ya abiler bende motor 1100 lü kmlere geldi,motor 1. viteste hemen bağırıyor,vites istiyor,yani bi sorun varmıdır,yoksa motor artık açılmışmıdır ??
Motorunun bağırmasını istemiyorsan arka dişliyi 40 yap yada sadece ön dişliyi 16 veya 17 yap hem motorun çabuk vites istemez hem de bağırmaz. aynı zamanda motorundaki titreşimde hisssedilir derecede düşer. Aynı zamanda sürati de biraz artar.
hımm teşekkür ederim,yığılma olmuyor,bırakıncada normal.Sadece 1. viteste bağıryo 2 de felan rahatlıyo motor
Benim motorda da aynısı oluyordu. Sanırım bu motosikletlerin birinci vites dişli oranı ile ilgili bir şey. dişli oranı kısa olduğu için bire taktıktan sonra hemen iki istiyor. İki de ise motor uzamaya başlıyor. Tıpkı 6 vitesli racing makinalar gibi onlarında birinci vites oranı kısadır.Daha önce de dediğim gibi birinci viteste bağırmasını istemiyorsan ön ve arka dişlide oynama yapabilirsin. Dişli oranlarını yukarıda verdim bir daha bakabilirsin. Mümkün olduğu kadar sübap ayarlarıyla oynamamalısın. Benim motorum 2900km de olmasına rağmen subap ayarlarını elletmedim. Çünkü motorda rodaj çok önemlidir. Düzgün rodajı yapılmış bir motor yaklaşık 8000km subap ayarı istemez. Neden dersen Bu motorlar toplanırken bilgisayar ile ayarları yapılıyor. Tamircilerin el yordamıyla yapılmıyor. Tork anahtarları ile vidaları sıkıştırılıyor. Yalnız Motorunun kilometresi gelmeden yolda gaz bastıysan mutlaka subap ayarları kaçmış olabilir bu da motorun içinden şıkırtılı bir ses getirir. o zaman subap ayarı yaptırırsın. Motorunu bir gün sabah kalktığında soğuk iken çalıştır ve kulak ver soğukken şıkırtılı bir ses geliyorsa o zaman subap ayarı istiyor demektir. Soğukken şıkırdamalı ses gelmiyorsa hiç subap ayarlarını elletme. Motor sıcak iken mutlaka şıkırdama sesi gelir bu seni yanıltmasın sıcak motorun içinde parçalar ısındığı için şıkırtılı ses gelmesi normaldir. Motora öyle zırt pırt subap ayarı yapılmaz. Aklında bulunsun. motor tecrübelerime dayanarak bunları aktardım. Umarım yardımcı olmuşumdur.
arkadaşlar merhabalar foruma fazla uğramıyorum çünkü motorumun maşallahı var alalı 1 ay oldu 1800 km yol yaptım daha tık demedi motorum 10900 km oldu.Yanlız yavaş yavaş sesinde değişmeler hissetmeye başladım.Özellikle uzun yol yaptığımda subap ayarı zamanı geldi herhalde siz ne dersiniz?
yok yaaa uzun yol yapınca Yani 400 km falan sesinde hafif bir artma oluyo ya ona dedim sende haa vur dedik öldürdün hemen
150cc windy s aldım fakat daha 350 km de arka dişliden 1. ve 2. viteste iken tak diye ses geliyor servise götürdüm fakat hiçbir şey yapamadılar özellikle kaplinin oraya dişli kampanası tam oturmuyor sanırım bu sorun ile karşılaşan varmı yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla
Zincirin biraz boşluklu ise gaz verdiğinde zincir gerilip zincir koruma sacına vuruntu yapıyordur. Bende de bu sorun vardı zincirinin gerginliğini bence kontrol et. Zincir koruma sacını bu windy lerde fabrika çıkışı güzel ayarlayamamışlar. Ve sana tavsiyem 2000-3000 km lere geldiğinde zincirini değiştir oring li zincir tak üzerinde gelen zincirler dandik. Belirli bir zaman sonra pimlerinden aşınıp bollaşıyor ve ardından kopuyor. Başıma geldi çünkü.
arkadaşlar motor hızdan düştü uzun süredir ibre 110'a gelmez oldu acaba nedendir bilen varmıdır ? Sorun ne olabilir ?
Ey insan ! Yalnızlıktan şikayet etme sakın ! Öyle bir dostun var ki; şah damarından yakın...
kimse kalmadımı konuyu takip eden ses seda çıkmıyor
Ey insan ! Yalnızlıktan şikayet etme sakın ! Öyle bir dostun var ki; şah damarından yakın...
kardeş hızın düşmesi herşeyden olabilir aldığın benzin iyi değildir karburatörü tıkar az benzin geçer ,hava filtresi tıkalıysa hava iyi alamaz, bujin iyi ateşleme yapamazsa ömrü bitmişse motorun hızı düşer ve gitmez birde önceden başka yağ koyupta şuan yağını değiştirdiysen o bile azda olsa fark yapar motoruna genel bakım yaptır derim ondan sonra düzelecektir diye düşünüyorum
Bakım yaptırdım subab ve karbüratör ayarı yapıldı hava flitresi değişti zincir geğişti.Yağı hep aynı serviste koyduruyorum.Benzini farklı yerlerden de aldım bir fark yok.Buji 1-2 ay evvel değişti başka önerisi olan ?
Arkadaşlar artık askerliği ertelemeyim dedim , yarın birliğime teslim oluyorum İzmir /Narlıdere . 5,5 ay motorumdan ayrı kalacağım için üzülüyorum neyse artık. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim
Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)