16 buji ?..........
Teşekkürler eyw.
Bir de zaten bakım aralığı fazla olduğu için üzmez diye tahmin ediyorum.
Bir kereliğine sıfır lastik alsam.Metzeller M5.Epey süre kullanırım.
Şu motorr tüm şeyiyle 12'ye patlasa.Ben onu sorunsuz biçimde çok güzel kullanırım.
2020 'Tracer 900 İcon Blue
Ben bildiğim kadarıyla arkadaşa yardımcı olmaya çalışıyorum sen neyin peşindesin... Silindir başına bir veya iki tane tane buji kullanılabiliyor al bu da Bugatti Veyron 16 silindir,hesaplarsın.
Oradakinin mübalağa olduğunu da anlayamadın sanıyorum onu da belirteyim bu arada,basit demeye çalışıyorum. Simple...Tek silindir...
Şimdiki söyleceğim ne seni kayırmak için ne onu.
O aynen şöyle yazdı:''Bakım-bütçe ilişkisi tabi senin bütçene bağlı :D ama öyle aman aman bir şey olmaz tek silindir ya 16 tane buji almıyorsun''
Burada tek buji olduğu için maliyeti olmaz demek istedi.Olayı büyütmenize gerek yok.
---------- Post added at 22:08 ---------- Previous post was at 22:06 ----------
Aynen.Eylül-Ekim ayına kısmet olursa.Ben bir de Mt'nin teknlojisine hasta oldum.
Sachs arka amortisör ve Ön Brembo Çift Disk bulunmaz nimet bence.
Zaten kalitesiz koysalardı.Her yıl arka amortisörü eline alırdı adam.Değiştirmek zorunda kalırdı.
Yan makinası
2020 'Tracer 900 İcon Blue
Arkadaşım ne enteresansın ya...Mübala diyorum,abartı var diyorum bunu anlaman için ne yapmam gerekiyor acaba...Başlığa yazık bu güne kadar bir tane eleman vardı başlarda, mt'yi kötüleyip duruyordu onun dışında gayet temiz bir başlık idi.Ve ben de bunun böyle kalmasını istiyorum,bu yüzden daha da cevap yazmayacağım.Gereksiz tartışmaya sokuyorsun insanı konuyla alakan yok,iyi niyet yok;maksat laf sokmak,üstünlük sağlamaya çalışmak...
Yollardan sonra ikinci sırada forumlar mı geliyor nefsini tatmin etmek için...Hocam,üstadım; aslansın,kaplansın ama engin bilgilerini başka mecralarda sarf eylersen daha memnun olacağız.
nıck'ımın ustune tıklayıp profılımınden latest post'a tıklasan gorurdun; nıyetı-konuyla alakamı-paylasımları...
*bu arada gercekten mubala etseydın, 16 bujı ? dıye sorulan soruya dırek bazı motorlar 2 bujılı dıye cevaplamazdın,bugattı ?! gıbı <3 bır cevap vermezdın.
ya da gercekten bu sekılde dusunuyorsun ama kendını yanlıs ıfade edıyorsun.
neyse konunun gecmısı-gelecegı benı ılgılendırmıyor, sadece 16 bujı'yı gorunce dayanamadım kardeşim. engın bılgılerım olmasa da (10 araba-2motor degıstırmeme ragmen her gun bıseyler ogrenıyorum) buradakı genc kardeslerımıze yanlıs bılgıler verılmemesını ıstıyorum...
Merhaba arkadaşlar; ben de bir süredir MT-03'ü inceliyorum, şu an Ktm Duke 125 kullanıcısıyım. Ankara'dakiler bilir, Eskişehir yolundan gidiyorum her gün ve motor güçsüz kalıyor bazı yerlerde. Fakat buna rağmen karakteri biraz asi, düşük hızlarda çok seri ve kullanımı biraz sert. Bu sene daha büyük bir motora geçmek istiyorumve sizlere sormak istediğim şu, sürüş karakteri yumuşak mı, parça veya aksesuar sorunu var mı? Teşekkür ederim
I am the Lizard King, i can do anything
eğer yumuşak olmasını istersen oldukça yumuşak olabiliyor sürüş. parça konusunda da sorun yaşanmıyor bildiğim kadarıyla, benim henüz ihtiyacım olmadı bilen arkadaşlar daha doğru cevaplarlar
Selam, buralarda hala birileri varsa, 2013 hyosung gt250r motorumu mt03 ile kafa kafaya takas etmeyi dusunuyorum. Motorumu hyosung forumundan ilk gunden bugune takip edebilirsiniz. Sahibinden ilani asagida, ilgilenenler lutfen bana ulasin.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...4506431/detay/
furkan akşam cadde bostana gelirsen orada mt03 olacak incelemiş olursun...
MT-03'üme lastik alacağım."Michelin pilot road 2" yi düşünüyorum fiyat performans olarak iyi sanırım.Alternatiflerim Michelin pilot power 2ct, Michelin pilot road 3. Sizler ne dersiniz,bu saydığım lastiklerden kullanan var mı? Patinaj durumu nasıl tek kişi ile? Ömür,yatma kalkma vs... Sportouring lastikleri bize gider mi,yoksa daha spor lastiklere mi yönelmeliyiz sizce?
*Michelin'den başka düşünmüyorum.
bende pilot power 2ct var, çok memnunum doğrusu. ama böyle torklu bi makinayle istanbul asfaltında tek kişi patinaj olmamasını beklemek fazla lüks bence ama lastik ısınınca performansı artıyor ve patinajlar da azalıyor. road 2'yi bilmiyorum ama ben pilot power'I tavsiye ederim.
şimdi söyleyeceklerim yalnızca bana eğitmenlerin söyledikleri. dolayısıyla kendim bu konuda çok bilgili değilim fakat bu denilenlere inanıyorum.
mt-03 binlik bir yarış motoru gücünde değil. bu nedenle yüksek sıcaklığa kadar ısınarak çalışan spor lastikleri çok hızlı ısıtamıyor. michelin'in spor lastikleri (road değil powerlar) çok hızlı ısınan lastikler değiller. bu iki faktör bir araya gelince serin havalarda sürüşe başladığımız ilk kilometrelerde yol tutuş çok iyi olmayabiliyor ve lastiklerin ısınıp kendi performanslarını tam olarak vermeye başlamaları zaman alabiliyor. dolayısıyla ben mt-03 için spor spor lastik alacak olsam daha çabuk ısındığı iddia edilen spor lastiklerden alırdım.
spor lastik mi yol/seyahat lastiği mi? bu soruya ise kışın ve ıslak zeminde motor binip binmediğime ve motora bindiğimde kaç km yol yaptığıma göre cevap verirdim. michelin road gibi seyahat modeli lastikler çok ısınmalarına gerek kalmadan performanslarını sergiliyor ve ıslak performansları da spor lastiklere göre daha iyi. motora bindiğimde işe gitmek için kullanıyorum çoğu zaman ve bu 30 km yol ediyor. bunun ilk 15 km'si lastiklerin ısınması için harcanıyorsa veya serin havada varacağım yere vardıktan sonra ancak lastikler ısınıyorsa spor lastiklerin bana çok faydası yok. özellikle road 3 için bu söyleniyor. sadece sıcak ve güneşli yaz günlerinde motor süren bir sürücü için çabuk ısındığı iddia edilen metzeler spor lastikler daha uygun bir seçim olabilir. ama ben yağmurlu ve soğuk havalarda da motor süren birisi olduğum için bir sonraki lastiklerimi michelin road 3, pirelli angel veya metzeler z8 arasından seçeceğim. ama yazdığım gibi sürücü yalnızca sıcak havada şöyle hafta sonu gazlamaları uzun km'ler boyunca gezmeler için kullanıyorsa spor lastikler öneriliyor.
ben michelin pilot power kullanıyorum. kendi bariz sürüş hatalarım dışında lastiklerin kendini bıraktığı hiç olmadı ne ön ne arka, ne sıcakken ne de soğukken.
Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar,dün ayrıca bir güncelleme aldım. Michelin'den şaşmak istememe rağmen dün bir abimiz " Pirelli MT60 RS Corsa" yı tavsiye etti malumunuz bizim kitapçıkta da tavsiye edilen lastik.Acaba var mıdır bir hikmeti? Dişli falan bir şey zaten ben tip olarak daha enduroya yakın bir tarza büründüreceğim inşallah motorumu.Dağın bayırın bu lastiklerle daha rahat olacağı kesin de yolda nasıl olur acaba? Hem bizi gazada getirir dişli lastikler, daha egzantirik yerlere gitme konusunda. Zaten (amiyane tabir ile) enduro varsayılan dl 650,versys,vs... hatta transalp den bile daha fazla olan yerden yüksekliği ile (tabi ki tek kriter bu değil ama...) çok abartmadan gayet güzel doğa gezileri yapabiliriz diye düşündüm. Yolda nasıldır acaba kendileri? Genel olarak sizler ne dersiniz bu işe?
Yok hocam bizim kitapçıkta tavsiye edilen lastik bu değil. Bridgestone'un bir seyahat lastiği öneriliyor. Pirelli sayfasına göre MT60 bildiğimiz off-road da gidebilen bir enduro lastiği. MT-03'ün amortisörleri uzun olmadığı için ve temelde bunun için tasarlanmadığı için dağa bayıra araziye girmek için uygun bir motosiklet değil. Hafif kötü olmuş köy yolları piknik yolları uyar. Ama toz toprak çayır çimen üzerinde dağ tepe gezmek için zaten kullanmayın diye kılavuzda yazıyor.
Pirelli Web sayfasında motorun modelini seçtiğimizde karşımıza üç lastik çıkıyor ve bunlar arasında MT60 yok. Bu yüzden ben olsam kesinlikle enduro lastiğini MT-03'e takmazdım ve MT-03 ile bozuk aslfaltlı köy yollarından daha öteye off-road maceralara girmezdim. Pirelli'nin önerdiği lastikler üç tane:
Diablo Rosso 2: Spor lastik.
Angel ST: Seyahat lastiği.
Angel GT: Uzun yol lastiği.
Bence enduro işlerine girmemek ve Angel ST veya Diablo Rosso 2 arasından seçmek lazım.
Aaa hakikaten hocam ben karıştırmışım.
Haklısınız,gerçi ben cbf-150 yi bile nerelere sokuyordum. Yurtdışında adamlar mt'yle neler neler yapıyor,yani yaptım oldu felsefesiyle hepsi oluyor (tabi abartmadan)...
Bakalım öyleyse, ben normal yol lastiği takayım çok spor olmayan, efendi efendi süreyim.
bi an nasıl bizim kitapta bunu tavsiye eder ya diye kitabı alıcaktım ki zafer hocam yetişmiş, yapma sakın öyle bişey!
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)