151 RS
151 RSİ
ASYA 150T
SUKIDA
WUXY
DİĞER
arkadaşım motorcuya gösterdim..herşey normal dedi benzini devamlı aynı yerden alıyorum..motor yağ eksiltmiyor.egsoz sağlam..inanın daha önceleri 1 liter benzinle 37 km yapıyordum..hava filtresini yeni değiştim..sübap ayarı yeni.herşey tamam ama çok yakıyo ..aceba karburatör memesimi genişledi.
motor boğulur gibi oluyormu arada bile olsa fazla benzin çekiyor olabilir veya hortumlarda delik olabilir deponda çatlak olabilir sızıntı yapar ne bilim buna benzer seyler olabilir
59 HK 790 - KIRMIZI MONDİAL 150 HS TEKİRDAĞ - BANARLI YOLLARINDA ( 37500 )KM ALLAHIN İZNİYLE DAHA ÇOK GİDECEZ
CASTROL SCOOTER 10 / 40 YAĞ - BUJİ NGK
mondial 151 rs mi 150 hs mi 125 mt mi honda activa mı hangisi daha iyi mondial 125 mt vehonda arasında gittim geldim bide sizin engin bilgilerinizden öğreniyim dedim lütfen cevaplayın
wallah kullanmana şansına kalmıs bişi ve de herkes kendi motorunu söyler daha iyi diye bunu unutma
59 HK 790 - KIRMIZI MONDİAL 150 HS TEKİRDAĞ - BANARLI YOLLARINDA ( 37500 )KM ALLAHIN İZNİYLE DAHA ÇOK GİDECEZ
CASTROL SCOOTER 10 / 40 YAĞ - BUJİ NGK
Arkadaşlar 151 rs de arka frenle ilgili ne gibi sorun yaşadınız, nasıl çözüm buldunuz?
Orhan KÖNİ
motoru aldığımdan beri farkettiğim bir tut bırak olayı vardı arka disk frende
ilk baş forumdaki arkadaşlar ve servis hidrolik kaynaklı sandı
ama detaylı araştırmalar ve incelemeler sonucu diskin eğri olduğuna kanaat getirdik =)
sonuç: 50 liralık 2 disk ve 1 balata değişimi (Garanti Kapsamında)
Mondial 151RS ( 2009-2010) = 7.500Km
Honda CBR 125R (2011,2016) = 27.000Km
Yamaya YZF R25(2016, ∞) = 5550Km
galıba arka fren problemınız var bıraz daha acarsanız yardımcı olmaya calısırız??
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:15 ----------
birde manıfold a baktı rslerin manıfoldları plastık aksamlı oldugu ıcın cok ısıya maruz kaldıgında catlama yapar motorun benzın hava karısımı dengesız olursa motor cok yakar.ayrıyetten öncedende yazmıstım karburatöru aç temızle bak bakalım yırtık falan varmı?hersey normal oldugu zaman 1 depoyla 170 180km yol yapman lazım saygılar
Arka disk 19 luk olursa balatayı düzgün yermiş, bilgisi, deneyimi olan varmı?
Orhan KÖNİ
mondial 151 rs mi 125 mt mi hangisi daha hızlı daha sağlam dır lütfen sonkez yazıp alıcam mondial 151 rs 125 mt mi hadi lütfen cevap arkadaşımın var
babasıyla binince 210 kilo oluyo toplam 90 da gidiyor 151 rs yide kullanan var sadece bakımları yaptırmışlar 15 tl bakımlarıymış ama hangisi
Gursus teşekkür ederim. Bu bilgi paylaşım bölümü beni üzüyor. 151 RS ciler lütfen yazın hiçmi birşey almıyorsunuz veya birşey yaptırmıyorsunuz. Motorunuz kaç km.de diğer bilgi paylaşımlar devamlı yazışıyor. Haydi biraz canlanalım.
Orhan KÖNİ
Bende de benzer başağrısı vardı son 1 aydır. Hava filtiresi, egsoz, hortum derken dün gece yolda kaldık.
İşyerine kadar 2-3 km yokuş yukarı itmek zorunda kaldım.
Artık şüphe kalmamıştı. Yolda kalmayayım diye değiştirdiğim kayış 5.000 km dayandı.
Daha önceki bando marka idi ve 23.000 de söktüğümüzde taş gibiydi. Gene gittim bando aldım, taktım.
[IMG]http://img.*********.com/img/00003/57183c88f6bf3e386a37560225e2bdc1.jpg[/IMG]
Arka tekerin yanında yerdeki süpüntüler kayıştan arta kalanlar.
Kayış denecek bi tarafı kalmamış. Değiştirirken söylediler bu dayanmaz o kadar diye ama ben unutmuşum.
Sizlere kazasız belasız sürüşler..
Geçmiş olsun. Kayış motoru yürütüyor onun için çok önemli kaliteli olması şart. Bunun yanında kullanımda önemli, ani fazla gaz vermekten kaçınmak lazım. 15.000 km. oluyor ben hiç yolda kalmadım. Kayış iyi durumda olsada kutunun içini temizlemekte fayda var.
Orhan KÖNİ
Motoruma Michelin city lastik taktırdım, balans ayarıda yaptılar. Kaliteli mal biraz daha fiyatlı oluyor fakat, farkediliyor. Servislerde orjinal parça taktırın. Orjinal parça naylon içinde oluyor üzerinde mondial yazıyor.
Orhan KÖNİ
paşa lastiği kaça aldın ? bide orjinal ebatlarındamı aldın ?
Lastik Mİchelin city 100 TL bir tanesi, söküp takmak ve balans ayari bir tanesi 20 TL. Peşin ödedim kartla değil toplam 215 TL. aldılar. İstanbul Bostancı Buz motorda. İzmirdede Buz motor olması lazım. Michelin ithalatçısı firma.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:09 ----------
130-60/13 orjinal 151 rs ebatı.
Orhan KÖNİ
arkadaşlar ben sıfır motor almak istiyorum ama 2 motorun arasında kaldıım lütfen yardım edin mondial 151 rs mi yoksa mondial 100 ukh mi yardımlarınızı bekliyorum simdi den teşşekkr ederim..........
2006 model 151 rs kullanıyorum 15000 km. oluyor memnunum. Yolda kalmadım. Temiz sakin kullanmak ve bakımlarını yapma her motor için geçerli aksitakdirde memnun kalmazsınız.
Orhan KÖNİ
yani 151 rs aldiyorsun
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:55 ----------
ahmet orhan bende sakin kullanırım ama 151 rs yi alırsam en uzak 400 km lik yolda gidebilirim motor dökülmez demi sen de var bu motordan bide parçaları servislerde pahalı mı
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)