mOtOr mecazi anlamdaydı burada...
mOtOr mecazi anlamdaydı burada...
[B][COLOR="Red"]"Kendinizi Cesurca Gösterin! Trafikte Farkettirin! Yaşamanız Sadece Buna Bağlıdır!!!"[/COLOR][/B]:bounce:
arkadasım 100 km deıl fabrıka verısındede oldugu gıbı her sartta motoruna 120 gordurebılırsın yokus yukarı asagı duz farketmez ben duz yolda 140 gorebılıorum motorumla yokus asagı olunca 150 vuruo ve ben hergun mutlaka bu degerlere ulasıyorum ıse gıdıp gelırken ama puf noktaları unutmayalım motor ısınmadan sıkıstırmayın ısndıktan sonra ben her devıre cıkıorum ozellıkle 3-4 ve 5 cı vıteste ama 1-2 de sıkıstırmıyorum japon motorlarla kıyaslamaya gelınce cbr 125 e bındıgın zaman bısıklet gıbı gelıo cok dar motor ama tabıkı sonucta honda kalıtesı tartısılmaz surat max bızımkı kadar daha fazla deıl ama ıkı kısıyken bızımkınle boy olcusemez cunku bızımkı tork olarak daha ıyı yokus yukarı performansı daha ıyı onu belırtıyım cbf 250 lere gelınce cok serı bır motor ama asırı bır fark yok arkadaslar ben cbf 250 yi sık sık kullanıorum yanı sole acıklıyım benımkını satıp cbf 250 almam para olarak cok fark verırsınız ama performans olarak o kadra fark alamazsınız tabı sonucta honda dersenız ona saygı duyarım ama ben motorumu satarsam 500 cc asagısı bır motor almam acıkcası ayrıyetten benım motorum kadar yakısıklı omalı kımse kusura bakmasın benım motorum cbf 250 dende cbr 125 dende yakısıklı))kargaya yavrusu sahan gozukurmus ama ole))
bu arada arkadaslar motorun doseme derısnı deıstırdım sungerıyle oynadım bıraz ortasını alcalttım depo bıraz daha yuksek oldu benım cok hosuma gıttı resmını koyacam ins)
Rüzgar yüzümdeyse ,dertler gerimde...
tansel bilgiler için tşk.
bi de normal bi tempoda hangi viteste hangi devirde hangi süratlere ulaştığını yazarsan sevinirim.
bu arada fotoğraf bekliyoruz merak ettim selenin yeni halini benimde aklımdan geçiyodu çünkü.
.....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....
Ya arkadaşlar benim motor 105-110 geçmiyor ne yapmam lazım
Hayat KeşKe Bir imza kadar GüzeL oLSa!!:wiinkk:
kaç km de motor ?...........
.....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....
arkadaşlar slmm nasılsınız bakalım ?
SELİMOZEREN takma kafana benim motorda daha 750km'de 100'ü geçmiyor seninki kaç km'de bilmiyorum ama daha açıkmamıştır bekle bakalım zamanla açılır
sorunlara gelince arkadaşlar yazılanlara bakıyorumda çoğu kişi sorun yaşıyor ve motoru kötülüyor valla benim dediğim gibi 750km oldu daha benzin bitmesi dışında mekanik bir sorun yaşamadım yaşayan arkadaşlarada sabır diliyorum benim fikrim motor canavar gibi tabii bu benim fikrim neyse bakalım hepinize kazasız sürüşler
öle heryere imza atılmaz :P
benim motoru ben 3500 de aldım şuan 4000 e yaklaştı ve hala en son 110 km yapıyor neden acaba?
İYİ HAFTA SONLARI MİLLET NASILSINIZ BAKALIM BAKN YINE GELDİ CATTI HAFDA SONU AMA SİZLERDEN HALA BİR HABER YOK GEZİ HAKKINDA GALİBA HEPİNİZİN İŞİ GÜÇÜ VAR NEYSE NAPALIM BİZDE YOLLARDA MOBİLLETLERLE TAKILIIRIZ HADİ HEPİNİZE KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER ALLAHA EMANET OLUN GORUŞMEK DİLEİGYLE
biz İzmir tayfası olarak gayet aktifiz arkadaşlar. iki haftadır mt olarak buluşmalara gidiyoruz. hele aczacı101' in (Hakan) motor çıksın bakın nasıl şenlenecek ortalık.
bende yeni döndüm gezintiden.b basıtm bi çeşme yaptım. git gel orda dolaş tam 200 km yol yapmışım. şükür motorda şişme falan filan olmadı. ama her bi tarafım ağrıda yahu (en çok oturak organı etkileniyo valla). bu bizim motorlarla uzun yol zor geldi bana. oturuş pozisyonu epey rahatsızb e tabi safkan race olunca ona da katlanmak lazım artık illaki.
bu arada geçen sormuştum hangi devirlerde hangi viteste hangi süratleri görüyosunuz diye her zamanki gibi kimse sallamamış ama olsun bu gün ben otobanda baya bi denedim size de söyleyeyim belki kıyaslayan çıkar:
1. vites - 40 km/h
2. vites - 60 km/h
3. vites - 80 km/h
4. vites - 90 km/h
gördüğünüz üzere 1,2,3 oranı güzel hızlanmada çok nazlanmadan gerçekleşiyo ama 80 den sonra hızlanma çok yavaş. katiyen 100 'ü geçmiyo hatta 90-95 i diyebilirim.
gerçi benim kilometre saatimde de hata olabilir gibi geliyo. 80 üstü süratleri doğru göstermiyo olabilir çünkü otobanda o kadar çok araba solladımki benim hız göstergem 80 gösterirken. o kadar arabanın otobanda 80 altı bi süratle gidiyo olması mümkün değil. bu işi çözmem lazım bi arkadaşın arabasıyla yan yana gidip ölçücem ilk fırsatta...
evet arkadaşlar bu motorların km si yanlışmış bende bugun anladım ve bi arkadaştan duydum
Ben de bugun 250 km yol yaptım.3 motorduk sonra 4-5 olduk.Ben ve bitane daha gs 200 cbr 125 arora ve fazer 600. fazer fazla takılmadı bizle ama cbr öndeydi sonra ben geçtim kafa kafaya gittik hep.onun gösterge 130-140 larda benimkide 105 hiç geçmedi öteki zealsduncu arkasdaş dediki bu motorların hepsinin kmsi 100 geçmez hatalı dedi dediğide doğru çıktı.komutanımın dediği gibi bir sürü araba solladım hala 100 bende kanaat ettim yani kmnin bozuk olduğuna sizde inanın.ispat icin başka mesela 600 lük bir motorla ölçün ama bizim motor gittikce açılıyor (uzuyor) ona göre bakın 140 rahat bence iyce ısındıktan sonra birde o arkadaştada rastladım üst kapağın orda yağ var atıyor sizdede varmı? yağ atıyor sizdede varmı? selamlar...
S.a herkese Abilerim bugun ilk defa zealsun gs 200 surdum cok guzelmıs..dediginiz gibiymis motor tam bır canavar..dedegınız gıbı herhalde katranda bı sorun var 95 gelıom orda takılıo..ALLAHI ma sukurler olsun bu zevkı de tattım..Aman abiler yaz geldı sız bol bol gezersınız bu soyledıgım lafın anlamı lutfen dıkatlı olun..Yabi CANINIZ BEDENINIZDE OLSUN ANAHTARINIZDA MOTORUNUZDA OLSUN..hepınıze iyi gunler
arkadaslar ılk resımde bıraz bellı oluo yakından cektıgım resım net cıkmamıs koymadım.selenın bacak gelen kısımlarını daraltıp onunude alcalttım deponun daha altında artık ustunude kaplattım soradan
kardesım kusura bakma benım devır gostergesı motoru ılk aldıgımda ılk 100 km devırdıgımde (1500-2000 km arası) devır gostergesı ıbresı dıpten kırıldı sona dayayınca hemde metal cubugundan kırıldı tamır bıle edemedım sonrada almadım)sole dıyım 1-2-3 hıc bakmıorum kaca kadar cıkıo ama 4. vıtes devır dayrarsam 100-105 km ye cıkartıorum motoru ama hızlanma ıcın devır dayamak saglıklı olmadıgından 90 km gıbı 5 e atınca motor uzuyo. eger 4 . vıteste devır dayayıp 5 e atarsam motor hızdan dusuo 105 ıse 95 e dusuo onun ıcın devır dayamayın devır dayamanın hızlanmaya bı faydası yok
Tansel güsel olmuş motor ...
Ben de bir sürpriz yapmaya çalışıyorum
az kaldı sabrederseniz iyi bişeyler olacak...
(adanadan parçalar gelmedi daha ayağa kaldıramadık motoru)
122 km hızda 55.inci km. de krank kırıp piston-şanzıman dağıtan efsane motor Zealsun zs 200 gs !
[B][COLOR="Red"]"Kendinizi Cesurca Gösterin! Trafikte Farkettirin! Yaşamanız Sadece Buna Bağlıdır!!!"[/COLOR][/B]:bounce:
Selim arkadaşım merak ettiğim ölçümü yapmış hepimiz yanılıyo olamayız sonuçta. ben de ilk fırsatta arabayla yan yana gidip hız ölçümü yapacağım 40, 60, 80 ve 100 km/h süratlerde.
Tansel motorun rengi çok orjinal ve güzel olmuş. selenin yeni halini çok algılayamadım açıkçası eski haliyle karşılaştırmalı birer resim koyarsan sevinirim. bu arada egzosunu nasıl boyadın ondan da bahsedebilir misin?
Hakan hocamın motorunu bi ayağa kaldıralım kısmetse Türkiyenin 1 numaralı Zealsunu olacak inşallah, bu topiği takip edin derim ben size...
Herkese Tünadın Abiler..Tansel abi yine dökdurmusun..MASALLAH...bı bızı gezdırmedın su motorla hatta motor deıl canavarla abiler butun zelasunlar canavar yanlıs anlamayın...
eskı seleyle yenı selenın yakından resımlerını ayarlar koyarım ıns))egsoz olayı basıt ya ısıya dayanıklı boyalar var egzosu komple sokup onunla boyuyosun bukadar))bu arad bu fafta sonu egzosun ıcını merak ettım acıp oynıcaktım bıraz ama tam bı bomba bızım egzoslar kafadakı percınlerı acmak problem deıl hemen acılıo ama ıcınde susturucuya ulasabılmek ıcın oksıjen kaynagı gıbı bıseyle kesmek falan lazım bıraz dertlı acıkcası bılgınız olsun))
sagolun arkadaslar begendıgınıze sevındım ben bu boyayı esasında deneme amaclı atmıstım ıyı bı boya atana kadar ıdare etsın hemde bakalım renk deısınce nasıl oluo dıe ama para ayarlayıp bayatamadım bole kaldı)ıns dahada gusel olucak bakalım)
Arkadaşlar demin chopperrider'ın sorusu üzerine 3-5 değişik renk yapmıştım motoruna.
bari bu topiğe de koyiim da en azından ilgili başlığında da bulunsun dedim.
hepsi toplam 10 dakkalık iş, öyle uzun uzun uğraşmadım ama
belki bazılarınıza fikir verir...
1
2
3
4
5
6
Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...
luxora burdan da teşekkür ederim çok güzel fikirler verdi bize..
luxor ellerin dert görmesin ; bize çok iyi fikirler verdin...
Sağolasın
selim ozeren kardeşim sen tamirciydin galiba üst kapak yag atıyor demişşin üfürüyormu yoksa baya atıyormu her neyse iki sekildede motoru acil üst kapagı söküyosun contasını degiştiriyosun bu halde yola cıkma yolda kalırsın yagına dikkat et azaltır 10-40 koyduysan hele calıstırma bile, motoru zorlama krank falan kalır elinde bu şekilde benden söylemesi üst kapagın yag sızdırması yada üfürmesi iyi bişi degildir motor hava alır cekiş falanda degişir sestede degişme olur. farkına varmassan fena olur :D:D:D kolay gelsin.
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)