Kuba KH125-12D Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
18 Nisan 2011, 17:33
Merhabalar
2-3 aydır kh150-12D kullanıyorum titreşim çok çok az. birtek vitesleri aşağı doğru düz sıralı N 1 2 3 4 5 şeklinde ben onun kolunu ters taktım şimdi yukarı doğru artıyor. vites göstergesi çok iyi çalışıyor ve çok kullanışlı oluyor. son hızda anca 120 km/h. Arka süspansiyon da çok rahat bence.
Reklamlar
-
18 Nisan 2011, 17:46
eren3 adlı üyeden alıntı
Merhabalar
2-3 aydır kh150-12D kullanıyorum titreşim çok çok az. birtek vitesleri aşağı doğru düz sıralı N 1 2 3 4 5 şeklinde ben onun kolunu ters taktım şimdi yukarı doğru artıyor. vites göstergesi çok iyi çalışıyor ve çok kullanışlı oluyor. son hızda anca 120 km/h. Arka süspansiyon da çok rahat bence.
bu model de gösterge arızası oluyor mu peki?
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
20 Nisan 2011, 15:24
heryerinde japan yazıyor sanmıyorum japonlorın böyle bi yazıya izin vereceğini ve resmi bi sekilde bizim ülkemize gireceğni yani bence parçalar japon montaj ise TÜRKİYE ben aldım ama konjektör koymayı unutmuslar idareten taktım bi tane bizim burdaki server biraz yavas yoksa büyük yerlerde servis olayı iyi dir herhalde 0 motor aldığım için eksiklik çıkabiliyor ki okadar da olacak artık diyorum. haa bide ekran tamamen analog dijital hata veriyormus
-
20 Nisan 2011, 17:02
arkadaşlar yorumların çoğu motorun ilk çıktığı dönemde yazılmış,peki aradan geçen bu zaman diliminde, kullanıcıları şuan için tavsiye ederlermi
benim çok hoşuma gitti,he derseniz alacağım
teşekkürler
-
23 Nisan 2011, 22:59
sideprensi07 adlı üyeden alıntı
arkadaşlar yorumların çoğu motorun ilk çıktığı dönemde yazılmış,peki aradan geçen bu zaman diliminde, kullanıcıları şuan için tavsiye ederlermi
benim çok hoşuma gitti,he derseniz alacağım
teşekkürler
Evet,'sideprensi07' ye hak veriyorum.Eminim ki bu motosikleti sitemiz üyelerinden kullananlar vardır.Bilgi tecrübelerini paylaşırlarsa benim gibi kararsızların karar vermesi kolaylaşır.
Bu motor hakkında araştırıyorum.2. el YBR veya Titan düşünüyordum ama bazı markaların yeni modelleri kafamı karıştırmadı değil hani.
Saygılar.
-
24 Nisan 2011, 21:27
Bu modeli ben de düşünüyorum ama 150'liliği ile kararsız kaldım.
-
24 Nisan 2011, 21:41
125'liliği daha avantajlı gibi geliyo bana. malum benzin fiyatları aldı başını gidiyo. 150'liliğin en olsa 20-30 km hız avantajı olur. yine de sen bilirsin.
Tok olan alemi tok sanır. Aç olan alemde ekmek yok sanır.
Lâ Edrî
-
28 Nisan 2011, 00:05
ben 100lük kuba alacağım şimdilik,mayıs ın 1 i ile 15 arası yeni motorlar gelecek,o vakit bir tane alacağım,ybr,honda arayışıma şuan için ara vereceğim,taaki biri 2ci el motoruna gerçek ederi kadar para isteyeceği güne kadar,
benim anlımda enayi yazmıyor, 2250tl ye al,7 yıl bin,motor rektefe olsun,aksamları eskisin, sonra aldığın fiyata satılığa çıkar,
hatırladığım kadarı ile 2007 ybr ler 3250tl idi sıfırı,doğrumu hatırlıyorum
bu motorların 2ci eline 2750tl istiyorlar, 4yıl bininmiş kilometresi 20 bini aşalı çok olmuş,sadece 500tl indirim yapılıyor,şaka gibi
sırf bu yüzden vaz geçtim,almıyorum
bu motoru alacağım keyfime bakacağım,belki kışın temiz hesaplı ybr yahut honda denk getirebilirim,şuan motor sezonu açılıyor,kimse indirim yapmıyor
http://www.kubamotor.com/new2/tr/mod...cg100-yata kmy
-
07 Mayıs 2011, 15:39
bu motor japon malı tipi güzel performansda
-
11 Mayıs 2011, 23:03
Tipi gerçekten güzel... Ama... Benim Kuba Kh150 12D 2750'de hemen satıyorum. Bir daha tövbe... Ya Honda, ya Yamaha ya da BMV motosiklet isterse 10 yaşında olsun. Arkadaşlar lütfen dış görünüşü bakıp da bilmeden yorum yazmayın. Bizlerin bu yorumları kullanıcılar için çok önemli. Ben kendi kendime dedim ki cbf 150 ile kuba arasında yaklaşık 2000tl fark var. Bu farka değmez, hem yerli hem motoru japon diye aldım. Ocak ayının sonu idi. Aldığım günü Allah kahretsin! Hemen satıp ikinci el cbf 150 alacağım. Neden mi cbf 150 alanlar tamircilerle, servisle ahbap olmuyor.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:57 ----------
Performansının güzel olduğunu söyleyen arkadaşım. Bu motor düz yolda ıkına ıkına 110km ancak yapar. Motor sesine kulak verirseniz 180km yaptığını sanırsınız. Dik rampalarda 70km yi geçmez. Yakıt tüketimi normal kullanımda 3lt altına inmez. Ben bacanağımla beraber 2 adet kh150 aldım. İkisi de yaklaşık 3000km de. Paslar, dökülmeler yanında iki motorun da şamandırası arızalandı, aynalar düzen tutmadığı için değiştirdik. Eksozlar sanki 50000km deki eksoz. İki motorunda km saati ve devir saati arızalndı. İki motorunda arka teker göbeği arızalandı. Daha sayayım mı? Sıfır olduğu için bazıları garantiden değişti ya da onarıldı. Sıfır km motorda yaşadıklarımıza bakın...
-
11 Haziran 2011, 12:53
evet yanlış bilgi vermeyın arkadaşlar ben de ilhan kardeşin verdiği bilgilere göre aldım bu motoru.
pişmanmıyım derseniz hayır ama bıraz daha bekleyıp ybr almayı tercih ederdim ama kısmet buymuş
sorunları derseniz pas olayı dogru ama pas içinde motosiklet karalanmaz sorun aynaysa 15 tl ye aldım km saati iyi durumda şamandıra da problem yok tek şikayetim zincir ayaklık yayına sürtüyo çıt çıt ses çıkarıyo antep fabrıkasını aradım durumu bıldırdım aynı servis degılde farklı bı servıse gıtmemı ne parca lazımsa dırek gonderelım dedıler ya daha ne deyım sonucta 2000tl asagı motor alıyorsun ne beklenırki 110km yı de gecmesin canınıza kastınız mı var
ama tavsiyem paranız varsa ybr yada tvs yoksa alın kh150 12d alın siz toplarsınız eksikleri yok deil ama...
-
25 Haziran 2011, 04:51
Arkadaşlar bugün bu motordan 2. el aldım. 2010 model 7000km'de.
Birazcık pimpirikli olduğum için ilk önce motoru a'dan z'ye kadar temizleyip yıkayacağım, eksiklikleri gidereceğim ve ondan sonra sürüşüne bakacağım.
-
25 Haziran 2011, 08:06
savica adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar bugün bu motordan 2. el aldım. 2010 model 7000km'de.
Birazcık pimpirikli olduğum için ilk önce motoru a'dan z'ye kadar temizleyip yıkayacağım, eksiklikleri gidereceğim ve ondan sonra sürüşüne bakacağım.
motorun titrşimi hakkındada bilgi verirsen iyi olur birde 7000 km eskiyen paslanan kırık parçaları falan varmı bende 2. el almayı planlıyorumda
DÖRT TEKER BEDENİMİ İKİ TEKER RUHUMU TAŞIR...!!!
-
26 Haziran 2011, 03:10
Bugün motoru bayağı temizledim, fakat ayna fotolardan başka foto çekmeyi unuttum
Önceki hali, Fotoda pek gözükmuyor ama çok paslanmış, iğrenç duruyordu
Pasta cila + bez----> 10 dakika uğraş ve sonuç
Kaporta bir yerden çatladı ama zannedersem o da kendi kendinden değil zorlandı. Söktüm,yapıştırdım. Şimdi pek belirgin olmuyor.
Motoru yıkadıktan sonra,dedim ki kendi kendime;çalıştırayım motoru biraz ısınsın kalan damlaları buharlaştım. Elden denedim almıyor,ayaktan denedim yine aynı, toplam 3 defa vurdurmaya çalıştım olmadı resmen herkesin önünde rezil oldum en sonunda pes ettim 1.30 saat uğraştıktan sonra. Tüh dedim ilk defa yıkadım ve hemen içine su kaçmış. Büjiyi sokup temizledim,basınçlı hava tabancasıyla her tarafını kuruttum,karburatörun içindeki benzini boşalttım vs. vs. ama nafile. Kaldırdım motoru yarın sabaha kadar kurur diye,
en son bir baktım.... kill switch kapalı
Var ya o anda kendime hem harakiri hem harekrişna'yı aynı anda yapacaktım. Neyse..açtık onu ikinci marştan aldı fakat bugün bir şey farkettim rolantideyken birden çok gaz versem istop ediyor fakat kalkışta normal gaz verdiğimde onu yapmıyor bir tek çok hızlı bir şekilde gaz kolunu çevirdiğimde, rolanti 1400-1500 arası ne öneriyorsunuz karburatörde gaz vidasını mı yükselteyim yoksa hava vidasını mı bu ara bujinin ucu siyah gri değil.
Ne öneriyorsunuz arkadaşlar?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:48 ----------
isg adlı üyeden alıntı
motorun titrşimi hakkındada bilgi verirsen iyi olur birde 7000 km eskiyen paslanan kırık parçaları falan varmı bende 2. el almayı planlıyorumda
Titreşim hakkında şimdilik bir şey söyleyemem, motoru toplam 100-200 metre sürdüm biraz süreyim sonra yazacağım buraya.
Paslanan ve kırılan parçalara gelince motorun ilk sahibi konuşmasından anladığım kadarıyla elinde tornavidayı bile tutmayı bilmeyen bir kişi, motoru bahçesinde tutuyordu,motorun her tarafında dut kalıntıları vardı, zaten motorla geldiğinde motor bayağı pisti yani anlaşılan estetik açıdan pek takıntıları yok arkadaşın ama dürüst birisiydi bütün bakımları yetkili serviste yaptı ve kaşeletirdi.
Gelelim motorun duruma;motorda bozuk veya çalışmayan aksamı yok ama estetik eksiklikleri var mesela vidaların içi pas tuttu, aynalar paslandı(arkadaşın dediğine göre orjinal aynaların ayarı bozuldu sonra bunları taktı) kaporta sadece bir yerde ufacık kırıldı( 2 santim) fakat zannedersem kendi kendine değil birisi zorladı, yapıştırdım artık fena durmuyor. Egzoz paslı onu daha ellemedim. Yani anlayacağın ufak tefek eksiklikleri var fakat o motorun ilk sahibi ben olsaydım motor kesinikle daha iyi durumda olacaktı.
Şimdiki düşüncem 2.ci el olarak uygun fiyata alınır, kalitesi orta şekerli, tipi de fena değil, yani o paraya bundan başka sadece vietkongların bindikleri o 18yy. honda cg çakma tipleri var veya cub modelleri.
Başka sorular varsa cevaplarım...
-
26 Haziran 2011, 03:12
Max speed 150 mi
-
26 Haziran 2011, 03:33
Zippo's adlı üyeden alıntı
Max speed 150 mi
Orası yanlış, 250 yazacaklarına 150 yazmışlar
İlk sahibi bir kere 135 yaptığını söyledi ama motor parçalanıyordu dedi. Benim tahminim en fazla yapacağı 120km/h , rahatsız etmeden ise 100km/h.
-
28 Haziran 2011, 12:53
-
08 Temmuz 2011, 05:16
Şuan BU Makinanın Fiyatı Nedir güzel Bir Makina Ama çok Tartışılmadan 2sende güncel kalmış
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:03 ----------
web sitesinde fiyat yazmıyo ne saçma bi site ürün karşılatırma yok özelliklere bakamadıan hemen sayfa değişiyor en önemlisi fiyat yazmıyor yazıyorsa nerde yazıyor http://www.kubamotor.com/new2/tr/mod...ring/kh125-12d
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:06 ----------
hp 10.6 diyor Bizim Formda 11.5 yazıyo
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:08 ----------
Hepsi Yaln bu motor en Fazla 130 gider belki 135 dip gazda olda 100km de 2 lt bide yalana bak 2.8 fln dese bişey demezdim 2lt demiş iyice atmış ybr çakması tipi mipi aynı ybr 2 fotoyu yan yana koy 2 sinede ybr yaz ybr sanarsın ama üzerine binince titreşimden fln kendini billi eder
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:14 ----------
ybr nin amlemi nerdeyse kubanın kide orda diyom be aynı ybr yamıslar sadece kuba yazıyo
En son gülen sen olacaksın. . .çünkü geç anlıyorsun.:mrgreen::mrgreen:
-
08 Temmuz 2011, 05:18
Kanuni123 adlı üyeden alıntı
Şuan BU Makinanın Fiyatı Nedir güzel Bir Makina Ama çok Tartışılmadan 2sende güncel kalmış
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:03 ----------
web sitesinde fiyat yazmıyo ne saçma bi site ürün karşılatırma yok özelliklere bakamadıan hemen sayfa değişiyor en önemlisi fiyat yazmıyor yazıyorsa nerde yazıyor
http://www.kubamotor.com/new2/tr/mod...ring/kh125-12d
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:06 ----------
hp 10.6 diyor Bizim Formda 11.5 yazıyo
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:08 ----------
Hepsi Yaln bu motor en Fazla 130 gider belki 135 dip gazda olda 100km de 2 lt bide yalana bak 2.8 fln dese bişey demezdim 2lt demiş iyice atmış ybr çakması tipi mipi aynı ybr 2 fotoyu yan yana koy 2 sinede ybr yaz ybr sanarsın ama üzerine binince titreşimden fln kendini billi eder
güncel fiyatı şu an bu bende düşünmüştüm bi ara ama baksana forum sönük bu konuda http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...9801043/detay/
DÖRT TEKER BEDENİMİ İKİ TEKER RUHUMU TAŞIR...!!!
-
08 Temmuz 2011, 05:36
sahibindene çok baktım bazıları 3000 diyo bazıları 2400 diyo 0 fiyatı ama motoru pek kullanan yok heral de kanuni windy S düşüyorum şimdi o nun kullanıcısı ç0k fiyat belli marka belli 20 senelik marka onun yorumları 61 sayfa bu 10 sayfa
En son gülen sen olacaksın. . .çünkü geç anlıyorsun.:mrgreen::mrgreen:
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler