Anket: Hangi mondial'e (veya ikiz kardeşine) sahipsiniz?
- Katılımcı sayısı
- 729. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
-
151 RS
-
151 RSİ
-
ASYA 150T
-
SUKIDA
-
WUXY
-
DİĞER
MONDIAL 151 RS-RSI Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
Merhaba arkadaslar bende Allahın ıznıyle yakında mondiellenecem yeni model olan rsi 151 i bekliyorum benım bilmek istediğim motor ılk alındıgında yanılmıyorsam bujisine iç aksamdaki kablarına dikkat edip kontrol edeceğiz filtrede ki sungerde onemlı tabı bunun dısında ılk alındıgında yapılması gereken ne var acaba ? bir de dip not yeni modellerı beklıyen arkadaslar modeller beklenıyor denıyo kesın bı zaman verılmıyor ben fabrıkayla konusmustum motorlar gemı ıle cınden gelıyor nazillideki adam limanlarda sorun oluyo bazen falan dedı yanılmıyorsam gumrukle ılgılı cunku 30 martta fuar var yesılkoyde ist de bu vakıte kadar motorları getırmelerı gerekıyor buyuk ıhtımakl cogu yenı model gelmıstır lımanda beklıyordur cunku cınden gemı ıle gelmesı 1 1,5 ay alırmıs yanı elı kulagında her an yenı modellerı satoısa cıkarabılırler cunku gumruk garanti vs ire belgelerı tamamlamak zaman alıyor bekledıgı model gelmedı dıye ıcıne sınmeyen modelı almayın bıraz dişinizi sıkın buyuk ihtimal nisana kalmaz modeller...
Reklamlar
-
selam arkadaşlar bu NOS tüplerini nerelerde doldurabiliriz birbilen varmı acaba
-
valla silves abi bilmiyorum nerde dolacagını ama sende NOS var anlaşılan motora etkisi nedir beni biraz aydınlatırsan sevinirim...
-
Rs151 Ler Ilk Gelen çin Mallarina Göre çok Daha Düzgünler Mesela Ilk Turbosuz Gelen 125mt Ler Falan.almayi Düşünenlere Tavsiye Ederim şehir Içi Için Idaal Makina.bu Arada Silves Emin Deilim Arkadaşim Ama Tüp Dolum Tesislerine (bp,aygaz Vs) Bi Sorsana!
[COLOR="red"][B][I] 4 zamanlı --> ::144:: <-- 2 zamanlı (A rh 2TT)[/I][/B][/COLOR]
-
yok arkadaşım gecen hafta tayland ta gittim dün döndüm iş için öyle gezerken bir motorcu gözüme carptı adamlar bu sucutur ların yarı otomatik olanlar büyük tekerleklileri varya onlara bir modifiye yapıyorlar valla görseniz aklınız durur birkere motorların bütün parcaları renkli aliminyumdan yenilerini takıyorlar jantında jant teline kadar renkli orda dükkanda motorlar için nos vardı yaklaşık 10 15 cm boyunda çay bardağıkadarda capları var bir kaç boyu vardı orta boyunu sordum yaklaşık 30 milyon cıvarı idi hortumu falan dahil valla aklıma yattı ama bunları burda nası doldururuz bilemem birde birşey söyliyecehim adamlarad otodan fazla motor var caddelerde ama hepsi kücük motorlar ve kesinlikle japon kullanıyorlar.
-
RAPTOR666 adlı üyeden alıntı
hehe ben o naylonu sökmemiştim buram buran naylon kokusuyla gezdim kaç gün bide egzos şimdi kahve rengi temizlenmiyodad
Sevgili Raptor666 ve Diğer Arkadaşlar;
İşte burada formumuzun büyüklüğünü daha iyi anlıyorum. Önceki saylarda Motorinn abimizin dediği üzere, motoru alır almaz egsoztaki plastik bantları çıkardım. Şu anda son derece parlak duruyorlar. Allahtan böyle güzel bir forumumuz var! Bu arada yeni alacak diğer arkadaşlar; koltuğun ön alt tarafındaki kapağı açarlarsa görecekler ki; motor üstündeki kablolar ve benzin hortumları servis tarafından düzenli toparlanmamış olabiliyor! Yani benzin bu kablo ve hortumlar motorun sıcak aksamları üstünde olabiliyor! Dolayısıyla erime ve aşınma ihtimalleri yüksek. Alır almaz bunları plastik kelepçelerle şase borularına bağladım.
Motorinn Üstadım;
motorinn adlı üyeden alıntı
Benzin kaçırma olayı : Benim daha önce diyaframı yırtılan musluğun yerine piyasadan aldığım orj. muslukta aynı dediğiniz şekilde hafif ıslaklık veriyordu.Sonuçta iki yuvarlak parça arasına lastik diyafram konularak biri diğerinin üstüne sıvama pres yapılmış.Ben de bu sıvanmış presli kenarları küçük bir çekiçle biraz daha döverek sıkıştırdım ve sorun hallloldu.Tabiiki imkan varken önce servisi tercih etmelisiniz.
Benzin musluğuna giden gelen hortumları iyice kontrol ettim ama onlardan bir sızıntı yok! İlginç olan taraf; sanki motor bloğunun üst tarafından sızdırma yapıyor. Neyse en yakın zamanda servise gidicem...
Herkese keyifli ve güvenli seyirler...
-
heralde japon abi adam biliyo işini iş ayrı dostluk ayrı
-
sözüm speedfiht2 ci arkadaşlara arkadaşlar nasıl memnunmusunuz motürden yakıtı son sürati ikinci el piyasası kalkışı duruşu sıfır fiyatı ve muhtemel arızaları konusunda görüşlerinizi bildirirmisiniz
-
Raptor666 Dostum Motorlar Şehİr İÇİnde 80ykr YakiyomuŞ MÜŞterİlerİn Çogu BÖyle SÖylÜyo Ve Bence Ayrodİnamİk Yapilari İyİ Fren Yapinca Ön Teker Altindan KaÇmiyo.bİde Yenİ Olduklari İÇİn Fazla Sorun Yok Bujİ,akÜ Bİtmesİ Gİbİ KÜÇÜk Sorunlar Ha Bİtanesİnİn MarŞ Rolesİnİ DeĞİŞtİrdİm Garantİden Onun Harİcİnde BİŞey GÖzlemlemedİm
[COLOR="red"][B][I] 4 zamanlı --> ::144:: <-- 2 zamanlı (A rh 2TT)[/I][/B][/COLOR]
-
Bİde Bu Motorlarin İkİncİ Ellerİ Daha Pali ÇÜnkÜ Alim Satim Ortalama250 Ytl Tutuyo Yenİ Motora Yenİ Plaka Cikarmak120 Ytl
-
valla şu 55 sayfayı satırı satırına okudum yaza düşünüyorum ben almayı. size sorum bende B ehliyet var A2 istiyorum dedim bi kaç sürücü kursuna 450-500ytl falan diyolar, bana çok geldi makul mu sizce? yada ne kadar arasıdır?
-
nightmare_in_u adlı üyeden alıntı
valla şu 55 sayfayı satırı satırına okudum
yaza düşünüyorum ben almayı. size sorum bende B ehliyet var A2 istiyorum dedim bi kaç sürücü kursuna 450-500ytl falan diyolar, bana çok geldi makul mu sizce? yada ne kadar arasıdır?
walla dostum karamanda sordum 400 ytl dediler, konyada 250 ytl demişler. demekki senin yazdıgın fiyatlardan daha düşük olabiliyor, pazarlığa tutşman lazım.
bide aradaşlar forum gercekten şahane, iyice okursanız burdaki arkadaşların karşılaştıkları sorunları ve çözümlerini, başınıza geldiğinde heee ben şunu forumda okumuştum, böyle yapılacaktı diyebilirsiniz.
Sen Ne Kadar Bilirsen Bil, Senin Bildiğin Karşındakinin Anladığı Kadardır. Hz. Mevlana
-
YeMZeT adlı üyeden alıntı
Kardeşim çok saolasın, inşallah allahım, almak isteyen arkadaşlarımın hepsine nasip eder, işte benim gözbebeğimin ilk resimleri, fotograf makinesini emanet verdiğim için cep telefonu ile çektim
sevgili kardeşim resimlerini gördüm hayırlı uğurlu olsun yalnız dikkatimi çeken bi şey oldu üzerinde hiç steacker yok yani ben mesela uğurdan aldım 151 RS diye yanındada steackerları vardı merak ettiğim onları sen mi çıkarttın yoksa başka bir distrübütör firmadanmı aldın eğer başka bir yerden aldıysan fiyat neydi bu konuda bilgi verirsen sevinirim
-
arkadaşlar sonunda bende bi tane rs 151 aldım , şu an 318 km deyim ve çok da memnunum , inşallah nazar değmez , ama arkadaşlar bu motor basınca gidiyor beni tahrik ediyor .Bu arada benzin alırken neye dikkat etmeliyiz , bi tavsi,yeniz var mı?
-
tego adlı üyeden alıntı
sevgili kardeşim resimlerini gördüm hayırlı uğurlu olsun yalnız dikkatimi çeken bi şey oldu üzerinde hiç steacker yok yani ben mesela uğurdan aldım 151 RS diye yanındada steackerları vardı merak ettiğim onları sen mi çıkarttın yoksa başka bir distrübütör firmadanmı aldın eğer başka bir yerden aldıysan fiyat neydi bu konuda bilgi verirsen sevinirim
tego kardeşim motorun önden resmini çektigim için yazılar görünmüyor, normalda yazı var yani bide bu gun bayiye plakayı almaya gittim ( plakam var artık )çelik motorun modelleri vardı, 1619 ytl diyorlar, ön görüntü biraz farklı ama gerisi aynı.
ya arkadaşlar bu gun motorun üstündeki 2. günümdü ve 110 km yol yaptım.
motoru alacagımda servis sözde 5 ytl lik benzin koymuş içine, ama ibre kırmızıdaydı. üstüne bende 10 ytl lik benzin aldım. az önce baktıgında gösterge mavi ile kırmızı arasında, bana çok yakıyor gibi geldi.
serviste eski bi arkadaşımla karşılaştım, 500 lük bakıma kadar çok yaktıgını ama 500 lük bakımdan sonra 50-60 ykrş. a kadar düştüğünü söledi. Böyle m oldu acaba sizde de, yani 500 lük bakımdan sonra yakıt sarfiyatı düştü mü ?
Sen Ne Kadar Bilirsen Bil, Senin Bildiğin Karşındakinin Anladığı Kadardır. Hz. Mevlana
-
motorinnn abi suan forumdasın ama sana mesaj yazsam goremeyebilirsin en iyisi buraya yazıyım dedim, az once motorun kullanma klavuzunu okuyordum. lastiklerin hava basıncına ön 175 kpa, arka 200 kpa demiş, benzin istasyonunda böle bi ölçek yok, 2 kişi bindiğimizi düşünürsek sence kaç hava basmamız lazım lastiklere ? lastiklerin havası içinde servise gitmeyeyim diyorum da
-
YeMZeT adlı üyeden alıntı
motorinnn abi suan forumdasın ama sana mesaj yazsam goremeyebilirsin en iyisi buraya yazıyım dedim, az once motorun kullanma klavuzunu okuyordum. lastiklerin hava basıncına ön 175 kpa, arka 200 kpa demiş, benzin istasyonunda böle bi ölçek yok, 2 kişi bindiğimizi düşünürsek sence kaç hava basmamız lazım lastiklere ? lastiklerin havası içinde servise gitmeyeyim diyorum da
Önleri 26-28 arkayı 28-30 psi yap. Malum bunlar biraz sert amortisörlü olduğu için tek kişide düşük hava kullan.Ama yazın uzun gideceksen yüksek değerleri tercih et.Az havalı lastik ısınır,kötü aşınır,sibop kesebilir,dubleksse janttan atabilir.Garanti olması içinse yüksek değerler iidir.
-
Merhaba Rahatını Sevenler,
yeni alinan Rondajdaki bir RS 151'e hangi benzinden koymalı? Kurşunlu, Kurşunsuz , süper mi yada 100 oktanlımı? bu konuda fikir sahibi biri varmi??
-
Yeni yine yeniden
-
motora alarm taktırıyorumda alarm garanti kapsamınımı iptal ediyor yoksa sadece alarmdan kaynaklanan sorunlardamı garanti kapsamı dışı ben 30 ytl ye buldum bırtane bıde taktırma ucretı alırlarmı alırlarsa ne kadar olur
Yeni yine yeniden
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 14 kullanıcı var. (0 üye ve 14 misafir)
Bu Konudaki Etiketler