uzzy adlı üyeden alıntı
Ewet dostum motoru silmiştim o gün
151 RS
151 RSİ
ASYA 150T
SUKIDA
WUXY
DİĞER
uzzy adlı üyeden alıntı
Ewet dostum motoru silmiştim o gün
Selam Mİllet Mondİalİn Her Modelİ İÇİn Sorunlariniza ÇÖzÜm Kavacik Mondİal Bayİsİ UĞur Ustada (arka Balata, Sİgorta Atmasi ÇaliŞma ZorluĞu Aynalarin GevŞemesİ Vs Vs)arayin 0216 322 39 31 -322 39 47
uğur
bayiyi sormadan internette halletsek olmuyormu bayiye sordunmu getir makinayı bi göreyim diyecek.
[SIZE="2"][B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Red"]gerçekleri [/COLOR][COLOR="Yellow"]tarih [/COLOR][COLOR="Red"]yazar[/COLOR],[COLOR="Yellow"]tarihi [/COLOR][COLOR="Red"]galatasaray[/COLOR] [COLOR="Yellow"]yazar[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE]
arkadailar ben yeni aldım 151 rs cok harika ilk kalkış ve ivmesi cok iyi cok cabuk 90 km ye cıkıyor son olarakta 110 u gördüm şu an motorum 350 km oldu cok fazlada zorlamıyorum ama sanırım en fazla 120 yapar oda yol meyili iyi ise yanlız size tavsiyem 90 ile 100 arası cunki 100 aşınca sarsıntılar bailıyor ve otorun hakimiyeti zorlaşıyor ama 100 de bir problem yok bu arada devamlı 100 un altına inmemek şartı ile 85 bin yakıyor.
http://www.habersaglik.com/default.a...=2&NwId=62812#
Bi bakın bakem!
Bu ne şimdi yahu? Yani mondiler sakat mı demek istiyo yoksa çok sağlam sigorta dahi yapsak,biyeri kırılıp ta sürücüyü atmaz,zararımız da olmaz mı demek istiyoDeliDUMRUL68 adlı üyeden alıntı
Şaka bir yana güzel bir olay.Mondiali beğenmeyenlere duyrulur hani...
gaza gelme;kaza gelmesin
Med-Line & Mondial el ele motosiklet dünyası kazasız belasız güsel günlere
Uzay H
A RH (+)
Honda SW 400
selam arkadaşlar 151 rs sabahları calışmıyor ne yapmam gerekir bir bilen varsa lütfen yardım
Motorun üstünde yazıyor "5 defa marş pedalına basın sonra elektrikli marşı kullanın" . Bu yazıyı gördünüz mü ve uygulamayı denedinizmi ?silves adlı üyeden alıntı
Kullanma klavuzunu okudum ama böyle bi yazı görmedim Acaba benim gözümdenmi kaçtı .Servistede ayaktan çalıştırmak daha iyi olur demişlerdi Başka böyle bi yazı gören varmıı acabaMengu16 adlı üyeden alıntı
arkadaşlar sbahları ilk marşta almıyorsa evet ayak marşına birkaç kez basın ve sonra kontağı açıp marşa basın (elden veya ayaktan)eski yöntemdir.Bir de motoru tekerleri üzerindeyken gidondan çalkalayın bu da faydalı olur.
Bunların Jiklesi otomatiktir, müdehale imkanı yoktur.Motor dönmeye başlayınca ürettiği elektrik jikleye verilir ve bir müddet sonra jikle kapatır.Isınmayala bir ilgisi yoktur.Yazın veya sıcak motorda dahi jikle standart görevini yapar.Dolayısıyla kış ayarı olmadığı için yaza ayarlı jikle düzeneği,kanalları kışın yetersiz olmaktadır.Buna çözüm motoru kapalı bir yerde muhafaza etmek ya da yukarıdaki yardımcı yöntemleri kullanmaktır.Tabii bu arada hava filitresi içine konan süngerler eksik olmamalı.
gaza gelme;kaza gelmesin
valla arkadaşlar bende 151 rs kullanıyorum aslında çok ciddi bi sorun yok daha zaten altı üstü 7.5 beygir şehir içi ii kaçıyo tabii yağına felan ii bakarsan temiz tutarsan yani çok bişey beklemeyin o kadarda kötülemeyin bence ucuz motorlar arasında en havalı olanı ötekiler oyuncak gibi insanın binesi gelmiyo !!!! resimde de görüldüğü üzere en baba rengi siyah gri tek geçerim !! bide ufak tefek aksesuar yaptın mı tam piyasa olur motor
Sollamak marifet değil!!!
Önemli olan sağından geçmek...!!!
Arkadaşlar benim motor dün akşam eve giderken arıza yaptı.Daha doğrusu rolantide durmuyor,iyi gaz yemiyordu,boğuluyor gibiydi.Eve gidince hava ayarını falan kurcaladım tık yok.Hava filitresi,hortumu vs orası da temiz.Ben de karbüratörü söktüm,temizlemek için (birazda meraktan)ama tertemizdi.Diyaframları falan dağıttım,tekrar topladım.Çalıştırdım yine aynı.Bujiyi söktüm tertemiz.Arızayı bulamıyorum kafayı yiycem.Oraya bak burayı elle.Pes edip bırakacakken, bezin gidiş hortumlarını çıkardım karbüratördeki benzini bitirsin,boğulma gitsin diye.Motor çalışmaya devam etti,benzin bir türlü bitmedi.Anladım ki diğer musluk hortumundan benzin giriyor.Yani musluk diyaframı yırtık.Gerçekten de öyle çıktı.
<<Bunların muslukları da otomatiktir.Motor çalışınca vakum vasıtası ile benzin geçişi açılır,stop edince emiş kesildiğinden musluk otomatik kapatır.>>
Vakum hortumundan benzin geliyordu.Yeğene sipariş verdim,musluğu almış sirkeci'den 25 ytl.akşama geliyor bakalım.Sonucu yazacağım.
Servise gitmedim,çünkü arızayı tarif etmem ama fazla anlamamam gerekiyor + musluk varmı,yokmu motor yatacak,orjinal halde (bozuk muslukla)gidersem çok benzin harcıyacak,aşırı ısınacak vs vs.
gaza gelme;kaza gelmesin
silves adlı üyeden alıntı
Dostum şimdi aklıma geldi .Benimkindede ilk zamanlar aynı sorun vardı. Sabahları yani motor soğukken 10-15 kere basıyodum marşa çok zor çalışıyodu.İşkence oluyordu çalıştırmak . Servise gittim karbüratörü temizlediler (gerçi fazla kirli değildi ama) , filtre süngerlerini taktılar ve rolanti ayarı yaptılar.Motorun çalışması şimdi normal.Artık motor soğukken en fazla 2. basışta çalışıyor...
Bence servise bi uğra baksınlar.
İşte benim 151'in karbüratörü:
gaza gelme;kaza gelmesin
motorinn motorun söküp takmadığın bi parçası kalmamış, motor ustası gibi çalışmışsın
[SIZE="2"][B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Red"]gerçekleri [/COLOR][COLOR="Yellow"]tarih [/COLOR][COLOR="Red"]yazar[/COLOR],[COLOR="Yellow"]tarihi [/COLOR][COLOR="Red"]galatasaray[/COLOR] [COLOR="Yellow"]yazar[/COLOR][/FONT][/B][/SIZE]
arkadaşlar herşeyi denedim sabahları calışmakta cok zorlanıyorum servise gittim birşey yok diyor cunki oraya gidinceye kadar isinıyor ve hemen calışıyor servis sungerini koydu ama hala calışmıyor her yolu denedim sabah ayak petalı olayını deniyecem olmassa karbiretörü sökecehim
arkadaşlar herşeyi denedim sabahları calışmakta cok zorlanıyorum servise gittim birşey yok diyor cunki oraya gidinceye kadar isinıyor ve hemen calışıyor servis sungerini koydu ama hala calışmıyor her yolu denedim sabah ayak petalı olayını deniyecem olmassa karbiretörü sökecehim
Arkadaslar slm butun forumu bastan sona okudum bende 151Rs almak istiyorum fakat martta motor fuarı varmış beklemek istiyorum. Açıkçası 151 Rs gördüm tipi çok net ama okuduklarım midemi bulandırmadı değil aldığın gibi dağılmaya başlaması pek hoş değil bunun yanında 1500 Ytl yede nerde motor var Sorucağım şuki ben avrupa yakasındayım burada servis varmı aldığımız gibi servise götürsek bazı şeyleri garantiden çözebilirmiyiz yani her gittiğinizde servise para veriyormusunuz şimdiden saolun...
Arkadaşım sabah calışma problemim tamam dedigingibi birkaçkere ayak petalına bastım ve tek marşta çalıştı teşekkurler
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)