Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kanuni Windy S

Motovento
    REKLAM ALANI
    Tolme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Jupiter 125, Motoran Vento 100
    bugun motosikletin 2010 model 0 na binmek nasip oldu ,nedense bana ilk bindiğime göre daha titreşimli gibi geldi ,motor açılmadığı için olabilirmi? sebebi nedir bir yorum yapabilirmisiniz?
    İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    poyraz010 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Ybr ESD 125 - 2016
    ybr kadar titreşim az değil ama öyle rahatsız edecek kadarda rahatsızlılığı yok.. otorum windy S değil sadece windy amaa tek marş 150 km gittim hiç rahatsız etmedi beni belki ilk kullanışınız ondan olabilir..

Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Poyraz dostum, biliyor musun Isparta çevresinde bir köy var, köyde herkezde Windy S var hatta bazı evlerde 2 tane:D
    Ama hala bu motoru bilmeyenler de var. Ben YBR falan kullanmadım, sadece geğişik birkaç Çin kullandım ve kanuni seyhan 150 denedim. bunların içinde en "titreşimsiz" olanı Windy S . Bu arada motoru alalı tam 100 gün oldu, km 13000'de:D hala sorun yok.
    112ciyiz

Motosikleti
    arkadaşlar valla çok kararsız kaldım alsak başımıza dert olmaz değilmi ? kötü bir motor değil anlattığınız kadarıyla yanlız eski motorumdaki titreşimden çok çektim bundada öyle olsun istemiyorum ,aslında cbf de alabilirim ama fazla para da harcamak istemiyorum
    İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"

fat280 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    en kısa zamanda olacak inş.
    Alıntı Tolme adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar valla çok kararsız kaldım alsak başımıza dert olmaz değilmi ? kötü bir motor değil anlattığınız kadarıyla yanlız eski motorumdaki titreşimden çok çektim bundada öyle olsun istemiyorum ,aslında cbf de alabilirim ama fazla para da harcamak istemiyorum
    kardeş titreşim istemiyorsan birde ucuz olsun diyorsan salcano wolf125 al titreşim yok aynı yamaha gibi benim motorum diye söylemiyorum istersen bir bak windy s le aynı ücreti 0 ının
    SALCANO WOLF125 SİYAH BENİM MAKİNE

Motosikleti
    Kanuni Windy S
    Öncelikle herkese selamlar foruma yeni katıldım. Bende windy S kullanıcısıyım.
    Motoru aldıktan sorna başımdan geçenleri sizlere anlatmak isterim.
    motor fiyat açısından kendi sınıfındaki Yamaha ybr' ye göre yaklaşık 1000 tl daha ucuz alma nedenlerimden birisi budur.
    Motoru aldıktan sonra servisinde son kontrolleri yapıldı ,motora bineli 10 km olmadan yolda hareket halindeyken vites kolu düştü sanırım servisin gözünden kaçan bi olay.
    Motora fazla yüklenmeden rodaj km sini atlatıp 1300 km ye gelince evimin önünde boşta çalışır vaziyette beklerken bir çatırtı koptu motor birde stop etti.
    Ne olduğunu anlamadım tabi ertesi gün servise götürdüğümde öğrendimki motor sübap kesmiş.Neden olabileceğini sordum devirsiz kullanma en büyük sebebi dediler servis sahibi arkadaşım olduğundan benim öyle kullanmadığımı biliyor kendisi,gereken rapor tutuldu ve fabrikanın kararını bekledik yaklaşık 10 gün sürdü fabrika parçaların garanti kapsamında değişeceğini bildirdi.Bizde parçaların gelmesini bekledik yaklaşık 10 gün sonra parçalar geldi fakat gelen parçalar windy s parçaları değildi geri iade edip tekrar yenilerinin gelmesini bekledik tabi bu arada sürekli fabrikaya telefon açıyoruz ilgilenen yok aradan 35 iş günü geçti parçalar nihayet elimize ulaştı.toplaması derken 39.iş günü gecesi bitti yetişmeseydi motordan vazgeçecektim.motor tamamen yenilendi yaklaşık 1000 km bindim herhangi br sorunla karşılaşmadım.askere gidip geldim 2 ay kadar oldu gelince ilk ş sübap ayarlarını yaptırmak oldu şuan herhangibir sorun yok.Forumda bazı arkadaşlar 2 kişi 120 gördük demişler acaba iniş aşşamı o hızlara ulaşıyorlar .Ben 5. viteste tek kişi 115 i görüyorum motor 10.000 devire dayanıyo. servise sorduğumda yapılabilecek ön dişliyi büyültme olacağını söylediler denedik fakat bu seferde motorun çekiş gücü azaldı tekrar orjinal dşlisini taktım.Motor ile uzun mesafe olarak 260 km yaptım. bende 112 nikli arkadaşımız gibi AFYON/DİNAR da oturuyorum ama kendisini tanımıyorum.Motor ortalama 125 kuruş sarf ediyor Km de .Sübap kesme olayı gözümü korkuttuğu için motorla fazla sürat yapamıyum hareket halinde başıma gelirse diye.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:31 ----------

Motorun dış görünümü hoşuma gittiği için aldım siyah renk ve 2008 model.Titreme belki benim kullandığım YBR lerden biraz fazla ama rahatsız edici değil. motor hoşuma gidiyor ama mühendislik hatası olduğunu düşünüyorum çünkü sübap ayarlarını yapmak için motoru komple indirmek gerekiyor yoksa üst kapak yerinde sökülmüyor servisde benimle aynı görüşte bu yaz birkaç mod eklentiler yapmayı düşünüyorum.xenon far düşündüm fakat maliyetli ve xenon kitini montajı kolay olmayacak.ilk olarak arkadaki tutunma demirini söktüm,elim değerse plakanın takılı olduğu pastiği sökeceğim fakat sinyaller için çare düşünüyorum.Şimdilik aktaracaklarım bu kadar bende motor arızası olmasaydı 10 üzerinden 8 alırdı ama şuan 10 üzerinden 6

cesur509 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Çok yakında...
    Alıntı Night03 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motor fiyat açısından kendi sınıfındaki Yamaha ybr' ye göre yaklaşık 1000 tl daha ucuz alma nedenlerimden birisi budur.
    Motoru aldıktan sonra servisinde son kontrolleri yapıldı ,motora bineli 10 km olmadan yolda hareket halindeyken vites kolu düştü sanırım servisin gözünden kaçan bi olay.
    Motora fazla yüklenmeden rodaj km sini atlatıp 1300 km ye gelince evimin önünde boşta çalışır vaziyette beklerken bir çatırtı koptu motor birde stop etti.
    Ne olduğunu anlamadım tabi ertesi gün servise götürdüğümde öğrendimki motor sübap kesmiş.Neden olabileceğini sordum devirsiz kullanma en büyük sebebi dediler servis sahibi arkadaşım olduğundan benim öyle kullanmadığımı biliyor kendisi,gereken rapor tutuldu ve fabrikanın kararını bekledik yaklaşık 10 gün sürdü fabrika parçaların garanti kapsamında değişeceğini bildirdi.Bizde parçaların gelmesini bekledik yaklaşık 10 gün sonra parçalar geldi fakat gelen parçalar windy s parçaları değildi geri iade edip tekrar yenilerinin gelmesini bekledik tabi bu arada sürekli fabrikaya telefon açıyoruz ilgilenen yok aradan 35 iş günü geçti parçalar nihayet elimize ulaştı.toplaması derken 39.iş günü gecesi bitti yetişmeseydi motordan vazgeçecektim.motor tamamen yenilendi yaklaşık 1000 km bindim herhangi br sorunla karşılaşmadım.askere gidip geldim 2 ay kadar oldu gelince ilk ş sübap ayarlarını yaptırmak oldu şuan herhangibir sorun yok.Forumda bazı arkadaşlar 2 kişi 120 gördük demişler acaba iniş aşşamı o hızlara ulaşıyorlar .Ben 5. viteste tek kişi 115 i görüyorum motor 10.000 devire dayanıyo. servise sorduğumda yapılabilecek ön dişliyi büyültme olacağını söylediler denedik fakat bu seferde motorun çekiş gücü azaldı tekrar orjinal dşlisini taktım.Motor ile uzun mesafe olarak 260 km yaptım. bende 112 nikli arkadaşımız gibi AFYON/DİNAR da oturuyorum ama kendisini tanımıyorum.Motor ortalama 125 kuruş sarf ediyor Km de .Sübap kesme olayı gözümü korkuttuğu için motorla fazla sürat yapamıyum hareket halinde başıma gelirse diye.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:31 ----------

Motorun dış görünümü hoşuma gittiği için aldım siyah renk ve 2008 model.Titreme belki benim kullandığım YBR lerden biraz fazla ama rahatsız edici değil. motor hoşuma gidiyor ama mühendislik hatası olduğunu düşünüyorum çünkü sübap ayarlarını yapmak için motoru komple indirmek gerekiyor yoksa üst kapak yerinde sökülmüyor servisde benimle aynı görüşte bu yaz birkaç mod eklentiler yapmayı düşünüyorum.xenon far düşündüm fakat maliyetli ve xenon kitini montajı kolay olmayacak.ilk olarak arkadaki tutunma demirini söktüm,elim değerse plakanın takılı olduğu pastiği sökeceğim fakat sinyaller için çare düşünüyorum.Şimdilik aktaracaklarım bu kadar bende motor arızası olmasaydı 10 üzerinden 8 alırdı ama şuan 10 üzerinden 6
    Kardeş bayağı şanssız olaylar atlatmışsın başından ... Bendede var aynı motor ybr kadar iyi deil ama idare eder çok kötü bi motorda deil...Ufak tefek sorunlar dışında iyii..Bende de aynı 100-110 km hız yapıyo max Fazlası zaten 125 cc için iyi deil diye düşünüyorum ii geceler

Motosikleti

seninki büyük şansızlık olmuş sanırım,demekki motorun subab ayarları veya takılan subablarda fabrikada üretim aşamasında bir sorun varmış ,hatalı üretim üründe sana denk gelmiş gibi gözüküyor,buda kanuninin üretim kalite standartlarındaki düşüklüğü gösteriyor,insan yeni bir motorda böyle bir sorunla karşılaşması elbette çok can sıkıcı ama bir nebzede olsa servis gerekeni yapmış ve son anda mağdur olmanı engellemiş,umarım başka bir sorun yaşamadan bundan sonra keyifle binersin motoruna

kanuni

Kanuniden hicbirsey alınmaz, ben bu hataya dustum ve bu forum yuzunden oldu. Kanuninin satıs sonrası hizmet diye bir kavramdan hic haberi yok 1,5 ay once aldıgım windy uretim hatası yuzunden arıza yaptı garanti tamiri kabul etti ama yapmıyor, bir haftalık telefon trafigine ragmen arpa boyu ilerlemekaydedemedik malesef. Gorusebileceginiz insanlar da sınırlı musteri hizmetleri yetkilileri. 3 tane var onlara da ezberletilmis cumlelerden baska birsey duyamazsınız, "efendim parcalar temin ediliyor, yasal suremiz otuz gun sizin daha bilmem kac gun olmus sabredin gelecek", ee daha yetkili birini ver "yok musteri ile gorusmez mudurlerimiz" sen cöz, "yasal sure olan 30 gunu bekleyin sonra", daha 1 aylık motor "olsun 1 ay, 2 sene farketmez. Ve boyle bir kurum da olamaz sikayetlerinizi dinleyecek cozum üretecek yetkili yok olsa da sizinle gorusmez ne tenezzul edecek, motoru satmıs zaten ne ugrassın. Yazık o İTÜ'lü kardeslere gitsinler dogru duzgun bir firma icin cabalasınlar, motor ne kadar gelisirse gelissin, Kuralkan bu kafayla ilerleyemez... Zaten ilerlemesin de...

emir27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Abilerim ben motorsiklet alacağım allah nasip ederse.bütçem kısıtlı.haliyle ybr cbf falan hayal benim için şimdilik.titreşimin rahatsızlık verici düzeyde olmadığı,temiz kullanıldığında,hor kullanılmadığında,bakımları yapıldığında beni üzmeyecek bir motor arıyorum.motoru çok sık kullanamam.okula gidip gelmeyi düşünüyorum eylülden itibaren.15+15(gidiş-dönüş) km ev-okul arası.günlük 35-40 km diyelim.bu kullanımlarda beni üzmeyecek,tamircilerle dost olma moduna sokmayacak bir motor istiyorum.O motor bu motor mu?Kullananlardan,bilenlerden,tecrübelilerden yardım bekliyorum.Şimdiden herkese teşekkürler.
    (K)aza (A)nında (S)eni (K)orur.

emir27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bir cevabı olan yok mu?
    (K)aza (A)nında (S)eni (K)orur.

arkadaşlar direksiyon kilini yapamadım ya. nasıl yapıcam

direksiyon kilidini yaptımda

100km'den sonra motorda bi boğulma oluyor böyle yığılıyor gibi neden acaba ?
    motor 680km'de ondanmı açılmadığı için olabilirmi

Rodajdan dediğin gibi.Düşük viteslerde biraz daha koştur,terlet. 5. viteste kasıntıya cevap veremiyor.Tabi herhangi bir ayarsızlık yoksa.

sherrnova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CRF250L & Kawasaki Versys 650
    Motosiklete yeni baslyorum. 4 yıldan beri motorsiklet almaya niyetleniyorum. bir türlü şartlar oluşmadı. bugün gözümü kararttım girdim kanuni bayisine, aldim windy s125'imi. Kırmızı. İnsallah sıkıntı yasamam.

şu sıralar motorun sesi değişti 850km'de inceldi sesi neden acaya. disk fren sürtüyor ses yapıyor, benzin göstergesi giderken sallanıyor,ses garip ince bi ses geliyor, 2 kişi 66km yol yaptık dün çok pis bi koku geldi egzozdan sanki yanık kokusu gibi.yarın gidip göstericem motoru. valla 3bin daha bulursam satıp hyosung almayı düşünüyorum bakalım hayırlısı

Motosikleti
    Kanuni Windy S
    Motorun bugün sübap ayarlarını yaptırmak için ıspartaya gittim toplam 280 km yaptım Davraz ,Eğirdir ve Dinar üçgeninde ıspartadaki servis motoru komple indirmeden sübap ayarlarını yaptı bizim buradaki servise anlam veremedim şimdi.Motorun arka teker takozlarından rahatsız edici ses geliyordu takozlara dinardaki serviste baktık yeni değişmesine gerek yok dedi o kadar ses olur. ses giderek artmaya başladı bugün öğrendimki sebebi motorun beşiği gevşemiş allah razı olsun hemen yaptılar diken üstünde gidiyormuşuzum haberim yok debriyaj epey sertti gereken bakımı yaptıktan sonra 10 tl ücret aldılar komiğime gitti ama çözülemeyen bi arıza devam ediyor ben hararete suç buluyorum. Motor ile biraz yol yapıp durma yaptığınızda stop ediyor.Bugün servis karbüratörün hava ayarlarından kaynaklandığını söyledi fakat değil aynı arıza devam ediyor. Ateşleme sisteminden de olabilir.Motor 5. viteste 9 bin devirde 110 km hıza ulaşıyo biraz iniş olduğunda 9500 devirlerde 115 km ama 10 bin deviri göremedim.Isparta girişinde güzel bir iniş var orada bugün ilk defa 2 kişi 120 i gördük ama 4-5 saniye sürdü 20 tl benzin ile 186 km yol yaptı depo yedekde idi bittiğinde allahtan yakında benzin istasyonu vardı yoksa yolda kalmıştık.Şimdilik anlatacaklarım bunlar ben motoru çok sıkıştırıyorum 9 bin devirden aşşa vites değiştirmiyorum genelde iyi forumlar

ama çözülemeyen bi arıza devam ediyor ben hararete suç buluyorum. Motor ile biraz yol yapıp durma yaptığınızda stop ediyor.Bugün servis karbüratörün hava ayarlarından kaynaklandığını söyledi fakat değil aynı arıza devam ediyor.

bendede var bu sorun geçen gün oldu.

cesur509 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Çok yakında...
    Alıntı ozgurkurdas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bendede var bu sorun geçen gün oldu.
    Benim motorda da var çok stop etmeye başladı, bu hafta içinde servise götürecem karbüratör sibop ayarı filan hepsine baktıracam ...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:04 ----------

Alıntı sherrnova adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosiklete yeni baslyorum. 4 yıldan beri motorsiklet almaya niyetleniyorum. bir türlü şartlar oluşmadı. bugün gözümü kararttım girdim kanuni bayisine, aldim windy s125'imi. Kırmızı. İnsallah sıkıntı yasamam.
    Kardeş hayırlı olsun aramıza hoşgeldin , Kazasız belasız kullanman dileğiyle

sherrnova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CRF250L & Kawasaki Versys 650

Dakka 1 GOl 1

2 gündür plaka bekliyorum, hala kavuşamadım motorsiklete. Bu sabah aldigim bayiye gittim. Motor toplanmış kapıda duruyo. 4 litre ebnzin koydum. yedek vanası kapalıydı. aşağı çevirdim sonrasında ne oldu, aşağıya benzin boşladı bir bardak kadar sonra durdu. bunun sebebi ne olabilir. Söyledim servis gelip bakıcak ama bunun hakkında bi fikriniz varmi?

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler