Bu benim motor be
yoksa almayı düşündüğüm motor Hyosung Rx125 SM idi.
Yağmurlarda su aldığı için benimkinin göstergesi bozuldu mesela. İçini açıp baktığımda şu manzarayla karşılaştım:
Peki garantiden değiştirtebildim mi? Hayır. Farı değiştirmiştim ya? Orasını burasını kurcalarken göstergeye kısa devre yaptırmadığım ne malummuş? Hem niye bozulur bozulmaz götürmemişim de kaç ay beklemişim? Neyse, zaten orijinal gösterge pi poha yaramıyordu. Motor devrini göstermiyordu, benzin durumunu göstermiyordu. Fiyatı da ne kadar, tahmin edin: Yanlış hatırlamıyorsam 1500 lira. Evet, bir buçuk milyar. ABD fiyatı 700 dolar. Onun yerine, çok daha fazla işlevi olan, yağmura çamura çok daha dayanıklı, motor devrini, suyun sıcaklığını falan gösteren Acewell marka göstergeyi aldım. Yalnız, onun da montaj talimatları çok yetersiz. Bugün ya da yarın takmaya teşebbüs edecem ama o kadar kabloyu (Bugün itibariyle nereye bağlayacağımı kestiremediğim 10 kablo kaldı) nereye bağlayacağımı bulmam gerek önce.
Suzuki 10w40'lık yağ tavsiye etse de genel kanı 20w50 ya da 15w50'nin bu motora en uygun yağ olduğu yönünde. Yağları çok hırpalıyormuş bizim motorlar. O yüzden biraz kalın koymak daha iyiymiş, ince koyulursa su gibi oluyormuş çünkü. Ayrıca 1000 ila 1500 milde bir yağın değiştirilmesini tavsiye ediyorlar, o da 1500 ila 2500 kilometreye falan tekabül ediyor. Ben bundan sonra 2000'de bir değiştirmeye çalışacam, Suzuki'nin tavsiyesiyse 6000 km'de bir.
Yağ değişimi demişken, aman yağı kendiniz değiştirin.