Piaggio , Vespa , Gilera Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
09 Haziran 2009, 22:09
pocemonmutlu adlı üyeden alıntı
inanılmaz kotu yaaa
allah rahmet eylesin.
Neden bukadar hız motoru sevgisi var anlamıyorum
şimdi altında gsr 600 gibi bir makine olsa, hız yapmayacak mısın. hele ki uzun yolda. virajı mı alamadı, ne oldu bu kazada anlamadım. almak istediğim motordu, ve 2 arkadaşımda da var aynısından. ben de hızı çok severim ama nişanlım binice iş değişiyo , ona göre sürüyorum. ölen öldü, yapacak bişey yok artık. allah kalanlara, kaza bela vermesin. başımız sağolsun.
Reklamlar
-
10 Haziran 2009, 22:43
sebastian adlı üyeden alıntı
şimdi altında gsr 600 gibi bir makine olsa, hız yapmayacak mısın. hele ki uzun yolda. virajı mı alamadı, ne oldu bu kazada anlamadım. almak istediğim motordu, ve 2 arkadaşımda da var aynısından. ben de hızı çok severim ama nişanlım binice iş değişiyo , ona göre sürüyorum. ölen öldü, yapacak bişey yok artık. allah kalanlara, kaza bela vermesin. başımız sağolsun.
Malesef hız yapmayı sevmedigim icin altıma gsr 600 gibi bir makine hic ama hic duşunmuyorum. farzedelim sarhoşken gidip bu motoru aldım, ayıldıgımda verdigim paraya cok acırım gercekten. ama tabiki zevk meselesi hızı seven arkadaşlar bu tip motorlarla yolu acık olsun allah kaza bela vermesin, olenlerede allah rahmet eylesin...
-
10 Haziran 2009, 23:40
valla zihniyet olarak ben de hız yapma taraftarı değilim. ama işi bir türlü pratiğe dökemedim gitti. dün akşam çıktım mesela motorla, yavaş gidebildiğim en fazla 5 dakka. altımda o güç, elimde o gaz kolu olduktan sonra olmuyor işte. dün istinyeparkın orda da bir tane xciting gördüm, siyah renkli. sen miydin yoksa
-
13 Haziran 2009, 12:55
-
27 Haziran 2009, 15:59
arkadaşlar selam,
benim piaggio x8 prem.250 cc'lik bır motorum var.fakat tek sorunum trafikte hemen hararet yapması bu durum normal midir bilgisi olan ya da aynı dertten şikayetçi olan var mıdır?
-
27 Haziran 2009, 16:02
ucuran adlı üyeden alıntı
arkadaşlar selam,
benim piaggio x8 prem.250 cc'lik bır motorum var.fakat tek sorunum trafikte hemen hararet yapması bu durum normal midir bilgisi olan ya da aynı dertten şikayetçi olan var mıdır?
Hoşgeldin..Hemen hararet yapması derken nasıl yoğunlukta bir trafik ve ne kadar zamanda fan açıyor?
..İslam kadını dişiliğiyle değil, kişiliğiyle var olandır..
Gülün dikene katlanması, onu güzel kokulu yaptı. - Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
-
28 Haziran 2009, 00:47
hoşgeldin, hararet derken, tam olarak anlamadım. eğer ki motor hararet yapmışsa, conta falan yakar. normalden daha yükseliyor olmasın. genelde bütün araçların hararetleri 90cantigrat derecede sabittir. eğer bu değerden fazlasına çıkıyorsa, soğutma sisteminde bir sorun var demektir. petekte veya hortumlarda tıkanıklık olabilir. antifiriz yok ise su var ise yine yükselebilir. soğutma sistemini kontrol et ve antifir koy ağzına kadar. hiç su koyma. antifiriz, kışın donmayı, yazın da kaynamayı engeller.
-
28 Haziran 2009, 01:09
tasarslan adlı üyeden alıntı
Hoşgeldin..Hemen hararet yapması derken nasıl yoğunlukta bir trafik ve ne kadar zamanda fan açıyor?
arkadaşım selamlar ayrıca da hoşbulduk.
nasıl anlatiyim mesela akşam iş çıkışı barboros bulvarından E-5 kadar olan mesafeyi gidene kadar hararet hemen çıkıyor.fan çalışıyor ama rahatsız ediyo beni.diğer motorlarda böylemi diye merak ediyorum bide 250'lik benimki ama düz yol oldumu daha doğrusu sabit hızda gidersem düşüyor.diğer marka motorlarda da aynı sorun söz konusu mu?
-
28 Haziran 2009, 15:01
ucuran adlı üyeden alıntı
arkadaşım selamlar ayrıca da hoşbulduk.
nasıl anlatiyim mesela akşam iş çıkışı barboros bulvarından E-5 kadar olan mesafeyi gidene kadar hararet hemen çıkıyor.fan çalışıyor ama rahatsız ediyo beni.diğer motorlarda böylemi diye merak ediyorum bide 250'lik benimki ama düz yol oldumu daha doğrusu sabit hızda gidersem düşüyor.diğer marka motorlarda da aynı sorun söz konusu mu?
Peki motorun yenimi? ornek vermek gerekirse gecen sene honda PS150i aldım sıfır, motoru calıştırıyorum 3 dakika sonra oldugu yerde fan acıyor ister uzun ister kısa habire fan acardı, 3000km ye geldiginde ise bu seferde nadir fan acardı. şimdiki motoru da yeni aldım aynısı bundada oldu motoru calıştırıyorsun 5-7 dakika sonra fan acıyordu, şimdi 1800km de motor yogun trafikte kalmadıgın surece fan acmıyor kalırsanda 10-15 dakika sonra fan acıyor.
Bu durum parcalar yeni oldugu icin (segman piston vs.) parcalar alışma surecinde sıkı onun icin cabuk ısınıyorlar.
Antifriz koyacak isen kitapcıgında yazan onerilere gore koymanı tavsiye ediyorum
-
28 Haziran 2009, 20:33
pocemonmutlu adlı üyeden alıntı
Peki motorun yenimi? ornek vermek gerekirse gecen sene honda PS150i aldım sıfır, motoru calıştırıyorum 3 dakika sonra oldugu yerde fan acıyor ister uzun ister kısa habire fan acardı, 3000km ye geldiginde ise bu seferde nadir fan acardı. şimdiki motoru da yeni aldım aynısı bundada oldu motoru calıştırıyorsun 5-7 dakika sonra fan acıyordu, şimdi 1800km de motor yogun trafikte kalmadıgın surece fan acmıyor kalırsanda 10-15 dakika sonra fan acıyor.
Bu durum parcalar yeni oldugu icin (segman piston vs.) parcalar alışma surecinde sıkı onun icin cabuk ısınıyorlar.
Antifriz koyacak isen kitapcıgında yazan onerilere gore koymanı tavsiye ediyorum
selam,
motor 2006 model 19 bin km'de bu hararet olayının dışında başka hiç bi sorunu yok..başka bir arkadaşta full antfriz koy dedi suyuna bide oyle deniyim bakalım belki keser harareti.
-
30 Haziran 2009, 12:02
Sanırım motorunuz enjeksiyonlu model.
Eğer kırmızı çizgiye gelmiyorsa, motorunuzun sıcak havada trafikte fan açması normal. Fan açmasının sebebi de belli bir ısıya geldiğinde otomatik olarak beyinin fanı devreye sokması.
Gilera Runner vxr 200 (pert...)
Piaggio Xevo 250ie
-
30 Haziran 2009, 18:36
banistercaq adlı üyeden alıntı
Sanırım motorunuz enjeksiyonlu model.
Eğer kırmızı çizgiye gelmiyorsa, motorunuzun sıcak havada trafikte fan açması normal. Fan açmasının sebebi de belli bir ısıya geldiğinde otomatik olarak beyinin fanı devreye sokması.
aynen çizgiye gelmiyor zaten, demek sorun edilecek bişey değil.
-
01 Temmuz 2009, 00:12
-
05 Temmuz 2009, 15:25
-
07 Temmuz 2009, 20:03
hasangurleyen adlı üyeden alıntı
herkese selam x9 250
sana da selam
-
07 Temmuz 2009, 20:13
Motora bindiğim için farklı değilim! farklı olduğum için biniyorum...
-
22 Temmuz 2009, 21:09
250cc maxi scooter tarzı motor almayı düşünüyorum. Boyum uzun olduğu için rahat bi model bulmam lazım. örneğin Piaggio X7 250 ye baktım diz mesafesi küçük geldi. x8 yada
x9 larda diz mesafesi farklı mıdır???? Önerebileceğiniz alternatiflerede açığım.algili link aşağıda
teşekkürler...
http://www.motosiklet.net/forum/scoo...i-modelde.html
-
23 Temmuz 2009, 00:50
-
23 Temmuz 2009, 09:53
hiaxi adlı üyeden alıntı
250cc maxi scooter tarzı motor almayı düşünüyorum. Boyum uzun olduğu için rahat bi model bulmam lazım. örneğin Piaggio X7 250 ye baktım diz mesafesi küçük geldi. x8 yada
x9 larda diz mesafesi farklı mıdır???? Önerebileceğiniz alternatiflerede açığım.algili link aşağıda
teşekkürler...
Hoşgeldin..Bahsetmiş olduğun modellerin boyutları yaklaşık olarak aynı diyebiliriz..Senin boyun uzun olmasın
divxmania adlı üyeden alıntı
Herkese selamlar,
X9 500
Selam,hoşgeldin..
..İslam kadını dişiliğiyle değil, kişiliğiyle var olandır..
Gülün dikene katlanması, onu güzel kokulu yaptı. - Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
-
23 Temmuz 2009, 11:30
hiaxi adlı üyeden alıntı
teşekkürler...
X9 un diz mesafesi X7 den de X8 den de daha geniştir.
boyun 1.90 ın üzerinde değilse yeterli gelmesi lazım X9 un.
ayrıca koltukta ayar mekanizması var en arkadaki ayarda kullanabilirsin.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)
Bu Konudaki Etiketler