arkadaslar benimde 2000 de 2. bakıma gitmem gerekiodu hep salladım 2500 oldu acaba bi zararı warmı..
151 RS
151 RSİ
ASYA 150T
SUKIDA
WUXY
DİĞER
arkadaslar benimde 2000 de 2. bakıma gitmem gerekiodu hep salladım 2500 oldu acaba bi zararı warmı..
hava filtresi ve yağın durumuna göre değişir, başka aksamlarda bakım isteyebilir, aksatma derim.
öncelikle herkese slmlar..
bu ilk başlığım hatta sanırım ilk yazım olacak...
bugün bakırköye giderken mondial 151RS ile yolda bi anda motorun ışıklar söndü..saha sonra sağa çekip motoru durdurdum ama çalıştırırken motor elden marş almadı..ayaktan çalıştırdım..ışıklar hala yanmıyodu sadece 4lü ve sağ sol sinyaller çalışıyodu...bide parkları açınca devir bi anda düşüyodu..dörtlüler yana yana gittim bakırköye
2-3 saat sonra dönmek için motora bindim ama ne ayaktan ne elden çalışmadı...şuanda bakırköye incirlide bi otoparkta yatıyo orda bıraktım...eve döndüm(küçükçekmecey e)
yarın olsun bi çaresine bakıcam ama şunu öğrenmek istiyom...
böle bi sorun neden olur?aküden mi kaynaklanıyo...
bakırköyde mondial servisi var mı( en önemlisi de bu)internetten arattım ama bişey bulamadım bi türlü...yoksa eğer burdan bi tamirci alıp gidicem oraya başka türlü olmucak
benim arkadaşımda aldı ama hiç memnun değil:((((((sürekli sorun çıkartıyor aldığımız 1 haftası akü bitti :((((
]
he heee.... iyi olmus diyebilirim GKN motorunu bizat gördüm (zaten cumartesi servise geldiginde de görüsmüstük) Motorun cekisi baya bir fark etmis, Hayirli olsun.
Dünkü Sile sefamizdan sonra benim motordan garib sesler gelmeye basladi :( ilk arizam dogrusu fena üzüldüm. Aslan Scooterim dur durak bilmezsisin iki kisi 9000 km gitti 1430 YTL ye aldigim ve hic bir beklentisi olamayan beni, gayet memun etti simdiye kadar. Ama dün dedigim gibi Sile dönüsü anlam veremedigim sesler gelmeye basladi, bu giyk gyk sese nazaran yolda birakmadan getirdi bizi eve.
Bu sabah da biraktim servise. Senin mototoru görünce ve serviste tavsiye edince ayni modifiyeyi de benimkine yaptirmaya karar verdim. hadi hayirlisiyla....
all you need is love
Egekartali:
Bu sorunun olası sebebi aküden sisteme giden elektriğin sigorta atması sonucu kesilmesi. motoru çalıştırabilmek için yapman gereken:
ayak marşını 5-6 kez dene. ayaktan da almaz bu bilirim 5-6 ayak marşı denemesinden sonra, ayak marşını denerken elektrik marşını da basılı tut ve 1/10-1/8 oranında gaz kolunu çevirerek bas ayak marşına. büyük ihtimal çalışacaktır. fren sıkılıyken yapacaksın hepsini, unutma. geçmiş olsun..
GKN, geçmiş olsun umarım motorun güzel olur.toplam kaç para tuttu bu modifiye?
evet ACEmII nin tavsiyesi ile calisabilir eger derdin elektrik ise. mafi bunlarin tam tamina 1 tane sigortasi var o da buzuk ise hic bir lamban yanmamali.
olasi ceyran hatalari.
1 motorun sase yapiyor
2 akü sarj aletin bozuldu
3 akün bozuk
4 sigortan yandi
5 daha ne vardi yaw????
all you need is love
Evet adım geçmiş,cevap yazmalıyım.Dostum ben 110 kiloyum.Yazdığın gibi 125 km/h hızlara motor yeni iken ve de mevsim sonbahar-kış iken çıktım ve üstelik motor da henüz yeni idi.Hava filitresi orta ve sağ delikte yoğunluğu az süngerle tıkalı, karbüratör şamandıra ayarı da kafama göre yapılmış idi.Yolda da hafif meyil vardı ve rüzgar yoktu.Rüzgar çok önemli bir etkendir.Hani biri önden biraz üflese hızımızı bayağı keser.Şu anda motorun performansı biraz daha düşük gibi geliyor bana ancak uğraşmadım,gerek duymadım.Her halukarda düzde 100-110 yapıyor ve bana da bu yetiyor.Belki ilerde yapacağım subap ve yeniden şamandıra ayarı ile performansta artış olabilir.
Bu arada bu motorlardan fazla sürat beklemek gerçekten mantıksız arkadaşlar.Hem az yakacak,hem bayırda iki kişi çekecek,hem de 120 yukarsı süratlere çıkacak,kolay değil yani 150 cc otomatik için.Nerdeyse vitesli eş hacimlilerle başa güreşen bu motor yarışmak için değil elbette arkadaşlar. Beni merak eden arkadaşlara sözüm: nickimin üstüne tıklayıp;'web sitesini ziyaret et'e tıklayıp beni bulabilirler.Herkese selamlar...
gaza gelme;kaza gelmesin
oo motorinn abi hos gelmisan... acikcasi ismin gectigi zaman rahat duramadigini ve cevab yazdigini bildigimden bol bol ismini andim
nerde gezdigini ve seni nerde bulabilecegimizi söyledigin icin sagol. hemen bende katiliyorum.....
all you need is love
wallaa kahraman kardeşim bende 150 ZAT var modeli çok hoşuma gidiyo ve o benim sahip olduğum ilk motorlu taşıt ama aldığımdan beri sıfır olduğu halde çıkarmadığı arıza kalmadı suç motorda değil ama yetkili serviste yedek parça bulamıyolar yaa ayrıca ilgi sıfır ama burası izmir sizin orda nasıldır bilmem tabii...
Arkadaslar Bender Bi 151 Rs War Manyak Bişi Mavi Renkte Doğubeyazitaki Hiç Bi Motor Onu Gecemiyor 151rs Si Olan Arkadaslar Motorunuza Iyi Bakin 151rs Baba Motor Ya
arkadaslar mesajlarınızı okudum ben 151 rs ile 150 hs yanyana gıdıyoduk benım rsnın gostergesi 90****ken 150 hs nınkı ise 120 idi diger rs kulanıcıları atıyolar rs 120 basmaz kım solemizse yalan edıyor en fazla 100 basare ama rs nın 100 km si diyer motorların 130kmsi demek tir isterseniz deneyın
TÜm Mt Üyelerİ, ArkadaŞlarim...
Hepİnİz Hakkinizi Helal Edİn, BİrkaÇ GÜn İÇİnde Amasya Da Vatanİ GÖrevİme BaŞliyorum.
HerŞey İÇİn TeŞekkÜr Ederİm
Sen Ne Kadar Bilirsen Bil, Senin Bildiğin Karşındakinin Anladığı Kadardır. Hz. Mevlana
tekrardan selamlar
öncelikle bişi sölemek istiyorum yok motor 120 basmaz yok 130 basmaz gibi polemikleri bırakalom artık basıoki patladı dimi ayrıyetten ben ve bikaç arkadaşta bunu resimlerle ispatladık
motorumu adım arkadaşlar test ettim biraz
2. köprü yolunda 40 falan giderken rodaj modaj dinlemem uleyynn diyerek gazı açtım 120
elimde daha vardı ama zorlamak istemedim sonuçta rodajda motor.
ama şöle bi durum var karbüratör ayarını değişmesi lazım.
filtre yetersiz kalıyor
başka bi filtre tatktık sarı renkli bişi bakalım bu nası olcak
dün aldım motoru 100km de yol yaptım şu an için sorunsuz
e tabi rodajdan sonra korkmadan basıcaz
intercom senin makinayı gördüm serviste ismail söküyodu ben gittiğimde. krank ı yemişin biraz haberin ola..
he bide benim makinaya rs egzosu dağaldığı için hs egsozu taktık sarı renkli olduğu için daha ii göründü
vede ustanın sölemesi hs nin içi rs ler gibi dağalmıyomuş
bakalım şimdilik iii
herkese ii sürüşler
Ya kilometrem 4000 ni gördüğü an(yuh bu kadar olur) kilometre saatim şaşırdı titreyerek iki katı gibi fazla göstermeye başladı,acaba başına gelen varmı varsa lütfen bilgi verirse sevinirim.(mondial rs151)
SN ege kartalı:''şuanda bakırköye incirlide bi otoparkta yatıyo orda bıraktım''
incirliyi bahçelievler tarafına geçince(köprünün altından) sağda 50 metre ilerde servis(mondial) var eğer tufan otoparka falan bıraktı isen yürüyerek 15 dakikada motorunu götürebilirsin
sn:RS MANYAĞI:'''(Arkadaslar Bender Bi 151 Rs War Manyak Bişi Mavi Renkte Doğubeyazitaki Hiç Bi Motor Onu Gecemiyor 151rs Si Olan Arkadaslar Motorunuza Iyi Bakin 151rs Baba Motor Ya
arkadaslar mesajlarınızı okudum ben 151 rs ile 150 hs yanyana gıdıyoduk benım rsnın gostergesi 90****ken 150 hs nınkı ise 120 idi diger rs kulanıcıları atıyolar rs 120 basmaz kım solemizse yalan edıyor en fazla 100 basare ama rs nın 100 km si diyer motorların 130kmsi demek tir isterseniz deneyın)'''
CEVAP: Her rs151 aynı değil belli bir standartta üretilmiyor o yüzden seninki 100 yapabilir dier arkadaşın 120 ;Zaten bu sınıftaki motorların son hızları bunlar o yüzdende değişik olması çok normal ,bide km saatleride çok doğru olmadığınıda biliyoruz
Kazasıs arızasız sürüşler dilerim herkese.....
[FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Green"]ÖZGÜRLÜK+HUZUR=[/COLOR][COLOR="DarkOrange"]Keşke ben diyebilsem[/COLOR]:) [COLOR="Green"]Ama motosiklet üzerindeki herkes olabilir....[/COLOR][/FONT]::biggrinn...[COLOR="Red"]5562[/COLOR]...[COLOR="DarkOrange"]dj-roer[/COLOR]::sos::
slm dj-roer... kilometre telin ya cikmak uzere (montaj dandikligi) jada kirilmak üzere (malin dandikligi) merak etme arkadasin 18 bin YTL YZF sinde ilk 1500 km de olmustu, inan senden fazla yuuuhladik olayi git servisine garantiden yaparlar.
GNK bende heycanla bekliyorum motorumu !!! o 120 gittin yollda evvelden kacla gidiyordun?? yani fark edilir bir artis oldumu diye soracaktim aslinda
all you need is love
ben kimin, o kim? yalan nerde ????? himmm......
all you need is love
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)