Arkadaşlar 10 yılı aşkın bir süredir kuryelik yapmaktayım.Gaz telimizde kopar yolda(çok bilirim karyağarken kopuk gaz telini elimle çekiştirmektense rölantiyi sona dayayıp tıngır mıngır tamirciye süzüldügümü,debriyaj telini hiç yazmayayım.),gece ampulde patlar lastik de,suda kaçar yağmurda tesisata,benzinde biter kalırız yolda.Bunları neden yazdım:Denmişki zincirli kuyu köprü altında kayıt bekleyen kuryelere sormuşlarmı denmiş ve eklenmiş;Varmı içlerinde mühendis........Onların içlerinde kimler var bir bilseniz......Kanuni elinin altında bulunan bu nimetden bihaber nasılmı:Dünyanın en büyük kalabalık ve trafiği sıkışık sehirlerinden biri İstanbul.Metropol olma avantajları içinde barındırdığı bireyler olarak kendimizi hatta kanuni bile kendini şanslı saymalı.İki uygarlğın batı ve doğunun ortasındayız.Artık kanuni bırakmalıydı çoktan batıdan alıp doğuya-doğudan alıp bize ve afrika ve diğer ikinci dünya ülkelerine mal satmayı. Hiç bir kitabın test edemeyceği kadar test sürüşüne sahip kullanıcısına sormalıydı sitede önerildigi gibi.Kanuninin ticari ilkesi mevcut sermayeyi aktif halde tutmaya çalışmaktan ileri gitmiyor.Tabiki bu bir ticaraet ama bu sektör bakkal dükkanı mantıgı ile işletilirse hep olduğu gibi ki temennimiz değişmesi anca bukadar olur ve birileri tüm iyi niyetini kullansada onu savunmak zor ve başarısız sonuçlar getirir.Herşey kitaplardaki gibi olsaydı tertemiz bir dünyada ekolojik sorunsuz yaşardık belki araç kullanmaya bile ihtiyacımız kalmazdı.(konuyla alakasız ama)Kanuni bu fiyata motor üretebiliyorsa(arge dahil) ya işcilerini karın tokluğuna çalıştırıyor yada gizli esirlere sahip.Tartıştığımız motorun ciğeri iticili motor.60-70 li yılların tekniği(yanılıyormuyum?)İTÜ nün adı karalanmasın.125 cc motor 11 bg 2.8 yakıt sarfiyatı sözde katalitik konvektör emsalleri gibi.Farklı olanı titreşimi(eski modelden farkı)Nerede İtü farkı !!!!İtü nano teknolojiye sahip te yurdaşlarının mı haberi yok.Adamlar 2000 lerde titreşimsiz tek silindirli 125 cc motoru zaten imal etdiler.Kanuni de bunlardan(balencer lı lar)zaten ithal etdi.Tüm masraflar dahil zaten en babası 500 dolara gelmiyor.İlk partiden sonra masraf dahada azalıyor.Yani neyin savaşı veriliyor anlamıyorum.Türk tüketicisi olarak hala yabancı üreticileri zengin ediyoruz.Zamanın birinde bir Fadıl vardı ama üç kagıtçı ama terör destekcisi orasını bilemem adam dediki araba imal edicem hatta ömür boyu kaskolu ,dedilerki;höööd senkimsin len araba imal edicen.Adam umurumda değilde bari projeyi biri ele alsaydı.Benzinden ve diger giderlerden böyle vergi alındığı sürece iddia ediyorum değil kanuni en baba markada olsa hatta çinlide olsa(denediler biliyorum çinli bir firma büyük çekmecede,maliyet kurtarmadı vaz geçtiler .firma ismini hatırlyınca yazacağım)Türk malı motor üretemez.Üretir kendi biner.Yahu çakma(eskiyi götürüyosun yapıstırıyo) balata sanayide 5 liira ,yenisi sirkecide 5 lira.Şuan kullandıgım motor(marka fanatigi değilim marka yazmıyacagım)2006 haziran cıkışlı.90000 km ye 4000 kaldı.birkere km teli koptu(45-50 bin kmde,birde salıncak burcu degişti ,aküyü aldım daha takmadım korna biraz zayıfladı gitsin birkaç ay daha havalar sıcak).Bu arada 6 ay işsiz kaldım.Alışkın degilimya inanmazsınız yanımda debriyaj ve gaztelim var.Koparsa ugraşmayayım diye,ne zaman nerde ne arıza olur bilinmez.Yanında ön arka jantıyla teker taşıyan kuryeler vardı düne kadar.Tel abartı değil yani gülmeyin.Heee ihtiyaca cevap vermezmi verir tabiki.Fiyatı beni bile cezbeder.
Alırım bile kuryeyim binerim zorsunmam.Ama güvenmem güvenemem.Fiyatı ile motordan neler beklenirleri bilmeyenleri cezbedip beklentilerini öğretecek bir motor gibi duruyor.Kısaca o bir çinli.(Kırank,piston.bilyeler,dişliler,aktarma organları,göstergeler ithal ne kaldıki geriye.... Diye sormayın bilmiyorsunuz işte STKRLAR
)
Kraldan çok kralcı olmayı bırakmadıkca bu tartışmalar sürer,bu vergiler ödenir,dünya standartlarının altında kalınırSaglam sermyesi olanlar ancak ayakta kalır.Kanuni de bunlardan biri yani Kombassan.Bizler sermayesinin amortismanlarıyız.Bizleri kandırdığını zannediyorsa yanılıyor.Bence bu son cümlemi de yetkililerinize iletin.Farkındalıklarımız farkedilsin.Böylece sizlerde mahcup durumlara düşmekten kurtulun.Tamamen samimiyim ve tüm forum üyelerinin destekcisiyim..Kolay gelsin