o yağ fazlalık yağ kafanı yorma sen
ama o bidon nedir hocam yaw ne için o benzinmi yoksa
151 RS
151 RSİ
ASYA 150T
SUKIDA
WUXY
DİĞER
o yağ fazlalık yağ kafanı yorma sen
ama o bidon nedir hocam yaw ne için o benzinmi yoksa
(( :KONYA MT İÇİN DOKANDIRIN : ))
BİR AĞAÇTAN BİNLERCE KİBRİT ÇIKAR , BİR KİBRİT BİNLERCE AĞAÇ YAKAR
Bu arada aksilik olurda geziyi mahvetmiyelim diye geziden bir önceki gün motorun sağına soluna bakıp kontrol ettiğimi, sele altı bagajı söküp incelediğimi de söylemeliyim. Vidaları sıkılığına ya da sağda solda bişey yoktu. Fakat gaz telinin karbüratöre girmeden önceki kısmı feci aşınmıştı. Nedeni ise bu telin üstünde bulunan iki çatalı birleştiren köprü şeklindeki demire sürtmüş olması. Haliyle karbüratör hareketli olduğundan her defasında aşındırmış. Bende gaz telinin aşınan yerini bantla güzelce sardım. Bağlantı vidasını gevşetip telin yerini değiştirip tekrar sıktım. Sizde belki problem yoktur ama benimkinde durum böyleydi. Sizde bir bakın, başınıza böyle bişey gelmeden önlemini alın.
Umarım fazlalaktır, sonra sakata gelmeyelim.RAPTOR666 adlı üyeden alıntı
Haa evet bidon benzin içindi. Gittiğimiz yerde benzinci bulamayız falan diye(arkadaş gözümü korkutmuştu) almıştım. Ama açıkçası gerekte olmadı. Bu arada gezide toplam 250 km yapmıştım.(Maaşallah deyin ).
arkadaşlar bir sey sorayım bende arka tekerlegin baglı oldugu yerden 4000 ila 5000 gibi devirdeyken bir ses geliyor sizinkilerdende geliyormu eyer gelmiyorsa sizden öyle bir ses bi problem çıkarırmı
ha unutmadan izmirde düzgün bir kaç servis yeri bildirirseniz sevinirim
Ölümde Var Ucundahttp://s3.bitefight.net/c.php?uid=67766
aynısı bende de vardı motorun bağlantı takozlarını kontrol et soorada arka tekerin cıvatasını iyice sık göbekteki cıvata ondanda olmazsa diske bak yalpalıyomu o da diilse balatalara bak
selam kardeş bende mondial 151rs var servisim cok iyi 9 eylül üniversitesi nin karsısında oto yıkamacı var onun yanından bir sokak giriyo orda cok iyi biliyo adam işi bence murat usta adı.gittginde bena bilgisayarcı enis önerdi dersen dahada yardımcı olur.iyi günler.istersen birgün beraber gidebiliriz.kocaman adlı üyeden alıntı
arkadaslar size bir sey sorcam ben yarın motorun yagını deiştircem..kendim..bu yagı boşalttıktan sonra cubugun neresine kadar doldurayim..yardımcı olursanız sevinirim..
QM125T-10D...cok sugar.kırmızısı tabi:Drmz
0 Km Mondial RS 151 in arka teker ve disk nasıl balans yapar ?
Geçen yaz bir ramzey 125 scooter in montajını görmüştüm(RS 151 in benzeri)
0 motor adam 7000-8000 devir motoru bağırtıyor titreşim vibrasyon hiç yok.
RS 151 ise 4000-5000 devirde bile taş kırma makinesi gibi !
hepsi aynı olmaz ramzeyin başkası titrerken mondialin başkası titremiyebilir genelleme olarak algılanmasın konu0 Km Mondial RS 151 in arka teker ve disk nasıl balans yapar ?
Geçen yaz bir ramzey 125 scooter in montajını görmüştüm(RS 151 in benzeri)
0 motor adam 7000-8000 devir motoru bağırtıyor titreşim vibrasyon hiç yok.
RS 151 ise 4000-5000 devirde bile taş kırma makinesi gibi !
yağ seviyesine motor orta sehpadayken bak yalnız burası önemliarkadaslar size bir sey sorcam ben yarın motorun yagını deiştircem..kendim..bu yagı boşalttıktan sonra cubugun neresine kadar doldurayim..yardımcı olursanız sevinirim..
Selam dostlar bende artık bir RS 151 sahibiyim ve çok mutluyum.Dün motorumu aldım.Daha doğrusu eşimin hediyedi ve çok mutlu oldum.Bu gün sat 10 dan akşam 7 ye kadar hiç üstünden inmedim.Bu ne zevktir ya.Google da gezerken siteyi gördüm ve heme üye oldum.Herkeze sevgiler.
Bişe sormak istiyorum bu motorlar full depo kaç km gidiyor bilen varmı ?
Merhabalar arkadaşlar...!!
Öyle bi geziniim derken yazmasam olmazdı.
Son yazdıklarınızı okudum.Yardımlaşmanıza hayran oldum. Bravo sizlere,hep böyle devam edin.Motorculuk kardeşliktir Bu arada yarın 20.gün ve benim egzost gelmedi,acele de etmiyorum (ses hoşuma gidiyor ).
Sağlıcakla kalın...
gaza gelme;kaza gelmesin
aramıza hoş geldin dostum mondial söylenenlerin aksine kalitesiz bi çin malı diildir ama ömrü kullanıma bağlı olarak değişiyor mümkün olduğu kadar sakin ve kibar davran motora bşını arıtmaz ozamanSelam dostlar bende artık bir RS 151 sahibiyim ve çok mutluyum.Dün motorumu aldım.Daha doğrusu eşimin hediyedi ve çok mutlu oldum.Bu gün sat 10 dan akşam 7 ye kadar hiç üstünden inmedim.Bu ne zevktir ya.Google da gezerken siteyi gördüm ve heme üye oldum.Herkeze sevgiler.
Bişe sormak istiyorum bu motorlar full depo kaç km gidiyor bilen varmı ?
üstat sen nerelerdesin ya özletiyosun kendini bakerhabalar arkadaşlar...!!
Öyle bi geziniim derken yazmasam olmazdı.
Son yazdıklarınızı okudum.Yardımlaşmanıza hayran oldum. Bravo sizlere,hep böyle devam edin.Motorculuk kardeşliktir Bu arada yarın 20.gün ve benim egzost gelmedi,acele de etmiyorum (ses hoşuma gidiyor ).
Sağlıcakla kalın...
üçkuyularda mondial bayi war oranın serwis bölümünüde öneririm.kocaman adlı üyeden alıntı
sen sanırım galeri gülhanı diyosun ordaki serviste calısan ustanın adıda cenk dogru kişiden soz ediyosak o adam motorun m sinden anlamıyo.benim motorun marş motorundan dolayı ilk zamanlar basmıyodu hiç.ayaktan calıstırıyodum.cenk baktı kabloları filan sıkıstırdım oldu dedi.sonra 9 eylulu üni.sinin karsısındaki murat ustaya gittim anında mars motorundan değişcek dedi.ve bütün sorunlarımı halletti.bide son 5-6 gündür cenk gelmiyomus galiba oraya gidenler benim dedigim yere yonlendiriliyo oranın sahibi tarafından.herkese saygılarfbmania adlı üyeden alıntı
ewt gülhandan bahsediorm ama cenk diilde başka biri wardı orda o iidi.. yinede öğrenmş olduk saol
ya beyler benım bu motor kaç bin km den sonra tam olarak acılır..rodaj dan sonra tamamen kaç bin de açılır..yardımcı olursanız sevinirimm...motorinn abi birde bu motorun yagını deiştircem ben kendim.birader de salcano war. o servisle arkadas oldu geziyorlar hep...yagını deiştircem diyince kahkaha atıyorlar..sinirim bozuluyor..bu yag alttakı civatayı gevşetip orta sehpadayken sonuna kadar boşaldıktan sonra üstten yenı yagı koymuyormuyuz...deişik bişey warsa ltfn benı aydınlatın...birde benım bu ramzey kaç binden sonra max hızına ulasır...çünkü bu 125ccler biraz geç acılıyormus...cok soru sordum neyse :D
tabi hepimiz birbirimize yardımcı olalım diye burdayız sonucta.sende saol.fbmania adlı üyeden alıntı
birde bişey sorcam benım motorun kitapcıgında 100kmde 2.5 lt yakıyor yazıyor...ben bu motorun egzozuyla oynatsam adam dedi 25-30 extra hız yapar dedi o zaman 100kmde 2.5 lt yakıyorsa 3.5lt yakar dedi....yani km de kaç bin yakar.şimdiden tşkler
Belki çok cahilce olacak ama bu rodaj olayı nedir arkadaşlar?
[COLOR="Red"]KONTROLSÜZ GÜÇ,GÜÇ DEĞİLDİR[/COLOR]
kısaca motorun parçalarının birbirine alışması da diyebiliriz bu alışma sürecinde motora fazla yük bindirme fazla hızlı gitme ancak hep aynı hızda da gitme mesela ilk 150km 45-50 km lerde sooraki 150km 60-65km sonraki 150km 70-75km gibi ufak ufak hız artırmlarıya kullan rodajın tamamlanması kullanıma göre 1000-1500km de olur ancak 700. km lerde de notor açılır önemli bi konuda motoru hiç bizaman sabit devirde uzun süre kullanma arasıra yavaşla arasıra hızlanRS151 adlı üyeden alıntı
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)