bu arada motorum satılıktır..
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-sym-2013-cikisli-city-grip-lastikli-cantali-sorunsuz-fiddle-256667173/detay
Merhaba arkadaslar bir konuda fikrinizi alıcaktim scooter almayı düşünüyorum
Kullanım amaçi ;
İşe gidip gelmek için 6km gidiş 6km Geliş günlük 12 km birde şehir içi Oray'a buraya
Sıfir 2014 model Sym orbit 2 ; 3950 TL
Sifir 2015 model de Kymco agility 125 ;4400 TL
Sifir 2015 model Fiddle 2 ; 4700 TL
http://www.sahibinden.c...iyatina-268143607/detay
3 motorunda teknik özellikleri aynı gibi sizin fikriniz ?
Diyarbakırdayim Sym nin servisi yok ama sıkıntı olurmu kymco nin servisi var
orbitle fiddle aynı sayılır fiddle tip olarak 3 ünden de iyi. orbit alma derim 2. el piyasası yok.
fiddle ı sıfır alacaksan yetkili servis lazım olacak garantinin bozulmaması için.
kymco servisi varsa kymco al derim. dandiklik konusunda ikisi de dandik değil ikisi de yolda bırakmayan keyifli makineler.
ıyı aksamlar arkadaslar fıddle 2 ıle 3 un farkları kucuk buyuk ustunluklerı nelerdır;ılk motor olarak suzukı address ve fıddle lara bakıorum,tesekkurler..
Merhabalar
Nasip olursa bir Fiddle II alıp bende aranıza katılacağım, önce birkaç sorum var, bunlar
1. Fiddle'ın hepsi seramik bloğa mı sahip yoksa sadece yanında 125S yazanlar mı Seramik?
2. Modeller arasında ne fark var?
3. İstanbul'da Avrupa ve Anadolu'da Fiddle'ı bulduğumda kime gösterip kontrol ettireyim?
Şimdiden teşekkürler
Arkadaslar sym fıddle 2 ıle 3 arasında kullanıcı farklarını ne facede ne grup yada sayfasında net sayabılene rastlamadım,teknık ve sayısal degerler degıl kastettgım onlar zaten mevcut net..
Mısal fıddle 2 tıtresımı coktur 3 daha ıyıdır,yada ornek fıddle3 un selesı 2 den daha rahattır ,yada 3 un aydınlatması fıddle 2 ya nazaran daha zayıf , yada bırının altı daha alcak kasıslerde sıkıntı ama dıgerı daha rahat bu acıdan .....gibi..
fıddle2 daha cok satılmıs gıbı pıyasada,tabı bunda 3e nazaran yıllardır satısta olmasının payıda vardır ama onun harıcınde nedenlerı avatanj ve handıkpalarını yazacak kımseyı bulamadım bır umut bu foruma soruyorum,bılen var ve yardımcı olursa sevınırım.Tesekkurler sımdıden..
not : ılk motorum olacak , boyum 1.82 , ıs ve ev arası gunluk 8-10 km cıvarı yol ıcın.
fıddle 2 (s) al gec
fıddle 3 un 170cc olanı var enjektorlu o da pahalı gerısı yalan dolan hıkaye
Fidlle 2, 2S, 3 hepsi de seramik silindirlidir.
Fdlle 2 özellikleri
SYM - FIDDLE
MOTOR TİPİ: OHC 4 zamanlı elektroplakalı seramik tek silindir
SİLİNDİR HACMİ: 124,6 cc
ATEŞLEME: Elektronik ateşleme / Elektrik Marşlı/Ayak Marşlı
SOĞUTMA: Hava soğutmalı
MAX. GÜÇ:5,88 hp / 7500 dd
MAX. HIZ: 100 km/h
VİTES: Otomatik
BOYUTLAR(bxexy)mm: 2165x870x1380
AĞIRLIK:: 109 kg
YAKIT TANKI KAPASİTESİ: 5,2 lt.
FRENLER: Ön disk fren, arka fren kampana
LASTİK ÖLÇÜLERİ:110 / 70 -12 (47j) Tubeless / 120/ 70 -12 M/C (51J)
Tubeless
SYM sitesinden üretimden kalktığı için Fidlle 2 yi kaldırmışlar, ama başka sitelerden eski tarihli katoloğ ve incelemeerde görebilirisniz. görebilirisniz
http://trafikteyim.net/2014-sym-fiddle-2-incelemesi/örnek;
BAJAJ DİSCOVER 125 MT - HONDA SPACY ALPHA
2015 model, düşük km li fiddle 2 arıyorum
Merhabalar arkadaşlar bir sorum olacak. 2010 model fiddle II motorum için internetten 2 adet 120/70-12 michelin city grip lastik satın aldım. bugün elime ulaştılar ama sorun şu ki iki lastiğin üzerinde de front(ön) lastik olduğu ibaresi var. arka lastiğe bu lastiği kullanmamın bir sakıncası olur mu? ölçüsü tam uyuyor fakat üretici ön lastik olarak işaretlemiş bunları.
Görsel şöyle
http://s32.postimg.org/fu94kkqkl/P1000870.jpg
ikinci sorum ise motorum için ön ve arka balata, tahrik seti, arka fren maneti(kolu), ve ön siperlik (sadece camı) alabileceğim (hepsini tek bir yerden) bir satıcı öneriniz varmıdır? ayrı ayrı satıcılardan alıp 10 kere kargo vermek istemiyorum.
Lastik konusuna birşey diyemeyeceğim ama diğer parçaları tek elde motopit.com.tr adresinden sipariş verirsin. nerde oturuyosun bilmiyorum yetkili servisler de bile hepsini birarada bulamayabilirsin bence ayrı ayrı da olsa al derim. siperliği de yan sanayi olarak internetten bir arkadaş yapıyor kaliteli dürüst bi arkadaş instagram da sym siperlik diye aratırsan çıkar.
iki lastiğinde 120/70-12 olmasından dolayı bir sıkıntı olmaz. ben iki yıldır aynı ebatlarda başka marka bir lastik kullanıyorum, lastiklerin diş yapısını bilmiyorum ama ok yönleri diş yapısına göre her ikisi de öne bakıyorsa sıkıntı yaşamazsanız sanırım. çünkü bizim motorda orjinali dahil bütün ön arka lastikler aynı diş yapısında.
başka marka bazı motorlarda city grip takarken arka lastikte ok ters istikamete geliyormuş, bundan dolayı sıkıntı yaşayanlar var.
eskişehirdeyim. motopite bakıyorum teşekkürler. siperlik için aslında fiyatları gördükten sonra eskisinin ölçülerini alıp lazer ile kestirip sıcak tabancasıyla kendim büksem kendim de yaparım gibi geliyor. arkadaşın sayfasına da bakacağım teşekkürler.
ok yönüyle ilgili bir sıkıntı yok sadece etikette front(ön)işaretlenmiş ondan dolayı huylandım açıkçası biraz :D satıcı da sıkıntı olmaz dedi ama satıcıya güvenemedim.
2013 14000 km. fiddle ın ne yaptıysam ilk kalkışta bağırmasını kesemedim. Z garaj - altan servisler her ikiside normal dedi. varyatöre şanzımana baktırdım, balata temizliği yaptırdım. kayış iyi durumda , şanzıman iyi durumda , varyatöre temizliği ( zımparalama havatutma)yapıldı . karbüratörüm ve bujim yeni. 30 dan sonra normale dönüyor ama düşük hızlarda ara ara gaz vererek ilerlediğim sıkışık trafikte millet benim motordaki böğürmeye dönüp bakıyor. Gazı hafif hafif verince yumuşak kalkış yapamıyor motor . Bağırıp birden hareket etmeye başlıyor . Grenajdan geliyordur dedim ama her yerini söktüm sıktım (akü dahil ). grenajdan ses gelmediğine eminim artık. Sizce bu manzaraya bakıp bu sorun muhtemelen şuradan kaynaklanıyordur diyebilir misiniz ?
fiddle da şöyle bi enteresanlık var.2015 modellerde titreşim sorunu var ama öncesinde pek yok gibi.sordum soruşturdum.2015 çıkışlılar türkiyede birleştiriliyomuş ama öncesi güney koredeymiş.enteresan geldi paylaşim dedim
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)