Son hız ise mc-x
Son hız ise mc-x
[QUOTE=fatih3442;2832328]Arkadaşlar.Ben kısmetse nisan ayında filan motor almayı düşünüyorum.Aklıma windy 150 s lx ile 150 mcx takıldı.Acaba sizce hangisini seçmeliyim?Son hız olarak kıyaslarsak hangisi iyi ki en çok dikkat ettiğim konulardan biri hızlanma diğeri son hız.[/Q,
arkadasım ben mcx le kafa kafa gidiyorum bazen o gecer bazen ben ,daha öneceki konulardada bahsetmiştim,bende lx var ,mcx koltuk berbat alma sakın
4 teker insanın bedenini taşır...... 2 teker ise ruhunu taşır........
Windy s 125 i olan arkadaşlar hiç yağ süzgecini temizleten oldumu Nerde bu süzgeç yaww
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:56 ----------
Ben yıkayınca motor zor çalışıyor gaz yemiyor Karbüratörün benzin tahliye vidasını çevirip biraz benzin akıttığım zaman düzeliyor. Nerden su alıyo bulamadım.
Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .
Windy in yag suzgeci solda vites kolunun altinda, motor nosunun yanindaki buyuk vida acilarak temizleniyor.
Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .
pislik degilde çapak varmı ona dikkat et gerçi ilk temızlemede çapak olması normal .sonrakilerde olmaması gerekır
2 yag degisiminde bir suzgeci temizlerim, cok pislik cikmaz, en fazla 2,3 parca capak cikar. Vites kolunun on tarafinda motorun altinda motor nosunu goreceksin, onun yanindaki buyuk vidayi acinca altindan suzgec cikar. Istersen ilk seferinde ustaya temizlet, daha sora kendin temizlersin. Bu islemi motor yagi degisimi sirasinda, motorun icindeki yagi once bosaltip, sora suzgeci temizle . Suzgeci taktiktan sora yeni yagi doldurursun.
Windy candır can
3 senede 30.000 km bindim birkere yolda kalmadık.
Aralıksız 2-3 saat sürdük yolda kalmadık.
300-400 Kilometrelik günlük geziler yaptık yolda kalmadık
Tıpagaz gezdik yolda kalmadık.
Birçok 125 cc motorların ulaşamadığı hızlara ulaştı.
Bir motorsikletten beklediğiniz herşey onda
Bana motosiklet sevdası kazandırdı.
O bir windy beyler
Ey insan ! Yalnızlıktan şikayet etme sakın ! Öyle bir dostun var ki; şah damarından yakın...
Isalah bir 30.000 daha sorunsuz binersin, tekkerin düz bassin kardesim.. Mavi windy e metalik koruma guzel olmus.
Kanuni windy lerin fiyatlarını iyice düşürmüş bizim motorlarda epey değer kaybetti h.o :D
Bende çarşamba günü bi WindyS 150 Lx aldım fakat 30 km olduktan sonra bi ses gelmeye başladı tırıltı benzin kokuyodu bazen durduk yere buji tarafına eğildine gaz verdikten sonra artıyo ses sanki subaplardan geliyor sanırım subap ayarı yapmamışlar 6-7 bin devirden sonra vites atmazsam çok titriyo kasıyo kendini verimli bi güç alınmıyor zaten sanırım subaplardan kaynaklanıyor cumartesi günü sevise götürücem anlıycaz derdi neymiş.
Sanırım windy kullanıcılarının hepsi ölmüş
CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır.(Murat KANAT 17.01.13 )
Windiciler asla ölmez sadece şekil değiştirirler
Ey insan ! Yalnızlıktan şikayet etme sakın ! Öyle bir dostun var ki; şah damarından yakın...
Evet Murat kardeşim bende aynı şeylerden şüpheleniyorum , motoru mart ortalarında depodan çıkarınca bir bakıma sokacağım orda hallederler inş. Cevap için teşekkür ederim
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:35 ----------
Merhaba öncelikle yeni motorunuz hayırlı uğurlu olsun Motorunuz daha yeni olduğu için benzin,yağ ve yanık kokuları burnunuza gelebilir korkmayın Motorunuzun subap ayarını 3 bin km 'ye kadar kurcalatmayın , subaplar alışsın ve yerleşsin Benim motordada titreşim var yalnız 5 bin km' den sonra biraz azaldı , motor kendine geldi diyebilirim Ama sen gene servise göster kafandaki soru işaretleri gider Ama kurcalamasınlar motoru
Kazasız belasız sürüşler dilerim
sanırım subaplardan değil o ses çünkü bi 30 km gezdim daha sonra oldu subaplardan olsa ilk çalıştırmada olurdu galiba egzoz tam sıkılmadı sarsıntıdan gevişedi öyle tırtır diye bir ses çıkartıyor titreşim hiç yok ama sadece motor 6 bin e gelene kadar ondan sonra zınlama başlıyor vites atnca gene gdiyo çoğu motorda olan birşey.
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:30 ----------
Onun Dışnda kötü olan birşey yok aynalar çok küçük far fazla aydınlatmıyor kavraması sanki çok gevişek alışmak zaman alıcak hala bazen stop ettiriyorum motoru :D ama onda sorun yok ilk çalıştırdığımda devriyaja basıp 1 e taktığımda devriyaja basık olduğu halde motor ileri atıyor kendini onun nedenini anlamadım başka da bi sıkınıtı yok gayet güzel.
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:34 ----------
şöyle birşey var ben motoru yıl başından 2 hafta falan önce aldım 2013 model olsn diye yıl başından sonra gelicekti tam ben aldım 1 hafta geçti indirim geldi fakat 3.60 tan imza atıldığı için o fiyat ödendi :/ şans yani almak istiyen varsa hiç düşünmeden şu sıralar alsın fiyatlar büyük ihtimal yükselir yaza doğru
Motor soğukken subaplardan ses gelmez , motor ısındıktan sonra ses gelmeye başlar ama servise yolun düşerse bir göster bilgi al .Eğer subap ayarı yapılması gerekiyor derlerse dediğim gibi 3 bin km ' den önce kurcalatmamaya özen göster Çünkü gevşek subap motora zarar vermez sadece ses ve titreşimi arttırır Birde egzos civatalarına baksınlar gevşekmi diye
Aynı durum bendede var demekki genel bir şey Motor soğukken ilk çalıştırmada vitese taktığımda öne doğru kendini atıyor Bu da normal bir şey . Motorun içindeki yağ soğuk olduğundan debriyaj plakları yapışmış oluyor ve bu olay meydana geliyor.Bunu önlemek için motoru 2-3 dk ısıt ,daha sonra debriyajı 2-3 kez sık bırak. Ve motoru ayağınla ileri doğru hareket ettirirken vitese tak ,ileri atma olayı olmamış olur
Motorunda full sentetik yağ kesinlikle kullanma , yarı sentetik yağlardan kullanmaya çalış. Motosiklet servisleri ,tamircileri satmak için bu daha iyi diyorlar doğru daha iyi ; ama bizim motorlar ıslak debriyaj olduğundan, debriyaj karterdeki motor yağıyla yağlandığı için , debriyajda kaçırma problemine neden oluyor
Kazasız belasız sürüşler dilerim
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)