yok be abi abartmayın,neyse, ben celdim.hehe.
beyler dusunun hayatında hiçbir motosiklet kullanmamıs olan ben,dusunun scooter ı bile kullanmamıs ve maalesef ki motosiklet arkasına bile yeminlen hiç oturmamıs biri olarak soluyorum ki ,bu işide cok kısa bi zamanda PERFECT ledim yani hedefim İKİTEKERLİ KAMYON falan varsa odur arkadaslar,araba yı da kısa zamanda sokup milletin elini azina goturten ben, bunda da aynı seyi yapmayı basardim yani ,hehe,bi cesaret iki atılganlık sole bi karizma falan atladım abi motosiklete tum mahallenin de saskın bakısları altında sanki de 40 yıllık motorcuymus gibi bi bindim gidiş o gidiş yolun en sagın dan tırsa tırsa.ama yeminlen kimse cakmadı.ole yalandan motorun iç aksamına bakıomus gibi yaptım ilk gun bi yerlerde stop edince,bole karizma karizma arkaya falan baktım,ee napiyim en azından acemi ama cesaretli gorunumunu cizmeye calıstım.
su an zaten superim istop mistop hicbiri yok.hiçbir korkum yok yani ama yinede temkini elden bırakmam,....
2 gun once 40 yıllıkgibiydim,simdi oldum bi 50 yıllık
)))))
ok birazda motordan bahsedelim:
arkadaslar oncelikle sunu belirtmek istiyorum ki bu motor hakkında cok spekulasyon yapıldı.fakat bu motor hakkındaki asıl belgeler elime ulastı..
yani bu motor gercekte ole 19 beygir falan diil.
tam olarak 10.8 kw.ingilizce olan kullanım klavuzundan yazıyorum hatta su an.hesapladım ve 14,5 beygir yapıo.ve 20 litreden daha fazla yakıt deposu var.eksik bilenlere ve alacaklara dogru bir bilgi olarak veriyorum bunu.artı baska sorular olursada kullanıcı klavuzunda yazan bilgiler dahilinde yardımcı olmaya calısırım,neden olmasın.
bu arada yeni bu motosikleti almak isteyen arkadaslara bi tavsiyem olacak ki o da sudur...bakın biz aldık bu motosikleti...ama gonul isterdiki soyle alacaklar birleselim 4-5 hatta 6 olalım oyle alalım.ole degil mi yani.alacaksaniz toplanın.bayiye baskı yapın.işte nedir fiatı 3.100 ... biz 5 kişiyiz iste bize su fiattan verin...bole yapın bence bu akıl işi.300-400 ucuza alın.allahın aclarına da paranızı kaptırıp kendinizi enayi yerine koydurmayın.bisikletciden duzme bayii olmus insanlara karsi hakkinizi cignetmeyin.siz o paraları kolay mı kazanıosunuz.kolay kazanmadıgınıza gore harcarkende nasıl zor kazandıgınızı dusunup harcayın..belki yardımı olur,uheeuhee..
onun dısında motosikletle pek bi sorunum yok.fakat iste motor sogudugunda baya bi beklemek zorunda kaldıgın oluyo.cikle miklede tras gibi geldi bana.cekiorum calısmıo.cekmiorum calısmıo.bisey degismio yani.anlamadım orasını.ama iste isinması gerekio.artı bikac defa oldu bu vites 2 den 1 e atmadı.2 den 3 e aldım sonra 1 attım.ole oldu yani.bide sanırım ilk bakıma kadar km ye 140 yakarken yok dedi rodajdan sonra 80 e dusermıs.ben acıkcası inanmadım adama.hatta alaycı bi sekilde de sordum 80 e mi dusuomus dedim,he he dedi.niceleri ni duyduk sonucta ,heralde aramızda rodajı bitiren bi melbur var o da anladıgım kadarıyla tarih olmus durumda
)
zaten bana gore 95 -100 de de kalsa fena degildir.
bide motor bilindigi uzre race touring modeli oldugu icin gerci bu benim lik motom daha onceden herhangi birini kullanmadım ama sonucta bi scooter gibi degil emin olun.chopper gibide degil.sonucta gosukuo.suda bilinsinki virajlarda zayıf.kesinlikle yavaslamak zorundasın. cunku birden bire kendini bi yan seritte bulabiliosun.
neyseki araba gelmiodu.yoksa sıcmıstımmmmmmm..ueheuh.bana bisey olmazdı hızım 50 falandı ama motosikletin g.t e kaymıstı..hehehe
bide o kotu abi bi dusse granaj mranaj,,iiii,hadi bakalım..ben bikerem onun korkusuylan,2 kere 3 kere yolla butunlesiom valla.
bu arada sariyerden hic cikmadım.ama bizim buralar geniştir bilirsiniz.trafik yoktur hem.sariyer,kilyos ,rumeli kavagı,garipce,kilyos,gumusdere.bayagı bi arazi yani.hehe
yarında seye gitcez,acemilik geride kaldı artık ...o 2 gun onceydi.simdi korna calıp,adamı paylıom bile:
)
bi bilse ler ehliyetim olmadıgını bi carpsa bana yalandan tutarım valla...
neyse yarında guneslenmeye kilyosa gitcez.arkama artcıu bile aliom siz ne dionuz.hatta sunu bile diyebilirim ki artçısız olmaz abi...hehe.
sezon da acılmamıstır henuz.beleş girecem plaja,beleş de guneş.yaza bronz gireyim,millet peynirkene....
bayysss