hayırlı olsun güzel güzel ...
anlamayacak bişey rs ler bereketli motor cepte ne kadar varsa
fulllenebiliyor
151 RS
151 RSİ
ASYA 150T
SUKIDA
WUXY
DİĞER
hayırlı olsun güzel güzel ...
anlamayacak bişey rs ler bereketli motor cepte ne kadar varsa
fulllenebiliyor
ya arkadaşlar benim rs çok yakıyor. hava filtresi yeni buji yeni,subap ayarı iyi ama buna rağmen çok yakıyo. yardımcı olursanız sevinirim. km ye 15 ykr yakıyo....
merhaba arkadaşlar benzini hangi cins almalıyım 95 mi 97 oktanmı cevap verirseniz sevinirim
selamın aleyküm millet nasılsınız ? ben yeni iyleştim tamamen...bayramın üçüncü gecesi kaza yaptık motoru teyze oğlu kullanıyodu çevre yolundan eve geliyoduk otobanın çıkışında sağa doğru keskin viraj var teyze oğluna yavaş yavaş diye bağırdım beni duymamış o viraja 50 khm hızla girilmesi gerekiyo benim teyze oğlu 100 khm hızla girmeye çalıstı bizi bariyerlere soktu resmen ALLAH korudu sol kolumda 5 dikiş vardı sol elimde 3 dikiş vardı sol dizimde hafiften parçalandı sekerek yürüyodum ondan evde istirat ettim teyze oğluna hiç bişey olmadı ufak tefek sırıklarla atlattı...siz siz olun motorunuzun huyunu suyunu bilmeyen insana vermeyin
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:36 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:34 PM ----------
işin acele olursa 97 lik al yanma oranı daha yüksek azda olsa performansı etkiliyo bazıları devamlı 97 kullanın motor ömrünü uzatıyo diyo ama onda benim tam bilgim yok
Bizim motorların sıkıstırma orani 97oktan benzini gerektirmiyor ama istersen kullanabilirsin, daha yuksek oktanli benzin daha gec patlama yapiyor ve o tur benzin sadece yuksek oktanli araba/motorsiklet motorlarinda buyuk fayda/avantaj gösteriyor.
Daha yuksek oktanli benzinler motorun ömrunu uzatırmı bilmiyorum ama motorun icini temizliyor, Shell bunu V-power benzini ile kanıtladı
Daha yuksek oktan = Erken ateslemeyi önluyor.
yüksek oktan almayın motorlar yüksek devirlerde çalışığı için arabalara oranla daha yüksek sıcaklıklarda çalışırılar oktan da yükselince bu tempo dahada artar gereksiz dir...95 alın
km de 15 kr yakan arkadaşım hava ayarı yapıldımı? rölantin nasıl? yağı enson kaç binde değişti? dediklerim yapıldıysa km de 10 krş civarı olması gerek normalin...
yardımlarınız için tşk ederim arkadaşlar
10 gün önce bende servisten 2x balata ve 1x disk değiştirttim.arka diskim yamuktu ve fren yaparken çok kötü sallıyordu motoru.ilk başta 50 lira maliyet dediler güç bela fabrikaya gönderdik parçaları bu gün yarın haber gelicek.zıınnık vermeye niyetim yok...
hep fabrikasyon hatası, aldığımdan beri olan bi sorundu
böyle sorunlarda peşini bırakmayın arkadaşın da dediği gibi şikayetvar.com etkili bir site, nazilli fab. da arayabilirsiniz.
hakkınızı arayın
Mondial 151RS ( 2009-2010) = 7.500Km
Honda CBR 125R (2011,2016) = 27.000Km
Yamaya YZF R25(2016, ∞) = 5550Km
gursus ,arkadaşım bunun rolantisi kaçta olması lazım.. yağı yeni değiştirdim ama hala çok yakıyor.aceba kayış eskidi de ondanmı? 1 lt benzinle ancak 20 km yapabiliyorum. ve 60kmh hızı geçmiyorum. açıkcası servisede götürdüm bu gayet normal ,bu motorlar böyle yakar dediler. aklıma başka bişey gelmiyor. daha önceleri 1 lt benzinle 35 km yapıyordum hatta bunu denedim. depoyu tamamen boşalttım ve 1 lt benzin koydum ve km yi bi kenara yazdım. ve sonuç 35 km idi. ama şimdi yakıtı içiyor... yardımcı olursanız sevinirim... mesajlarınızı bekliyorum...saygılarımla
Rölanti ayari benimkinin 1000-1100rpm arasinda, ustaya sordum dusuk degilmi diye oda bu ideal dedi bende birsey demedim.
Benim motor 1lt benzin (95) ile ortalama 40km yapiyor ama ozaman, dur-kalk az yapacaksin, motoru inciltmeyeceksin, kayisin pek faydasi olurmu bilmiyorum.
selamınaleyküm nette dolaşırken motosiklet yedek parçası satan bi site buldum fiyatlar bana göre servisteki fiyatların çok altında ırmak pazarı.com sitenin adresi bi çok ürün model de var inş. işinize yarar
Arkadaşlar,
Gençler,
Ben acele motorsiklet elbisesi alacağım en uygun ve en kaliteli nerededir.?
Yardımlarınız??
walla kullanmayı bilen motorcu 151 rs yi kullanır dökemeden bende var çok iyi ayrıca bakarsan bağ bakmassan pert olur
merhaba arkadaşlar bende 151 rs var kış nedeniyle mayıs ayına kadar binemeyeğim bu süre zarfında yaplılacak bir işlem varmı.yağı benzini içinde kalacakmı yardımcı olurmusunuz
İstanbul, Pendik, Kartal, Maltepe'de oturan 151 rs kullanıcıları olarak bu bölümde tanışıp buluşalım. Ben Kartal Atalar'da oturuyorum. Hafta sonları sahil yolunda buluşur sorunlarımızı paylaşır birbirimize yardımcı oluruz. Lütfen bunu gerçekleştirelim, o zaman motor dostluğunu daha iyi anlayacağız. Tüm 151 rs cilere selamlar.
Orhan KÖNİ
vlkemr : Bu konuda teknik bölümde tartışma açmıştım.. Bende Mondial servisine sordum.
Sadece aküyü çıkar, eve koy.. Motorun üstünü branda ile ört.. Birde lastiklerin yerle temasını teker altlarına tahta takoz koyarak kes...işte o kadar....
Arkadaşlar,sarı kızım satılıktır..
http://www.sahibinden.com/dr_muhendi...XQQdisplayitem
İlgilenenlere Kaçırmayın...
Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..
mondial 151 rs 1 yıl sonra ne olur
http://www.motosiklet.net/forum/moto...sligi-154.html
böyle benim makine gibi tertemiz kalır isterse 5 yıl geçsin
Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)