Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

250cc kaliteli cruiser tavsiyesi. yamaha-suziki-honda vb.

REKLAM ALANI

Selamlar, forumu meşkul etmek istemezdim ama tam aradığım gibi bir karşılaştırma bulamadım. çoğu başlıklarda çinliler dolu.

Ben açıkça ifade etmeye çalışayım istediğimi.

Daha önce cbr125 kullandım, sattım. Ama içimde hep Harley sevdası vardı. şimdi harley olmasa da 250cc (veya biraz üstü) bir cruiser almak istiyorum.
    Öncelikle konfor önemli, titreşim, yola hakimiyet gibi. Daha oturaklı alçak bir model, ağır görünümlü. Motor olarak sağlam, sorun çıkartmayacak, cbr 125'deki kaliteyi aratmayacak. Tok sesli, torku iyi, çift silindirli. Yolda kayar gibi gidecek.
    Tarzı da önemli, çok yuvarlak şişman hatlar değil de biraz daha yağmur damlası şeklinde uzun depo vs. Mobilet gibi değil de chopper gibi olmalı. Şöyle siyah bir şeytan (Siyah olacak kesin)
    Bu alttaki mesela çok hoşuma gitti, ama 800cc, fikir vermesi için linki veriyorum.
    http://www.sahibinden.com/kawasaki_v...o&photo=2#mega

Modellere gelince, dış görünüşe göre izlenimlerim:
    Suzuki VL250 Intruder: Güzel gözüküyor. Olabilir
    Honda CMX 250 Rebel: Görünüşü pek hoşuma gitmedi, yuvarlak hatlı dediklerim gibi, mobilete benziyor gibi geldi bana.
    Yamaha Virago VX 250: Fena gözükmüyor.
    Yamaha DragStar XVS 250: Güzel gözüküyor, chopper havası var gibi.
    Hyosung GV 250: İyi olduğu hakkında çok yorum var ama çok tombul gözüküyor, tipini sevmedim, ama listeme ekledim yinede.

Bu yorumları resimlerine bakarak yaptım, görme şansım olmadı.

Sizden istediğim daha çok dış görünüş olarak değil de, cruiser kullanımı zevki olarak kıyaslamanız. Neredeyse bu tarz motor hiç kullanmadım ve yorumlardan bir kanıya varmakta zorlandım. Bahar gelirken tekrar rüzgarı hissetmek istiyorum, ve bunu (Harley olmasa da) cruiser zevki alarak yapmak istiyorum. Kendimi en azından Harley'ci gibi hissettirecek motor aradığım. Gürül gürül uzun yollarda akmak özlemiyle doluyum. Bütçem 7000 TL olabilir, arttırıla da bilir.

Bu kadar uzun yazdım, kusura bakmayın. okuyanlara sonsuz teşekkürler, yorumlarınızı eksik etmemenizi dilerim.

Saygılarımla
    İbrahim Erol

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    NoVaRiX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Cruiser kullanım hissi vermesi açısından en uygunu Suzuki VL250 intruder bence.
    250cc'lik makinelerle gürül gürül akamasanda yinede en azından oturuş pozisyonu itibariyle cruiser ruhunu en iyi yansıtan VL250..

Ama Kymco Venox'a da bir bak derim.. Şekliyle beni benden almıştır kendisi! Hem 100.000km garantili!
    ~ Bütün mesele yolda olmak... ~

Motosikleti
    yamaha xt 660r \ ybr 125ESD
    suzuki derim aralarında bence en iyisi...

Aceofspades - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HD Softail
    Yalniz gonderdiginiz ilandaki motorun orjinal hali degil gordugunuz, sissy bar ve gidon custom. boyle degisiklikler motorun goruntusunu inanilmaz degistiriyor.
    Butceniz ne bilmiyorum, 250 likler icinde suzuki uygun gibi duruyor ancak biraz daha fazla odeyebilirim derseniz ve V motor takintiniz yoksa kawasaki EN500 tam olarak istediginiz goruntuye sahip. Temiz bir makina bulursaniz performans sikintisi yasamadan yillarca mutlu bir beraberliginiz olabilir.

Bence suzuki ama hyosungda gerçekten güzel gözüküyor ama sonra dışı beni içi sizi yakmasın:(

mirty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kle 500
    Ben 93 model virago kullanıyorum 250cc önceki sahibide çok temiz baktığı için hiçbir sıkıntısı yok v motorlu çok güzel bir makine tavsiye ederim. Özellikle rölantideyken sesi çok hoşuma gidiyor. Temiz bitane bulursan senin için iyi bir seçenek olabilir.
    virago 250

Motosikleti
    TÉNÉRÉ
    250cc (veya biraz üstü) dediğiniz için Kawasaki EN500 de düşünülebilir bence, hem tip olarak da VN800'e benzediği için hoşunuza gideceğinden eminim.

tutankhamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco G-Dink 250i
    İçlerinde en çok Suzuki'yi beğenmişsiniz galiba.Bence de Suzuki bu seçenekler içinde en iisi gibi duruyor ancak Kymco Venox'u da incelemenizi tavsiye ederim.

Deli Çerkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sizi Harley'ci gibi hissettirebilecek yegane motor yine Harleydir.bir başka motor kullanılarak Harleyci gibi hissedilmiyor ne Yazık ki

250 Cc Cruiser tarzı motorların pekte fazla seçenek sunmadığı bir motor hacmi. bütçenizi biraz daha zorlarsanız daha büyük motor hacimlerinde 250 ye göre çok fazla seçenek önünüze çıkıyor.çünkü zamanla büyük CC li motorlarla yol yapmaya başlarsanız 250 cc de size yetmeyecektir.

Mesela kawasaki En500 , 600-750 CC Honda shadow , Yamaha Dragstar 650 CC , Suzuki Ls 650 gibi. Bunların içinde en klasik görünümlü olan Shadow'dur. alış fiyatı kadarda custom masrafı yapabiliyorsanız, yıllarca kullanabileceğiniz bir motorunuz olur. ama sizde bu kadar harley sevdası varsa siz böyle bir motor sizi ne kadar idare eder bilemem.sizi ancak bir 883 spotster paklar gibime geliyor.

ozgurakman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FZ6 Fazer 98Hp (isviçre çakısı)
    suzuki intruder 250
    virago falan eski makineler, parça sorunu var
    "DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.

YÖRÜK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    dostum imkanın varsa suzuki al derim.vl250 intruder modeli çok hoş.ben motorumu almadan önce 2005 model bulmuştum,7000km de idi.çok temizdi 7500tl istedi.almayı çok istedim ama imkanım o an o kadar yeterli değildi.şuanki motorum olan Hyosung gv250'den de çok memnunum.henüz daha yeni tecrübe ediyorum motoru ama çok güçlü bir makinası var.27 beygir gücünde.intruder ise 24 beygir diye biliyorum.kymco venox da güzel makine araştır istersen ama tip olarak seni tatmin edermi bilmiyorum.yani klasik görünümü yok.eğer japon olacaksa suzuki al.virago da iyi dayanıklı makine.belki suzukiden bile daha dayanıklı diyebilirim uzun vadede.tip olarak biraz sıska kalıyor ama tam bir klasik.yinede tip olarak suzuki derim.
    SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFERRUATTIR!!!

draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 650
    Dragstar 250 ama yurtdışı bağlantın yoksa parça problemi çekebilirsin...

reak41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bence yamaha dragstar al daha bi havalı tipi var kaliteside ortada ama draggy nn dediği gibi parça problemi olabilr

Motosikleti
    dragstar 650 & shadow 750
    boy kilo bilgilerini yazmamışsın ama eğer 250cc düşünüyorsan:
    1. suzuki vl250
    2. venox 250 (Tipi biraz farklıdır ama bence de iyi bir makine)
    3. diger seçeneklerden ise temiz olduğuna fazlasıyla inandığın modeli seçmelisin, malum diğerlerinin servis durumlarında belirsizlikler var.

Bana kalırsa bütçeni biraz daha arttırıp dragstar 650 veya hyosung gv650 (servis dolayısıyla:st) almak daha mantıklı geliyor.

NoVaRiX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı reak41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bence yamaha dragstar al daha bi havalı tipi var kaliteside ortada ama draggy nn dediği gibi parça problemi olabilr
    aslında parça problemi biraz görece.. her parçayı illaki bulursun, yamahaya bastırır parayı japonyadan getirtirsin ama 1-2 ayı bulur gelmesi.. Eğer problemden kasıt parçanın teslimatının uzun zaman alması ise evet, problem yaşanabilir. Ama eğer parça bulamama gibi birşeyden bahsediyorsanız, bu imkansız diyebilirim.. Yamaha'da olmaz böyle birşey!
    ~ Bütün mesele yolda olmak... ~

draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 650
    evet süreden bahsediyorum, yoksa adamlar 60 lı modellerin bile parçasını hala satıyor...

Kusura bakmayın, işler nedeniyle online olamadım bir süredir. Sevinerek pek çok cevap geldiğini görüyorum, öncelikle hepinize teşekkür ederim.
    Alıntı Aceofspades adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yalniz gonderdiginiz ilandaki motorun orjinal hali degil gordugunuz, sissy bar ve gidon custom. boyle degisiklikler motorun goruntusunu inanilmaz degistiriyor.
    Evet custom, ve bence çok güzel olmuş, aklımı çeliyor
    Novarix, Kymco'yu hep duyuyorum, ama hiç görmedim. Aklımda bulunsun, takip edeceğim.
    Aynı şekilde EN500 de sevilen bir alet anladığım kadarıyla. Şimdilik gidip bizzat araştırma yapmadım, ama onu da görmek, mümkünse kullanmak isterim. hem 500cc muhtemelen beni daha uzun süre idare edebilir.
    Deli Çerkez Hocam, ne yazık ki Harley alma imkanım yok, küçük mutluluklarla idare etmem gerekiyor 600cc ve üzerinden de biraz çekiniyorum, sanki fazla gelecek gibi, çok da iri makinalar, ben de ufak tefeğim
    Boy-kilo bilgilerimi vermemiştim. boy 165, kilo 65.
    Suzuki Intruder hakkında bu kadar güzel yorumdan sonra listemde en üstte hala
    en500 ve kymco da devam. virago yedek. Şimdilik haftaiçi-hafta sonu hep yoğun, birkaç hafta sonra fırsatım olacak ve İzmir'de nerede ikinci el bulursam dolaşacağım. Honda zamanından Yükseliş'i biliyorum, başka pek biryer bilmiyorum. Gidip görünce belki de hedefi büyütürüm.

Görüşmek dileklerimle,
    İbrahim Erol

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)