olaylar ve konularda sorulan sorular ciddiyet içerisinde cevaplanır.
Saygılar
Hakkı Karakan
-
07 Aralık 2010, 00:17
Yaşınızla ilgili bir kusur işlediysem affola, her insana yardım edilmemesi gerektiğine bir örnek oluşturdunuz tebrikler.
-
07 Aralık 2010, 21:06
Yardım etmek var, yardım etmek var.Ve ikisi arasında dağlar kadar fark var.O yüzden bırakın da yardım edilecek veya edilmeyecek insanlara doğru bir şekilde yardım edip karşılığını alamayanlar karar versin...
-
19 Aralık 2010, 15:45
Merhaba,
Dağda bayırda kullandığım (2. motosiklet) bir Honda XL 200'üm var. Arka amortisörün bozulduğundan şüpheleniyorum. Kendi yaptığım yan çantaları 5-6 kilo kadar yükleyince yan ayağın olduğu tarafa yatık durması gereken motor dik duruyor. XL 200'ün arka amortisörü tamir edilmeyen cinsten ve pahallı olduğundan yerine geçen bir amortisör var mı? Yada başka bir çözüm yolu var mı?
Selamlar,
Özgür
-
19 Aralık 2010, 18:35
hocam topicde yazıyordu galiba bir arkadaşımız kanuni atvlerin amortisörlerin aynı olduğunu yazmıştı hatta kendisi dğeiştirmişti birebir gördüğüm birisi kullanıyordu taş gibi de olmuştu..
-
20 Aralık 2010, 10:52
GaCCaLL adlı üyeden alıntı
hocam topicde yazıyordu galiba bir arkadaşımız kanuni atvlerin amortisörlerin aynı olduğunu yazmıştı hatta kendisi dğeiştirmişti birebir gördüğüm birisi kullanıyordu taş gibi de olmuştu..
Sağol Hocam,
Yönlendirmen üzerine google'da bir araştırma yaptım. Zannedersem Kanuni Cross 250'nin amortisörlerini kullanmış bir arkadaş. Internette gördüğüm resmide XL 200 amortisörüne benziyor. Ebatlarıda tutarsa sorun çözülür. Elinde Kanuni Cross 250 parçası bulunan bir Kanuni servisinde XL 200 amortisör ile karşılaltırıp sonucu buraya yazarım.
Selamlar.
-
evet ana konuyu buldum şimdi 125 verileri zayıf geldi bana sıra 200 fiyatlarına bakmakda
Biz hepimiz, Gök ananın içinde dönen tek bir çocuğuz.
-
Herkese merhaba,
siteye yeni üye oldum. Motora yeni başlıycam ve honda xlr125 buldum. Gittim gördüm motoru inceledim. Yalnız almadan önce dikkat etmem gereken neler var?
-motor 50 bin km de 2002 model. Rektefiye gerektirir mi acaba?
-elektrik aksamı çalışıyor
-grenajları temiz gözüküo
Ben Ankara'dayım. Motoru almadan önce gidip biyere göstermek istiyorum. Honda Efe servisine götürsem motosikletle ilgilenirler mi? motorun açılmış olup olmadığını anlayabilirler mi? Performans ölçümü yaparlar mı?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler şimdiden..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:18 ----------
motorhocası adlı üyeden alıntı
Herkese merhaba,
siteye yeni üye oldum. Motora yeni başlıycam ve honda xlr125 buldum. Gittim gördüm motoru inceledim. Yalnız almadan önce dikkat etmem gereken neler var?
-motor 50 bin km de 2002 model. Rektefiye gerektirir mi acaba?
-elektrik aksamı çalışıyor
-grenajları temiz gözüküo
Ben Ankara'dayım. Motoru almadan önce gidip biyere göstermek istiyorum. Honda Efe servisine götürsem motosikletle ilgilenirler mi? motorun açılmış olup olmadığını anlayabilirler mi? Performans ölçümü yaparlar mı?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler şimdiden..
-
Yeni başlayan için XLR 125 önerirmisiniz arkadaşlar
-
xlr125 kullanıcısı yok mu hiç?
-
Şahsen ben öneririm XLR'yi.XL'den öncem kullanıyordum ve gayet memnundum.Yağ gibi motordu.Özellikle vites geçişleri çok sessiz ve rahattı.Yani en azında benim kullandığım motor öyleydi.Bana yaklaşık 3 sene hiç büyük sorun çıkarmadı.Umarım sizlere de çıkarmaz.Ufak cc endurolarda başlangıç için en uygunlarından biri olsa gerek...
-
gti_king adlı üyeden alıntı
Şahsen ben öneririm XLR'yi.XL'den öncem kullanıyordum ve gayet memnundum.Yağ gibi motordu.Özellikle vites geçişleri çok sessiz ve rahattı.Yani en azında benim kullandığım motor öyleydi.Bana yaklaşık 3 sene hiç büyük sorun çıkarmadı.Umarım sizlere de çıkarmaz.Ufak cc endurolarda başlangıç için en uygunlarından biri olsa gerek...
Teşekkür ederim.. Dediğine göre sahibide 2 senedir hiç sorun yaşamamış.. O da öğrenci zaten okula gidip gelmede kısa mesafede kullanmış.. Motorunda 50bin km olması sorun yaratır mı peki? ve kaç km hıza çıkabiliyo? Uygun fiyatla bulduğumu düşünüorum o yüzden acele ediorum biraz..
-
Eğer temiz bakıldıysa sorun çıkartmaz zira temiz olup olmadığını bir miktar bilgi ve tecrübesi olan arkadaş da rahatça anlayabilir diye düşünüyorum, pegler olsun, grenajlar olsun ortalama bir fikir edinebilirsiniz.Benim XL'm şuan 58.000 kilometrede fakat biraz fazla titiz olduğum için en az bi 50.000 daha götürecek diye düşünüyorum.
Son hız değişkendir aslında.Yani arkanızdan aldığınız rüzgar, yol durumu, cesaret.Bunlar kişiden kişiye, yerden yere değişebilir.Ben yanlış hatırlamıyosam son hız olarak 130 üzerinde birşeyler görmüştüm fakat kısa süreli ve sağlıklı değildi.Yani uzun tecrübeler de olsa bu tarz ufak ve enduro tipli motosikletlerde bu hızlar korkutuyor.En azından size sürüş keyfinin çok iyi olduğunu, şehir içi trafiğinde rahat olduğunu ve az yaktığını söyleyebilirim.
Umarım dilediğiniz motosiklete kavuşursunuz...
-
gti_king adlı üyeden alıntı
Eğer temiz bakıldıysa sorun çıkartmaz zira temiz olup olmadığını bir miktar bilgi ve tecrübesi olan arkadaş da rahatça anlayabilir diye düşünüyorum, pegler olsun, grenajlar olsun ortalama bir fikir edinebilirsiniz.Benim XL'm şuan 58.000 kilometrede fakat biraz fazla titiz olduğum için en az bi 50.000 daha götürecek diye düşünüyorum.
Son hız değişkendir aslında.Yani arkanızdan aldığınız rüzgar, yol durumu, cesaret.Bunlar kişiden kişiye, yerden yere değişebilir.Ben yanlış hatırlamıyosam son hız olarak 130 üzerinde birşeyler görmüştüm fakat kısa süreli ve sağlıklı değildi.Yani uzun tecrübeler de olsa bu tarz ufak ve enduro tipli motosikletlerde bu hızlar korkutuyor.En azından size sürüş keyfinin çok iyi olduğunu, şehir içi trafiğinde rahat olduğunu ve az yaktığını söyleyebilirim.
Umarım dilediğiniz motosiklete kavuşursunuz...
Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.. Ben maksimum hızı 80-90 km falandır diye düşünüodum.. sanki satıcı bana öyle bişey dedi.. eğer o motor maksimum hıza ulaşamıosa ya rodajı ii yapılmamıştır yada motor sorunludur die düşündüm şimdi.. Yarın iyice öğreniyim ben bunu..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler