Anket: Hangi mondial'e (veya ikiz kardeşine) sahipsiniz?
- Katılımcı sayısı
- 729. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
-
151 RS
-
151 RSİ
-
ASYA 150T
-
SUKIDA
-
WUXY
-
DİĞER
MONDIAL 151 RS-RSI Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
14 Mayıs 2010, 16:58
Reklamlar
-
14 Mayıs 2010, 23:27
baBAha adlı üyeden alıntı
Aman dikkatli ol fren konusunda, kendini istersen bir bos arazide alistir ABS'nin gucune hahaha, koptum su kelimene ''dün kendimi mağazanın vitrininde gördüm sürerken hasta oldum şeklime'' hahahahahah
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:24 ----------
banarlı adlı üyeden alıntı
haklısın kardeşim bende o konuya akıl erdiremedim 50 cc lik en kral motor olsa ne yazar NEYMİŞ ONUNKİ JAPON MALIYMIS OLSA NE YAZAR ne frenleri fren ne gidişi gidiş ne kadar canı varkı iyiolacak zorlanacak 1 - 2 kere sonra temiz vallah 151 rs le 150 hs benim için ikiside şahane tek kızdığım taraf çinliler bir 150 hs nin arka freni disk yapsaymıs çok güzel olacakmıs
Banarli kardes, senin motora hangi yag koyuyorsun Castrol yazmissin ama hangisi? Birde 10-40W yaz sicaklari icin biraz dusuk degilmi ? 15-45 yada 15-50 tipi yaglar daha iyi degilmi yaz sicaklari icin ? Ha birde NGK marka bujiler öburlerine bakarak biraz daha kaliteli gibi geldi bana biraz nette arastirmadan sonra, millet hep NGK Iridium'u öneriyor sen ne dersin bu ise
-
15 Mayıs 2010, 23:28
-
16 Mayıs 2010, 17:58
[QUOTE=baBAha;2059064]
numan94 adlı üyeden alıntı
Simdi sen kontagi kapattiktan sonra motor geri calismak istemiyor mu? Bunun nedenleri karburatörden kaynaklana bilir, eher otomatik jikle duzgun calismiyorsa motora yeterince benzin vermeye bilir, ikinci cözumde senin mars dinamanda ariza vardir, belkide icindeki kömur az kalmistir istersen ona baktir bi.
-
17 Mayıs 2010, 12:12
[QUOTE=numan94;2059674]
baBAha adlı üyeden alıntı
Simdi sen kontagi kapattiktan sonra motor geri calismak istemiyor mu? Bunun nedenleri karburatörden kaynaklana bilir, eher otomatik jikle duzgun calismiyorsa motora yeterince benzin vermeye bilir, ikinci cözumde senin mars dinamanda ariza vardir, belkide icindeki kömur az kalmistir istersen ona baktir bi.
öyle ilginç bişeyki kapatır kapatmaz hemen çalıştır yine sorun yok. benzinlikte benzin alacak kadar bir wakit geçince mesela taş çatlasa 2 dk. ya çalışıp hemen stop ediyor sora tekrar çalışmıyor yada marş çok güzel basıyor ama bi türlü çalışmıyo.. ben marş basarken bazen çalışıyomuş gibi oluyo sonra boğulmuş gibi stop ediyo. hiç bişeye ellemeden 5dk. bekleyim aynen sorunsuz bi şekilde çalıştırıp gidiyorum böyle enteresan bi olayım war, ve mart ayında düzeldi sanmıştım demekki havalar ısınınca nüks etti. bu durumda ısınan bi parçanın soğumasıyla düzeliyo diye düşünüyorum ben...
-
17 Mayıs 2010, 12:56
arkadaşalr selamlar hepiniz yenileri görünce mutlu oldum hayırlı olsun motorlarınız çocuktan RS ciyim hertürlü sorularınıza yardımcı olurum.
bu arada 10 000 km deki rs mi 1 ay önce sattım 820 tl ye fakat 200 tl masrafı vardı (sigorta,kayış,subaplar vs) 1000 tl gibi gitti RS m satma sebebim ise eğitim ile ilgili tekrar tekrar tekrar söylüyorum RS çokk kral motordur.
-
17 Mayıs 2010, 13:02
gursus adlı üyeden alıntı
arkadaşalr selamlar hepiniz yenileri görünce mutlu oldum hayırlı olsun motorlarınız çocuktan RS ciyim
hertürlü sorularınıza yardımcı olurum.
bu arada 10 000 km deki rs mi 1 ay önce sattım 820 tl ye fakat 200 tl masrafı vardı (sigorta,kayış,subaplar vs) 1000 tl gibi gitti RS m satma sebebim ise eğitim ile ilgili tekrar tekrar tekrar söylüyorum RS çokk kral motordur.
RS ine tekrar kavuşursun en yakın zamanda inş. gursus kardeş. bizler h.bulduk sende h.geldin o halde bak mesela üstte benim bi sorunum war sence ne olabilir sebebi
-
17 Mayıs 2010, 21:47
Aman dikkatli ol fren konusunda, kendini istersen bir bos arazide alistir ABS'nin gucune
hahaha, koptum su kelimene ''dün kendimi mağazanın vitrininde gördüm sürerken hasta oldum şeklime'' hahahahahah
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:24 ----------
Banarli kardes, senin motora hangi yag koyuyorsun Castrol yazmissin ama hangisi? Birde 10-40W yaz sicaklari icin biraz dusuk degilmi ? 15-45 yada 15-50 tipi yaglar daha iyi degilmi yaz sicaklari icin ? Ha birde NGK marka bujiler öburlerine bakarak biraz daha kaliteli gibi geldi bana biraz nette arastirmadan sonra, millet hep NGK Iridium'u öneriyor sen ne dersin bu ise
öncelikle ben senden büyüğüm bu bir kardeş derken hiç yakıştıramadım sana tamam mı kardeşim yağ olarak castrol power 1 scooter 10 / 40 bu ji olarakta ngk biraz daha iyi derken yanılıyorsun çok çok daha iyi sıradan bir buji değil
buji konusunda ngk ile bosch tan şaşma derim tamam mı numan 94 kardeşim varsa soracağın başka bişi her konuda yardımcı olurum
59 HK 790 - KIRMIZI MONDİAL 150 HS TEKİRDAĞ - BANARLI YOLLARINDA ( 37500 )KM ALLAHIN İZNİYLE DAHA ÇOK GİDECEZ
CASTROL SCOOTER 10 / 40 YAĞ - BUJİ NGK
-
17 Mayıs 2010, 22:08
gursus adlı üyeden alıntı
arkadaşalr selamlar hepiniz yenileri görünce mutlu oldum hayırlı olsun motorlarınız çocuktan RS ciyim
hertürlü sorularınıza yardımcı olurum.
hayırlı olsun gürsus.insallah daha iyi bi motora sahip olursun.ara sıra degıl her zaman yaz unutma rscileri
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:02 ----------
[QUOTE=baBAha;2060400]
öyle ilginç bişeyki kapatır kapatmaz hemen çalıştır yine sorun yok. benzinlikte benzin alacak kadar bir wakit geçince mesela taş çatlasa 2 dk. ya çalışıp hemen stop ediyor sora tekrar çalışmıyor yada marş çok güzel basıyor ama bi türlü çalışmıyo.. ben marş basarken bazen çalışıyomuş gibi oluyo sonra boğulmuş gibi stop ediyo. hiç bişeye ellemeden 5dk. bekleyim aynen sorunsuz bi şekilde çalıştırıp gidiyorum
böyle enteresan bi olayım war, ve mart ayında düzeldi sanmıştım demekki havalar ısınınca nüks etti. bu durumda ısınan bi parçanın soğumasıyla düzeliyo diye düşünüyorum ben...
karburatörün nasıl ayarının duzgun oldugundan emınmısın?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:04 ----------
öncelikle ben senden büyüğüm bu bir kardeş derken hiç yakıştıramadım sana tamam mı kardeşim yağ olarak castrol power 1 scooter 10 / 40 bu ji olarakta ngk biraz daha iyi derken yanılıyorsun çok çok daha iyi sıradan bir buji değil
buji konusunda ngk ile bosch tan şaşma derim tamam mı numan 94 kardeşim varsa soracağın başka bişi her konuda yardımcı olurum
banarlı sınırlenme bu kadararkadaslar genc bıraz heyacanlılar sakın ol dostumbujı olarakta dedıgın gıbı ngk cok ıyıdır rahatlıkla kullanılabılır ama ben bosh kullanıyorum ne bıleyım alışkanlık yoksa ıkısıde süper bujılerdir yağa gelıncede ben yazın 15 50 atıyorum kısın 10 40 malum antalya 55 dereceye kadar cıkıyor kendıne ıyı bak kardeşim
-
17 Mayıs 2010, 22:32
ben hiçbirinizin yaşını göremedim.. nerden görüyosunuz kim kaç yaşında
-
18 Mayıs 2010, 18:22
-
18 Mayıs 2010, 19:02
ben 82 liyim yaş ta 29 oldu ama bana rahatlıkla kardeş diyebilirsin numan kardeşim. öylesine çekmiştim koydum yaw fotoyu yeşillik olsun die senin RS ne renk bu arada? hem sende neden foto yok????
-
18 Mayıs 2010, 20:03
-
18 Mayıs 2010, 23:10
[QUOTE=huska;2061716]
Afedersin benim essekligim
elim kaymis birazcik. Bende 500km Castrol marka yag koyacaktim babam gitmis Mondial servisinden ''Mondial marka'' yag almis ustunde Mondial yaziyor diye
bizim burda herkezde o hastalik var, Audin varsa illaki ustunde Audi Approved yazisi olan yag dan aliyorlar 200kr kazik yiyorlar
Ben burdan NGK buji alacam iridium modelinden ama benim tek kafamda soru isareti birtane 4-zamanli buji alsam bizim motorlara uyarmi yada özel bir modelimi var? Yazin TR'de baktim bizim motorlarda ''Torch'' marka buji takili fabrikadan.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:17 ----------
Babaha kardes/abi (sende kizma diye, herkez hatalarindan ögrenismis) motorun yeni resimlerini yuklemissin hayirli olsun, kirmizi rengide yakiyor ortaligi
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:19 ----------
numan önumuz yaz o yüzden 15 50 koymanı tavsıye ederım.yağ fıyatları cok değişken mesela ben shell advance tam sentetık vsx 4t kullanıyorum 1 lıtresi 18 tl rahatlıkla bu yağı kullanabilirsin 24000kmdir kullanıyorum daha ust kapağa anahtar vurmadım şimdilik yağ yakmasıda yok ne kadar yağ koyduysam o kadar alıyorum.ayrıca bu yağı 66000de olan suzıkıde kullanıyorum sıbob ayarı dısında onada sekman piston atmadım.oldukça memnun kalırsın motorun ne kadar rahatladığını ılk degıstırmede farkedersin
Ankarada 20 TL Tam sentetik shell.. kaç km gidiyor ?..
Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..
-
18 Mayıs 2010, 23:46
[QUOTE=serdarmert;2061919]
huska adlı üyeden alıntı
Ankarada 20 TL Tam sentetik shell.. kaç km gidiyor ?..
mert abi çoğu defa dile getirdim bu konuyu ama coğu insan kullanmıyor.her 1500de sıfırlıyorum periyodik olarak bakım aralığı kıtapçığında bıldıgın gibi 1000km yazar.ben kendı insiyatifimle 1500e cıkardımdeğiştirmesem içim rahat olmuyor yoksa bılıyorumki 3000daha gider.bide her değiştirmede boşalttıktan sonra kompresörle havada basıyorum cıllop gibi maşallah 40000km orjınal motoruyla yapmazsa yakarım bu motoru
-
18 Mayıs 2010, 23:48
[QUOTE=huska;2061976]
serdarmert adlı üyeden alıntı
mert abi çoğu defa dile getirdim bu konuyu ama coğu insan kullanmıyor.her 1500de sıfırlıyorum periyodik olarak bakım aralığı kıtapçığında bıldıgın gibi 1000km yazar.ben kendı insiyatifimle 1500e cıkardım
değiştirmesem içim rahat olmuyor yoksa bılıyorumki 3000daha gider.bide her değiştirmede boşalttıktan sonra kompresörle havada basıyorum cıllop gibi maşallah 40000km orjınal motoruyla yapmazsa yakarım bu motoru
Hava basınca ne oluyor..?
-
18 Mayıs 2010, 23:53
[QUOTE=serdarmert;2061980]
huska adlı üyeden alıntı
Hava basınca ne oluyor..?
abicim içinde tortu çapak varsa havayla hepsi tertemiz cıkar.motorun ıcınde bızım goremedıgımız yerlere yapışanları atmak için
-
18 Mayıs 2010, 23:57
[QUOTE=huska;2061991]
serdarmert adlı üyeden alıntı
abicim içinde tortu çapak varsa havayla hepsi tertemiz cıkar.motorun ıcınde bızım goremedıgımız yerlere yapışanları atmak için
Tortu çapak çıkıyor mu peki?? Gördün mü hiç..
-
19 Mayıs 2010, 00:08
[QUOTE=serdarmert;2062001]
huska adlı üyeden alıntı
Tortu çapak çıkıyor mu peki?? Gördün mü hiç..
vallahi abicim yalan olmasın ben havayı basıyorum yağ damlacıklarını görüyorum. tortu ılk rodaj zamanında yağın kabında görmüştüm sıyah capaklarıda aynı sekılde.yalnız 6000kmden sonra yağ tertemiz cıkmaya başlamıştı ne koyuyorsam devamlı ölçerim 50ml den fazla eksıltmıyor.800ml koyduysam 750cızgısınde alıyorum.şiddetle tavsiye edıyorum bu yağı herhangi bir ticari katkısı yok bana ama bunu tecrube yaparak konusuyorum ınanmayanları mondıal servıs belgesıyle ıspatlarım bu motorun ust kapağına anahtar değmedıyse bunun en önemli sebebide advancedir aynı sekılde 66000kmdeki suzıkıde böyle yalnız onun kapağını elledim oda sıboblar gevsemişti ufak bi sibob ayarı ıcın acıldı halada kullanılıyor bobin haricinde hiç bi parcası degısmedi şimdi ön dişliden ses gelıyor onunla ugrasıyoruz
-
19 Mayıs 2010, 00:15
Her yağ değiştrdiğimde kabın dibine bakarım..Ben görüyorum da tortular bazen çapak..onun için sordum..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler