Merhaba Arkadaşlar!
Selam Ledo!
Takip edenler bilir ki bilmeyenlere bildireyim, birkaç hafta önce aldıgım Piaggio Beverly 250s modelinin gün itibariyle 1350 km ye ulaştını beyan ederim. Bu motor benim ilk motorum olması ve hatta "ilk motor deneyimim" olması dolayısıyla önemlidir. Zira daha önceleri sürekli bir motor kullanıcısı değildim.
İlk izlenimlerimi sizlerle paylaşmıştım motoru ilk aldığım zaman. Şimdi ikinci izlenimde sıra;
Çok kısa özetlemek gerekirse, (ki gerekmiyor aslında) "Kelebek gibi uçarım, arı gibi sokarım" tümcesindeki gizli özne piaggio beverly 250s olmalı.
Yukarıda belirttiğim üzere bu motor benim ilk motorum ve daha önemlisi ilk ciddi motor deneyimim ve çok memnunum. İlk başlarda 250 lik bir motoru almakla hata edip etmediğim konusunda kararsızdım. Ledo adlı arkadaşın yazdıkları bir nebzede karar vermemi sağladı. İyiki sağlamış. motor yeterince dengeli, hızlı,güven verici ve tabiiki güzel. Bu söylediklerimi not edin çünkü benim gibi ilk ci,ddi deneyimini yaşayan biri söylüyolr bunları.
Hani aldıgım ilk gün "ben bu motoru 8/10 defa yatırırım ondan sonra öğrenirim" demiştim. Ama maaşallah henüz öyle birşey yaşamadım. Ki bu bile yeterli fikri veriyordur sanırım.
Kalkıştan 120 km ye nasıl çıktığını anlamıyorum bile! Gözüm hasbelkader hız göstergesine gittiğinde hemen hızımı düşürüyorum. Aynadan baktığım kırmızı ışıktan henüz çıkan araçlar fikir veriyor artık hızım konusunda. Ki belirtmek isterim hız benim için kesinlikle bir kriter değildi motoru alırken. Hala da değil. İlk izlenimimde rüzgarın bu kadar etkili olması gözümü korkutmuştu. Şimdi gerek havaların düzelmesi ve ısınması, gerekse alışmam, bu rahatsızlığı ortadan kaldırdı ama yinede Eğer aranızda piaggio Beverly 250 almak isteyen varsa s modelini değil i.e. modelini almasını öneririm. Onun ön camı uzun. ha ben pişman mıyım seçimimden? Hayır. zira ben Antalya da yaşıyorum. Yani Türkiyede motor kullanmaya en uygun şehirde. yani havaların genelde hep sıcak olduğu yerde.
Dikkat ettiyseniz şimdiye dek yazdıklarım hep benim deneyimlerimle ilgili şeylerdi. Yani motorun aksaklıklarıyla alakalı hiçbirşey yazmadım çünkü yok öyle bişey. Motorun sadece 3 problemi var.
1. si : Bir bez alıp elinize temizleyemiyorsunuz. İlla yıkamacıya para vereceksiniz. Aynı olmuyor çünkü.
2. si : Benzin alıcaksınız. Kaçarı yok.
3. sü : Diğer ikisi belki her motor için gerçerli sebepler lakin bu sadece bu model için geçerli kanatindeyim, sele altına kask girmiyor.
Aranızda 250 lik motor düşünen varsa
kesinlikle tavsiye ederim.
Hem problemsiz, Hem güvenli (frenleriyle dengesiyle büyük tekerlekleriyle vs yani daha düşmedim bile) Hemde arasıra kırmızı ışıkta falan motorun markasını soranlar olyur ki itiraf etmeliyim insan havaya giriyor. Ahahaa
Ayrıca tüm bu yazdıklarıma ek olarak motor sizi cesaretlendiriyor. Her isteyene verdim "bir gez bakalım" diye. hepside hayran kaldı. çok para vermişsin diyenlerin hepsi bir"hımmmm" çektiler bindikten sonra. Birkaç farklı motor da denedim. 250lik olsun 200 lük olsun lakin illede beverly. Bu daha gider böyle...
Konuyla ilgili merak ettiğiniz şeyler varsa ara ara cevaplandırırım. Ama belirtmekte yarar var ben daha 2-3 haftalık bir motorcuyum. Sorularımızı sorarken bu unsuru gözönünde bulundurun.
Saygılar.
Arkadaşlar "Kappa K 33 Yan Çanta" yada "beverly orjinal yan çanta" arıyorum. Hani olmaz ama elinde bulunan varmı. yada 2. el alabilecegim biryer bileniniz varmı. halühazırda internetten baktığım sıfırları hayli pahalı.
birde ben bu yan çanta olayıyla ilgili sürüş esnasında falan problem yaşarmıyım?