eylül ayındaki sınavımda sorumlu dersimi geçersem babam motor alacak...ya mondial 125mg yada kanuni windy aldıracam ama bu dersi geçemezsem rüyamda aldırırım:d
eylül ayındaki sınavımda sorumlu dersimi geçersem babam motor alacak...ya mondial 125mg yada kanuni windy aldıracam ama bu dersi geçemezsem rüyamda aldırırım:d
bugün götürdüm benim motoru conta yanmış fln dedi ama. servise girer umarım masraf çok olursa
conta yaktığına göre anlaşılan motoru rodajdayken zorlamışsın ,garantiye sokarlarmı bilemiyorum ,rodajdayken ilk 1000km yi 60-70 geçmeden motorunu düşük devirle kullanın ,yüksek devir ve süratler motorun zorlanmasına conta yakmasına veya subab kırmasına sebeb olur,eğer sen rodaj kurallarına uymana rağmen bu şekilde olduysa ozaman üretim hatası olabilir
İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"
aldım motoru. conta yanlış o yüzden egzoz sesi bi garip geliyodu değiştirdi onu 5tl'ye. sonra teklemeyide karbiretörün üstünde bi tuş var yukarı-aşşağı diye o yukardaymış hem öyle tekleme yapıyomuş hemde fazla benzin yiyomuş. onu aşşağı indirdi şimdi çok fena gidiyo motor :D disk frenide zımparaladı hepsi 5tl tuttu :D
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:31 ----------
aynen öyle rodajda zorladım biraz ama üzüle üzüle bastım yani :( anayoldada 60 ile gidilmiyoki :S ama bundan sonra dikkat edicem ya 70-80 en fazla
''Acil112'' abi makinana hastayım gercekten cok yakısıklı bi windy s allh nazardan saklasın kazasız belasız sürüşler nasip etsin ailemi kandırabilirsem hiç düşünmeden bitane siyah windy s bende almayı düşünüyorum iyi forumlar...
Arkadaşlar geçen cumartesi akşam denizli seyahatim oldu yaklaşık 500 km yol yaptım. dinar denizli arası 112 km giderken 5. vitesten 1. defa düştüm kırmızı ışık denkgeldiği için onun dışında 100-110 km hızla bi yolculuk oldu yollar yeni yapıldığı için çok güzel.kocabaş ilçesine geldiğimde iniş var motor kaç yapacak diye yüklendim 130 km gördüm 11 bin devire dayandı sonra gaz kesmeye başladı bende fazla zorlamadım ilk defa 130 km gördüm bu motor ile denizli sıcak şehir hararettenmi bilinmez subap ayarları yeni yapılmasına rağmen akşama kadar subaplardan ses biraz fazla geldi fakat ertesi gün normale döndü.motor ile 4. viteste 100km hıza çıkabiliyorum.Servise ve uzun yol yaptıktan sonra motorun performansı artıyor düz yolda çok rahat 110 km hıza çıkabiliyor.Acil 112 abimizden eksozu alınca hava filtresindede oynama yapıp deneyimlerimi yazarım şimdilik bu kadar. iyi geceler.
Dostum egzoz burda ne zaman istersen al dene ama hava filtresi falan bunlara fazla kafa yorma sonuçta 125 lik motor zaten 11bin devirde kesiciye giriyor, daha fazla hızlanmaz. egzoz şehir içinde çok güzel ses veriyor ama uzun yol çekilmiyor zaten 10 günden fazla kullanamadım, biliyorsun devamlı uzun yol yapıyorum.
112ciyiz
Biraz riskli bi haraket yaptım ayaklığa aldım motoru 5. vitese taktım gazı kökledim 11 bini bırakın 90 derece aşşa geldi devir göstergesi korktum gaz kestim
Aynen benim motorumda egzoz vidası kırdı ilk aldığımda 4 haftalıkken falan asfalt ta gidiyodum 110 falan başladı su motoru gibi bağırmaya.... Sanırım kronik bu egzoz vidası kırlması..
egzoz vidası benim de kırıldı içinde kaldı. aslında onu çıkarmak kucuk bir işlem. Elektrot kaynagıyla içerdeki parcayı biraz doldurup uzatıyorlar. Gövde alüminyum olduğu için zarar görmüyor. sonra bir vidaya kaynatıp yavaşça söküyorlar. ne parcası bekledıgını anlayamadım. Isıya dayanıklı iki vida takıyorlar o kadar. Bu arada vidayı oradan çıkarmak için motoru indirmeye kalkan ustalar da varmış ona göre.
112ciyiz
Benim motor çok ısındığı zamn stop ediyodu . Servis dediki sibop sıkıdır ondan yapıyodur açtı baktı normal dedi, karbüratörü temizledi belkide ondandır diye işe yaramadı .Bende bu sefer honda servisine götürdüm ordaki de baktı şöyle karbüratör ile ilgili 0labilir dedi tekrar temizledi Ondan sonra düzeldi
Diğer serviste temizlemişti ama nasıl temizledi şüphelii
Herkes motorcuyum diye servis açıyo Bizde adam akıllı bi yer bulamıyoruzzz
arkadaşlar egzoz vidası kırık halde 25-25 toplam 50km yola gitsem bişey olurmu ?
Cesur biraz daha bin bakalım motor stop etmesi tamamen yok olduysa bende adam akıllı temizlettireyim karbüratörü benim servis hava ayarı yaptı ama yinede stop ediyo ısınınca.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)