İlerde param olursa alacağım aletlerden sadece 1 i bu bu olsun yanına arabam Ford Ka olsun...
Bayılıyorum bu mt-03 lere...
İlerde param olursa alacağım aletlerden sadece 1 i bu bu olsun yanına arabam Ford Ka olsun...
Bayılıyorum bu mt-03 lere...
selam herkese. bende sonunda MT me kavustum uzun zamandir istedigim motoru alabilsim sonunda. 1 ay kadar oldu. ilk motorumla tecrube kazanmak icin bukadar bekledim. hic pisman olmadim MT aldigim icin çok güzel bir motormuş gerçekten... yaz kış kullanan biriyim bilmiyorum varmı benim gibi karda kışta kullanan ama ben iki yoğun yağmurdada yaşadığım bir problemi anlatmak istiyorum. motor uzun süreli yağmurdan sonra teklemeye başlıyor sonundada yolda bırakıyor. birisi buji ıslanmıştır dedi ve doğru tahminimce çünkü bir süre sonra kendine geliyor motor. kuru havalardada hiç sorun yaşamadım. sizinde başınıza geliyor mu bu tarz bir sorun? hepsindemi oluyor yoksa benimkindemi bu sorun var merak ediyorum.
şimdiden teşekkürederim. bir MT buluşması olursada katılmak isterim
Buji ıslanmaz. Sorunun elektrik ile ilgili. Soketlerden birisi su almış ve oksitlenmiştir. Yağmur yağdığında o yüzden nüksediyordur. Zaten bilgisayara bağlattığında bu sorun gözükür. Seleyi sök. Tüm fişleri sök ve tekrar tak. Ayrıca motorun altına doğru eğil, su gelebilecek yerlerde fiş soket ara olanlara aynı işlemi yap.
Merhabalar,
Bende bir Mt-03 kullanıcısı olarak bir kaç şey paylaşmak isterim. Altaki linkte bir kaç ufak değişiklik yapılmış Mt-03 ü görebilirsiniz.
http://www.youtube.com/watch?v=v2azwe_M5jo
Çok başarılı olmuş.
Herkese merhabalar. Yakın zamanda mt-03 almayı planlıyorum. İlandaki motor hakkında bilgisi olan var mı http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...1942047/detay/
Merhaba Arkadaşlar,
Bir sorunum ile ilgili yardımlarınıza ihtiyacım var. MT-03'üm iş yerimin otoparkında mahsur kaldı Sanırım aküsü bitti, kontağı çeviriyorum ancak tık yok, ekranda da hiç bir hareket yok, sadece park lambasında da hafif ışık yanıyor. Sizce ne yapmalıyım. Hangi aküyü almalıyım, otoparkta kendim değiştirebilir miyim?
Konuda pek hareket yok, Facebook (Yamaha MT 03 Türkiye) sayfasına yazarsan daha çabuk cevap alırsın sanırım. Gerçi şimdiye kadar halletmişsindir çoktan. Nerede bu mt 03 kullanıcıları, sezon geliyor onların bilgi ve tecrübelerine ihtiyacımız var.
dostlar türkçe kitapcıkk ariyorum varmidir birilerinde ?
birde gidon uzunlugunu ölçüp yazabilen olursa çok sevinirim. benim gidonu değiştiğinden içime dert oldu. kısa gibi geliyor. orjinal gidon uzunluğunu internetten bulamadım..
Şöyle bişey buldum ama ayrı bi tasarımcı yapmış, sekil itibari ile aynı gibi, oranlarıda belki bi fikir verebilir
http://www.redracingparts.com/english/motorbikesmotorcycles/partsandaccessories/handlebars/yamaha/MT-032005.php
http://www.erre-sc.com/en/semi-manubri/38852-handlebar-for-yamaha-mt03.html
tesekkurederim dostum. muhtemelen aynidir ozaman heryerde bu olculeri goruyorum
naptın kardeşim gidon işini? eğer değiştirirsen bizlerle de paylaş lütfen.
20 şubat itibariyle bende şuan bu sayfanın en üstünde fotoğrafı bulunan MT'yi almış bulunmaktayım. Balıkesir'den başka bir arkadaş almıştı ama boyu epey uzun olduğu için ve rüzgardan rahatsız olduğundan 1 ay içinde satmaya karar verdi bende gidip aldım.
Balıkesirden Eskişehire yolculuk güzeldi genel olarak ancak şehir içine geldiğimde yoğun trafik vardı ve sürekli dur kalk, yarım debriyaj derken hararet ışığının bana göz kırptığını gördüm. Aynı şey dün yine yoğun trafikten sonra tam motoru garaja koyarken oldu. Neyi yanlış yapıyorum veya ne yapabilirim tek silindire alışık olmamam ile ilgili sanırım, tecrübelerinizi aktarırsanız sevinirim "patpat"çı lar.
Selamlar,
yeni gelen arkadaşlar hoşgelmişler..
MT-03 (ve xt660 ve tenere) trafik ne kadar yoğun olursa olsun kolay hararet yapan bir motosiklet değil..
hararet sorunu için büyük ihtimalle radyatör suyunu değiştirmek ve radyatörün havasını almak yeterli olacaktır. Benim başıma da gelmişti bunları yapıcan halloldu ..
http://www.motosiklet.net/forum/moto...il-alinir.html
hazır eliniz dokunmuşken soğutma mekanizmasının tamamını da temizlettirin (veya temizleyin) .. bazen ufak pislikler (toz, çamur) bu tarz sorunlara neden olabiliyor.
Hoşbulmuşuz. Cevap gelmesine sevindim açıkcası, son zamanlarda genelde cevapsız kalıyordu sorular.
Konuya az bile olsa bir hareket getirmiş olduk. Belki pusuda bekleyen mt kullanıcıları vardır onlarda katılırlar.
sevgili "corpusluteum" cevap için ve faydalı bilgilerin için teşekkür ederim. Bu haftasonu dediklerinizi harfiyen uygulayacağım.
Ek olarak (emin olmamakla birlikte) sanki hararet göstergesi göz kırparken burnuma hafif bir yanık kokusu geldiğini hissettim. O an kaskın camı açık olduğu için trafikte başka biyerden almış da olabilirim bu kokuyu. Motordan gelmiş olma ihtimali var mıdır varsa yine bahsettiğiniz sorunla ilgili midir ?
ben daha önce öyle bir sorun yaşamadım fakat hararet ışığı yandıktan sonra sürmeye devam ettiyseniz o koku o yüzden oluşmuş olabilir. Siz bence motorunuzu servise bi götürün ve dediğim şeyleri yaptırın. Ayrıca servise soyleyin; motoru biraz çalıştırarak (yüksek ısıya ulaştıracak şekilde) fan ın olması gereken sıcaklıkta çalıştığından emin olsunlar. fan düzgün çalışmıyorsa, termostat veya müşürde de sorun olabilir.
Sorununuz hararet fanında. Fan çalışmıyor büyük ihtimal. Havalar daha sıcak olmadığından dur kalklarda lamba gözkırpıyor , hareket edince motor soğuyor. MT03 varken benim başıma gelmişti. Boşta motoru çalıştır. Biraz gaz verip ısıt, fanın devreye girmesini bekle. Dikkatli takip et kırmızı ışık yanarsa hemen kapat ve hemen yamahadan fan siparişi ver. Galiba 120 euro gibi bit paraydı . Yine de servise gitmeni tavsiye ederim.
"kurubuz"
Fanın çalışmıyor olacağını düşünmüyordum açıkcası, çok sık başıma gelmedi çünkü 2 kez gördüm sadece hararet lambasını.
ama dediğiniz gibi kontrol edeceğim yarın. Servise gidemedim bir türlü çünkü lastiklerim çok kötü durumda ve burası yağmurlu iki gündür.
Cevap için teşekkürler ama umarım dediğiniz gibi değildir tabi
hayirli ugurlu olsun motorun sevindim senin adina ;) iyi gunlerde kullan. benim henuz hararet isigim hic yanmadi 2 saat gtrafikte kaldigimi bilirim masallahi var
gidon hala helmedi gelsin buraya foto dahil paylasicam hayirlisiyla..
teşekkür ederim. Hararet ışığı ile sorun kalmadı servise gidip geldikten sonra. Radyatör kaynaklı olduğu doğruymuş arkadaşların takmin ettiği gibi.
Maşallah servis bile "kız gibi motorun, hiç aklın kalmasın" diyor. Öyle deyince hoşuma gitti açıkcası.
Sırada lastik kaldı onu da sanırım Altın elbiselinin "baş ağrısına bile iyi gelir" dediği corsa'nın şu biraz dişli olan modelinden takacağım. Bu konuda çok tartışma olmuş gerçi Facebook sayfasında ama yumuşak hamurlu olması nedeniyle asfalt performansının gayet iyi olduğu söyleniyordu.
Yinede kullanıcı fikirlerine açığım lastik konusunda?
Öncelikle herkese selamlar Sahibinden.com a baktığımda 2008 model motor a 25000 km yazmış bunlar doğru mudur açıkcası ben çok inanamadım ama ikinci el almak zorundayım bu motorların ömrü ortalama kaç bin km ömrü vardır .
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)