motoru muhtemel yzf-125le aynıdır çünkü derbi yamaha motoru kullanıyor zaten aynı zamanlarda çıkmalarıda bence tesadüf değil
motoru muhtemel yzf-125le aynıdır çünkü derbi yamaha motoru kullanıyor zaten aynı zamanlarda çıkmalarıda bence tesadüf değil
YZF-R125:
Engine -
Displacement 124.66 cc
Bore x stroke 52.0 x 58.6 mm
Fuel System Fuel injection
Compression ratio 11.2:1
Derbi Terra 125:
Tek silindirli, 4 zamanlı, EURO 3 motor
Çap x stroke: 58 x 47 mm
Hacim: 124,2 cc
Yakıt sistemi: Æ 30 Karbüratör
Elektrikli çalıştırma
Sıvı soğutma
Sıkıştırma oranı: 12:1
İki araçta aynı motor olduğunu sanmıyorum.
Zaten alacağım yok Mutluyum ben CuBuF'umla 2009 sonu bir CBF600 veya F650GS falan alırım artık
En iyisi tabiki de.Napcan İspanyol Boğası'nıBenim Dylan'ı değişmem buna
bu kadarda abartı bi fiyat olamaz ya ... kim alacak ki bunu
250 lik olasada 10 000 YTL olsa bişi demicem bu kadar abartıda olmaz
Vallahi ya 8750 kim alırki dicem bütün site bana karşı çıkıcak
Ama motor baya güçlü 200 lük havası verir torku çok yüksek tahminimce
Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
Drift Religion
Ben bu hafta sonu motoru aldım.İlk tecrübem . 50 km yaptım .
Fiyat konusunda : Kaliteli olmak için üretilmiş ve tasarlanmış bir motor . Bunu detaylarında inceleyince görebiliyorsunuz.
Hasaplarıma göre max hızı 125 üstü .Almadan önce netteki bir ingiliz sitesinde 110 yazıyodu.
Hayırlı olsun. İlk çıktığı günden itibaren dikkatle takip ediyorum bu modeli fakat büyük çoğunluğumuz gibi önceliğimiz fiyat olduğu için satın almayı düşünmedim bile(Gerçi belli bir maddi yeterliliğim olsa bile almazdım). Test sürüşü yapmam kafidir sadece. Mekanik yada herhangi donanımsal problem yaşayacağını pek zannetmiyorum. İspanyollar sıkı makine yapıyorlar. Bende de 2007 Derbi Senda 125 SM var, jilet gibi Tabi Supermoto olduğu için sadece önündeki 20 cm'lik siperlik bir yere kadar kesiyor-e buda yüksek hızlara çıkmanı engelliyor, dolayısıyla senin makinede bu sorun olmayacaktır. 125km'yi rodajdan sonra kesin görürsün diye düşünüyorum. Güle güle kullan.
Sadece 125 cc endura diye bakarsanız makinanın fiyatı yüksek gelir.
Başlangıç için çok rahat bir motor ve bu kesinlikle ilk günden geri dönen bi yatırım.
Her motorcunun konuştuğu bu ülkede pahalılık fakat unutlmaması gereken vergileri yüksek olması değil insanlarımız gercekten zor kazanıyor . Motor parasını öderken terar nasıl kazanıp para biriktirim diye düşünüyorlar.
Selamlar Xdestroy
İstanbuldaysan Terra yı canlı görmek isterim bana buradan bi cevap yazarsan yada mail atarsan sana ulaşırım her şekil
güle güle kullan
GSM : +90 532 604 4810
mail:gokhanturker@yahoo.com
MSN:gokhanturker79@hotmail.com
Derbicileri yakalamış bile bu başlık.
Hayırlı olsun güle güle kullan. Bende fuarda gördüm gerçekten güzel makine ama yolda nasıl gidiyor bilemiyorum. 125 değilde 250 lik yapsalardı birde belki çok daha hoş olurdu. Derbi gerçekten güzel makineler yapıyor ama daha kuvvetli bir makine isterseniz pek seçenek yok. Tekrar hayırlı olsun.
kısmetindir gezdiren yer yer seni...
Merhaba,
Amacım konuyu hortlatmak değil ama tesadüfen gördüğüm bu güzel makina hakkında hada fazla bilgisi olan varsa ve bizimle paylaşırsa çok sevineceğim zira motorun fiyatı düşüşte... 7.500 lere gelmiş. f/p oranı fena görünmüyor. Birde Adventure modeli var o da çok şık duruyor ama Türkiye'de yok sanırım.
http://www.derbi.com/int/index.php?o...110&Itemid=228
http://www.derbi.com/int/index.php?o...129&Itemid=284
Ben bugün gördüm,itiraf etmeliyim ki 7500 e alınabilecek en şık,kaliteli ve ağır enduro.Sevimli; pegasonun ufağı falan denmiş,bence ufağı değil sanki biraz daha alçak olanı;ve oldukça agresif duruyor.Lastikleri,yüksekliği ile NX 4 falcon la kıyaslanması daha yerinde olur.Üstelik,adventure modeli grenajlı olan bir falcon u düşünün.Fakat işte,o 125 cc motor olmamış.Eşeğe altın semer gibi.
http://www.sahibinden.com/2009_model...XQQdisplayitem
Kolpa Adamları
motor bende ilk kez bugün farkettim ve neden daha önce farketmediğime şaşırdım.topiğin ilk mesajlarını okuyunca fiyatının şu an düşmüş olduğu konusuna vardım ve bence türkiye şartlarında çok pahalı değil özelliklerine baktığımızda.vtr 250 bile 13 000 ise bu motor için 7500 normal.tek kötü yanı sanırım 125lik bi enduro olması.yoksa 15 hp bg ve kalıbına bakılacak olursa gayet güzel bir motor ve enduro için başlangıç motoru olabilir.ben tipini sevdim açıkçası yalnız daha fazla kullanan veya test eden arkadaş katılımcı olursa tork,max hız,benzin tüketimi vs. konularda bilgi almış oluruz.saygılar...
Even the english word "believe" also has a "lie" hidden in the middle...
Selam arkadaşlar, bu motoru kullananlar için soruyorum.. acaba titreşim durumu nasıldır , çok hissedilir mi yoksa normalmidir, ve ayrıca vites geçişleri uzun mudur yoksa hemen 1 2 3 4 atmak mı gerekiyor.... ?
bende keeway tek silidir superlight vardı , titreşim derecesi böbrek taşı dökme kıvamındaydı...
Alet kalite konusunda eksiksiz. Bir diğer konuda kullanımı bu kadar rahat olabilir bir motorun . her yola geliyor. tek basışta problemsiz çalışma.
www.derbiterra.com
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:58 ----------
Bu motorun başka sahibimi varmı onu merak ediyorum ?
istanbulda ilani veren tarra sahibi hanginiz tanışmak isterim ?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)