Ben de çok severek kullanıyorum
Arkadaşlar yağ olarak ne kullanıyorsunuz? Bir de ısınıp şişme sorununuz var mı?
Selamlar,
Yağ olarak tam hatırlamıyorum ama halen evde açılmamış bir kutu duruyor, bakar, yazarım. İnce bir yağ ama ne... Şişme problemi falan yok bende. Fakat daha önce de yazdığım gibi şişecek kadar kullanıyormuyum ve/veya zorluyormuyum o da tartışılır Çok uzun süreli binmiyorum. Genelde mesafelerim 10-15 dakika oluyor.
Bende daha çok ilk çalışışta boğulma var. Motor ısınınca düzeliyor.
Görüşmek üzere,
SYM Wolf 125 Classic
Ben daha uzun süre kullanıyorum.Serviste hep 10W-40 koyarlardı ilk defa özel servise götürdüm 15W-50 Shell koydu yağ olarak.
merhaba,
jikleyi yaz ayları dışında her zaman kullanmanızı öneririm. ilk çalıştığında boğulma olması normal. daha az olması ve engellemek için ben motoru çalıştırdıktan sonra boş viteste rölantide ısıtıyorum 1-2 dakika. arada biraz gaz veriyorum, sürmeye başladığımda herhangi bir anormallik olmuyor. jikkle açıkken gaz vermemek lazım ama
ben de 10-40 castrolo yağ kullanıyorum ve en fazla 1500 kmde bir değiştirtiyorum, ayrıca yağ değişimlerinde hava filtresini de temizletiyorum. maşallah motordan çok memnunum
arka lastiğimi pirelli aldım yol tutuşum mükemmel oldu diyebilirim, size de tavsiye ederim lastik değişiminde
motosiklete bin oğlum çünkü motosiklet hayattır!
@ ahriman
Teşekkürler tavsiyeler için. Benim jiklede de bir sorun var. Yani bu bir sorun mu bilmiyorum ama: Jikleyi Açık tuttuğumda motor stop ediyor. Bu yüzden jikle ile çalıştırıp hemen jikleyi indiriyorum. Jikle 1-2 saniyeden uzun bir süre açık kalır ise hemen stop ediyor. Eğer jiklesiz (gaz ile) çalıştırırsam da boğuluyor.
Bu arada benim yağ da "10-40" Castrol müş.
sevgiler,
SYM Wolf 125 Classic
Ahriman titreşim durumu nasıl sende ve ısınıp şişme durumu?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:43 ----------
Motoru her gören genelde beğeniyor veya talip oluyor.
titreşim maalesef var. dişliyi büyüterek çözen arkadaşların yorumlarını okudum. bu konuda bilgi verirlerse sevinirim. dişliyi nerden buldular kime taktırdılar?
şişme ise şimdiye kadar hiç olmadı. ki ben motorumla uzun yol da yapıyorum, sağolsun bugüne dek beni yolda bırakmadı. tabii her 100-110 kmde bir mola verip 10 dk civarı kontak kapatıyorum.
valla bende 10-15 km sonrası oluyo bi gariplik var ben 100 kg ım ondan mı acaba
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:14 ----------
satıp XS 125 k almayı düşünüyorum ne dersiniz?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:16 ----------
Benim motora usta 15W-50 Shell koydu ondan sanırım her yağ değişiminde farklı yağ konuyor sinir oluyorum daha önce Castrol,Motul,Ipone konmuştu en iyisi kendin değiştirmek
bu 15-50 yağı sanırım kış aylarında kullanmak gerekiyordu, şimdi hatırladım. fakat sanırım sıcaklığın çok fazla düştüğü zamanlar için önermişti servis. emin değilim yanıltmak istemiyorum.
daha önce ipone yağ koydum, o da oldukça iyiydi hatta titreşim azalmıştı motorda bi nebze. castrol'e döndüm memnunum açıkçası.
motorlarımız kaç kmde?
Selam herkese,
benim motor 5.000 civarı. Yeri gelmişken; vibrasyon bende de var. Ama her motorda var genelde. Daha çok rahatsız edenleri de tecrübe etmiştim. Ya da beni çok rahatsız etmiyor, bilemiyorum.
SYM Wolf 125 Classic
selam arkadaşlar. 2. el wolf almayı düşünüyorum. bu motorun sağlamlığı ne derecededir? 2. elde en fazla kaç km ye veya modele kadar önerirsiniz ve fiyat aralığı ne olmalıdır? ve temiz, sorunsuz wolf satmayı düşünen varsa bi haber etsin
@ lucky13
selamlar. Benim şahse bir şikayetim yok. Ciddi bir şikayeti olanı da bilmiyorum şu anlık. Referans olur mu bilmiyorum ama;
servise ilk götürdüğümde usta "evladiyelik motor" demişti. "Ciddimisin usta?" dedim. "Emin ol. Alabileceğin en sağlam motosikletlerden biri. Hem motor hacmi sorun çıkarmaz, hem çok sade bir yapısı var. Kurye motoru gibi düşün, binekler gibi düşünme" demişti. Bende yedek parça sorunu olduğunu duyduğumu söyledim. O da "Kasa parçaları hariç bu motora her türlü oynar ve motor yedek parça bulursun. Çünkü bu tip 125'ler hep birbiri ile uyumludur. Dert etme" demişti. Umarım söyledikleri doğrudur
Fiyat vs. bilgisini hakkında pek bir fikrim yok. Ama dikkat edilmeli. Zira sağda-solda pek görünen bir motor değil. Millet "tutturabildiğine" yapabilir :D
Ha bir de, benim referansım pek iyi olmayabilir. Çünkü halen 5.000 km'yi geçmedim toplamda. Daha çok km yapan arkadaşlar var. Onlar daha sağlam bilgi aktarır heralde. 3 sene oldu ben alalı, nadiren vites geçişlerinde hafif bir takılma haricinde halen bir şikayetim yok. Tabi onu da şikayetten saymıyorum
PS: zaten 2 ay sonra evleniyorum, garibim heralde ömrünü 10.000 km'de filan tamamlar... Hatun bindirmicem diye tutturuyo, zçtık
Sevgiler,
SYM Wolf 125 Classic
ben 15000 km oldum neredeyse. tek bir yolda bırakan sorun yaşamadım. bi kere km telim koptu sadece, 10 dk içinde tamir ettirdim.
15W-50 yağı yaz için tavsiye ediyorlar diye okumuştum ama? Evet sağlamlığına bi dicek yok ısınınca titreşimi artıyor soğukken güzel ,6000 d/dk civarı başlıyor titreşim.Benim motorum 6600 km. 0 km aldım 2 senedir bende.Bu arada İzmir'den var mı Wolf kullancılar? varsa bi buluşma yapalım.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 04:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 04:12 ----------
Sağlamlığı konusunda bi şüphe etmeyin taş gibi motor.
cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. durum şöyle genelde; nedense zaten öyle çok yüksek km li olan motor görmedim en fazla olan 15000 civarı. genelde de 6-7 bin civarı km ler. fiyat olarak ise 1900-2100 tl arası. yani kısacası 2000 lira diyebilirim. birisiyle konuştum 3500 km de motoru 1750 peşine bırakabileceğini söyledi. yalnız tek olayı daha önce kullanan kişi ön kaldırabilmek için(!) egsozun ucundaki küçük ince çıkıntıyı kestirmiş. adama herhangi bi sorun çıkardı mı dedim, şimdiye kadar bakıma bile götürmedim, sadece yağını değiştirdim 1 kere dedi. bilmiyorum bu iyi bişey mi kötü bişey mi 3500 km de bakım yapılmamış hiç ne düşünürsünüz bununla ilgili? tam bütçeme uygun da o yüzden ilgileniyorum baya bu motorla.
Biraz daha ver düzgün bişey al için rahat olsun derim öyle ön kaldıran tiplerden uzak dur
---------- Mesaj ekleme zamanı: 04:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 04:18 ----------
Arkadaşlar yağ için motorun kitapçığında 0.8 litre koyun diyo yağ değişiminde usta bütün kutuyu boşalttı sanırım siz ne kadar yağ koyuyorsunuz?
Vitesleri 6000 devir civarı değiştirmek gerekiyo öyle kullandım ısınma olmadı heralde düşük devirde değiştirince ısınıyor
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)