merhaba iki aydır skyteam silindir piston segman arıyorum motora rektefiye yapılacak sormadığım yer kalmadı nerden bulabilirim acaba ?
merhaba iki aydır skyteam silindir piston segman arıyorum motora rektefiye yapılacak sormadığım yer kalmadı nerden bulabilirim acaba ?
Selam Arkadaşlar,
1 Hafta önce Skyteam ST200 TR aldım. ufak tefek sorunları var ama motor diri duruyor, şuan için kullanıyorum. İlk vitesli motorum ve herhangi bir sorun yaşamadım yolda da bırakmadı. Şuan için memnunum.
Forumu okuduktan sonra yedek parçada sıkıntı çekeceğimi öğrendim, artık daha dikkatli kullanacağım, diğer çinli kardeşlerinin parçaları bu motora uyar mı acaba? var mıdır bilginiz?
motor üzerinde yaptığım ve yağacağım değişiklikleri yazıyorum, eklemek istedikleriniz var mıdır?
----------------------------------
Disk kilit 120tl √
Kask 100tl √
Egzoz 100tl √
Boya 250tl
Far 150tl
Lasitk 250tl
Alarm 150tl
El koruma 50tl
sis Farı 75tl
LED Sinyal 100tl
zamanında sahibinden.com da honda xl200 parçaları taktım diyen satıcılar vardı ...
Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...
Selam Arkadaşlar,
Motor aldığım günden beri kenarda yatıyor, ön fren sorun çıkarttı biraz tur atayım dedim, bindiğimde ön fren kafasına göre hareket ediyordu, bi tutuyor bir tutmuyordu.. O yüzden bi kenara bıraktım..
Bahçelievlerde Volkan usta var, kendisi çok sevdiğimiz bir abimiz, motor konusunda fikrini almadan yaptığım tek şey bu motoru almaktı ki, buda sorunlu çıktı motoru ona götürdüm sağolsun baya ilgilendi, Ön fren sisteminin tamamen değişmesi gerekli. Volkan usta Ön fren sistemini buldu şimdi tamir edeceğiz inşallah..
Diğer bakımlarını da yaptıktan sonra görünüşünü düzelteceğim...
Bu arada bizim forumumuz çok cansız herkes motor üstünde sanırım
okuya okuya sıkıldım gidip (daha doğrusu parayı denkleştirip[baya bi sürdü tabii ])bi tane de ben aldım arkadaş skycandan...
hemde 2006 model , 2000 km de garajda yata yata sıkılmış yavrucak...
full depoyla 212 km yol gittim ?!!!
"Son gün olmasın dostum, çelengim top arabam;
Alıp beni götürsün tam dört inanmış adam!”
10 lt 100-130 arası kullandım genelde.ama bana fazla yaktı gibi geldi
motorlarımız birbirine yakın benımki skygo 200gy senın motor ortalama km 210 cıvarı yakmış benımkisi benzinde 180 cıvarı yakıyor. senınmotora ayar şart
evet bi baktıracam
motora baktımda jikle açık gidiyomuşum.ondan fazla yakıyo heralde.
ama sorun şuki jikleyi kapatınca motor 5-6 bin devirden sonra boğuluyo gitmiyo.
ne yapmak lazım acep??
hava ayarın bozuk olabilir.
birde benim başıma gelen bir olayda karbürator pislenmişti bazı yerlerde tıkanıklık vardı benzin akmıyordu, ama jikle devredeyken oluşan vakum sayesinde azda olsa benzin geliyordu. gideçeğim yere kadar jikle ile gittim. sonra karbüratorü temizledim sorun çözüldü.
sen en kolayından şamandara haznesindeki vidadan benzin akıt sonra hava filtresini çıkrıp motor çalışırken tam gazda bir kaç sefer elinle karbüratorun hava filtresi tarafını aç kapa ( jikle çekik olmayacak ) bu acil temizleme yöntemi çok pratiktir. açıpta temizlemek kadar olmasada iş yapar.
olmadı hava ayarını kurcalarız.
karbüratörü söktüm kirli olmasada yinede temizledim.
bütün ince delikleri havayla kontrol ettim.taktım aynı.
jikle tam kapalıyken hava filtresi girişi kompe kapanıyo.
ozaman hiç çalışmıyo
elinde skyteam kullanma klavuzu olan varmı__??
kullandıgın karbürator nasıl markası model numarası. daha kolay bulunur.
markasını biliyorsan da olur söktüğünr göre hatırlarsın.
burada alt sayfalarda bir karbürator var her parçası görünüyor.
http://www.atvforless.com/200gy-parts-web.htm bir bak bakalım. senınkarbüratore benziyormu.
evet aynısı,
birde motor yağı nereden boşalıyo bunun.
arka lastiğin havası 26 uygunmudur,asfaltta kullanıyom standardı kaç acaba
http://www.global-genesis.com/produc...ZF200GY-A.html bu sayfada üç link var ikisinde karburator var ayrıntılı. bunada bak bakalım. cg olanı daha net.
evet doğru karbüratör bu
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)