151 RS
151 RSİ
ASYA 150T
SUKIDA
WUXY
DİĞER
korna tam olarak farların üstünde bulunan havalandırma deliğinin orda yan yana duran 4-5 delik varya tam orası.motoru yıkarken ıslansın milletin başına bela açsın diye koymuşlar sanki oraya :D geçen gün gittim 5,500km dir adam akıllı çalışmayan kornamı tamir ettirdim ona dayanarak söylüyorum.aman dikkat edin yıkarken falan hehe
Mondial 151RS ( 2009-2010) = 7.500Km
Honda CBR 125R (2011,2016) = 27.000Km
Yamaya YZF R25(2016, ∞) = 5550Km
arka balata sallanıyor motordan fena şekılde cızırtılı ses gelıyor balata fln yanmıs olabılırmı
diskin civatalarının yuvaları bozulmustur çat çat diye hep vurur tekerlek döndükçe birde balataların olduğu yerin vidalarına bak onlarda gevşemiş veya düşmüş olabilir
59 HK 790 - KIRMIZI MONDİAL 150 HS TEKİRDAĞ - BANARLI YOLLARINDA ( 37500 )KM ALLAHIN İZNİYLE DAHA ÇOK GİDECEZ
CASTROL SCOOTER 10 / 40 YAĞ - BUJİ NGK
aynı ses bendede bulunmakta.onu da gösterdim balatanın sıkılması gerektiğini söyledim
bana verdiği cevap balata ile disk arasındaki ideal mesafenin bu oldugu
pek inandırıcı gelmedi ama :d
Mondial 151RS ( 2009-2010) = 7.500Km
Honda CBR 125R (2011,2016) = 27.000Km
Yamaya YZF R25(2016, ∞) = 5550Km
tamamen saçmalıkk nasılda anlamayınca insanı kandırmaya çalışıyor şerefsizler
59 HK 790 - KIRMIZI MONDİAL 150 HS TEKİRDAĞ - BANARLI YOLLARINDA ( 37500 )KM ALLAHIN İZNİYLE DAHA ÇOK GİDECEZ
:D banda dedıkı bak dedı ewlat komple balata sıstemı degıscek fln ıcındekı lastıkler fln warmıs onlar heralde sabıtlıyormus dedı kopmle degstcek 70 tl dedı yuh be dedım sonra o lastıklerı aradım adam pıyasada yok dedı ama gebzede budum yarın ınsalah alıcam
tabi sallantıyı kesiyor bilye gibi diyebiliriz görevini
Arkadaşlar korna rölesi yok. Direk düğmeden kornaya gidiyor. Korna ıslanırsa blik blik eder biiip yapmaz. Korna düğmesinin bozulması daha olası. Kornaya şaseye bağlı olmayan ayağına kontak anahtarından kablo ile 12 volt ceryan vererek deneyebilirsniz. Normal montajı far arkasında sola bakar vaziyettedir. Ön grenajdaki deliklerden su almaması gerekir.
Arka kaliperde iki tane yatak var. İçinde silikon zamanla eriyor bu yatakların ve zangırdamaya başlıyor. Ben duş spirallerinin içindeki lastik hortumdan kesip balata değiştiriken mafsal yataklara yerleştiriyorum.... Balatalar bittikçe ses de artar. Kaliperi tutup yokladığınızda sağa sola çarpıp ses çıkarmayacak kadar boşluk olduğunu deneyin. Aynı zıngırtı ayak marş pedalından da gelebiliyor.
Yıkayınca zor çalıştırıyorsanız motoru buji piposunu ZAT 150 tipindekilerle değiştirin. Bunların su alması metal pipolara göre daha zor çünkü hafif mantar şeklindeler.... Bir de CDI beyni naylonla sarıp bantlayın. Ateşleme bobininde zaten don var ona su girmez. Gene de dikkat edip süzülmesini- kurumasını bekleyip çalıştırmak. Ayak pedalına iki kere basıp, verin marşı..
Parçalar ucuz olsa da uğraşması, ustaların nazını çekmesi falan var, dikkat etmek lazım...
evet bugün motoruma yeni lastik aldım orjinal olan en sonunda her taraftan delikleri oluştu ve delikler büyük yarıklar halini aldı ve dahıldı lastik almak şart oldu adam 65 dedi 50 ye aldım ne tam dişli nede su yollu tipinde dişli tarzı ama dişleri normal büyüklükle bir lastik iyi bir şeye benziyor kullanıp görecez bakalım sonuç ne olacak
arkadaşlar, motosiklet yıkanmaz, silinir..
hani motor olayına dair ilk öğrenilen şeylerden biridir bu aslında?..
~ Bütün mesele yolda olmak... ~
http://www.rialli.com/urunler/motors...ss-dis-lastik/
bu linkteki lastik
birde bu sitede buldum aynısını
http://www.anesmotor.com/?urun-detay...r_Lastigi.html
bugün motorun yağını değiştirdim ve ALLAHA ŞÜKÜR DOLU DOLU 32000 KM OLDU
Arkadaşlar 151 RS mi satıyorum. Sahibinden com.da ilan no.31144506.
Orhan KÖNİ
kardes benımkının aynısı sadece benım kı kırmızı ve onde camı yok bırde kmsı 4000 ben 800 aldım.
evet çok para istiyorsun veren olmaz baya parça değiştirmişin belli ama ne olsa piyasa belli scooterların hiç değiri yok vallah ne yalan söyleyim
ya dun gece bı arkadas 10 zc almıs kmsı 300 ken 1700 tl wermıs bıraz acidım ama neapcan heves işte nyse bızım burda beya dık rampa war rampa yukarı yarıs yaptık benım rs fark attı :D kalksı cok hızlı kim ne derse desin herseyn memnunum ama ezoz bıraz cok ses werıo olsun kızların yanından gecerken elımı gazdn cekıp tekarar werıom acıp oluyor :D motorda cok yoruluyor ama kıs geldı ztn uzun sure yatar artık .D
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)