Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kanuni Windy S

REKLAM ALANI
    cem.dinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM XS125K (200cc)-DESTRO250-ZZR250-Windy s 150
    Alıntı hgures adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sevgili Cem,

Değerli yanıtın için teşekkürler... Denemekle bir şey kaybetmeyeceğimi düşünüyorum, ilk fırsatta deneyip sonucunu sizlerle paylaşacağım.

Bir de Salihli'deki yetkili servis der ki "abi hele şöyle 1,500-2,000 km'yi gör ön dişliyi bir kademe büyütelim o zaman titreşim kalmayacak" Son hızı arttırsa da motorun çekişini/seriliğini düşürecek diye ben pek yanaşmak istemiyorum. Kullanım özelliği olarak tercihim; son hızı yüksek olan bir motosiklet yerine seri şekilde hızlanabilen ve rampalarda bayılmayan bir motosiklettir. Ayrıca bu değişiklik motoru ne kadar yorar ömrüne ne derece olumsuz etkisi olur bir fikrim yok.

Profil bilgilerinden görebildiğim üzere sen de İzmir'lisin... Peki buralarda servis/usta konusunda bir önerin var mı?
    Sevgiler
    Hikmet

hikmet kardeşim ben motoru ilk aldığımda orjinal dişlisi ön 15 arka 42 idi. Şimdi ise ön 16 arka 38 yaptım. Rodajını bile beklemedim. 5.viteste biraz bayılma tabiki oluyor o da rodajda olduğu için zorlamıyorum ama genelde ben 5. vitesi rahatlatma amacıyla kullanıyorum.1 ve2. vites oranı kısa olduğu için zırt pırt vites değiştirmeyi sevmiyorum. Mesela daha önce bende sym xs 125k vardı motor performansı beni tatmin etmediği için 200cc kros motoru takmıştım üzerine. Onda ise dişlileri ön 17 arka 38 yapmıştım. ki düz yolda kuduz gibi gidiyordu ne dağ ne taş banamısın demiyordu. Fakat ben biraz sürat hastasıyım. Gaza biraz dokundun mu motor sürat yapmalı diye düşünüyorum. Bir çok arkadaş bana apaçi motorcu diyecek ama daha önce kullandığım motorları sıralarsak Jawa 250 1986 - jawa 350 1993- Çift kafa mobilet1995 - windy s 125 2009 - sym xs125k 2009(sonradan 200cc motor taktım üzerine ve hala motor evimde duruyor) - Mondial mr destro 250 2010- Kawasaki zzr 250 2004 model - ve son olarak windy s150 2011 kullanıcısı olarak tecrübemle elimden geldiği kadar herkese yardımcı olurum.Sen rampada baymasın diyorsan sadece ön dişliyi 16 veya 17 diş yap. ön 16 senin işini rahat rahat görür. Şimdi sen motoru zorlar falan dersen ben 100 kiloluk biri olarak bu motor altımda ön16 arka38 tay gibi şahlanıyorsa sende hiç bişey olmaz. Zaten bu motorları redline yaparak 125km hıza ulaştırıyorlar. Redline da kullanmak da bu motorun ömrünü azaltır. 9-10 bin devirde motoru devirli kullanmak mı daha iyi yoksa redline'a sokarak mı kullanmak daha iyi. zaten rampa dediğin kilometrelerce uzunlukta değildir sanırım. sadece ön dişliyi 16 veya 17 yapsan ki tercihim senin motorun için 17 dir seni fazlasıyla memnun edecektir. önce 16 dene baktın ki pek bişey farketmedi 17 yaparsın. Ben bu dişli meseleleriyle çookkk kafa patlattım. umarın sana yardımcı olmuşumdur. Bir de ben izmir'in torbalı ilçesindenim. Torbalıda ki yetkili servis uzaktan akrabam olur. ve işçiliği süperdir. sefa motor. Tamirci arkadaşlarım da çok onlarda işinin ehli insanlar ama ben ne motorlarımı yetkili servise sadece garantiden çıkmasın diye götürürüm. Geri kalan tüm tamir bakım onarım işlerimi evde kendim yaparım motor konusunda biraz kıl birisiyim. tekrar oranları yazayım. ön16 arka 42 seni tatmin eder - ön17 arka42 rampasız düzyol için ideal - ön16 arka40 düzyol için ideal - ön16 arka38 benim için ideal

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    windy 150s ten bahseder misiniz? Yakıt tüketimi, sesi, titreşimi vs...
    112ciyiz

hgures - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial RX3i Evo
    Sevgili Cem,

Detaylı ve güzel açıklamalar için çok teşekkür ederim... Henüz karar vermedim ama pek muhtemel ön dişliyi direk 17 yaptırırım... Pazartesi... Bir de Torbalı dediğin ne ki, Bozdağ üstünden 121 km bana :-) Bakarsın ansızın gelebilirim.

Sevgili Acil112,

150 s bence muhteşem. Bence'nin altını çizeyim 48 yaşındayım ama (gençliğimde 8-9 sene kullandığım Puch ve Mobylette'i saymazsan) ilk motosikletim. Dolayısıyla kıyaslama yapma şansım pek yok... Tüketimi ise çok kesin 2 ölçüm sonrasında 2,77 L/100 km... Ancak çok sıkıştırılmamış pek tam gaz yapılmamış sürüş şekli ile... Senin kullanımınla ne olur bilemem :-)

Yukarıdaki yazışmalardan da anlayacağın üzere biraz titreşim sorunu var (o da bence)... Ama tahammül edilmez olmadığı kesin. Hele hele titreşimsizi 4,000 TL iken 2,500 TL'ya aldığın bir motor için bence kusursuz.

Son hız denemelerim her seferinde 100 km'ye gelince tırsıp vazgeçmemle sonuçlandı, o yüzden net bir şey söylemem mümkün değil. Bir de rodajı tamamlamadı, kıyamıyorum :-)

Ancak hızlanması çok tatmin edici...

Sevgiler
    Hikmet

Motosikleti
    Alıntı hgures adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sevgili Cem,

Detaylı ve güzel açıklamalar için çok teşekkür ederim... Henüz karar vermedim ama pek muhtemel ön dişliyi direk 17 yaptırırım... Pazartesi... Bir de Torbalı dediğin ne ki, Bozdağ üstünden 121 km bana :-) Bakarsın ansızın gelebilirim.

Sevgili Acil112,

150 s bence muhteşem. Bence'nin altını çizeyim 48 yaşındayım ama (gençliğimde 8-9 sene kullandığım Puch ve Mobylette'i saymazsan) ilk motosikletim. Dolayısıyla kıyaslama yapma şansım pek yok... Tüketimi ise çok kesin 2 ölçüm sonrasında 2,77 L/100 km... Ancak çok sıkıştırılmamış pek tam gaz yapılmamış sürüş şekli ile... Senin kullanımınla ne olur bilemem :-)

Yukarıdaki yazışmalardan da anlayacağın üzere biraz titreşim sorunu var (o da bence)... Ama tahammül edilmez olmadığı kesin. Hele hele titreşimsizi 4,000 TL iken 2,500 TL'ya aldığın bir motor için bence kusursuz.

Son hız denemelerim her seferinde 100 km'ye gelince tırsıp vazgeçmemle sonuçlandı, o yüzden net bir şey söylemem mümkün değil. Bir de rodajı tamamlamadı, kıyamıyorum :-)

Ancak hızlanması çok tatmin edici...

Sevgiler
    Hikmet
    yazışmalarımızda hep hikmet kardeşim dedim kusuruma bakmayın yaşınızın 48 olduğunu yazınızda gördüm ve size karşı çok maçup hissettim kendimi bu durumda abim oluyorsunuz benim yaş 33 size kardeşim dediğim için özür dilerim. Abimsiniz size saygılarımı sunuyorum

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:31 ----------

Alıntı Acil112 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    windy 150s ten bahseder misiniz? Yakıt tüketimi, sesi, titreşimi vs...
    Ben ilk windy s 150 yi aldığımda karbüratörde ayarsızlık vardı 180 km yolda 50tl benzin yakmıştı. yuh dedim kendi kendime sanki 1000rr kullanıyoz. Servise götürdüğümde karbüratörün fabrika çıkışı hava ayar vidasının sonuna kadar sıkılı olduğunu söylediler. Bu da motorun zengin karışım yakması sağlamış. Hatta çok zengin yakması sağlamış. Gerçi yolda giderken sanki motor havasızlıktan boğuluyormuş gibi gidiyordu. Farkına vardım ama sıfır motor olduğu için bazı aktarma organları sıkı olduğundandır diye düşünmüştüm rodajı bittiğinde kendine gelir diye kendimi teselli etmiştim. Elimden bu tamir bakım işleri geldiği için aldım tornavidayı karbüratörün hava ayarını servise bırakmadan kendim yaptım. Daha ölçme şansım olmadı ama yakıtı sıfıra düştü desem yeridir.20 tl benzin aldım iki bir haftadır geziyorum daha yedeğe düşmedi. depodaki benzin yedeğe geçsin o zaman net ölçüm yapacağım. Daha önce de windy s125 kullandığımdan biliyorum bu windy serisi inanın bence yakıt konusunda çimrinin de cimrisi..En kısa sürede sizinle ne kadar yaktığını paylaşacağım

bu kanuni windy s 150 nin fümesi varmıs yeni gördüm

Ben Windy s 125 ile ilk acemilikle vites 5-dip gaz gidiyordum, tam 260 km de yedeğe düşüyürdu, hesaplarıma göre 0.15kr yakıyordu! sonra devirli kullanmayı öğrendim0.1kr'a düştü. Hatta karbüratörü bir ara ayarlayamadılar, yenisiyle değiştirdiler. Bugün itibariyle agresif kullanımda 0.12 kr üzerine çıkmıyor. sakin kullanımda Lt olarak 2.6/100km yi geçmeyeceğinden eminim.
    112ciyiz

Motosikleti
    Arkadaşlar dün motorumu aldığım bayi ile ufak bir söyleşimiz oldu. Kanuni winy s 150 nin alüminyum alaşımlı olan tüm motor parçaları silindiri, silindir üst kapağı v.s.' si yamahanın parçalarını yapan firma yapıyormuş bunu kuralkan bayi toplantısında söylemiş ve hatta kuralkan bu firma ile anlaşmalarında malzeme kalitesini en iyi alaşımla kullanmalalarını ve daha kaliteli yapmasını istemiş. Bayinin bir deyişine göre yamaha da kullanılan alüminyum ile windy de kullanılan alüminyum malzeme üzerinde malzeme analizi yapılmış ve kanuni parçaları analiz sonuçlarında daha kaliteli olduğu belirtilmiş. Bu yüzden kanuni winy s 150 alüminyum parçaları yamahadan kaliteliymiş. Eğer bu konuşmamız gerçekten doğru ise bu motor, hakikatten motor olmuş diyebilirim. Ne derece de doğrudur bilmem ama 50 yaşında hacı ve namazında niyazında olan bir adam kalkıpta bana yalan söyleyecek değildir diye düşünüyorum ve duyduklarımı sizinle paylaşmak istedim. selamlar..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:51 ----------

Alıntı burrock adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu kanuni windy s 150 nin fümesi varmıs yeni gördüm
    zaten bu s150 nin siyahı bayide yoktu.kırmızı ve mavi vardı. Füme hiç görmedim. Benim motor ilk kırmızı idi. Bende de siyah renk sevdası olduğu için sağolsun aldığım bayi bana kıyak yaptı elindeki vitrinde duran sıfır 125lik siyah windy'nin deposunu yan kapaklarını kuyruk grenajını ve kuyruk demirini söküp benim kırmızı olan motora taktık. Benden çıkan kırmızı parçaları da yedek parça stoğuna kaldırdı. Çıplak kalan siyah Windy s125'e ise sipariş vererek onu tekrar siyah olarak topladı. Böylece kırmızı olan motorum bayiden çıkarırken siyah oldu.

ruhsatta hangi renk yazıyor?
    112ciyiz

Motosikleti
    ruhsatta hangi renk yazıyor?
    Valla daha plaka çıkartmadım iki haftalık motor ama bir oto boyacısından fatura kestirip ruhsata işleticem. Motorun uygunluk belgesiyle beraber faturayı da götürdüğümde ruhsata işlerler.

MZ Kasasındaki 125 fırat modelinin motoru bile yamaha ile aynı fabrikadan imal idi.Bu fıratlarında çok kaliteli olduğu anlamına geliyorki kullanmış biri olarak alakası yok diyorum.Bayilerin toplandılarda söyledikleri yalnızca reklam inanmayın.Kim malını kötüler.Mal imal edilirken orada olmadıktan sonra kalite hakkında tek söz zaman a ait.Zaman gösterecek yani.O fabrikalardan A-B-C kalitesinde ürünler imal ediliyor ve imal aşamasındaki fiyat en önemli faktör.Fakat wndy s 150 den bende umutluyum.125 in devamı kasaya sahip oluşu 150 cc oluşu ve fiyatı alınabilirligini sağlıyor.Umarım kalitelidir ve birtanede ben alırım.Kanuni oldugu için degil ki zaten kanuni yalnızca tüccar.

Motosikleti
    Windy 150S
    Arkadaşlar madem ses ile titreşimden laf açıldı. Ben de bir meramımı bildireyim. 8000 devir civarında ön taraftan bir yerden zırrrrrrrrr diye bir ses geliyor(sanki iki metal birbirine çarpıyor). Bazen oluyor gelmiyor. Ne kadar baktımsa da çözemedim. Servise götürecem de servise ne zaman motorda ses var desem bir kılıf bulup "ses normal" diyor. Yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Alıntı El_Aziz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar madem ses ile titreşimden laf açıldı. Ben de bir meramımı bildireyim. 8000 devir civarında ön taraftan bir yerden zırrrrrrrrr diye bir ses geliyor(sanki iki metal birbirine çarpıyor). Bazen oluyor gelmiyor. Ne kadar baktımsa da çözemedim. Servise götürecem de servise ne zaman motorda ses var desem bir kılıf bulup "ses normal" diyor. Yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
    bahsettiğin ses 1 aydır falan benim motorda da var taktığım kornadandır diyordum ama sonra ordan olmadığını anladım. Basit birşeydir, bir ara motoru dinlemek lazım.
    112ciyiz

oz.07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Windy S gitti
    bahsettiğin ses 1 aydır falan benim motorda da var taktığım kornadandır diyordum ama sonra ordan olmadığını anladım. Basit birşeydir, bir ara motoru dinlemek lazım.
    Bende de var o ses uzun zamandır. Bende çözebilmiş değilim Hatta ses bazen eski tip okul-ev zilleri gibi zırr diye çıkıyo :D anlatabildim mi bilemiyorum ama

hgures - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial RX3i Evo
    Alıntı cem.dinmez adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yazışmalarımızda hep hikmet kardeşim dedim kusuruma bakmayın yaşınızın 48 olduğunu yazınızda gördüm ve size karşı çok maçup hissettim kendimi bu durumda abim oluyorsunuz benim yaş 33 size kardeşim dediğim için özür dilerim. Abimsiniz size saygılarımı sunuyorum

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:31 ----------

Ben ilk windy s 150 yi aldığımda karbüratörde ayarsızlık vardı 180 km yolda 50tl benzin yakmıştı. yuh dedim kendi kendime sanki 1000rr kullanıyoz. Servise götürdüğümde karbüratörün fabrika çıkışı hava ayar vidasının sonuna kadar sıkılı olduğunu söylediler. Bu da motorun zengin karışım yakması sağlamış. Hatta çok zengin yakması sağlamış. Gerçi yolda giderken sanki motor havasızlıktan boğuluyormuş gibi gidiyordu. Farkına vardım ama sıfır motor olduğu için bazı aktarma organları sıkı olduğundandır diye düşünmüştüm rodajı bittiğinde kendine gelir diye kendimi teselli etmiştim. Elimden bu tamir bakım işleri geldiği için aldım tornavidayı karbüratörün hava ayarını servise bırakmadan kendim yaptım. Daha ölçme şansım olmadı ama yakıtı sıfıra düştü desem yeridir.20 tl benzin aldım iki bir haftadır geziyorum daha yedeğe düşmedi. depodaki benzin yedeğe geçsin o zaman net ölçüm yapacağım. Daha önce de windy s125 kullandığımdan biliyorum bu windy serisi inanın bence yakıt konusunda çimrinin de cimrisi..En kısa sürede sizinle ne kadar yaktığını paylaşacağım
    Değerli Cem,

Aşkolsun ne demek, ltf ve hatta asla kendini "MAHÇUP" hissetme... Hassasiyetin için çok teşekkür ederim. Ancak burada benim "abimsin"... Motosiklet deneyimi olarak yıllarca benden öndesin. Yaş ne ki!...

Deneyim önemli... Hem de çok :-)

Sevgiler

Motosikleti
    Alıntı El_Aziz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bazen 9 bin devire kısa süreli çıkıyorum motor sağır kalmasın diye benden öyle bir ses gelmiyor.

Motosikleti
    kanuni windy s 125
    dün zincirin gerginliğini ayarlayayım diye ana somunları gevşetip ayar civatalarınıda gevşetip zinciri gerdim sonra tekrar ana somunları sıktım 1 tur atıp geldim baktım zincir çok sıkı olmuş kasıyo tekrar gevşelttim ama bu seferde sanki tekerin balansını bozdum gibi geldi tam olarak dengeyi nasıl sağlarız. Ben bu işlemi yaparken ayar civatalarını aynı tur sıkarak yaptım ama balans bozuldu herhalde bunun makinası falan varmı?servis anlarmı?acil cevap lütfen

Motosikleti
    Alıntı icema50 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dün zincirin gerginliğini ayarlayayım diye ana somunları gevşetip ayar civatalarınıda gevşetip zinciri gerdim sonra tekrar ana somunları sıktım 1 tur atıp geldim baktım zincir çok sıkı olmuş kasıyo tekrar gevşelttim ama bu seferde sanki tekerin balansını bozdum gibi geldi tam olarak dengeyi nasıl sağlarız. Ben bu işlemi yaparken ayar civatalarını aynı tur sıkarak yaptım ama balans bozuldu herhalde bunun makinası falan varmı?servis anlarmı?acil cevap lütfen
    Tahmin ediyorum ki zinciri fazla germenden dolayı arka dişli tutan civataların merkezinden kaymış olabilir. Yani dişli merkezi göbek merkezinden kaçmış olabilir. Yada arka dişliyi tutan göbek ile jant arasında (içinde)darbe emici lastik takozlar var onlar kasıntıdan dolayı ezilip şekil değiştirmiş de olabilir ki sanmıyorum boyle birşeyin olmasını çünkü çok sağlam bir kauçuktan yapılıyorlar.. yada aşırı kasıntıdan dişlinin bağlı olduğu göbek yamulmuş da olabilir. Ama ilk söylediğim üzerine yoğunlaş. Bir de bu motorlarda zincirin fazla gerilmesinden dolayı jantlar balansını bozmaz fabrika çıkışı balanslıdır için rahat olsun. jantın üretiminde nekadar balansı tutturabilirler o da meçhuldür. Motoru kullanırken kasis'e falan düşürdüysen motoru, jantını yumurta yapmış olabilirsin de. Balans konusunda bir rot balanscıya gidip balans yaptırarak jantına kurşun ağırlık taktırabilirsin. aynı otomobillerde yapıldığı gibi. Jantın sağa-sola olan çarpıklığını alman içinde arka dişliyi zincirin eksenine getirmelisin. Yoksa dişli ve zincir ömrünü çabuk bitirir. Yani motorun arkasına geç, zincire motora doğru bak dişli ile zincir paralelliğini kontrol et.

Alıntı cem.dinmez adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tahmin ediyorum ki zinciri fazla germenden dolayı arka dişli tutan civataların merkezinden kaymış olabilir. Yani dişli merkezi göbek merkezinden kaçmış olabilir. Yada arka dişliyi tutan göbek ile jant arasında (içinde)darbe emici lastik takozlar var onlar kasıntıdan dolayı ezilip şekil değiştirmiş de olabilir ki sanmıyorum boyle birşeyin olmasını çünkü çok sağlam bir kauçuktan yapılıyorlar.. yada aşırı kasıntıdan dişlinin bağlı olduğu göbek yamulmuş da olabilir. Ama ilk söylediğim üzerine yoğunlaş. Bir de bu motorlarda zincirin fazla gerilmesinden dolayı jantlar balansını bozmaz fabrika çıkışı balanslıdır için rahat olsun. jantın üretiminde nekadar balansı tutturabilirler o da meçhuldür. Motoru kullanırken kasis'e falan düşürdüysen motoru, jantını yumurta yapmış olabilirsin de. Balans konusunda bir rot balanscıya gidip balans yaptırarak jantına kurşun ağırlık taktırabilirsin. aynı otomobillerde yapıldığı gibi. Jantın sağa-sola olan çarpıklığını alman içinde arka dişliyi zincirin eksenine getirmelisin. Yoksa dişli ve zincir ömrünü çabuk bitirir. Yani motorun arkasına geç, zincire motora doğru bak dişli ile zincir paralelliğini kontrol et.

Bence arkadaş bildiğimiz balans'ı bozmamış!.. tekerleğin ön tekerlek ile paralelliğini bozmuş. bunu düzeltmenin yolu, zincir gergisi üzerindeki çizgilerin, her iki tarafta da aynı yerde olmasını sağlamaktır.
    112ciyiz

Motosikleti
    kanuni windy s 125
    Bence arkadaş bildiğimiz balans'ı bozmamış!.. tekerleğin ön tekerlek ile paralelliğini bozmuş. bunu düzeltmenin yolu, zincir gergisi üzerindeki çizgilerin, her iki tarafta da aynı yerde olmasını sağlamaktır.
    doğrusun benim bahsettiğim paralellik, ayağını kaldırıp motor çalışırken 1. vitese alıp bakıyorum sanki teker aynı hizada dönmüyo yalpalıyo gibi ama ayar çizgileri aynı ondan kesinlikle eminim

Alıntı icema50 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    doğrusun benim bahsettiğim paralellik, ayağını kaldırıp motor çalışırken 1. vitese alıp bakıyorum sanki teker aynı hizada dönmüyo yalpalıyo gibi ama ayar çizgileri aynı ondan kesinlikle eminim
    Bazı problemleri kendimiz çözebiliriz fakat bu tür konular için ustaya gitmek daha mantıklı olur. yalpalama balanstan olur, janttaki yamukluktan olur, rulmanlardan olur(düşük ihtimal). anlaşılması için ve olması gerektiği gibi ayarlanması için tamirciye göstermekte fayda var.
    Yine de tekerleği çok hızlı olmamak kaydıyla çevirerek jantta yamukluk var mı? ya da jant doğru dönerken lastikte tam oturmama, çizginin aynı hat üzerinde gitmemesi durumu var mı? Kontrol edebilirsiniz.
    112ciyiz

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler