Merhaba arkadaşlar
Hepimiz farklı zevklere sahip olsak da sonuçta iki teker sevdalısıyız.Ben xj6 yı onunla bununla karşılaştırmayı da istemem.Çünkü "en iyisi bu" demek sadece o kişinin beğenisi ve seçimidir.Neden xj6 sorusunu kendime sorduğumda ise şunları söyleyebilirim:
-PERFORMANS-Kişiye göre değişir tabi ve kolay kolay tekere gelmez bu yüzden toleranslıdır.Gazı açtığınızda özellikle 6 bin devirden sonra azmaya başlar.Son sürat takıntısı olanlara gelmez sonuçta F bir motor ama 210-220 yi de görür üstelik hiç zorlanmadan ivmelenerek bu sürate ulaşabilir.
-YAKIT TÜKETİMİ-Dört silindir bir motorumuz var arkadaşlar Ondan tek silindir gibi bir yakıt harcamasını bekleyemeyiz.Aslında bu sürücüye ve trafiğe göre değişir.İstanbul'da ortalama 6 litreye yakın geziyorum motorumda egzos da var.Az yaksın diye uğraşırsak belki 5 lt civarına düşebiliriz ama ben 4lt yakıyorum diyenlere nasıl becerdiklerini sormak isterim tabi...
-SÜRÜŞ İZLENİMİ-Tur açısı epey geniş sayılır o yüzden dar alanlarda küçük motor gibi kullanabilirsiniz.Şehir içinde de dışında da el kol bel bacak ya da boynumun pek ağrıdığını hatırlamıyorum.Bu motor kesinlikle rahat diyebilirim.Düşük hızlarda oldukça dengeli ve güven verici olup özellikle artçıyı neredeyse hiç hissettirmiyor.Yol tutuş ve virajı da güven verici olup frenleri de çok iyi diyebilirim.Önler mükemmel ama arka frene dikkat etmek gerekir çünkü çabuk kitliyor bu bir handikap ama naked olanlarda ABS seçeneği var tabi.
-FİYAT-Dört silindirli olup sıfırını 23500-25500 tl ye alabileceğimiz daha ucuz bir makina var mı acaba...
-SONUÇ-Evet arkadaşlar xj6 belki en iyisi değil ama her bir şeyden biraz biraz veren bir motor olduğu için almıştım ve şimdilik zevkle kullanıyorum.Tabi ki sağlık olduğu ve tekerimiz düz bastığı sürece başka motor heveslerine de devam edeceğiz
Arkadaşlar hala soruma yanıt alamadım Katlanır plakalık taktıran var mı.. 180 Ebatlarında lastik Takılır mı ..
Motorda vites göstergesi yok değilmi arkadaslar?
Deneyen oldu , arka maşa ile ilgili işlem gerekiyor başaramadı vaz geçti . 160 lık lastik ile en iyi trafik kurgusunu aldığı için fazla yapmak isteyeni duymadım .
Ayrton_SENNA vites göstergesi yok , ftrip ve sıcaklık ve ortalama yakıt gibi verileri görebiliryorsun .
Son ağaç kesildiğinde, son nehir kirlendiğinde,son balık avlandığında; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak
vites göstergesi yok, takabilirsiniz 30 dolar masraf ile. Arka lastiğim 180 pilot road 4, 160lık performansını vermiyor malesef. Yukarıda iyi değerlendirilmiş motor gerçekten biraz biraz gayet saglam bir motor. Tek kaygı arka fren olabilir biraz çabuk kitliyor gerçekten
Selamlar ;
arka lastiğin görselini paylaşabilir misiniz?
Selam arkadaşlar, xj6 için radyatör koruma yaptık, sanırım burada paylaşılmadı,aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz ürüne..
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek...4624847/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek...36901548/detay
katlanır plaka yaptırdım ben hemde orjinal sinyaline dokunmadan ;
ayrıca 170 lik metzeler tourunce next taktım. bir önceki lastiğim 160l lık michelin pilot road 4 idi. ondanda çok memnundum. ancak 3 kez arka lastik patlayınca fitiller yan yana olunca riske girmemek için hem yeni sıfır lastik aldım hemde yağmurda en iyi yol tutuşu aynı zamanda yağmur için özel olarak tasarlanmış olan ve kesinlikle kitlemeyen bir lastik aldım. michelin pilot road 4 yağmurda kayıyor arada bir.
ancak metzeler tourance next 170/60/r17 bugün özellikle denedim yağmurda sert fren yaptım arka kaymadı bile. kesinlikle memnunum.
lastiği 580 tl ye aldım.
[IMG][/IMG]
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:30 ----------
lastik rodajı bitince ayrıca kuru zeminde ve aynı zamanda viraj dada bu metzeleri test edicem. bakalım nasıl yol tutuşu frenlemesi . kuru zeminde özellikle nasıl bakıcaz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:34 ----------
lastik rodajda ve yerler ıslak ve motorla dans ediyorum o kaygan zeminde slalom yapıyorum o yağan yağmurda bir gram yalpalama olmadı kaymadı üstelik daha üzerindeki mumlar erimemişken.
buda metzeler tourance nextin test videosu.
bmw ve endurolar için tasarlanmış. ancak forumdaki fevzi keleş oda kendiside xj6 sına bu lastikten aldı ve çok övdü. şimdi anladım niye bu kadar övdüğünü .
Gule gule kullan. Senin motor km kac oldu? 3 . Lastiktesin
selamlar
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-2015-subat-cikisli-2300-km-de-xj6-race-blue-237493595/detay/
ilan no:237493595
ilgilenen olursa 2300 km de
180 lik lastiğin görseli burada vardır: http://www.motosiklet.net/forum/tebr...ha-xj6n-3.html
Akronun sitesindeki EVOLUTION LINE modeli var, ucu karbon. Boru direk uyuyor r6 dan sökülme bir egzoz fakat benimkinde salyangozda mevcut
motor sevdalıları, zincir, dişli seti değiştireceğim ve 3 lü çanta seti düşünüyorum, önerilerinizden faydalanabilir miyim, hatta elinde , yanında yöresinde 2. el çanta seti olan varsa bana ulaşabilirlerse çok sevinirim. 05057306451 izmirdeyim, 3 hafta sonra motorumu da alıp mecburi hizmete gideceğim. eksiklikleri tamamlamam lazım.
Acil satılıktır arkadaşlar.
İçiniz rahat ve güvenle binebileceğiniz hiçbir aksesuarını sökmeden hatta ekstra bakım ürünleri yağ filitresi, fren balata takımı, motor suyu, fren hidroliği gibi yedek parçaları yanında vereceğim.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...8669601/detay/
Yalçın Aksoy : 0535 677 47 45
mt07'nin arka lastiği 180lik ken xj6 4 silindir motorun neden 160?
XJ6 sport touring bir motordur.diğer sport touriglerde de yine 160'lık lastik vardır.örn:CBF 600/1000 gibi.
Şu an bu konu içerisinde 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 misafir)