Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
12. sayfa BirinciBirinci ... 21011121314 ... SonuncuSonuncu

Honda Africa Twin XRV 750 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Saygi deger forum uyeleri,aranizdan Africa Twin sahiplerinin bir takim konularda deneyimlerini aktarmasina ihtiyac duymaktayim.
    Yunanistanda yasiyorum ve yaklasik 2 yildir Africa Twin sahibiyim,2 yil icerisinde en fazla 500 km yol yapmisimdir motorla,bundan dolayi deneyim sahibi olamadim ve motoru ogrenemedim.
    Herseyden once motordaki en onemli problemim,hararet derecesi inanilmaz yukseliyor,farkettim ki fan calismiyor.2-3 ustaya gittigimde baglanti yapiyorlar fan orda calisiyor fakat surus sirasinda hararet derecesi kirmiziya cikmasina ragmen fan devreye girmiyor,buradaki sorun nereden kaynaklaniyor olabilir?
    bunun disinda motorun yogun derece de yag kaybi oluyor,bunu neye baglayabiliriz ya da cozumu nedir?
    bunun disinda motorun en kotu ozelligi benzin gostergesi yok,benzin depo anahtarindan rezerv e getirdikten sonra ortalama kac km daha motor devamedebilir?
    bunlarin disinda forumda genellikle motorun ovgu sozleri ile animsatmisiz,kanimca kullanicilarin daha cok teknik ozelliklerinden,daha iyi performans elde etmek icin deneyimlerinden,yasadiklari sorunlara cozum onerilerindenbahsetmeleri,forumu daha degerli kilabilir.

Saygilarimla,tesekkurler...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Hararet olayı cok tehlıkelı kesınlıkle o sekılde kullanmaya devam etmeyın . Yag eksıltmesı buna baglı olabılır , bır hararet anında maotor hasar almıs olabılır .
    Cozumu zor degıldır . Bırkac parcadan olusuyor zaten .
    Motor hareket halındeyken kırmızıya kadar gelıyorsa sogutma sıstemınde ya su yoktur ya dolasım yeterınce ya da hıc gerceklesmıyordur .
    Oncelıkle motor yattıgı ıcın termostatı degısın yatan motorda termostat ılk arızalanıcak parcalardan . Calısmıyorsa sogumaması normal .
    Sonrasında su kanalları ve musurlerı kontrol etmek lazım .
    Fan motoru ve tesıssatının saglam oldugunu varsayıyorum .

Ben 1 aydır motoru restorasyondan gecırdım . Hakıkaten muhtesem yapıda ve saglamlıkta . Uzerındekı her parca evladıyelık yapılmıs . 15 yıldır hıc ellenmemıs cıvatalar bıle dun takılmıs gıbı cıkıyorlar . Dıyecek kotu bırsey bulamadım ben .
    Tek bılınen sorunu benzın pompası ve rezervede kullanılmayı sevmemesı .
    Stabılıze ve toprak yolda tam bır cambaz . Hayatımda ılk defa cakıl yolda 80 km ve uzerı hızı bu motorda gordum

Kafanıza takılan anlatamadıgım yer varsa yazın resımlı ve daha acıklayıcı sekılde yardımcı olmaya calısırım .
    Hararet ısı kolay fakat yag eksıltme ısı bıraz sıkıntılı olabılır .
    Motor bosta calısırken yuksek devırlerde eksozdan cıkandumanın rengı ve kokusuna dıkkat edın . Deneyıp yazın buradan .

Benzın pompası mıtsubıshı galant modelınınkı tam uyumlu fıyatıda 20 de bırı oranında .
    Termostata ulasmak ıcın depo ve hava fıltre kuusunu sokmenız gerekıyor . Radyatorlerden ıcerı dogru gıren (usttekı ) en kalın hortumun ıcerıde baglandıgı parca termostattır . Eger bulamazsanı termostatı sokup termostatsız kullanmanız bıle hararet yapmasından ıyıdır . Ben durdugu yerde 1 saat calıstırdım yıne yarıdan yukarı cıkmadı ısı .
    ygzonair bunu beğendi.

Motosikleti
    cawa
    Arkadaslar bazı motomarketler 92 model km tellerı 93 uzerı modellere uymuyor dıyorsada bırebır uyumlu alıp kullanabılırsınız . En ufak sorun olmuyor hatta uzerınden cıkanla aynı .

Bı arkadas temız AT varmı bıldıgın dıye sormus ;
    AT nın pısı temızı olmaz , ya AT dır ya degıldır

Motosikleti
    cawa
    Kendı kendıme yazmaya devam edım

Bu motor hyosung gv650 den daha az yakıyor .
    5 l t. Cıvarı gıbı yakın zamanda net olcum yapıp merakımı gıdermek ıstıyorum . Iyıce alısmaya basladım gun gectıkce daha keyıflı oluyor ve zorladıkca sasırtıyor ınsanı.

Vıtes devır aralıkları cok guzel .
    4000 devır 90km
    4500..........105 km
    5000..........118-120 km

Bu degerlerle uzun yolda 5 ltnın bayagı altında yakıt degerlerı cıkacagını dusunuyorum buda bayram tatılınde bellı olucak .

TAYFUNBORA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ktm 690 Sm
    Ümraniye-İkbal Caddesinde çok sevdiğim bir servis vardır Ethem Usta.Motorların ufak işlerini orada yaptırırız.Zincir temiziliği yağ değişimi filan.Ne zaman gitsek kardeşimle satın şu ktm'leri alalım size Africa Twin der.Başka motor tanımam der.Geçen oturduk çay içip sohbet ediyorduk.50 yaşlarında babacan kültürlü ağır bir abimiz geldi 93 model Africa Twin ile gürül gürül.Motoru baya bir inceledik ,gerçekten sağlamlığına hayran kaldık.Usta'da resmen sunum yaptı bize.E boşuna dünya yı gezenlerin çoğu Africa Twin kullanmıyor.Erkan diye bir abimiz geçen Africa Twin'i ile asya turu yapmıştı.Hem de sanırım 96 model di.Çok sağlam motor,çok.

Motosikleti
    cawa
    Evet ölçüm sonucu = 65 tl benzinle 253 km. 100 km 5.2 lt . Km 26 kuruş. Ben uzun yolda 4.5 lt nin altına çook rahat düşerim. Hatta 4.2 ler olabilir. Oda bayram tatiinde çıkar ortaya .
    Sanırım NC almak için neden yok
    Ölçüm nettir yedek depodaydı yine yedek depoya geçtiğinde 65 tl ve 253 km

Sürekli istanbul içi ve deli gibi cuma trafiği üzerine Eyüp sultan , ve Fatih in kadir gecesi trafiği de buna dahil ( hayatımda nadir girdiğim kalabalıklardan dı )

Acayip verdiğin veriler için sağol;ne yazık ki çoğu insan bu tip paylaşımları yapmıyor veya yapamıyor.

90 ı geçmeyen bir arkadaşımda RD 07 var;uzun yolda 4.2 ye düşürdü.

Ben de RD 04 var;biraz da eski olduğu için biraz yakıyor.8 civarı.Uzun yol-şehir içi çok farketmiyor.

Ama gidişi de farklı tabii.RD 07 leri her türlü geçiyorum.

3 yıldır yamahasından harleyine harleyinden hondasına cruiser chopper kullanan biriym endurolar son 5-6 aydır fena dikkatimi çekmeye başladı
    sorum şimdi africa twin alsam 99-2000 mdl sorun oluşturur mu biraz araştırdım evladiyelik olduğunu herkes söylüyor ama yinede temkinliyim
    sizce almalımıyım???

Motosikleti
    cawa
    Yıne denedım yıne 65 tl ıle 250 km gıttı . Sureklı 2 kısı ve sureklı ıstanbul ıcınde . Yarısı sırkecı karakoy aksaray emınonunde kullanıldı .
    Benı sasırtmaya devam edıyor .
    Cook daha teknolojık 650 cc den daha az nasıl yakıyor enteresan . Daha senkron ayarı yapılıcak ondan sonra bırdaha denerım.

Bayramda 500 km yolda uzun yol yakıtıda bellı olucak .

Satınalma konusunda fazla dusunmeyı gerektırmeyecek sayılı modellerden .
    Benım tek soru ısaretım boyumun sıkıntı olabılecegıydı . Sıkıntı olmuyor desem yalan olur . Lastıklerı degısınce motor yaklasık 5 cm daha yukseldı ve bugun ılk defa sag tarafa devırdım motoru . Allahtan demırler hem ayagımı hem motoru kurtardı . Herhalde satarsan bu yuzden satıcam .
    On amortısorlerden 5 cm alcalttım bu aksam ama buda hıc ıcıme sınmedı :(

Yenı lastıklerle surus keyfı yol tutusu vırajları ve frenlemesı muhtesem oldu .

Bende gv650 den sonra buna gectım , yuksek olusunun bıcok avantajını goruyorum . Yol ve trafık hakımıyetı muthıs , arac suruculerı kamyon muamelesı yapıyor cok rahatladım bu konuda . Ve trafıkte arac aralarından gecmesı cok daha kolay oldu , aracların aynalrının uzerınden gecıyorum carpmıyor cıp ya da panelvan olursa ancak .

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:14 ----------

Karakoyde ısıkta bı gs ın yanına yanastım adam ustten ustten bı kafayı cevırdı benım on lastıge baktı sonra bıdakka usta bu tanıdık bısey edasıyla kafayı yavas yavas kaldırdı motoru suze suze .
    Sonra goz goze gelınce bı ezıklenerek selam vermesı vardı . Aman abı kusura bakma , tanıyamadık esseklıgıme ver bakısları kaskın ıcınde kahkahayla guldum .
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

Motosikleti
    cawa
    Tüm hazırlıklar tamam.
    ilkayözdemir bunu beğendi.

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    Alıntı acayüp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evden eve nakliyat işine mi girdin mübarek?
    hara gidirsen?
    htmetin bunu beğendi.
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

Motosikleti
    cawa
    Alıntı KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evden eve nakliyat işine mi girdin mübarek?
    hara gidirsen?
    Kampa gidiyorum. Geçen araba ile giderken aldığım ne varsa hepsini sığdırdım birtek şemsiyeyi almadım. Yer vardı ama geçen sefer hiç ihtiyaç olmadı

Motosikletin tek kullanıcısı benim galiba Kendime özel konum olmuş gibi hissediyorum .

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    Kampa gidiyorum. Geçen araba ile giderken aldığım ne varsa hepsini sığdırdım birtek şemsiyeyi almadım. Yer vardı ama geçen sefer hiç ihtiyaç olmadı

Motosikletin tek kullanıcısı benim galiba Kendime özel konum olmuş gibi hissediyorum .
    motorun fotoğrafını halikopter bakışıyla nasıl çektin, esas soru o
    mutlu kamplar dilerim efenim.
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

Motosikleti
    cawa
    Hakikaten nasıl çektim hiç o açıdan düşünmemiştim Güzel olmuş ama
    gs500inanc ve ilkayözdemir bunu beğendiler.

Motosikleti
    cawa
    Evet arakdaşlar gittim geldim benzinide bitirdim .

Yola çıkarken amacım 90 km sabit hızla gitmekti fakat alışmamış g.tte don durmazmış misali 15 dakika sonra sıkıldım. Allah uzun yolda 80-90 gidenlere sabır versin
    Gidiş dönüş ortalama 110-130 km aralığında kullanarak 39 lt benzin ile 740 km kadar bir yol gittim. Bunun 200 km si İstanbul içinde kullandım.
    5 lt nin altında yakma hayalimi gerçekleştiremedim. Yine yaklaşık 5.2 lt ile gitmiş oldum. Yalnız resimde görüldüğü üzere motor ciddi şekilde yüklü . Fazladan 0.2 lt yi buna bağlıyorum.(belki dahada fazlası )
    Yalnız kendime söz verdim 100 km yolu 90 ı hiç geçmeden gidip gelicem sırf deneme amaçlı.

Yalnız Benim 80 tl ye gittiğim yolda Transalpi olan bir arkadaş 140 tl benzin yaktığını söyledi kulaklarıma inanamadım.

Şimdilik veriler bu şekilde birdahaki denemede görüşmek üzere

Not . Yinede nasıl bu kadar az yakıyor hala anlayabilmiş değilim. Öyle çok sessiz sakin kullanan biriside sayılmam .

KutlayGül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Transalp xl 650, CBF 1000 ABS
    Evet arakdaşlar gittim geldim benzinide bitirdim .

Yola çıkarken amacım 90 km sabit hızla gitmekti fakat alışmamış g.tte don durmazmış misali 15 dakika sonra sıkıldım. Allah uzun yolda 80-90 gidenlere sabır versin
    Gidiş dönüş ortalama 110-130 km aralığında kullanarak 39 lt benzin ile 740 km kadar bir yol gittim. Bunun 200 km si İstanbul içinde kullandım.
    5 lt nin altında yakma hayalimi gerçekleştiremedim. Yine yaklaşık 5.2 lt ile gitmiş oldum. Yalnız resimde görüldüğü üzere motor ciddi şekilde yüklü . Fazladan 0.2 lt yi buna bağlıyorum.(belki dahada fazlası )
    Yalnız kendime söz verdim 100 km yolu 90 ı hiç geçmeden gidip gelicem sırf deneme amaçlı.

Yalnız Benim 80 tl ye gittiğim yolda Transalpi olan bir arkadaş 140 tl benzin yaktığını söyledi kulaklarıma inanamadım.

Şimdilik veriler bu şekilde birdahaki denemede görüşmek üzere

Not . Yinede nasıl bu kadar az yakıyor hala anlayabilmiş değilim. Öyle çok sessiz sakin kullanan biriside sayılmam .
    Sizin arkadaş motora bir baktırsa iyi eder. Ben de sizinkine yakın değerler elde ediyorum. Ort. 5 lt. ile uzun yol yapıyorum.

Motosikleti
    cawa
    Ben soyledim . Hic 130 un altina inmedim ondan olabilir dedi . Bende hayret etmeye devam ettim

RD 07 Africalar, transalp 650 ve 600 ler ile aynı yakıyor aynı hızlarda. 120 ve üstünde ise Africa TA lardan daha ekonomik.
    Bendeki RD 04 ise ne yazık ki benzini içiyor.

Motosikleti
    cawa
    Alıntı motorcyc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    RD 07 Africalar, transalp 650 ve 600 ler ile aynı yakıyor aynı hızlarda. 120 ve üstünde ise Africa TA lardan daha ekonomik.
    Bendeki RD 04 ise ne yazık ki benzini içiyor.
    Hafta sonu denedim. Sabit gazla 100 km hız , yokuş yukarı 90 a düştü yokuş aşşağı 110 a çıktı ama ben gazla hiç oynamadım. İki kişi ile 7 lt benzin 159 km gitti. Yedek benzin bidonum olduğu için bitene kadar gittim Bu hesapla 100 km de 4.4 lt benzin tüketmişim. 22 kuruştan biraz daha az . Yakıt konusunda rd07 ler gerçekten çok cimri. Motorun cüssesine aykırı resmen. Şehir içinde de şiddetli trafik olmadıkça 6 lt leri görmedim. Genel ortalamada 5- 5.5 lt gibi şuanda.

Benim motorda eksantrik zincir sesi var ara ara kulağıma gelip sinirimi bozuyor. Zincir fiyatları uygun ama sökülmesi biraz meşakkatli olucak gibi.
    Geçen Çanakkale gezisinde 2500 km de 500 gr yağ eksiltti. Onuda herkes normal karşıladığı için görmezden geldim. Gerçi şiddetli yük vardı motorda resmen arkasına bi africa daha bağlı gibi gidip geldik. Önümüzdeki 2500 de eksiltmeyebilir. Zamanla belli olucak.

Ustalar zincir sesini kafama takmamamı söylesede benim çok keyfimi kaçırıyor. Ses konusunda takıntılıyım biraz :(

Şuanda hala en büyük sorunum motorun yüksekliği ( benim boyum kısa aslında : ) )

Motosikleti
    cawa
    Ses yapan eksantrik zinciri DİD marka zincirle yer değiştirdi. Ses gitti huzur geldi Hiçte uğraştırmadı. At ama çok uysal kerata ciğerini söksen sesi çıkmıyor .

12. sayfa BirinciBirinci ... 21011121314 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler