Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
50. sayfa BirinciBirinci ... 40484950515260 ... SonuncuSonuncu

Kanuni Windy S

Motovento
    REKLAM ALANI
    sertan.1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Arora smart50x
    ön 19, arka 22 basıyorum ben araba mı arkadaşlar lastiğin çapı ne ki
    iyi gelişmiş refleksler şanstan daha iyidir...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    traktörün arka lastiğinin hava basıncı, otomobil lastiğinin yarısı kadar
    Bence lastik küçüldükçe "basınç" artıyor. Motosikletin lastiği Otomobil lastiği gibi düz sırtlı değil ve o şekli, yüklü ve seyir halindeyken de koruması gerek. Scooter lastiği için de lastikci 40psi basıyor
    112ciyiz

cesur509 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Çok yakında...
    güncell

Fotoğraf yüklemek istedim hata veriyor bende nicki paylaşıyım buradan bakın hava basıncına veya bir arkadaş yüklesin bu sayfaya

http://www.kanuni.com.tr/media/docum.../Windy150s.pdf
    Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .

130'u_gördüm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS & Kanuni Windy S

Ey insan ! Yalnızlıktan şikayet etme sakın ! Öyle bir dostun var ki; şah damarından yakın...

Motosikleti
    Çok yakında...
    Çok teşekkür ederim kardeş

Gezi raporunu yükledikten sonra resim yüklemelerimde hata vermeye başladı

Akü nasıl oldu memnunmusun??
    Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .

Motosikleti
    Yardımlarınızla yaptım bağladım iyi şuanlık bir sorun yok bakalım ilerde ne gösterecek
    Ey insan ! Yalnızlıktan şikayet etme sakın ! Öyle bir dostun var ki; şah damarından yakın...

fat280 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    en kısa zamanda olacak inş.
    Alıntı cesur509 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok teşekkür ederim kardeş

Gezi raporunu yükledikten sonra resim yüklemelerimde hata vermeye başladı

Akü nasıl oldu memnunmusun??
    celal abi sen resimleri imgden mi foto bucket den mi yüklüyorsun
    SALCANO WOLF125 SİYAH BENİM MAKİNE

Motosikleti
    Dün pazar günü ufak bi turlayalım dedik geçen yazdan beri yapamıyorduk ve insan özlemiş çok zevkli ve çok güzel oldu

Katılanlar
    Apache
    Ybr
    Modial
    Seyhan
    Windy S

Motosikleti
    Çok yakında...
    Alıntı fat280 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    celal abi sen resimleri imgden mi foto bucket den mi yüklüyorsun
    image den yüklüyordum artık yükleyemiyorum , hata veriyor

Sen gezi fotolarını fotobucketten yüklemişsin Nasıl tek tek mi yükledin yoksa hepsini bir andamı

130'u_gördüm arkadaşlarla güzel gezmişsiniz , yüreğinize sağlık

fat280 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    en kısa zamanda olacak inş.
    image den yüklüyordum artık yükleyemiyorum , hata veriyor

Sen gezi fotolarını fotobucketten yüklemişsin Nasıl tek tek mi yükledin yoksa hepsini bir andamı

130'u_gördüm arkadaşlarla güzel gezmişsiniz , yüreğinize sağlık
    evet artık foto bucketden yükleyecem hem hata vermiyor hem daha kolay atması foruma ve toplu yükledim zaten 70 foto vardı :D
    SALCANO WOLF125 SİYAH BENİM MAKİNE

sherrnova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CRF250L & Kawasaki Versys 650
    Dostum ybr 125 'in kullanım klavuzunda ;

Yüksüz...... (Ön): 25 PSI (Arka): 28 PSI
    Yüklü........ (Ön): 28 PSI (Arka): 35 PSI

Not: Yüksüz 90kg altı....... Basınç kontrolü lastik soğuk iken

Şimdi servise mi inanırsın , yoksa bu işin üstadı mühendislere mi

Ben ön 26 , arka 32 vuruyorum Memnunum
    İçim rahatladı çok teşkkürler.. Viraja girmeye korkuyordum açıkcası... Yol tutuşunda sıkıntı yaratırmı diye..

Bir soru daha sorayım 3000 Bakımı geldi. Servisle görüştüm. 45 TL Diyor... Ne dersiniz arkadaşlar?

Motosikleti
    Çok yakında...
    Alıntı sherrnova adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İçim rahatladı çok teşkkürler.. Viraja girmeye korkuyordum açıkcası... Yol tutuşunda sıkıntı yaratırmı diye..

Bir soru daha sorayım 3000 Bakımı geldi. Servisle görüştüm. 45 TL Diyor... Ne dersiniz arkadaşlar?
    Kardeş motoru alalı kaç ay oldu yani garantisi devam ediyormu??

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:46 ----------

Servis beni kazıklamaya çalıştı bende her şeyi kendim öğrenip motorumun bakımlarını kendim yapmaya başladım. Yağını ve hava filtresini değiştiriyorum, ziğnciri gaz yağı ile her 1000 km de temizliyorum ve 90 numara dişli yağı ilede her 300-400 km de yağlıyorum. Büyük sorun olursa götürüyorum tamirciye ; mesela subap ayarı vs vs...
    Hava filtresinide internetten 2,5 TL ye alıyorum ve 2500-3000 km de bir değiştiriyorum
    Ben kızdığım için ve para yedirmek istemediğim için servise götürmüyorum , ama garanti kalkmasın diyorsan götürmen gerekiyor

Birde senin 3000 bakımında neler yapacakmış ki bu kadar para istiyorEn kral full sentetik castrol 1 lt yağ 25 lira başka
    Tekerin düz bassın

Motosikleti
    Kardeş motoru alalı kaç ay oldu yani garantisi devam ediyormu??

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:46 ----------

Servis beni kazıklamaya çalıştı bende her şeyi kendim öğrenip motorumun bakımlarını kendim yapmaya başladım. Yağını ve hava filtresini değiştiriyorum, ziğnciri gaz yağı ile her 1000 km de temizliyorum ve 90 numara dişli yağı ilede her 300-400 km de yağlıyorum. Büyük sorun olursa götürüyorum tamirciye ; mesela subap ayarı vs vs...
    Hava filtresinide internetten 2,5 TL ye alıyorum ve 2500-3000 km de bir değiştiriyorum
    Ben kızdığım için ve para yedirmek istemediğim için servise götürmüyorum , ama garanti kalkmasın diyorsan götürmen gerekiyor

Birde senin 3000 bakımında neler yapacakmış ki bu kadar para istiyorEn kral full sentetik castrol 1 lt yağ 25 lira başka
    Tekerin düz bassın
    cesur509 Garanti devam ediyor. O yüzden servise götürmek istiyorum. Teknik tecrübem çok yok ama yağını değiştirebilirim rahatlıkla. Bana söylediği periyodik bakım artı yağ değişimi dedi. Ama tam detay bilmiyorum. Aslında en güzeli kendi işini kendi görmek ama garanti kaybolucak diye müdahele etmek istemiyorum. Garantiyi boşverdik diyelim; bu motosikletin bize en yüksek masrafı çıkaracak parçası ne olur bizim için?

Motosikleti
    Çok yakında...
    cesur509 Garanti devam ediyor. O yüzden servise götürmek istiyorum. Teknik tecrübem çok yok ama yağını değiştirebilirim rahatlıkla. Bana söylediği periyodik bakım artı yağ değişimi dedi. Ama tam detay bilmiyorum. Aslında en güzeli kendi işini kendi görmek ama garanti kaybolucak diye müdahele etmek istemiyorum. Garantiyi boşverdik diyelim; bu motosikletin bize en yüksek masrafı çıkaracak parçası ne olur bizim için?
    Dostum benim motorun benzin deposunda çok çok küçük bir delik varmış buradan terleme gibi bir şey oluyordu değişti garantiden, ozamanlar garanti dışı olsaydı 200 tl cepten verecektim en az , bide göstergede sorun çıkabilir 130 tl civarı . Başkada bilmiyorum. Tabi garantiden çıkmasa iyi olur ne olur ne olmaz diye. Yalnız 3000 kmdeki periyodik bakımda bişey yapılmıyoki Yağ değiştirilir + hava filtresi temizlenir + zincir yağlanır + sağındaki solundaki vidalar sıkılır gevşemişmi diye + Bujiyi değiştirebilirler 7,5 TL ...

Burada para eden bi yağ var birde bujiyi değiştirmediysen daha önce o olabilir.

Sana diyebilir performans için şu bujiyi takalım 30 lira filan diye gerksiz bir buji 125 cc için , sakın taktırma . Subap ayarı yapmak isteyebilir yalnız 5000 km den önce subap ayarı yapılması iyi değil motor için . Başkada bir şey gelmiyor aklıma

yağ değişimi = 25 + buji = 7,5 + işçilik alabilir 10 tl = = 42,5

Bi git bakalım neler yapacak

Daha sonra 3000 bakımında nelerin yapıldığını buraya yazarsan sevinirim

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Yağı kendiniz değiştirebilirsiniz de motordan çıkan yağı nasıl yok edeceksiniz ? Kanalizasyona dökmüyorsunuzdur umarım.

Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    garanti devam etmesi için yağını orda değiştirmen yeterli. Onun dışında sağına soluna bakıyorlar, zincir ayarı, yağlaması falan yapıyorlar. Çok da birşey beklememek gerek. Buji, balata vs değiştirirlerse parça masrafı da alırlar. Kısacası yağ değişimi 15 20lira. Sadece onu serviste yaptırsan, diğer kontrolleri kendin yapman gerekiyor ki bırak onu da yapsınlar. Onun için de 20lira fazla değil. Ben ıspartada yağ değişimi ve bakıma toplam 20lira veriyordum kullanılan yağ aynı ama 3haftada 1gittiğim için pek para almıyorlardı diyebilirim.
    112ciyiz

Motosikleti
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yağı kendiniz değiştirebilirsiniz de motordan çıkan yağı nasıl yok edeceksiniz ? Kanalizasyona dökmüyorsunuzdur umarım.
    Yağ konusunda haklısın kanalizasyona yada çevreye bırakmamak lazım. Peki bunun çözüm önerisi nedir_? Yakmak mı_? yada başka ne yapılabilir_?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:02 ----------

Alıntı Acil112 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    garanti devam etmesi için yağını orda değiştirmen yeterli. Onun dışında sağına soluna bakıyorlar, zincir ayarı, yağlaması falan yapıyorlar. Çok da birşey beklememek gerek. Buji, balata vs değiştirirlerse parça masrafı da alırlar. Kısacası yağ değişimi 15 20lira. Sadece onu serviste yaptırsan, diğer kontrolleri kendin yapman gerekiyor ki bırak onu da yapsınlar. Onun için de 20lira fazla değil. Ben ıspartada yağ değişimi ve bakıma toplam 20lira veriyordum kullanılan yağ aynı ama 3haftada 1gittiğim için pek para almıyorlardı diyebilirim.
    20 lira yağ için verdiğimizi düşünürsek 25 lira işçiliğe gidiyor. İyi bir ustaya gerçekten emeğini harcayana çok değil. Ama Motosikleti sabah bırak akşama alırsın diyor servis. Tanımam etmem. Ne bileyim ne yapacağını.. Mecbur güveneceğiz başka çare yok.. Ya bu akşam bırakıcam yada yarın sabah.. Sonuclarını paylaşırım.. Sevgiyle...

Motosikleti
    Çok yakında...
    Yağ konusunda haklısın kanalizasyona yada çevreye bırakmamak lazım. Peki bunun çözüm önerisi nedir_? Yakmak mı_? yada başka ne yapılabilir_?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:02 ----------

20 lira yağ için verdiğimizi düşünürsek 25 lira işçiliğe gidiyor. İyi bir ustaya gerçekten emeğini harcayana çok değil. Ama Motosikleti sabah bırak akşama alırsın diyor servis. Tanımam etmem. Ne bileyim ne yapacağını.. Mecbur güveneceğiz başka çare yok.. Ya bu akşam bırakıcam yada yarın sabah.. Sonuclarını paylaşırım.. Sevgiyle...
    Tamamda neden motorumu bırakayım ki orada nerden bileyim adi açık yağ kullanmıyacağını. Sen çalışıyormusun eğer işin yoksa başında bekle , ben bırakmam şahsen

Motosikleti
    Tamamda neden motorumu bırakayım ki orada nerden bileyim adi açık yağ kullanmıyacağını. Sen çalışıyormusun eğer işin yoksa başında bekle , ben bırakmam şahsen
    8-5 mesaim var. Ancak Cumartesi durabilirim başında.. Dediğin doğru aslında.. Kurt düşürdün içime şimdi.. 3 hafta boyuncada cumartesileri buralarda olmayacağım..

semihg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Windy's 125-Honda PCX 125- X-max 250-CBF 150
    Windy's başlığına 1000. mesaj benden gelsin,plakam çıktı inşllh bu akşam motorum elimde =))

REKLAM ALANI
50. sayfa BirinciBirinci ... 40484950515260 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)

Bu Konudaki Etiketler