Yamaha MT-03 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
16 Haziran 2010, 16:31
Selamlar,
geçen gün dikkatimi bir şey çekti.
Işıklarda dururken, motor viteste debriyaj çekili, bir kaç kere gaz verdim sonra motor stop etti. ilk defasında çok dikkat etmedim ama bir kaç gün sonra yeniden deneme amaçlı aynı şeyi yapınca yine stop ettiğini gördüm.
Sonra deneme amaçlı vites boştayken gaz verdim ama bu durumda stop etmiyor, sadece viteste stop ediyor.
Benim aklıma neden olabileceği konusunda bir şey gelmedi.
Var mıdır fikri olan??
Reklamlar
-
16 Haziran 2010, 16:41
DarksideR adlı üyeden alıntı
Selamlar,
Işıklarda dururken, motor viteste debriyaj çekili, bir kaç kere gaz verdim sonra motor stop etti. ilk defasında çok dikkat etmedim ama bir kaç gün sonra yeniden deneme amaçlı aynı şeyi yapınca yine stop ettiğini gördüm.
Sonra deneme amaçlı vites boştayken gaz verdim ama bu durumda stop etmiyor, sadece viteste stop ediyor.
Var mıdır fikri olan??
benim motoda sürekli olan şey. çok önemli değil. balata tam anlamıyla ayırmadığı için biraz rölantiyi düşürüyor. stop ediyor. yinede debriyaj halatıın boşluğunu biraz kontrol etmekte fayda olabilir.
-
21 Haziran 2010, 16:43
DarksideR adlı üyeden alıntı
Selamlar,
Var mıdır fikri olan??
bendede aynı sorun vardı ben motoru servise götürdüm, adam aşşağıdan devrini yükseltti motor rolantide biraz daha yüksek devirde çalışıyo ancak ışıklarda gaz verince stop etme gibi bi durum olmuyo artık. hatta hiç bi şekilde öyle birşey yaşamadım. motora zarar vercek kadar yükseltmedi devrini de sorunsuz bir hal aldı tavsiye ederim kardeş.
-
28 Haziran 2010, 14:08
slm arkadaşlar..gülmeyin bana sakın.MT-03 ALMAK İSTİYORUM..yamaha kapanmış motor daha türkiyeye gelmiyormuş,sıfırıda yok artık sanırım..ama ben yinede almak istiyorum çünkü tam aradıgım makine galiba..forumu okuyup duruyorum kimi memnun kimi hiç memnun değil..açıkcası kafam karışmıyor değil ama sonuçta görüpte alıcam elektrik meselesi yani..motor işine yeni başlıyorum..naked yada enduro düşünürdüm hep..galiba buda ikisinin ortası bişeymiş,diğer nakedler kadarda büyük değilmiş,sürat yapmak gibi fantazimde yok,daha acemiyim zaten ehliyet sınavından başka vitesli motor sürmedim,velhasıl kelam sizden ricam arkadaşlar ya beni bu motordan vazgeçirin yada bana Ordu iline yakın biryerlerde bu motoru satan birilerini tavsiye edin..
-
28 Haziran 2010, 14:28
hatakank adlı üyeden alıntı
slm arkadaşlar..gülmeyin bana sakın.MT-03 ALMAK İSTİYORUM..yamaha kapanmış motor daha türkiyeye gelmiyormuş,sıfırıda yok artık sanırım..ama ben yinede almak istiyorum çünkü tam aradıgım makine galiba..forumu okuyup duruyorum kimi memnun kimi hiç memnun değil..açıkcası kafam karışmıyor değil ama sonuçta görüpte alıcam elektrik meselesi yani..motor işine yeni başlıyorum..naked yada enduro düşünürdüm hep..galiba buda ikisinin ortası bişeymiş,diğer nakedler kadarda büyük değilmiş,sürat yapmak gibi fantazimde yok,daha acemiyim zaten ehliyet sınavından başka vitesli motor sürmedim,velhasıl kelam sizden ricam arkadaşlar ya beni bu motordan vazgeçirin yada bana Ordu iline yakın biryerlerde bu motoru satan birilerini tavsiye edin..
Başlangıç için uygun olduğunu söyleyemem. Birincisi diğer nakedlar kadar büyük ve ağırdır ( 200 kg kadar) . Acemi için fazla seridir , gazı yanlışlıkla fazla açarsan zaptedemezsin. tavsiyem ybr 125 veya cbf 150 stajını tamamladıktan sonra mt-03 e bakman.
-
28 Haziran 2010, 16:16
valla ne bileyim beceririm gibi geliyo,çünkü hiç zorlanmadım sürerken..bildiğiniz bi yerde sıfır varmı acaba ssahibinden comda bi tane sıfır var oda 15.500 istiyo ve 2007 model.acaba tek tipmi motorun şekli yoksa makyajlama filan olmuşmudur modeller arasında?*bu arada ilginize çok teşekkür ederim
-
30 Haziran 2010, 13:20
[QUOTE=hatakank;2094091]valla ne bileyim beceririm gibi geliyo,çünkü hiç zorlanmadım sürerken..bildiğiniz bi yerde sıfır varmı acaba ssahibinden comda bi tane sıfır var oda 15.500 istiyo ve 2007 model.acaba tek tipmi motorun şekli yoksa makyajlama filan olmuşmudur modeller arasında?*bu arada ilginize çok teşekkür ederim[/QUOTE
Hatakank Kardeş,
Ben 45 yaşında ilk defa motora bindim. Ve ilk motor olarak MT03 aldım. Motor kullanmayı CBF 150 (Honda) ile öğrenmiştim. Emin ol MT03 daha kolay ve güvenli. Herşeyden önce, freni fren gibi, gazı gaz gibi.
CBF 150'de yapamadığım yavaş sürüş (nerdeyse 0km/h ile sadece gidon marifeti ile motoru dengede tutmayı öğreten sürüş) antremanını MT03 ile ilk denemede becerdim.
Öğrenmek için çok iyi bir motor olduğunu düşünüyorum. Yanlız...
- Sürat meraklısı olup ilk binişte gazlamamak
- Araba kullanmaktan gelen trafik tecrübesi ve dikkat refleksleri tam olmak
Şartıyla.
Koleksiyon motoru olmaya aday bir makinedir. Hayırlısı olsun.
Osman
-
30 Haziran 2010, 20:12
valla ne bileyim beceririm gibi geliyo,çünkü hiç zorlanmadım sürerken..bildiğiniz bi yerde sıfır varmı acaba ssahibinden comda bi tane sıfır var oda 15.500 istiyo ve 2007 model.acaba tek tipmi motorun şekli yoksa makyajlama filan olmuşmudur modeller arasında?*bu arada ilginize çok teşekkür ederim
daha önce hiç ikiteker üstüne binmediysen kesinlilke ilk defa binilecek bir motor değil, çünkü torku oldukca fazla bir alet mt3 ,hiç değilse bir kaç ay düşük cc li motorlarda tecrube kazan ,güvenliğin açısından ,daha hayırlıdır...
-
05 Temmuz 2010, 14:38
Öncelikle hoşgeldin.
Galerilerin elinde kalanlardan felan belki bulabilirsin ama çok zor bence, makyaj konusuna gelince sadece renk değişimi oldu 2009 modellerde, beyaz şerit koydular, sarı ve kırmızı rengi çıktı, onun haricinde benim bildiğim küöük de olsa herhangi bir değişiklik yok.
İlk motorun MT03 olması konusuna gelince, ben de 30 yaşındayım ve kendime ait ilk motorum MT03. Daha önceden biraz ehliyet kursundan biraz da arkadaş motorlarından deneyimim olmuştu.... Fakaaaattt..... Bu motoru alırken bana yardımcı olan, deneyim ve bilgim ışığında ilk motor konusunda beni yönlendiren gayet deneyimli ve kesinlikle her işi kuralına göre yapan bir arkadaşımın olması bana çok şey kazandırdı. Aldıktan sonra 2 ay kadar trafiğe kapalı alanlarda her türlü çalışmayı denge-dur kalk -frenleme- acil fren- dönüşler- tekerin kilitlenmesi vs. vs. aklımıza gelen her şeyi çalıştık, sonra da yine yaklaşık 3 ay kadar yalnız başıma hiç yola çıkarmadı beni.
Eğer bu şekilde veya benzeri bir imkanın var ise belki ilk motorun olması için destekleyebilirim seni, ama normal şartlar altında hem ağır olması hem de yüksek torku yüzünden çok atik olması sebebi ile başlangıç motoru olarak tavsiye edebileceğim bir motor değil.
Selamlar...
-
05 Temmuz 2010, 14:46
Hafta sonu CBF 150 ile beraber Saros gezisi yaptık. Toplam 460 km. 75-90 arası hızla gittik ve MT-03 deki az yakma rekorunu kırdığımı sanıyorum, sıkı durun 100 km de 4,12 litre. Daha az yakan var ise beri gelsin
-
05 Temmuz 2010, 15:02
Herkese Selam
MT-03 aşıklar kervanına katıldığımı gururla haber vermek istiyorum. Motorsiklet sevdasına yeni başladım. Bu yüzden bir çok modeli inceledim. MT-03'ün başlangıç için bana uygun olduğunu düşünmekteyim. Ayrıca duruşuda benim için mükemmel.
Siyah bir MT-03 almak istiyorum. Bilgisi olan haber verirse sevinirim.
-
06 Temmuz 2010, 16:13
Arkadaşlar Antalya'dan herkese merhaba,
2008 mayıs ayından bu yana MT-03 sahibiyim.İlk görüşte aşık olup bir kaç haftalık finans arayışından sonra hiç sorgusuz sualsiz aldım siyah MT-03 mü.(antalya Nebioğullarından)2008 yazında itina ile rodajını tamamladıktan sonra şehir dışı kısa, keyifli ,yayla seferleri yaptım yakın çevrelerde.Kışları garajda yattı işin açıkçası binmedim.2009 yazında toplasan 1500- 2000 km anca yapmışımdır.Çoluk çocuk sahibi olunca devamlı motorlada olmuyor,günlük sabah akşam çocukların kreşe alınıp bırakılma durumları var tabi.. Uzun lafın kısası büyük bir hevesle aldığım deli oğlan MT-03 mün hakkını vermek bir türlü nasip olmadı.Binebildiğim kadarıylada yarım da olsa hevesimi aldım diyelim artık.Henüz 4850km de,isterimki hakkını verebilecek bir arkadaşa nasip olsun.İlgilenen arkadaşlar olursa haberleşelim.Hepinize esenlikler diliyorum....
-
12 Temmuz 2010, 04:07
aman diim sakın haa şu an turkiyede yaşıyan varsa yamaha alayım demeyin....
-
17 Temmuz 2010, 14:53
bütün mt 03 sevenlere selam.
ben yaklaşık 6 hafta önce mt 03 ümü aldım ve gerçekten çok eğlenceli bir motor ilk uzun yolumu da yaptım istanbul - izmir yakında yine çıkıcam tatil için..
bir sorum olacak top case alıcam fakat hangi marka alayım ? fiyatları nedir istanbul da nerden bulurum bu gibi konularda yardımcı olursanız çok sevinirim..
-
17 Temmuz 2010, 15:03
çok güzel ama tek silindir olması biraz ürkütüyor
-
17 Temmuz 2010, 16:41
gold adlı üyeden alıntı
çok güzel ama tek silindir olması biraz ürkütüyor
valla hiç ürkütmesin gayet rahat kullanımı var şehir içi kullanımda zaten aklına bile gelmez tek silindir uzun yolda da yormadı beni..
-
17 Temmuz 2010, 17:11
bazen yolda giderken mt 03 görüyorum .açılın motor geliyo der gibi gidişi var .düşünüyorum benim emektar sümsük de yamaha buda yamaha acaba ilerde bundan mı alsam diye.korktuğum olay şurda ,mesela 190 ile gidiyorsunuz (basmak istediğim için deil örnek için ) devir 7 bine dayanıyor tek piston aşşada hadiiiiiiiiiiiiiii diye çalışırken yeter ulan ya allah diyip fırlamasın yukarıya doğru ??
-
19 Temmuz 2010, 11:07
gold adlı üyeden alıntı
bazen yolda giderken mt 03 görüyorum .açılın motor geliyo der gibi gidişi var .düşünüyorum benim emektar sümsük de yamaha buda yamaha acaba ilerde bundan mı alsam diye.korktuğum olay şurda ,mesela 190 ile gidiyorsunuz (basmak istediğim için deil örnek için ) devir 7 bine dayanıyor tek piston aşşada hadiiiiiiiiiiiiiii diye çalışırken yeter ulan ya allah diyip fırlamasın yukarıya doğru ??
Mt-03 ün son hızı 7500 devirde 175 km/h. Daha sonra devir kesiciye giriyor ve motoru 7000 devire düşürüyor. Mt-03 de yüksek devir sebebiyle kol çıkartamazsın. Ayrıca dediğin sorun 4 silindirli motorlarda da olabilir. Dört silindirden biri kol çıkardığında diğerlerinin çalışmaya devam edeceğini mi sanıyorsun ? . Krankın kilitlenmesi için tek bir silindirin sıkışması yeterlidir.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:04 ----------
çelebi666 adlı üyeden alıntı
bütün mt 03 sevenlere selam.
ben yaklaşık 6 hafta önce mt 03 ümü aldım ve gerçekten çok eğlenceli bir motor ilk uzun yolumu da yaptım istanbul - izmir yakında yine çıkıcam tatil için..
bir sorum olacak top case alıcam fakat hangi marka alayım ? fiyatları nedir istanbul da nerden bulurum bu gibi konularda yardımcı olursanız çok sevinirim..
Alacağın top case givi veya kappa olmalı. Ama canta demiri de alman lazım. İkisi beraber 400 tl yi bulur. Ayrıca istanbul izmir arasını feribot ile bandırma üzerinden yapmanı tavsiye ederim. Yol 300km ye düşüyor.
-
20 Temmuz 2010, 14:19
arkadaşlar mt-03 yada başka bir araç olsun fark etmez
tavsiye yada uyarı niteliği taşımayan ne olduğu belli değil mesajları yazmayın
bir çok kişi şehir içinde mt-03 ün ideal olduğunu söyler
ayrıca neredeyse hepsi çekilin motorsiklet geliyor der
-
20 Temmuz 2010, 15:14
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)