Yamaha MT-03 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
28 Şubat 2012, 18:50
selam herkese;
zinciri gerdirmek ve ufak bi kac sey icin servise gittigimde; usta arka dişlinin tekerden dışarıya doğru 1 cm kadar oynadığını farketti (zincir yönünde değil) ve "ağbi senin bilyalar dağılmış motoru bırakman gerek" dedi. bunun nedeni nedir? bilyalarla ne alakası vardır ve zincir dişli takımını komple değiştirsem (zincir değişim zamanım geldi sayılır) sorun çözülürmü sizce?
Reklamlar
-
sakın dokunmasın rulmanlara o dişli kaplin takozları eskidiği için yatay bir şekılde boşluk yapıyor dişlının göbek yataklarında kauçuk lastıkler var onların degısmesı lazım 80 tl cıvarı.
-
Zinciri kaç kilometrede bir değiştirmek gerekiyo benim motosiklet 12 bin km de motor zamanında yatmış bi süre zincir paslanmış napmam gerek?
-
Pas gitmiyor ve baklalarda gidiş esnasinda yada vitesboşda yokuş inerken şıkırdama sesi çoksa değiştirmekte fayda var
-
16 Nisan 2012, 09:21
Arkadaşlar, Mt 03 motor arıyorum. 2008 model ve üstü aşkın km si olmayan, sorunsuz ve kazasız olanı arıyorum. Selamlar Cafer Karakuş gsm 532 207 88 40
-
17 Nisan 2012, 16:51
Beyler herkese merhaba,
Yeni MT03'üm için Mono Kapak ve Orjinal Elçik Koruma arıyorum. 2.el veya sıfır farketmez.
Satmak isteyen arkadaşlar olursa ozkanbarim (at) msn. com adresine mail atmalarını rica ederim.
-
18 Nisan 2012, 10:05
selam herkese, geçen gün debriyaj telim koptu ve motor şu an otoparkta yatıyor. teli sipariş ettim ve bugün gelicek. kendim takmayı deniyeceğim. işyerimdeki kurye arkadaslar basittir yaparsın diyorlar ama bu işlere pekte yatkın olmadıgımdan emin değilim. zor bir işlemmmidir ve dikkat etmem gereken şeyler nelerdir?
-
18 Nisan 2012, 10:32
8-9 ve 10-11 anahtar lazım olucak alt debriyaj abaratı var blokta armut tel başinin takıldıgı yer ordaki ince bi saç parça var onu yukarı doğru açıp takmalısınız tel başını ,birde ortasında dış kablonmun bir gerdirme parçası daha var tel boşlugunu ıyı ayarlamak lazım kolay gelsın
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:28 ----------
ben sadece koptukça iç teli değiştiriyorum bısıklet fren teli degıstırı gıbı kolay yedek koltugun altında sureklı tutuarım
-
18 Nisan 2012, 11:09
saol dostum, anlaşıldı bayagı kastırıcaam ben :S
-
18 Nisan 2012, 11:40
h.k.216 adlı üyeden alıntı
selam herkese, geçen gün debriyaj telim koptu ve motor şu an otoparkta yatıyor. teli sipariş ettim ve bugün gelicek. kendim takmayı deniyeceğim. işyerimdeki kurye arkadaslar basittir yaparsın diyorlar ama bu işlere pekte yatkın olmadıgımdan emin değilim. zor bir işlemmmidir ve dikkat etmem gereken şeyler nelerdir?
Genel kurallar: http://motorhikayesi.wordpress.com/2...iniz/#more-977
---------- Post added at 10:40 ---------- Previous post was at 10:31 ----------
Bir de teli yağlamak ya da kılıfın içine WD40 gibi bir kayganlaştırıcı sıkmak da hem sürtünmeyi azaltarak telin ömrünü uzatacak ve kullanımını kolaylaştıracaktır. Kılıfın içine yağ sıkarsanız şanjmana giren ucuna bir bez koymayı da unutmayınız ki fazlası alttan çıktığında sağa sola bulaşmasın.
Aşındırıcı yağ kullanmamak gerektiğini unutmayınız, gres ya da WD40 iyidir.
"Acemisi olduğunuz tekniği önce kapalı alanda, tedirginlik geçtikten, tekniğe hakim olduktan sonra yolda deneyin ve yavaş yavaş yol sürüşüne aktarın." motorhikayesi.com | "Motosiklete Binmeyin, Motosikleti Sürün"
-
27 Nisan 2012, 12:59
-
02 Mayıs 2012, 23:57
Hayirli olsun motolizden bakabilirsiniz marka model seçenegi ile mono kapak ve manet koruycuya ulasabilirsiniz rizoma dişinda manet takmayin derim rizoma benzeri bulursunuz ancak kollarda ilginç boşluklar yada kalk gidelim gibi sallanmalar oluyor .
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:53 ----------
Birde amortisörü kisaltmişsiniz bilginiz varmi yada önceki sahibimi o şekilde ayarlamis.
-
03 Mayıs 2012, 13:13
Evet bir önceki sahibi kısa boylu bir arkadaştı bu şekilde ayarlamış bana da uygun geldi ayarlarla oynamadım. Açıkcası ben de ön kısım gövde den fazla yukarıda/uzak durunca motosikletin estetiğinin bozulduğunu düşünüyorum. Sürüş konusunda herhangi bir artı veya eksi durum oluşturur mu fikrin varsa söylersen sevinirim.
Manet ve gaz kolu konusunda kesinlikle fikrine katılıyorum özellikle gaz koluna müdahale etmeyeceğim.Manet konusunda da pazzo veya titax uygun fiyata bulursam değerlendirebilirim. Bunun dışında aklımda daha bir sürü ayrıntı var fakat ne zaman ayırabiliyorum şu sıralar ne de istediğim parçalara kolayca ulaşamıyorum. (Elimde netten topladığım bir kaç tane farklı modifikasyon uygulamaların olduğu fotoğraflar mevcut özelden ulaşırsan paylaşabilirim.)
-
05 Mayıs 2012, 00:42
Amortisör belki kisa kullanildigi icin calisma mesafesi ani bi esneme sonucu siyah amortisor körüklerini ezebir dibe vurursa, pazzolarda fiyat 150 tl sahibindende cikiyo bahcelievlerde bi motorcuda var.
-
05 Mayıs 2012, 12:03
Son 2 haftadır gunde 1 yada 2 kez tps arızası istop etme oluyor sanırım düzelmiycek yamahadan garanti kapsamında değişmediyse ücretsiz bir değişim söz konusu olurmu bilgisi olanlardan yardım bekliyorum.
-
07 Mayıs 2012, 10:09
250 TL civarı birşey olması lazım TPS sensörü Erhan. Motosiklet garanti kapsamından çıktıysa sanmıyorum ki ücretsiz değiştirsinler. Ama sen yine de müşteri memnuniyeti konusunda övgü almış bir Yamaha servisi bulursan şansını dene derim.
Ben motosikleti aldığımdan bu yana sadece bir kez stop etti makinam. Tahminen 130 Km hızda seyrediyordum birden sanki kontak anahtarını yerinden çıkarırmışçasına motosiklet yığıldı kaldı.. iyiki arkamda yoğun bir trafik yoktu. Tabi bu sorun TPS sensöründen mi kaynaklandı yoksa bir önceki gün yoğun yağmur altında yaptığım yolculuktan dolayı anlık elektriksel bir sorun mu oldu orasından pek emin değilim.
-
07 Mayıs 2012, 23:02
Koç grubundayken yamaha randevu ile servislerden araliklarla degisim yapilmis artik yapilmiyomus yeni ögrendigim bilgi bu.istop etme olayi % 95 tps % 5 buji - elektrik- enjeksiyon vb. Tps arizasi altdevirlerdeki kullanimdan dolayi olusan rolanti sensörü miskinligi yada iletken bakir sayaç tellerindeki aşınma yuksek devirli kullananlarda eminimki daha az oluyo
-
30 Mayıs 2012, 09:20
selam, topcase demiri ve topcase alıcam. fiyatlar biraz pahalı geldi açıkcası, demir icin iki ayrı ürün buldum biri orjinal yamaha digeri kappa'nın.
http://www.motoliz.com/Yamaha-5YK-W0...0_16639.html#0
http://www.feyizoglu.com/MT-03-Arka-...i_45113.html#0
bu ikinci ürün (feyizoğlu) bundan kullanan arkadaslar var mı? bunu alsammı sizce?
-
30 Mayıs 2012, 10:34
Motolizin elinde parça yok, japonyadan 2 ayda gelir sanırım. Kappanınkini al, ben 3 yıldır kullanıyorum, çok şık ve sorunsuz.
Kappa ve Givi çantalara da uyum sorunu yok.
-
30 Mayıs 2012, 12:39
İstop etme ve rolanti sorunu için enjeksiyon temizleyici benzin katkısını şiddetle tavsiye ediyorum kesin olarak istop etme sorunu çözüldü.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)