151 RS
151 RSİ
ASYA 150T
SUKIDA
WUXY
DİĞER
her benzin alışımda ölçüyorum kesinlikle 20 kuruş yakıyo hemde tek kişi biniyorum motora fazla devirlide kullanmıyorum acaba bu konuda bana yardımcı olabilecek biri varmı ne yapmalıyım yakıtı düşürmek için bujim yeni bosch yağ yeni hava filtresi iyi dedi servis acaba karbüratörle ilgili bişi olabilirmi
fark çok yok yaa az bişi ama sorunu olan motor ister istemez fazla yakıyor
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:49 ----------
doğru diyorsun haklısın kayıs olarak bando sordum servise çünkü üzerindeki orjinal kayısı bandoydu bende onun için bando istedim sonra servisdedi fabrika bu kayışların üzerine mondial yazmıs yani su an üretilen kayıslarda mondial yazıyor üstünde aslında bando marka kayıs olay bu yani
59 HK 790 - KIRMIZI MONDİAL 150 HS TEKİRDAĞ - BANARLI YOLLARINDA ( 37500 )KM ALLAHIN İZNİYLE DAHA ÇOK GİDECEZ
CASTROL SCOOTER 10 / 40 YAĞ - BUJİ NGK
100kmde 3 lıtre yakması normaldir.yani 10 lıra benzın aldıgımızda 90 veya 100km yapması gerekiyor.bundan fazla degerler cıkaran motorların mutlaka karbüratör hava ayarı buji ve hava fıltrelerını kontrol edılmesi gerekir.hs veya rs ıkısıde aynıdır hs rse gore bıraz hafıf oldugundan cok belırlı olmamakla beraber cok az daha az yakabılır.
teşekkürler bilgiler için arkdaş kmye 20krş değince dedim eyvahh 15-20 tl civarında aydına rahat gidip bide oraları dolanıyoz araba ile
Arkadaşlar 151 RS nin yan ayak sehpasında iken çalıştırılması tehlikeli. 150 zat taki gibi çalışmasını önleyen sistemi yaptıran varmı? Parça temini ve yapımı hususunda bilgilendiren olursa sevinirim.
Orhan KÖNİ
ben ne yan ne orta, biniyorum motora kapatıyorum ayakları öyle çalıştırıyorum
Millet castrol 10w40 scooter için yağı son aldığımda 18Tl/Lt idi.
Şimdi kaç Tl bilen var mı ??
__SoUnD Of GrEeN HiLL__
eşşek ne biLiR zevk-i sefayı eğeR biLseydi zevk-i sefayı ömRünde 1 kez oLsun çekeRdi kafayı:bounce:
arkadaşlar 80-90 km ile giderken ortalama kaç devide de oluyor ?
evet 6000 civarları, benm motor en fazla 7500 devire çıktı şuana dek onda da 110 yaptı. motorun 110 u yani
ben bp den 15 tl ye almıştım şimdi burdaki parçacıdan 10 tl ye alıyorum
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:15 ----------
bazı rs lerin khm si arabalarla aynı ben benim motoru bi kaç kez arkadaşın arabasıyla ölçtüm aynı belki seninkide aynıdır
banada pek yavaş gidiyorum gibi gelmiyo ama 90 ile 110 arasındaki farkı da pek anlayamam heralde, belkide doğrudur. bi ölçmek lazımm.. t.madde sen castrol 10w40 dan memnunum diyorsun gerçi ama bu yaz aylarında 10-45 , 10-50 koymak lazım değil mi?? gecen 9 saat çalışmamış motorumun yağına baktım ve su gibi cıvıktı servis ne koyuyo bilmiyorum gerçi.. bu arada yaz için 10-45 miydi? 15-45 mi
bu motorda uzun yolu kaçla gidelim ki motoru yormasın ? uzun yol dediğim 40 km civarı..
bulundugun yer cok sıcak oluyorsa 10 40 ınce gelır.motor su gibi yağlama yapar bunu kısa vadede anlayamazsın. uzun vadede motor yüksek sıcaklıklarda yağın görevini tam yapmamasından dolayı aşınmalara maruz kalır randıman vermez.iyi zannedılen motor içten içe kullanılamaz hale gelir.yaz için en ideal yağ sıcak bölgelerde 15 50dir bunu cogu racıng kullanıcılarındanda duyabılırsın,şimdi 55dereceye kadar cıkan bıyerde 10 40 kullanırsan motoruna bile bile zarar verıyorsun demektir onun için mevsımlere göre yağını degıstırırsen uzun ömurlu bır motora sahıp olursun
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:04 ----------
[QUOTE=fatihriza123;2079095]bu motorda uzun yolu kaçla gidelim ki motoru yormasın ? uzun yol dediğim 40 km civarı..[/QUOTE arkadaş bu sana bağlı gaza gelıp yapıstıra yapıstıra gıdersen 50km olmadan motorun ınfılak eder.gazı 4/3 oranında cevırerek 70km sabıt hızla 100km 2 molayla cok rahat gıdersın bu normal olanı ıstersen hıc dınlenmeden 200de gıdersın ama bu sefer motor üzülür. yani kardesım sen onu uzmedıkce oda seni üzmez.istedıgın yere ulaştırır
Şu an bu konu içerisinde 12 kullanıcı var. (0 üye ve 12 misafir)