Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kanuni Windy S

Motovento
    REKLAM ALANI

Bu ses yokuş çıkar pozisyonda geri kaydırırken frene bastığınızda ve hemen ardından ileri giderken gene frene bastığınızda da geliyorsa:arka kampana sabitleyicinin vidası yana ana mil boşluk yapıyordur.Biraz daha sıkmak gerekebilir.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

ben eski bir windy s kullanıcısı olarak söylim arakadaslar sık sık yasadıgım soarunlar vardı mesala arka lastaik takozları sık sık degiştiriyordum sonra arka dişli vidaları sürekli gevşiyordu arada depodan tuhaf bir ses geliyordu zırıltı gibi bazende kendiliğinden kesiyordu sonra eksozun içii dagılmıstı zırıltı yaopıyorduson olarakta motoru satarkende sinyallerim yanmıyordu elektrik aksamıyla şilgili bir problem vardı sadece sinyaller ama ...kanuni123 adlı arkadasım kulllandıgın resim benm motorun resmi:d:d buarada arkadaslar ama motor aksamıyla ilgili bir problemim yoktu sattıgımda motor 23 bin km deydi ve düz yolda 120 den asgyada düşmüyordum tabi kendi ibresiyle...

Motosikleti
    Kanuni Windy S125
    :D Ön Tarafını Nasıl Yaptın Öyle :D
    Windy150s İle Windy S 125 Arasındaki Farkları İle Benzerlikleri iLK FARK isimleri Değişmiş :D S ler farklı yere gelmiş

Motor Karşılaştırılması ;

Windy150s

Garanti 2 Yıl
    Motor Tipi Tek Silindir 4 Zamanlı
    Motor Hacmi 149,4 cm3
    Motor Çapı 62 x 49.5 mm
    Motor Sıkıştırma 9,0:1
    Motor Soğutma Hava soğutmalı
    Maksimum Güç 13 HP 8500 d/d
    Aktarma Zincir
    Şanzıman 5 Vites
    Ateşleme CDI
    Çalıştırma Elektrik / Pedal
    Uzunluk 2040
    Genişlik 760
    Yükseklik 1060
    Aks Arası 1260
    Sele Yüksekliği 765
    Ağırlık 112 kg
    Depo 14.5 litre
    Ortalama Yakıt Tüketimi 3,2 lt / 100 km
    Ön Süspansiyon Teleskopik
    Arka Süspansiyon Helezonik yay çift amortisör
    Ön Fren Disk
    Arka Fren Tambur
    Ön Lastik 2,75-18
    Arka Lastik 3,25-18

Windy S 125

Garanti 2 Yıl
    Motor Tipi Tek Silindir 4 Zamanlı
    Motor Hacmi 124 cm3
    Motor Çapı 56.5x49.5 mm
    Motor Sıkıştırma 9,2:1
    Motor Soğutma Hava soğutmalı
    Maksimum Güç 11,34 HP 8000 d/d
    Aktarma Zincir
    Şanzıman 5 Vites
    Ateşleme CDI
    Çalıştırma Elektrik / Pedal
    Uzunluk 2040
    Genişlik 760
    Yükseklik 1060
    Aks Arası 1285
    Sele Yüksekliği 760
    Ağırlık 112 kg
    Depo 14.5 litre
    Ortalama Yakıt Tüketimi 3,1 lt / 100 km
    Ön Süspansiyon Teleskopik
    Arka Süspansiyon Helezonik yay çift amortisör
    Ön Fren Disk
    Arka Fren Tambur
    Ön Lastik 2,75 - 18 TUBE
    Arka Lastik 3,25-18 TUBE

125

150
    En son gülen sen olacaksın. . .çünkü geç anlıyorsun.:mrgreen::mrgreen:

Motosikleti
    Kanuni Windy S
    Alıntı Kanuni123 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kalkışta ve vites büyüttükten sonra gaz verdiğimde, arka düzenden geldiğini tahmin ettiğim, tok bir "tak" sesi gelmeye başladı.Kanuni servisine götürdüm, arka tekerin göbeğindeki lastik takozu değiştrdi, sorunun ordan kaynaklandığını söyledi. Denedim motoru, ses gitmişti ancak 10 km yoldan sonra falan tekrar başladı. Sizce nerden geliyor olabilir? Demişsin Night03 De sübap la ilgili olabr dedi Ama Ses ARkadn Geldiyse Subapla Ne Denli Alakalı Dır Blmem...
    yorumu dikkatli okursan o sesin merkezdeki civata gevşekliğinden kaynaklandığını söyledim.

Motosikleti
    Kanuni Windy S125
    Night03 yorumu dikkatli okursan o sesin merkezdeki civata gevşekliğinden kaynaklandığını söyledim.

Kötü Birşey Söylemedimki Nedenli Alakalıdır BLMEM Dedim Dikkate Almasını Söyledim Motordan Pek Anlamam Amaz Andığım Kendime Kadar.

oz.07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Windy S gitti
    Alıntı cem.dinmez adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    OZ.07 O taklama sesi benim tahminim 1)gaz verirken zincir fazla gergin değilse zincir koruma sacına deyiyor olabilir. 2) arka teker rulmanı dağılmış olabilir 3) Arka fren balatan bitmiş ise yada yayı cıkmışta olabilir boşluk tapıp kampanaya vuruyor olabilir. 4)zinciri çok germiş te olabilirsin. 5)Arka dişli arasındaki plastik takozlar kaliteli olmayıp yine boşluk yapmış ta olabilir umarım yardımcı olmuşumdur.

Bir diğer ve önemli olan soruna gelince:
    Bugün Antalya'ya geldik, şehrin girişinde trafik ışıklarına yaklaşırken yavaşlayıp debriyajı sıktığımda farkettimki, boşa aldığımda yada debriyaja basıp giderken, (tarif etmeye çalışıcam) sanki piston yada krank dönmeye devam ediyor ve bir yerlere vuruyor gibi ses geliyor :S Ama viteste iken, giderken hiç bir sorun yok. Bunun sebebi ne olabilir? Debriyaj balatası falan geliyor aklıma ama.. Başka bir ihtimal daha geliyor aklıma ama düşünmek bile istemiyorum Rampa yukarı bir kamyonu sollarken hayvanın teki de beni sollamaya çıktı arkamdan, sağdan sola kamyon-ben-araba giderken kamyonun altına girmeyelim diye vitesi 5ten 4e atıp köklemiştim gazı. Ondan dolayı diye korkuyorum..

demişsin ......diğer sorununa gelince benim tahminim sibop horozlarının mili var onun yatakları aşınmış olabilir yada itme çubukları yamulmuş olup boşluk yapıyor olabilir bu ses başka türlü gelmez diye düşünüyorum. Bir de biyel kolu ile piston mili yada piston mili ile piston sarmış da olabilir. Umarım yardımcı olmuşumdur.

Son bir şey daha ekliyeyim ;
    Debriyaj balatasının bittiğini anlamanın iki yolu var 1) Ön tekeri düz bir duvara çarpıyormuş gibi tekeri daya motor ılık iken gaz ver motor patinaj yapıyorsa sorun yok 2)motorla birinci viteste kalkarken tam gaz yaptığında bağırıyor ama geç açılıyorsa ve ikinci vitestede aynısı oluyorsa balataların bitmiş demektir.
    Arkadaşlar ilginiz ve cevaplarınız için teşekkür ederim. Antalya sıcağı ve gideceğim yerlere hep kalabalık gitmek durumunda kaldığım için o günden beri motora binememiştim. İşleri anca bitirebildim, ustaya bugün götürecektimki, bir bineyim bakayım şu motora dedim aşağı indim. Yağına baktım (boşalmış olmasından korkuyodum) ki yağı var, hatta fazla gibi bile geldi bana. Ama oldukça incelmiş sanki :S kararmış. oysa daha 1000km anca oldu değiştireli.. Evin çevresinde 200 metre kadar, agresif bir kullanımla denedim motoru, ne tak sesi geliyor ne de o boştayken gelen piston sürtme sesi :S Gerçi tak sesi önceden de iki kişiyken geliyordu, bugün gelmemesi geçmiş olduğu anlamına gelmez. Ama sürtme sesinin kaybolmuş olması, sıcaktan ve şehirler arası yolu 40 km de bir 15 dk mola vererek gelmemden kaynaklandığı düşüncesi oluşturdu bende. Yağı ya çok inceldi, yada yeterince pompalanamadı diye düşünüyorum. Sizce böyle birşey mümkün olabilir mi?

Öncelikle zincir gerginliğine usta da baktı, bende baktım normal görünüyor. Lastik takozu orjinali değilmiş bendeki, orjinaliyle değişti. Ama dediğim gibi, 10 km sonra ses tekrar gelmeye başladı. O değişirken arka taraf açıldığında balataya da baktım gayet iyi durumda, zaten yeni değiştirmiştim daha 1000 km falan oldu. Rulman hakkında bi fikrim yok.. Cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim.

---------- Post added at 11:34 ---------- Previous post was at 11:32 ----------

Alıntı Kanuni123 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben Motordan Anlamam Ama Debriyaj Balatalarında bir sorun olabilir...

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:43 ----------

Sen bİrden öyle vİtesİ değiştirip gazi kÖkleyİnce balatalar yenmİŞtİr heralde..

Debriyaja Basıkkenmi gazı kökledin oda war
    Valla tam olarak, an be an haırlamıyorum ama, her zaman yaptığımdan biraz daha seri bi şekilde vites değiştirdim ve gaz verdim. 5ten 4e attım hızlı bi şekilde, rampa yukarı motor çekmediği ve bi an önce kamyonu sollayıp şeridime geçebilmek için.. Ama balata benimde aklıma yatıyor..

---------- Post added at 11:37 ---------- Previous post was at 11:34 ----------

Alıntı piranha dört adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu ses yokuş çıkar pozisyonda geri kaydırırken frene bastığınızda ve hemen ardından ileri giderken gene frene bastığınızda da geliyorsa:arka kampana sabitleyicinin vidası yana ana mil boşluk yapıyordur.Biraz daha sıkmak gerekebilir.
    Şu "tak" sesinden bahsediyorsun sanırım: Yalnızca 2 kişi bindiğimde, kalkışta ve vites değiştirip gaz verdiğimde, motor ivmeleniceği sırada geliyor. Yavaşladığımda, gaz kestiğimde yada fren esnasında yok o ses..

---------- Post added at 11:42 ---------- Previous post was at 11:37 ----------

Alıntı cem.dinmez adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Son bir şey daha ekliyeyim ;
    Debriyaj balatasının bittiğini anlamanın iki yolu var 1) Ön tekeri düz bir duvara çarpıyormuş gibi tekeri daya motor ılık iken gaz ver motor patinaj yapıyorsa sorun yok 2)motorla birinci viteste kalkarken tam gaz yaptığında bağırıyor ama geç açılıyorsa ve ikinci vitestede aynısı oluyorsa balataların bitmiş demektir.
    1) Ön tekeri duvara dayayamadım, etraftaki duvarlar hep açık renk, güzel boyalı olduğundan site yönetimi zaten motoru yok oraya koyma yok buraya koyma sinir ediyor, birde duvarları kirletim papaz olmak istemedim

Ama ön frene asılıp, ağırlığımı öne verip gaz verdiğimde, ön teker kitli halde kayarak öne doğru gidebiliyorum O konuda problem yok.

Lakin,
    2) Dediğin gibi önce bi stop edecekmiş gibi oluyor, gazı az yiyor, sonra biraz bağırıp kendine geliyor ve öne atılıyor. Motorun kalkışta biraz geciktiğinin farkındaydım (özellikle artçı varken) ama bi acelem olmadığından sorun etmiyordum bunu. 2. viteste böle bir yığılma olmuyor pek, gayet atlıyor öne ikinci viteste.

Neyse çok meşgul ettim topiği, hepinize çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için.
    Motoru tamirciye götürebilir, sorunun tam olarak neyden kaynakladığını öğrenebilirsem sizede anlatırım yine burdan

Motosikleti
    Kanuni Windy S125
    Konu Ölmüş Ya

Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    10 gündür kontak açmıyorum, nöbetteyim. Bu hafta sonu 500km yapmam gerek!..
    112ciyiz

Motosikleti
    Kanuni Windy S125
    Sen OLmayınca Kimse Konuşmuyo Heralde

fat280 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    en kısa zamanda olacak inş.
    Alıntı Acil112 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    10 gündür kontak açmıyorum, nöbetteyim. Bu hafta sonu 500km yapmam gerek!..
    nereye gidiyon abi gene :D
    SALCANO WOLF125 SİYAH BENİM MAKİNE

Alıntı fat280 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    nereye gidiyon abi gene :D
    Nereye gideyim Fatih heryerde yol çalışması var toz-toprak yemek istemiyorum. Yine Dinar'a giderim artık.
    112ciyiz

Motosikleti
    Windy S gitti
    Nereye gideyim Fatih heryerde yol çalışması var toz-toprak yemek istemiyorum. Yine Dinar'a giderim artık.
    Geçtiğimiz haftaydı sanırım, motorumun arıza verdiği zaman yani Antalya-ıspart-burdur-ısparta-antalya şeklinde bi gidip gelmiştim 2 gün içinde. Bu saydığım yollarda komple yol çalışması var. Hele ki Antalya-ısparta arası rezalet. Bazı yerlerde tamamen tek şerite düşüyo yol. Hatta karşımdan gelen kamyon rampa aşağı gelmesine rağmen ayağını gazdan çekmediği için, sağdaki su kanalına acil iniş yapmak zorunda kalmıştım.. Orasıda baya dik, mıcır dolu olduğundan pati çeke çeke çıkarana kadar canım çıkmıştı.. Bu güzergahları kullanıcak arkadaşlar tekrar düşünsün derim..

Motosikleti
    anladım abi yolun açık olsun şimdiden ancak baksana oradada çalışma varmış

Alıntı oz.07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçtiğimiz haftaydı sanırım, motorumun arıza verdiği zaman yani Antalya-ıspart-burdur-ısparta-antalya şeklinde bi gidip gelmiştim 2 gün içinde. Bu saydığım yollarda komple yol çalışması var. Hele ki Antalya-ısparta arası rezalet. Bazı yerlerde tamamen tek şerite düşüyo yol. Hatta karşımdan gelen kamyon rampa aşağı gelmesine rağmen ayağını gazdan çekmediği için, sağdaki su kanalına acil iniş yapmak zorunda kalmıştım.. Orasıda baya dik, mıcır dolu olduğundan pati çeke çeke çıkarana kadar canım çıkmıştı.. Bu güzergahları kullanıcak arkadaşlar tekrar düşünsün derim..
    o yolda birşey yoktu ne zaman çalışmaya başlamışlar insan nereye gidecek bilemez oldu yani toz topraktan dolayı ancak bu hafta olmadı ancak haftaya siz beni görün tam toprağın içine gircem dağlardan ağrı bozkıra gidecem eski toprak yollarda enduroculuk yapacam motorumla :D

Motosikleti
    Windy S gitti
    anladım abi yolun açık olsun şimdiden ancak baksana oradada çalışma varmış

o yolda birşey yoktu ne zaman çalışmaya başlamışlar insan nereye gidecek bilemez oldu yani toz topraktan dolayı ancak bu hafta olmadı ancak haftaya siz beni görün tam toprağın içine gircem dağlardan ağrı bozkıra gidecem eski toprak yollarda enduroculuk yapacam motorumla :D
    Kolay gelsin sana o zaman Şimdiden iyi yolculuklar.
    Bu arada, benim gittiğim Antalya-Isparta yolu, hani şu Ant. havalimanı önünden giden yol var ya, orası. Eğer Burdur yolundan giderseniz, bucağa yaklaşırken bir yoldan sağa sapan yol var. Isparataya gider. O yol hem yeşillik dağlık, bol virajlı bir yol, hemde çalışma yok orada. Antalya-Burdur arasındaki çalışma Burdur'a 20 km kala falan başlıyor. Çok fazla toz toprak yoktu yolda, sadece gidiş yönünü kapatıp, karşı yoldan gidiş-geliş yol vermişler. Ama Antalya-ısparta rezalet. Bu haftada gidecektim, yoldan dolayı vazgeçtim..

Antalya-Isparta yolunu avcumun içi gibi biliyorum ama çalışmalar konusunda bilgim yok. Bakalım...
    112ciyiz

Motosikleti
    Alıntı oz.07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kolay gelsin sana o zaman Şimdiden iyi yolculuklar.
    Bu arada, benim gittiğim Antalya-Isparta yolu, hani şu Ant. havalimanı önünden giden yol var ya, orası. Eğer Burdur yolundan giderseniz, bucağa yaklaşırken bir yoldan sağa sapan yol var. Isparataya gider. O yol hem yeşillik dağlık, bol virajlı bir yol, hemde çalışma yok orada. Antalya-Burdur arasındaki çalışma Burdur'a 20 km kala falan başlıyor. Çok fazla toz toprak yoktu yolda, sadece gidiş yönünü kapatıp, karşı yoldan gidiş-geliş yol vermişler. Ama Antalya-ısparta rezalet. Bu haftada gidecektim, yoldan dolayı vazgeçtim..
    teşekkür ederim sizde gezmeyi seviyorsunuz galiba bu hafta alanyaya gelin hafta sonu tanışırız hem hemde gezeriz gezmeye niyetiniz varsa :D

cekokk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha mt-09 / Yamaha Fazer 6
    arkadaşlar yarın manavgatta raftinge gidiyoruz motorize07 olarak katılmak isteyen arkadaşlar linki incelesin
    https://www.facebook.com/#!/event.ph...44122902265989

Motosikleti
    Alıntı cekokk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar yarın manavgatta raftinge gidiyoruz motorize07 olarak katılmak isteyen arkadaşlar linki incelesin
    https://www.facebook.com/#!/event.ph...44122902265989
    sana iyi eğlenceler mehmet kardeş ben malesef gelemem hem iş hem başka sebeplerden sende yarın çalışmıyormusun normalde

cekokk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha mt-09 / Yamaha Fazer 6
    Fatih ve Emin abi sizleri özellikle bekliyorum raftinge çok ekşın bir gün olacak :p

---------- Post added at 08:04 ---------- Previous post was at 08:02 ----------

yok cumartesi gecesi kamp yapcaz pazar günü rafting. Yanlış söledim kusura bakmayın 30 ile 50 kişi arası toplu bir eğlencek olacak beklerim herkezi

Motosikleti
    Windy S gitti
    teşekkür ederim sizde gezmeyi seviyorsunuz galiba bu hafta alanyaya gelin hafta sonu tanışırız hem hemde gezeriz gezmeye niyetiniz varsa :D
    Gezmeyi çok seviyorum, ama bu aralar bende milyonlarca işsazı issinin issassızdan biri haline geldiğim için azıcık sekteye uğrycak gezme olayıda.. Malum, havadan para gelmiyo :( Birde, yukarı sayfalarda bahsettiğim arızayı henüz bir bilene gösterebilmiş değilim :( Gerçi geçenlerde bi gün denedim evin etrafında, sesten eser yoktu ama :S Yinede bi sağını solunu göstermeden yola çıkmayı gözüm yemiyor.. Ama belki bir kaç hafta sonra yapabiliriz birşeyler. Zaten çook aşırı sıcak bu aralar. Montu kaskı giyipte güneşin altında yol yapmayı gözüm yemiyo pek..

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler