Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kanuni Windy S

Motovento
    REKLAM ALANI
    sherrnova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CRF250L & Kawasaki Versys 650
    Alıntı baysall adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    slm arkadaşlar bende yorumlarınızı okuyarak bugün windys motorumu aldım binmek nasip olmadı işlemler bittikten sonra bakacaz inşallah pişman olmam))
    Hayırlı ugurlu olsun. Beklentilerin ne düzeyde bilemiyorum ama kendi adıma beni yeterince mutlu ettiğini söyliyebilirim. Vibrasyonu düşük. 80-90 Km hıza çok rahat çıkabiliyor. Yakıt sarfiyatıda 80 kuruş civarında bir motor. Genel sahip olma maliyetleri açısından diğer emsalleri ile karşılaştırıldığında Fiyat/Performans oranı gayet iyi. Verdigin paranın hakkını fazlasıyla veren bir Motosiklet.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:52 ----------

Ayrıca linkte yer alan konu Windy S ile gerçekleştirdiğim 500 kilometrelik geziye yönelik aklıma takılanlar ve bu sorunlara daha tecrübeli arkadaşların verdiği cevapları içermesi açısından ilginizi çekebilir diye düşündüm. Herkese iyi sürüşler.

http://www.motosiklet.net/forum/moto...-deneyimi.html

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadaşlar bu yağ meselesini iyi bir servise sormak lazım, genelde 1lt yağın hepsini koyuyorlar ve yağ çubuğu kapağına bakarsanız orda da 1lt yazıyor...
    112ciyiz

cesur509 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Çok yakında...
    Alıntı Acil112 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bu yağ meselesini iyi bir servise sormak lazım, genelde 1lt yağın hepsini koyuyorlar ve yağ çubuğu kapağına bakarsanız orda da 1lt yazıyor...
    kardeş senin motor 100 km de kaç lt yakıyo

Alıntı cesur509 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeş senin motor 100 km de kaç lt yakıyo
    2.67lt. ile 2.8 lt.
    112ciyiz

Motosikleti
    Eski modeli olan Windy'de kitapçıkta 1 litre yazıyor. Wİndy S de durum değişirmi bilemiyorum. Ama Benim yağ değişminde mir miktar yag yere döküldü ve bir miktarda arttı. Camda ve Yag cubugunda ise hersey nomral gözüküyor.

teşekkür ederim motor şimdilik güzel ama motorun üzerinde benzin var servise götürdüm karbüratörü sıktı ama sızıntı devam ediyor contalarında mı sorun var acaba???

fat280 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    en kısa zamanda olacak inş.
    teşekkür ederim motor şimdilik güzel ama motorun üzerinde benzin var servise götürdüm karbüratörü sıktı ama sızıntı devam ediyor contalarında mı sorun var acaba???
    benzin karburatörün alt tasının oradan sızdırıyorsa conta lastiğinden yapabilir
    SALCANO WOLF125 SİYAH BENİM MAKİNE

Motosikleti
    Kanuni Windy
    Sen motoru daha yeni almamışmıyydın.

benzin kacaginin tam yeri belli mi? Görmeden birşey söylemek zor ama benzin musluğundan kaçırma ihtimli yüksek. Onun vidal gevşek olabilir.
    112ciyiz

Alıntı Mustafa001 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen motoru daha yeni almamışmıyydın.
    evet motor daha 4 günlük vidaları sıktırdım devam ederse tekrar getir dediler sızıntı devam ediyor yarın tekrar götürceğim bakalım....

Motosikleti
    Kanuni Windy S
    Alıntı sherrnova adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı ugurlu olsun. Beklentilerin ne düzeyde bilemiyorum ama kendi adıma beni yeterince mutlu ettiğini söyliyebilirim. Vibrasyonu düşük. 80-90 Km hıza çok rahat çıkabiliyor. Yakıt sarfiyatıda 80 kuruş civarında bir motor.
    80 kuruş demişsin hocam motoru kaç devirde kullanıyorsun benzinde bu arada 4 liraya dayandı benim motor 130 kuruş yakıyor ben 8,9 binde vites atıyorum

Motorun arka sinyali kırıldı değiştirdim 1 gün sonra ön sinyal yanmamaya başladı ayrıca sola sinyal sağ sinyalden 2 kat daha hızlı yanıp sönüyor sağ ve sol sinyalin flaşörleri farklımıdır anlamadım.Yağmur yağsın önce kendime sonra motora bi gusül abdesti aldıracağım sorun kimde bilelim

Motosikleti
    Alıntı Night03 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    80 kuruş demişsin hocam motoru kaç devirde kullanıyorsun benzinde bu arada 4 liraya dayandı benim motor 130 kuruş yakıyor ben 8,9 binde vites atıyorum

Motorun arka sinyali kırıldı değiştirdim 1 gün sonra ön sinyal yanmamaya başladı ayrıca sola sinyal sağ sinyalden 2 kat daha hızlı yanıp sönüyor sağ ve sol sinyalin flaşörleri farklımıdır anlamadım.Yağmur yağsın önce kendime sonra motora bi gusül abdesti aldıracağım sorun kimde bilelim
    Devir saatine kırmızıyı göstermemeye çalışıyorum elimden geldiğince. Geçenlerde izmite gidiş geliş yaptım iki kişi. Yaklaşık 50 liraya gittik geldik 500 km. 130 biraz fazla bence. 100 civarı yakması lazım en fazla.

Gecenlerde benim sinyallerde bi sapıttı, biri daha hızlı yanıp sönüyordu sonra kendi kendine düzeldi. Gerçi benim sol ön sinyal de de darbeye bağlı bir narinleşme var. Dokunsam elimde kalacak gibi duruyo. Düşene kadar değiştirmicem.

Motosikleti
    Çok yakında...
    Devir saatine kırmızıyı göstermemeye çalışıyorum elimden geldiğince. Geçenlerde izmite gidiş geliş yaptım iki kişi. Yaklaşık 50 liraya gittik geldik 500 km. 130 biraz fazla bence. 100 civarı yakması lazım en fazla.

Gecenlerde benim sinyallerde bi sapıttı, biri daha hızlı yanıp sönüyordu sonra kendi kendine düzeldi. Gerçi benim sol ön sinyal de de darbeye bağlı bir narinleşme var. Dokunsam elimde kalacak gibi duruyo. Düşene kadar değiştirmicem.
    Benim motosiklette 100 km de 3 ltre civarı yakıyo senin motor çok çok az yakıyo

Alıntı Night03 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Ampullerden biri kırılırsa, yani sağ ön giderse sağ arka çok hızlı yanıp söner, ön arka ikisi birden yanmiyorsa deponun altındaki soketlerde oksitlenme vardır!..
    112ciyiz

Motosikleti
    Çok yakında...
    Ampullerden biri kırılırsa, yani sağ ön giderse sağ arka çok hızlı yanıp söner, ön arka ikisi birden yanmiyorsa deponun altındaki soketlerde oksitlenme vardır!..
    Siz bayağa km yaptınız galiba uzun yollarda, bende bahara doğru uzun yolculuğa çıkmayı düşünüyorum motosiklet şenlikleri filan ama motorla yolda kalırmıyım bi aksilik olurmu diye insan teredüdler yaşıyo.
    siz uzun yolda hiç motor aksamdan dolayı yolda kaldınızmı Ben bikez pis benzin almışım karbüratörü tıkadı oda 3 marşta attı motor kendisi

oh bunu öğrendiğim iyi oldu :d benimde sağ ön sinyal yanmamaya başladı. arka sağ hızlı hızlı yanıyo. yeni ampul almak lazım

Alıntı cesur509 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Siz bayağa km yaptınız galiba uzun yollarda, bende bahara doğru uzun yolculuğa çıkmayı düşünüyorum motosiklet şenlikleri filan ama motorla yolda kalırmıyım bi aksilik olurmu diye insan teredüdler yaşıyo.
    siz uzun yolda hiç motor aksamdan dolayı yolda kaldınızmı Ben bikez pis benzin almışım karbüratörü tıkadı oda 3 marşta attı motor kendisi
    Benim windy rekora koşuyor 8ayda 30000 km. Arkadaşlar bilir, evim manavgatta, işim ısparta keçiborluda.(bu arada ilk defa bugün OTOBÜSLE gitcm)
    bu 215 km yolu tek marşla gidiyorum, 8aydır defalarca yağmurda da gittim bir kez yolda kalmadım, şişme vs hiçbirşey olmadı, bazen 120 km afyon yada denizliye gidiyorum dönüşte hiç durmadan manavgata devam ediyorum, günde 600-700 km yol yaptığım oluyor, hız 95-100 km/h
    Yağına dikkat ediyorum, siz üzmezseniz o da sizi üzmez
    Uzun yola çıkacak arkadaşlar için orjinal lastikleri 10000 km yada 1yılı geçtiyse dikkat edilmeli, patlamıyor ama sırt kısmındaki düzlesme kötü etkiliyor, pirelli mt65 aldım 12000km oldu çok memnunum.
    112ciyiz

Motosikleti
    Kanuni Windy S
    Şehirler arası 10 kuruşa düşüyor tabi benim motorda ama ben şehir içi kullanımı sordum şehir içinde imkansız 80 kuruş yakması benim diğer motor yakıyor 80 kuruş Peugeot 103.

Emin bey ampülden olduğunu öğrendiğim iyi oldu yarın değiştiririm artık

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:09 ----------

Uzun yola çıkacak arkadaşlar için orjinal lastikleri 10000 km yada 1yılı geçtiyse dikkat edilmeli, patlamıyor ama sırt kısmındaki düzlesme kötü etkiliyor, pirelli mt65 aldım 12000km oldu çok memnunum.
    üstünde orjinal lastiklerin dişleri sağlam gözüküyor ama motoru biraz yatırdığımda kaymaya başlıyor 3 defa kaza atlatıyordum o yüzden yaza nasip olursa bende senin lastikten takacağım.

sertan.1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Arora smart50x
    arkadaşlar bu aletin olumsuz yönleri nedir yani en sık rastlanan sorunları nelerdir...
    iyi gelişmiş refleksler şanstan daha iyidir...

Motosikleti
    Kanuni Windy S
    Alıntı sertan.1983 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bu aletin olumsuz yönleri nedir yani en sık rastlanan sorunları nelerdir...
    Benim için 1300 km de sübap kesmesi haricinde
    1.Vites geçişleri kronik bir sorun.
    2.Benzin göstergesi orantısız.
    3.Gaz kesince motor çok yığılıyor.
    4.Kanuni satış sonrası desteği.(Bence mondialin yedek parça ve müşteri temsilcileri kanuniye 10 çeker)

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)

Bu Konudaki Etiketler