arkadaşlar merhaba,
bu sezon motosiklet almamaya karar vermişken, ani bir karar değişikliğiyle ilk motorumu aldım.
bir kaç motor arasında karar verememiştim ama sonunda 200 gs'de karar kıldım.
motorun teknik yonlerini anlatabilmem için henüz erken. daha 35 kmde.
fakat görünüş olarak oldukça tatmin edici.
race görünümlü ( bu motor güçleriyle race diye adlandırmak tartışılır) başlangıç motorları arasında bir karşılaştırma yapmam gerekirse ;
cbr 125:cbr'ın kalitesi tartışılmaz bu bir gerçek, fakat hem gövde boyutları çok küçük, hemde lastik boyutları çok ince. ama en önemlisi 185cm ve 85 kilo birisi için oldukça küçük kalıyor. zs 200 yanında büyük abisi gibi kalıyor.
kanuni racercbr2'a göre boyutları daha büyük fakat bu 3'lü arasında en kalitesiz parçalara ve detaylara sahip. ön grenaj yüksekliği en fazla olan motorsiklet, fakat arkadan oldukça ince görünüyor. arka lastiği 140 ebadıyla zs 200 ile aynı fakat ön lastiği 90'lık ölçüsüyle , 110'luk zs200 ün gerisinde.
cbr 125 ise 80'lik ön ve 100'lük arka lastikleriyle sıralamanın en gerisinde.
not: lastikleri ince ebatlı diye begenmediğim cbr , zemine çin malı lastiklerle basmayan tek motor. budalastikleri ince olmasına ragmen yere en sağlam tutunan olacağını gösteriyor.
zs 200 gs daha öncede söylediğim gibi bu 3'lünün büyük abisi. boyutları gerçekten tatmin edici. zaten çinliler 250'lik daha güçlü bir makina taktıkları bir versiyonuda çeşitli ülkelerde satıyorlar. cbr kalitesine yaklaşamasa da detayları oldukça iyi düşünülmüş ve kaliteli malzemeler kullanılmış.
motoru sadece resimlerinden gören arkadaşların mutlaka gidip görmesi gerek. karşılaştırabilmeniz için söylüyorum er-5, gs-500 ün boyutlarına çok yakın!
(örnek:motoru teslim aldıktan sonra 4.levente ışıklarda pizzacı bir arkadaş scooterıyla yanıma geldi ve bi sure inceledikten sonra güzel motormuş , 600'lük değilmi dedi.)
ailem ve arkadaşlarımın tepkileride oldukça güzel.
kısaca her motorun + ve - leri var:
cbr: + honda kalitesi, sorunsuzluğu , kaliteli lastikler ; - pahalı, küçük boyutlar
racer: + kanuninin yaygın servis ağı ; - aynı motorun farklı markalar tarafından da satılması, kalitesiz lastikler
zs 200: + özgün dizayn, büyük dış boyutlar, kalın lastik ebatları ; -kalitesiz lastikler, tek renk alternatifiyle satılması.
not: elimden geldiğince objektif olmaya ve markalara karşı eşit durmaya çalıştım. yazdıklarımdan lütfen kimse alınmasın. ben çok zor karar verebildim ve kararsız arkadaşlar -eğer varsa- yardımcı olabilmek için bu yazıyı yazdım.
herkese selamlar