Yamaha XJ6 / XJ6 Diversion Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
02 Kasım 2015, 17:57
Adana İl Temsilcisi
velizrsln adlı üyeden alıntı
mt07'nin arka lastiği 180lik ken xj6 4 silindir motorun neden 160?
YouSuffer adlı üyeden alıntı
fakat naked dan bahsediyor arkadaş, sanırım dolu hali 215 kg oldugundan olabilir, gerçekten 160 lastik kotu bi tercih
evet okudum,MT-07'nin çift silindir olduğunu biliyorum,veli kardeşimizin sorusu 4 silindir motorun lastiği neden 160'lık diyor.benim verdiğim
örnekler de 4 silindir zaten.yani lastik kalınlığı silindir sayısı ile belirlenmiyor.o motosikletin kullanım tarzı ve amacı ile ilgili mühendislik konusu.eğer motoru tasarlayan mühendisler uygun görselerdi 180'lik/190'lık tasarlayabilirlerdi.ama ülkemizde lastik kalınlığı sadece arkadan büyük görünmesi ile ilişiklendirilip,estetik yönden bakılıyor.
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN.
BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
Reklamlar
-
02 Kasım 2015, 23:23
adanalı adlı üyeden alıntı
evet okudum,MT-07'nin çift silindir olduğunu biliyorum,veli kardeşimizin sorusu 4 silindir motorun lastiği neden 160'lık diyor.benim verdiğim
örnekler de 4 silindir zaten.yani lastik kalınlığı silindir sayısı ile belirlenmiyor.o motosikletin kullanım tarzı ve amacı ile ilgili mühendislik konusu.eğer motoru tasarlayan mühendisler uygun görselerdi 180'lik/190'lık tasarlayabilirlerdi.ama ülkemizde lastik kalınlığı sadece arkadan büyük görünmesi ile ilişiklendirilip,estetik yönden bakılıyor.
evet aynen dediğiniz gibi silindir sayısıyla bir ilgisi yok tamamdır ama xj6 mt7 den çok daha güçlü diye biliyorum, ve aynen arkadan bakıldığında motorun güzelliğini ve ne kadar büyük güçlü motor olduğunun göstergesi gibi bir şey, aslında ben buldum xj6 nın neden fazla satılmadığını işte bu :D
-
03 Kasım 2015, 08:16
Adana İl Temsilcisi
xj6....78 hp.8000 dd./59.7 Nm.tork.
mt-07..75 hp.6500 dd./68 Nm.tork.
yani arada sadece 3 hp. var ama 07 çok daha torklu bir makine.bu arada 07 nin torku,R6 dan bile fazladır bilginize.R6..10.500 dd./65.7 tork.
-
06 Kasım 2015, 15:00
Bu arka lastik takıntısı nedendir bilmem ama ürün üzerinde tasarlanan aktarma ve emniyet donanımlarının değiştirilmemesi gerektiğini düşünüyorum .
-
06 Kasım 2015, 15:13
Adana İl Temsilcisi
CLAWS adlı üyeden alıntı
Bu arka lastik takıntısı nedendir bilmem ama ürün üzerinde tasarlanan aktarma ve emniyet donanımlarının değiştirilmemesi gerektiğini düşünüyorum .
aynı fikirdeyim. ve sadece lastik değil,egzoz vs.
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN.
BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
-
06 Kasım 2015, 22:48
2016 Diversiyon f Led Farlı cıkarmı ....
-
08 Kasım 2015, 18:07
bugün önce riva sonra şileydeydik . diversion f kardeşliği
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
-
10 Kasım 2015, 12:59
-
10 Kasım 2015, 14:25
Diversion 100 km kadar kullanma şansım oldu. Gerçekten çok uysal bir makina. Alacaktım ABS li modelini bulamamıştım ve MT7 aldım.
MT7 den sonra konfor, sessizlik, titreşim, rahatlık fazlasıyla beni etkiledi.
Balaklava ve kastan sonra hiç ses duymuyorum, direksiyonda titreşim yok gazı açınca sadece bir uğultu, önümde 7 şer sayan bir kadran ve uzayıp giden bir makina.. Siper/Rüzgarlık çok başarılı 150km/h ile giderken MT7 de boyun kaslarınız ağrıyor kafanızı tutmak için cebelleşiyorsunuz.
Bunda ise hiç bir şey yok. 220 yi gördüm çok rahat sağa sola dönüp bakabiliyorum.
KISKANDIM...!!!
-
10 Kasım 2015, 23:21
ZümeR adlı üyeden alıntı
Diversion 100 km kadar kullanma şansım oldu. Gerçekten çok uysal bir makina. Alacaktım ABS li modelini bulamamıştım ve MT7 aldım.
MT7 den sonra konfor, sessizlik, titreşim, rahatlık fazlasıyla beni etkiledi.
Balaklava ve kastan sonra hiç ses duymuyorum, direksiyonda titreşim yok gazı açınca sadece bir uğultu, önümde 7 şer sayan bir kadran ve uzayıp giden bir makina.. Siper/Rüzgarlık çok başarılı 150km/h ile giderken MT7 de boyun kaslarınız ağrıyor kafanızı tutmak için cebelleşiyorsunuz.
Bunda ise hiç bir şey yok. 220 yi gördüm çok rahat sağa sola dönüp bakabiliyorum.
KISKANDIM...!!!
ne sandın ya. xj6 ya binipte pişman olan göremessin. kullanıcılarıda hepsi memnun hala ilk günkü aşkla heyecanla biniyorum yeni almış gibi heyecanla şuan 27000 kmde .
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:14 ----------
yeni selem yeni 170 lik metzeler tourance next lastik yeni plakalık sinyaller orjinal iptal edilmedi.
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
-
23 Kasım 2015, 21:19
Lastigin desenleri cok guzelmis. Gule gule kullan.
-
29 Kasım 2015, 00:23
Merhaba arkadaşlar,
Çarşamba aranıza katılıyorum umarım. Bi 2015 DiversionF Blue ya da ben talip oldum.
Biraz baktım, çoğunu da okumaya çalıştım ama kafamda netleşmeyen bir konu oldu lastikler ile ilgili.
Deneyen ve aynı durumda olanınız varsa paylaşırsanız sevinirim.
Bu üzerindeki lastikler beni kotarır mı diye düşünüyorum da?
Sakin sürücüyümdür, 70bin kadar devirdim iddialı da değilim acemi de sayılmam.
Daha çok İstanbul, yaz-kış(kar hariç) kullanımda, ofis'e gidiş/gezme, nadiren bir şehir dışı kaçamağı...
Bu 6'nci motorum, uzun süre CBF1000 kullanıp sattım, araya bir xmax girdi ama ihtiyaç amaçlıydı daha çok.
Çarşamba motoru teslim alacağım her şey on numara ama lastikler bir ince, bir tekinsiz geldi.
Para da kalmadı motor, çanta, aparat derken, mümkünse benzini bile idareli almak istiyorum bir iki ay.
Bu kullanımda ve bütçe de olan birine ne derdiniz? Kalsın / yok mutlak değiştir..?
Mutlak değişecek ise, bir beden büyük 170'lik nasıl olur? Bir arkadaş denemiş sevmiş ama genele yayılmış bir deneyim varsa daha da emin olurdum.
Şimdiden teşekkür, umarım yollar kesişir.
-
30 Kasım 2015, 15:30
Adana İl Temsilcisi
-
01 Aralık 2015, 15:57
cant adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar,
Çarşamba aranıza katılıyorum umarım. Bi 2015 DiversionF Blue ya da ben talip oldum.
Biraz baktım, çoğunu da okumaya çalıştım ama kafamda netleşmeyen bir konu oldu lastikler ile ilgili.
Deneyen ve aynı durumda olanınız varsa paylaşırsanız sevinirim.
Bu üzerindeki lastikler beni kotarır mı diye düşünüyorum da?
Sakin sürücüyümdür, 70bin kadar devirdim iddialı da değilim acemi de sayılmam.
Daha çok İstanbul, yaz-kış(kar hariç) kullanımda, ofis'e gidiş/gezme, nadiren bir şehir dışı kaçamağı...
Bu 6'nci motorum, uzun süre CBF1000 kullanıp sattım, araya bir xmax girdi ama ihtiyaç amaçlıydı daha çok.
Çarşamba motoru teslim alacağım her şey on numara ama lastikler bir ince, bir tekinsiz geldi.
Para da kalmadı motor, çanta, aparat derken, mümkünse benzini bile idareli almak istiyorum bir iki ay.
Bu kullanımda ve bütçe de olan birine ne derdiniz? Kalsın / yok mutlak değiştir..?
Mutlak değişecek ise, bir beden büyük 170'lik nasıl olur? Bir arkadaş denemiş sevmiş ama genele yayılmış bir deneyim varsa daha da emin olurdum.
Şimdiden teşekkür, umarım yollar kesişir.
Ben 170 lik arka lastik aldim. Lakin kullandikca yavas cok dusuk hizlarda sanki patlakmis gibi tasli bir yolda gidiyormus gibi hissetmeme neden oldu. Lakin fren tutusu 10 numara lastik kaymiyor kizaklamiyor pek.
Bu sebeple isin acikcasi orjinal 160 lik lastikten sasmamak gerekiyor diye dusunuyorum.
Olmassa 170 lik metzeler tourance nexi satip 160 lik michelin pilot road 4 e donmeyi dusunuyorum.
Hayirli olsun iyi secim f model.
-
02 Aralık 2015, 00:10
barodi adlı üyeden alıntı
Ben 170 lik arka lastik aldim. Lakin kullandikca yavas cok dusuk hizlarda sanki patlakmis gibi tasli bir yolda gidiyormus gibi hissetmeme neden oldu. Lakin fren tutusu 10 numara lastik kaymiyor kizaklamiyor pek.
Bu sebeple isin acikcasi orjinal 160 lik lastikten sasmamak gerekiyor diye dusunuyorum.
Olmassa 170 lik metzeler tourance nexi satip 160 lik michelin pilot road 4 e donmeyi dusunuyorum.
Hayirli olsun iyi secim f model.
Tesekkur, ozellikle alip deneyerek olumlu/olujsuz bilgi paylastiginiz icin. Fazla risk almadan biraz deneyip biraz maddi olarak dogrulunca dusunecegim bende bu durumda.
-
07 Aralık 2015, 11:44
Selam arkadaşlar motorumu satılıga koydum, tanıdık birine gitmesini çok isterim
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...0397363/detay/
-
16 Aralık 2015, 12:00
Selamun aleyküm kankalar 2015 naked ile katıldım aranıza
-
16 Aralık 2015, 12:11
-
18 Aralık 2015, 15:03
XJ6 için yerli yada yabancı yedek parça temin edebileceğim güvenilir bir site var mı ?
Özellikle handlebar control switch ihtiyacım var.
Sinyallerin olduğu taraf ve marş butonunun olduğu taraf.
Gördüğüm kadarı ile FZ6'lar ile aynılar.
-
21 Aralık 2015, 15:57
velizrsln adlı üyeden alıntı
mt07'nin arka lastiği 180lik ken xj6 4 silindir motorun neden 160?
nedenini bilmiyoruma ma örenek vermek gerekirse cbf1000 de lastik 160
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)
Bu Konudaki Etiketler