Bu ses yokuş çıkar pozisyonda geri kaydırırken frene bastığınızda ve hemen ardından ileri giderken gene frene bastığınızda da geliyorsa:arka kampana sabitleyicinin vidası yana ana mil boşluk yapıyordur.Biraz daha sıkmak gerekebilir.
Bu ses yokuş çıkar pozisyonda geri kaydırırken frene bastığınızda ve hemen ardından ileri giderken gene frene bastığınızda da geliyorsa:arka kampana sabitleyicinin vidası yana ana mil boşluk yapıyordur.Biraz daha sıkmak gerekebilir.
ben eski bir windy s kullanıcısı olarak söylim arakadaslar sık sık yasadıgım soarunlar vardı mesala arka lastaik takozları sık sık degiştiriyordum sonra arka dişli vidaları sürekli gevşiyordu arada depodan tuhaf bir ses geliyordu zırıltı gibi bazende kendiliğinden kesiyordu sonra eksozun içii dagılmıstı zırıltı yaopıyorduson olarakta motoru satarkende sinyallerim yanmıyordu elektrik aksamıyla şilgili bir problem vardı sadece sinyaller ama ...kanuni123 adlı arkadasım kulllandıgın resim benm motorun resmi:d:d buarada arkadaslar ama motor aksamıyla ilgili bir problemim yoktu sattıgımda motor 23 bin km deydi ve düz yolda 120 den asgyada düşmüyordum tabi kendi ibresiyle...
:D Ön Tarafını Nasıl Yaptın Öyle :D
Windy150s İle Windy S 125 Arasındaki Farkları İle Benzerlikleri iLK FARK isimleri Değişmiş :D S ler farklı yere gelmiş
Motor Karşılaştırılması ;
Windy150s
Garanti 2 Yıl
Motor Tipi Tek Silindir 4 Zamanlı
Motor Hacmi 149,4 cm3
Motor Çapı 62 x 49.5 mm
Motor Sıkıştırma 9,0:1
Motor Soğutma Hava soğutmalı
Maksimum Güç 13 HP 8500 d/d
Aktarma Zincir
Şanzıman 5 Vites
Ateşleme CDI
Çalıştırma Elektrik / Pedal
Uzunluk 2040
Genişlik 760
Yükseklik 1060
Aks Arası 1260
Sele Yüksekliği 765
Ağırlık 112 kg
Depo 14.5 litre
Ortalama Yakıt Tüketimi 3,2 lt / 100 km
Ön Süspansiyon Teleskopik
Arka Süspansiyon Helezonik yay çift amortisör
Ön Fren Disk
Arka Fren Tambur
Ön Lastik 2,75-18
Arka Lastik 3,25-18
Windy S 125
Garanti 2 Yıl
Motor Tipi Tek Silindir 4 Zamanlı
Motor Hacmi 124 cm3
Motor Çapı 56.5x49.5 mm
Motor Sıkıştırma 9,2:1
Motor Soğutma Hava soğutmalı
Maksimum Güç 11,34 HP 8000 d/d
Aktarma Zincir
Şanzıman 5 Vites
Ateşleme CDI
Çalıştırma Elektrik / Pedal
Uzunluk 2040
Genişlik 760
Yükseklik 1060
Aks Arası 1285
Sele Yüksekliği 760
Ağırlık 112 kg
Depo 14.5 litre
Ortalama Yakıt Tüketimi 3,1 lt / 100 km
Ön Süspansiyon Teleskopik
Arka Süspansiyon Helezonik yay çift amortisör
Ön Fren Disk
Arka Fren Tambur
Ön Lastik 2,75 - 18 TUBE
Arka Lastik 3,25-18 TUBE
125
150
En son gülen sen olacaksın. . .çünkü geç anlıyorsun.:mrgreen::mrgreen:
Night03 yorumu dikkatli okursan o sesin merkezdeki civata gevşekliğinden kaynaklandığını söyledim.
Kötü Birşey Söylemedimki Nedenli Alakalıdır BLMEM Dedim Dikkate Almasını Söyledim Motordan Pek Anlamam Amaz Andığım Kendime Kadar.
Arkadaşlar ilginiz ve cevaplarınız için teşekkür ederim. Antalya sıcağı ve gideceğim yerlere hep kalabalık gitmek durumunda kaldığım için o günden beri motora binememiştim. İşleri anca bitirebildim, ustaya bugün götürecektimki, bir bineyim bakayım şu motora dedim aşağı indim. Yağına baktım (boşalmış olmasından korkuyodum) ki yağı var, hatta fazla gibi bile geldi bana. Ama oldukça incelmiş sanki :S kararmış. oysa daha 1000km anca oldu değiştireli.. Evin çevresinde 200 metre kadar, agresif bir kullanımla denedim motoru, ne tak sesi geliyor ne de o boştayken gelen piston sürtme sesi :S Gerçi tak sesi önceden de iki kişiyken geliyordu, bugün gelmemesi geçmiş olduğu anlamına gelmez. Ama sürtme sesinin kaybolmuş olması, sıcaktan ve şehirler arası yolu 40 km de bir 15 dk mola vererek gelmemden kaynaklandığı düşüncesi oluşturdu bende. Yağı ya çok inceldi, yada yeterince pompalanamadı diye düşünüyorum. Sizce böyle birşey mümkün olabilir mi?
Öncelikle zincir gerginliğine usta da baktı, bende baktım normal görünüyor. Lastik takozu orjinali değilmiş bendeki, orjinaliyle değişti. Ama dediğim gibi, 10 km sonra ses tekrar gelmeye başladı. O değişirken arka taraf açıldığında balataya da baktım gayet iyi durumda, zaten yeni değiştirmiştim daha 1000 km falan oldu. Rulman hakkında bi fikrim yok.. Cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim.
---------- Post added at 11:34 ---------- Previous post was at 11:32 ----------
Valla tam olarak, an be an haırlamıyorum ama, her zaman yaptığımdan biraz daha seri bi şekilde vites değiştirdim ve gaz verdim. 5ten 4e attım hızlı bi şekilde, rampa yukarı motor çekmediği ve bi an önce kamyonu sollayıp şeridime geçebilmek için.. Ama balata benimde aklıma yatıyor..
---------- Post added at 11:37 ---------- Previous post was at 11:34 ----------
Şu "tak" sesinden bahsediyorsun sanırım: Yalnızca 2 kişi bindiğimde, kalkışta ve vites değiştirip gaz verdiğimde, motor ivmeleniceği sırada geliyor. Yavaşladığımda, gaz kestiğimde yada fren esnasında yok o ses..
---------- Post added at 11:42 ---------- Previous post was at 11:37 ----------
1) Ön tekeri duvara dayayamadım, etraftaki duvarlar hep açık renk, güzel boyalı olduğundan site yönetimi zaten motoru yok oraya koyma yok buraya koyma sinir ediyor, birde duvarları kirletim papaz olmak istemedim
Ama ön frene asılıp, ağırlığımı öne verip gaz verdiğimde, ön teker kitli halde kayarak öne doğru gidebiliyorum O konuda problem yok.
Lakin,
2) Dediğin gibi önce bi stop edecekmiş gibi oluyor, gazı az yiyor, sonra biraz bağırıp kendine geliyor ve öne atılıyor. Motorun kalkışta biraz geciktiğinin farkındaydım (özellikle artçı varken) ama bi acelem olmadığından sorun etmiyordum bunu. 2. viteste böle bir yığılma olmuyor pek, gayet atlıyor öne ikinci viteste.
Neyse çok meşgul ettim topiği, hepinize çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için.
Motoru tamirciye götürebilir, sorunun tam olarak neyden kaynakladığını öğrenebilirsem sizede anlatırım yine burdan
Konu Ölmüş Ya
10 gündür kontak açmıyorum, nöbetteyim. Bu hafta sonu 500km yapmam gerek!..
112ciyiz
Sen OLmayınca Kimse Konuşmuyo Heralde
Geçtiğimiz haftaydı sanırım, motorumun arıza verdiği zaman yani Antalya-ıspart-burdur-ısparta-antalya şeklinde bi gidip gelmiştim 2 gün içinde. Bu saydığım yollarda komple yol çalışması var. Hele ki Antalya-ısparta arası rezalet. Bazı yerlerde tamamen tek şerite düşüyo yol. Hatta karşımdan gelen kamyon rampa aşağı gelmesine rağmen ayağını gazdan çekmediği için, sağdaki su kanalına acil iniş yapmak zorunda kalmıştım.. Orasıda baya dik, mıcır dolu olduğundan pati çeke çeke çıkarana kadar canım çıkmıştı.. Bu güzergahları kullanıcak arkadaşlar tekrar düşünsün derim..
anladım abi yolun açık olsun şimdiden ancak baksana oradada çalışma varmış
o yolda birşey yoktu ne zaman çalışmaya başlamışlar insan nereye gidecek bilemez oldu yani toz topraktan dolayı ancak bu hafta olmadı ancak haftaya siz beni görün tam toprağın içine gircem dağlardan ağrı bozkıra gidecem eski toprak yollarda enduroculuk yapacam motorumla :D
SALCANO WOLF125 SİYAH BENİM MAKİNE
Kolay gelsin sana o zaman Şimdiden iyi yolculuklar.
Bu arada, benim gittiğim Antalya-Isparta yolu, hani şu Ant. havalimanı önünden giden yol var ya, orası. Eğer Burdur yolundan giderseniz, bucağa yaklaşırken bir yoldan sağa sapan yol var. Isparataya gider. O yol hem yeşillik dağlık, bol virajlı bir yol, hemde çalışma yok orada. Antalya-Burdur arasındaki çalışma Burdur'a 20 km kala falan başlıyor. Çok fazla toz toprak yoktu yolda, sadece gidiş yönünü kapatıp, karşı yoldan gidiş-geliş yol vermişler. Ama Antalya-ısparta rezalet. Bu haftada gidecektim, yoldan dolayı vazgeçtim..
Antalya-Isparta yolunu avcumun içi gibi biliyorum ama çalışmalar konusunda bilgim yok. Bakalım...
112ciyiz
arkadaşlar yarın manavgatta raftinge gidiyoruz motorize07 olarak katılmak isteyen arkadaşlar linki incelesin
https://www.facebook.com/#!/event.ph...44122902265989
Fatih ve Emin abi sizleri özellikle bekliyorum raftinge çok ekşın bir gün olacak :p
---------- Post added at 08:04 ---------- Previous post was at 08:02 ----------
yok cumartesi gecesi kamp yapcaz pazar günü rafting. Yanlış söledim kusura bakmayın 30 ile 50 kişi arası toplu bir eğlencek olacak beklerim herkezi
Gezmeyi çok seviyorum, ama bu aralar bende milyonlarca işsazı issinin issassızdan biri haline geldiğim için azıcık sekteye uğrycak gezme olayıda.. Malum, havadan para gelmiyo :( Birde, yukarı sayfalarda bahsettiğim arızayı henüz bir bilene gösterebilmiş değilim :( Gerçi geçenlerde bi gün denedim evin etrafında, sesten eser yoktu ama :S Yinede bi sağını solunu göstermeden yola çıkmayı gözüm yemiyor.. Ama belki bir kaç hafta sonra yapabiliriz birşeyler. Zaten çook aşırı sıcak bu aralar. Montu kaskı giyipte güneşin altında yol yapmayı gözüm yemiyo pek..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)