Yamaha MT-03 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
Dün biraz apaçilik yaptık erdemle Söyleyebileceğim tek şey bu aletin tekeri kolay kolay düz basmaz yanlamaktan
Rodajda olmasına rağmen (gücünün % 40-50 sini görebiliyoruz arkadaşın) çok güçlü ve beklentilere tamamen yanıt veren bi makina olduğunu bana ispatladı.
Ama hiçbir zaman unutmayın arkadaşlar kontrolsüz güç güç değildir....
(Ha bişey daha artçının arka elciklere tutunmasının bi anlamı yok gaz açtıkça arkaya gidiyorsunuz onun için sıkı tutunuuuuuuuuuuuuuuuun)
[I][/I][I][COLOR="Red"]Muhtaç Olduğun Kudret Damarlarındaki Asil Kanda Mevcuttur. M.K.ATATÜRK[B][COLOR="Red"][/COLOR][/B][/COLOR][/I] [COLOR="Red"]www.limitustu.org[/COLOR] (B+/en son 19.03.2008 de verdi)
Reklamlar
-
Evet bugün itibariyle resmen trafiğe çıktı canavar. Aşıları tamamlanmadan kafesinden çıkarmadılar. Aşıları tamamlanınca kuzu gibi olur 1000 km. dediler. Sonra kendini kolla neler yapabileceğini biz bile bilmiyoruz. Allah yardımcın olsun dedileer ve saldılar canavarı
İşlerim gerçekten çok yoğun tam sezonda binmeye halim kalmıyor akşamları rodaj yapayım diyorum ama biraz uzun sürecek sanırım bu iş.
rots adlı üyeden alıntı
Dün biraz apaçilik yaptık erdemle
Söyleyebileceğim tek şey bu aletin tekeri kolay kolay düz basmaz yanlamaktan
Rodajda olmasına rağmen (gücünün % 40-50 sini görebiliyoruz arkadaşın) çok güçlü ve beklentilere tamamen yanıt veren bi makina olduğunu bana ispatladı.
Ama hiçbir zaman unutmayın arkadaşlar kontrolsüz güç güç değildir....
(Ha bişey daha artçının arka elciklere tutunmasının bi anlamı yok gaz açtıkça arkaya gidiyorsunuz
onun için sıkı tutunuuuuuuuuuuuuuuuun)
Rüzgarından kendimi direksiyona çeke çeke bi hal oldum 100km.lerde. Acaba daha yüksek süratte ne hale gelcez rodaj sonrasında anlaşılır oda.
Evet adamım Şener sıkı tuttuuuuuunnn....
VaScO1925 adlı üyeden alıntı
vay annasını çok şekil be kardeşim. Allah kaza bela göstermesin tekerin herzaman düz bassın.. bol pat patlı günler
Amin kardeşim. Pat patlar ilerleyen zamanlarda bam bam diye patlamaya başlıcak. Tabi işler planlandığı gibi giderse
kolpa adlı üyeden alıntı
izmir trafiğinde ne zaman görcez kardeşim bu canavarı biz. aşılarımı mı yokmuş neden plaka vermiyolar hala buna
Bugün itibariyle canavarın kafesi açıldı. Trafikde dikkat et Eren heran biyerlerden çıkabilir.
Endurocular neden genç görünür? Cevap: Çamur cildi gençleştirir.
Ride fast, yet ride smart!!!
-
Yarın akşam yani perşembe akşamı 2 gün gecikme ile mt03 üme kavuşuyorum üzerine ilk kez oturup trafiğin içine dalacağım herhangi bir uyarı veya dikkat etmem gereken konu varmı arkadaşlar sizlere bir sorayım dedim
-
Valla cemal abi eve dönermiyim bilmiyorum birazdan evden çıkıyorum teslim almaya en kısa sürede bütün bilgi birikim ve paylaşımları yapmaya çalışacağım sevgiyle kalınnnnnn görüşürüz
-
satoyama adlı üyeden alıntı
MT01 bence en kral naked makinadır kim ne derse desin benim favori makinamdır devirli makinaları sevmiyorum çok yırtınıp çok benzin yakıyorlar mt01 de 1. vitesde 2000 devirde ki bi çok racing makinanın rolantisidir o gücü hissetme o torku yaşamak isterim
pek az yaktığına emin değilim hocam enjeksiyonlu değil bidliğim kadarıyla ve 660 cc tek silindir...
god is busy ! can i help you!
-
-
cemalkurc adlı üyeden alıntı
bak işte gördünüz mü...ben demiştim eve dönmeyi unutma diye,
emreben kayboldu, inemiyo motosikletten...
Aynen öyle oluyor, inemiyorsun motosikletten. Zorla durdurup indiriyolar
Hele bide anahtarı üstünde bıraktıysan sana sıra hiç gelmiyo
-
-
Hayırlı olsun emre arkadas, Kazasız belasız kullanman dleği ile, resımler ıcın ayrı bir topic acarsan bol bolda resım cekersen dadından yenmez Tekrar hayırlı olsun
-
artçıyla yoculuk
mt 3 de artçıyla beraber yol yapan oldumu?izlenimler bizim için önemli .ilginize şimdiden tesekkur ederım.
-
VaScO1925 adlı üyeden alıntı
Hayırlı olsun emre arkadas, Kazasız belasız kullanman dleği ile, resımler ıcın ayrı bir topic acarsan bol bolda resım cekersen dadından yenmez
Tekrar hayırlı olsun
Teşekkür ederim VaScO1925 arkadaşım emin ol bol resim bol detay ve tecrübelerimi paylaşmaya çalışacağım
oncutasoz kardeş dün akşam eşimle kısada olsa bi turladık yokuş yukarı başlayan hareketlenmemiz sonunda eşime rahat edip etmediğini arka selenin rahat olup olmadığını sordum eşim sıkıntı olmadığını gayet rahat oturduğunu söyledi (eşim 58 kilo 174 boyunda)
-
Arkadaşlar öncelikle selam
bu forum sayesinde bende mt 03 kavuştum ve benim ilk motorum (tabi vespa cosa yı saymazsak)sizden rodaj konusunda dikkat etmem gereken şeyler varmı onu öğrenmek istiyorum ayıca servisin bana söylediği ilginc bir şey vardı oda 95 oktan benzin kullanmam..böyle bir zorunluluk varmı?
-
innsula adlı üyeden alıntı
bu forum sayesinde bende mt 03 kavuştum ve benim ilk motorum (tabi vespa cosa yı saymazsak)sizden rodaj konusunda dikkat etmem gereken şeyler varmı onu öğrenmek istiyorum ayıca servisin bana söylediği ilginc bir şey vardı oda 95 oktan benzin kullanmam..böyle bir zorunluluk varmı?
öncelikle motosikletin hayırlı olsun, kazasız belasız binersin umarım. bu başlık sayesinde seni de MT-03 sahibi yapabildiysek ne mutlu bize...
rodaj konusunda dikkat etmen gerekenler "Kullanıcı Elkitabı" nda yazıyor.
0-1.000 km
Motosikleti 4500 devir/dakikanın üzerinde uzun süre kullanmaktan kaçının.
1000 -1600 km
Motosikleti 6000 devir/dakikanın üzerinde uzun süre kullanmaktan kaçının.
1. 000 km (600 mil) sürüş sonrasında motor yağı ve yağ filtresi değiştirilmelidir.
1.600 km’den sonra araç normal olarak çalıştırılabilir.
aynı kitapta yakıt konusunda;
"Sahip olduğunuz Yamaha motosiklet 95 veya daha yüksek oktanlı kurşunsuz benzinle çalışmak üzere tasarlanmıştır." diyor.
ben bundan, en az 95 oktan benzin kullanın ama daha yüksek oktan da kullanabilirsiniz, anlamını çıkarıyorum ve Shell 97 oktan kullanıyorum. şu ana kadar bir sorun yaşamadım.
Eleştirmek ile saçmalamak arasında çok ince bir çizgi vardır...Dikkat etmek gerekir..!!
Carpe Diem & Smile
-
innsula adlı üyeden alıntı
Bende bugün 1000 bakımını yaptırdım. Dİkkat etmen gereken temel rodaj kurallarını cemalkurc anlatmış net bir şekilde. Bunun ötesinde hızlanma konusunda sıkıştırarak hızlanmakdansa yavaş yavaş devri yedire yedire hızlanmanı tavsiye edebilirim. Tabirler biraz ilginç olabilir. Yüksek devirlerdeyken kompresöre bırakırken birden gaz kesmektense hafif hafif gaz kesmeye çalışın. Bende bu kadarını ekleyebilirim. Birde yakıt olarak 97oktan Shell yakıtı kullanıyorum, problemde yaşatmıyor.
Rodaj deneyimlerimi aktarayım biraz.
- Yakıt son depoda 38 ytl 97 oktan benzinle 200km. yol yaptı.
- Motosikletin içinde fazla yağ varmış onu kontrol etmenizi tavsiye ederim. ben pek dikkat etmemiştim.
- Titreşime gelince tek silindir olması sebebiyle titreyen bir motor ama eğlencesi yanında kabul edilebilir bir titreşime sahip
- Artçı konforu daha önce Beverly kullandığım için iyi değil.
- Selesi nubuk veya süet gibi birşey ıslanınca kurumak bilmiyor.
- DÜşük hızlarada dönüş yaparken aragazı verir gibi gaz verdiğinizde stop edebiliyor. Buda denge konusunda sorun çıkarabilir. Dönüşlerde sabit gaz vermenizi öneririm.
Torkun verdiği haz anlatılamayacak kadar müthiş insanın aklını başından alıyor.
Tercih edenleri tebrik ediyorum, herkesin beğeneceği bir tarz değil çünki.
Bir naked ile aynı sınıfa sokarak ayıp etmiş oluruz hem naked modellerine hemde MT03'e.
Hepinize keyifli sürüşler dilerim. Tekeriniz düz bassın. Bol bol mutlu kilometreler.....
-
EliteXC; aktardığın deneyimler için teşekkürler, bir kaç şey de ben eklemek istedim. malum konu MT-03 olunca insan kendini tutamıyo..
en iyi rodaj inişlerde motosikleti kompresyonla kullanarak yapılır diye okumuştum bir yerde, yabancı kaynak da olabilir hatırlamıyorum ama fırsat buldukça uygulamaya çalışıyorum. eğim ve hıza bağlı olarak değişik viteslerde motosikleti bırakıyorum kendisi kompresyonda ilerliyor. önceki motosikletimde de uyguladığım bir yöntemdi, sorun yaşamadım.
yakıt tüketiminin sabit hale gelmesi için henüz erken diye düşünüyorum birkaç bin km. yapınca stabil hale gelecektir.
motordaki fazla yağı hemen bugün kontrol edeceğim, önemli bir konu.
titreşim hakkında birşey söylemek istemiyorum. daha önce dediğim gibi "titreşim sorunu yok, titreşim var"
selenin kurumadığını söylemişsin. aksine ben de "ne çabuk kuruyo bu sele yaa" diyorum hep. fakat birkaç kez motosikleti yıkadıktan sonra sele kuru olmasına rağmen benim de bacaklarımın iç tarafını ıslandı. biraz araştırınca sele altına doğru girinti yapan delikler var, sanırım sele altına giren suyun tahliyesi için, o deliklerden kaynaklandığını farkettim. sen de bir kontrol et istersen. bir de motosikleti yıkadıktan sonra seleyi söküp altını da kurulamanı tavsiye ederim.
dönüşlerde motosikletin stop etmesi ilginç. düşük hızda birinci viteste birkaç kez ben de motosikleti stop ettirdim ama servisim motorun daha çok yeni ve dolayısıyla sıkı olduğunu, ileride rahatlayıp stop etmeyi keseceğini söyledi. şu anda 900 km. deyim ve o sorun kalmadı. senin stop problemi de bundan kaynaklanıyo olabilir. bir de elektronik beyin arızası olan birkaç MT-03 duydum (okudum) ona da bir baktır istersen. hatta başka bir forumda BigLebowski beyaz MT-03'ünde bu sorundan bahsediyordu.ne yazık ki motosikleti çalındı linki de burada.
http://www.fazerturkiye.org/forum2/s...ead.php?t=7915
tork tork tork.....evet müthiş bir zevk, diyecek hiç birşey yok.
amma uzattım yaa, son olarak 1000 bakımı için yağ filtresini kaça aldın..?? diyorum ve hemen iyi günler diliyorum....
not: gazı yavaş kesersek pat pat ları nasıl duyacağız....
Eleştirmek ile saçmalamak arasında çok ince bir çizgi vardır...Dikkat etmek gerekir..!!
Carpe Diem & Smile
-
beyler,
daha canlı bi mt-03 görmek kısmet olmadı ama uzun zamandır bu kadar çok sahip olmayı istediğim bi makine de olmadı...
ben son sürate değil ama hep bahsettiğiniz yüksek torkun verdiği çekilme hissine ve ara hızlanma değerlerine bağımlıyım motosiklette, yoksa 140 km süratin üzerine çıkmak pek hoşuma bile gitmiyor...
gs 500 ümü bi arkadaşımın arabasıyla takasladım bu gün yarın veda edicem gönlüm isterdi ki gidip mt-03 kervanına katılayım ama bu aralar imkansız maalesef.
düşünüyorum düşünüyorum ama kısıtlı bütçeyle benzer tad alabileceğim başka bi motor da bulamıyorum... herhalde daha epey düşünücem :(
.....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç
orta sehpalı supersport gördün mü.....
-
Arkadaşlar dün itibariyle ANKARA ya ayak bastım. Geçen hafta MERSİN, İSTANBUL yapmak zorunda kaldığım için resimleri ayarlayamamıştım. dün ayağımın tozuyla çevre yoluna rodaja çıktım. Bugünde fotoğraf ve video çekip sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Ama iş yoğunluğundan bazen planlarım tutmuyor lütfen kızmayın bana
arkadaşlar resim ve videolar tamam nasıl atıldığını öğrenip hemen göndereceğim ama video 101 mb sizce olurmu
yada bu işten anlayan bir arkadaşa msn den göndereyim o hallediversin bi zahmet
http://rapidshare.com/files/11481872...resim.rar.html resimlerin linki videoyuda küçültmeye çalışıyorum :(
emre@ankaram.net
-
abi hoşgeldin, ben resimleri indiriyorum onları upload edip senın adına motorunun hayırlara vesile olması için bir topic acabilirim uzun surecek ama sabır edicez
işte emreben arkadaşımızın motoru Allah kazadan beladan korusun tekrar hayırlı olsun
By vasco1925, shot with Samsung S850 at 2008-05-15
-
dün önümde benzin dolduran arkadan hiç bişeye benzetemediğim ve motoru çalişirdiğinda dumur oldugum iki tekerlı alet ben motor demem olağanustu bi naked.
-
15 Mayıs 2008, 19:44
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)