Piyasayı dalgalandırmaları ile ilgili konuda haklısın tabiki.Piyasadaki bu dalgalanmaların altında gene o büyük firmalar var.Ekonomik gelişme beraberinde bu sektörü elinde bulunduran firmalar işci maliyetlerinin-sendikal haklar ve piyasaya her sezon daha teknolojik bir modelle giremezse-en ufak ta olsa eklenti olmadan fiyat artırılamayan sistemlerin önüne geçemediler ve yeni teknoloji maliyetleri ile başa cıkmaya çalışmak onları küçülmeye zorladı.Naptılar tüm otomotiv devleri gibi ikibinli yıllarla nakliye ve düşük işci maliyetlerinin onlara hiç ugraşmadan kar saglıyacagı-hatta dev gemilerde bile montaj la sistemlerini kaydırdılar.elde ettikleri karı böylede elde etmeye devem ettiler.Bunu büyük firmalar yaptı.Bizi sömüren dedigin devler.peki biz ne yapıyoruz.Bir teknoloji devi degiliz.Daha üretimimiz yok ki dogu bloku ülkelerde montaja soyunduk.Montaj yaptırdıgımız her marka ürünün patenti teknoloji devlerinde.Yani biz gene onları zengin ediyoruz.Çin ve digerleri iş yapmanın heyecanı ile parada boguldukların zannediyorlar ama daha ekonomik-sosyal ve sendikal haklar kavaramları ile ugraşmaya başlamadılar.Biraz tıfıllanmaya başladıklarında da iç çatışmalar vazgeçilmez olacak.Ve hep devlere köle olmaya devam edecekler.yani bize sagladıkları bu ekonomik alternetif bir müddet sonra bize gene işkence olarak geri dönecek.Bu yeni dalagalanmalar bizde tayfun etkisi yapacak.neden ;rüzgar bize hem dogudan esecek hemde batıdan biz ise ortadayız.Onlardan fayda kar saglıyacagımıza onların bizi sömürmesine göz yumuyoruz.Yanirüzgarın estigi birbaşkayön daha var(güney dogu)Ve ister inan ister inanma ama buişin içinde birilerinin eli var.Amaçlara hizmet ettiriliyoruzPekibir soru daha.Koca T.C de neden birtek firma var yerli üretim bandına sahibim diyen??????(http://www.3harf.com/yesil+hortum+magdurlari)Hem çindeki işci maliyetleri ile başa çıkamıyacak bir ülkede kurulu hemde yerli imalat yapabiliyorum diyor.Sence bir ikilem değilmi bu.(Bu sorunun iki cevabı var.1-Ya işcileri ve mühendisleri ve İTÜ deki hocaları karın tokluguna çalışıyor 2- yada hepsi teşkilat dan lar)Agzımızın kenarına sürülen bal degil arkadaşım mısır şurubu(glikoz)Şeker pancarının başına gelenler pancar motorunda başına geliyor.