Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
23. sayfa BirinciBirinci ... 13212223242533 ... SonuncuSonuncu

Yamaha MT-03 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    EliteXC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Beverly 250, FiddleII 125
    Alıntı mt-03 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar yaklaşık bir hafta önce motorumda düşük devirlerde şiddetli tekleme sorunu ile karşılaştım ve servise gittim. usta, ilk önce bujiyi kontrol etti ve motor buji istiyor diyerek r6 iridyum bujilerden biri ile değiştirdi. hava filtresini temizleyip ayarını yaptı.
    sorunun çözüldüğünü düşünerek servisten ayrıldım. ama biraz yol yapınca ilk gün kü kadar olmamakla birlikte sorunun devam ettiğini gördüm. motor yolda akmıyor,teklemeler ve kesiklikler yapıyordu (ama kısmen bir düzelme de vardı).

tekrar motoru götürüp bıraktım ama işim dolayısıyla başında durup ne işlemler yapıldığını izleyemedim. bu sefer ustanın daha önce taktığı iridyum bujiyi çıkartıp yerine çift tırnaklı bir buji taktığını ve bir kaç ayar yaptığını öğrendim.
    kısa bir deneme sürüşünden sonra sorunun çözüldüğünü sandım. yanılmışım, çünkü motordaki teklemeler çok az da olsa devam ediyordu. bu sefer teklemeleri sadece düşük devirlerde değil, her devirde ve sabit gazla giderken hissetmeye başladım.
    bu gün tekrar gittim servise ve durumu anlattım. usta bu defa depoya enjektör temizleyici katkı maddesi ekledi. "biraz böyle kullan, sorun devam ederse Bosch servisine gidip enjeksiyon sistemini temizletiriz" dedi (bosch-ultrasonic injection cleaner).

son durum bu arkadaşlar. işin ilginç yanı usta da mt-03 sahibi.
    sorunun ilk ortaya çıktığı günle bugün arasında ciddi bir iyileşme olduğunu belirtmek isterim...

konuyla ilgili görüşleri olan ve ya çözümde yardımı dokunabilecek arkadaşların fikirlerini beklerim...
    Geçmiş olsun.
    TPS Sensörü diye bir parça olduğunu hatırlat ustana isterim.
    Birde ustanın "yamaha elektrik tamir sertifikası" varmı bi bakıver.
    Benim motordada söylediğin teklemeyi yaşadım. 130 gibi süratlerde giderken 4 saniye kadar stop etti ve devamında çalıştı. İki defada rölantide iken stop etti. Yamaha Yetkili servisim arızayı tespit etti ve garanti dahilinde yeni parçanın siparişini verdi.

Bir yöntem denemeni öneririm:

1-Motor teklemeye başladığında stop et.
    2-Kontağını aç ve yakıt pompa sesinin kesilmesini bekle.
    3-Bu işlemi birkaç kez yap.
    4-Çalıştır ve bir süre bin.
    Eğer ilk çalıştığında problemsiz çalışıyorsa yüksek ihtimallle TPS Sensörün arızalanmıştır.

Bunuda sana buji, hava filtresi, yağ, vb. masraflar açarak düzeltmeye çalışmasınlar. Garantili bir motosikletin var.
    Endurocular neden genç görünür? Cevap: Çamur cildi gençleştirir.

Ride fast, yet ride smart!!!

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

EliteXC verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. dediğin yöntemi deneyeceğim.
    TPS sensörü konusunu biraz daha açarmısın?
    ayrıca yakıt sisteminde arıza veren herhangi bir parça olduğunda elektronik beyinin uyarı vermesi gerekmezmi?
    geçen sene, dediğin stop etme olayını 3. viteste giderken farkedemediğim bir kasisten geçerken bir kere yaşamıştım. bir daha başıma gelmedi.
    ama şu anda yaşadığım biraz farklı. stop etme yok. sadece sabit gazla giderken motorun akmasında düzensizlikler var. ilk zamanlarda bu vuruntu şeklindeydi.

şu ana kadar bana masraf olarak çıkan sadece buji değişimi...

asıl kafamı karıştıran bahsedilen enjeksiyon temizleme olayı. 3300 km deki bir motorun enjektörünün bu kadar kısa sürede kirlenmesi pek mantıklı gelmiyor...

*yanlışlıkla yıllar önce kullandığım hesabımdan giriş yapmışım. mt-03 olarak yazıyorum.

Motosikleti
    TPS sensörü arızası sadece MT03' has bir sorun değil. 2005-2006 FZ6 ve Fazer'lardada bu problem olduğunu duymuştum. Yakın bir arkadaşıma 2005 model bir FZ6 aldık daha 7000km'de. Düzensiz çalışma ve debriyajı sıkınca stop etme şeklinde sorunları vardı. Servisim kronik bir rahatsızlık olduğunu ve garanti dahilinde TPS sensörünün değişimini yapacaklarını söyledi. Garantisi bitmiş bir motor olmasına rağmen.
    Bende TPS sensörünün ne olduğunu ve nasıl çalıştığını araştırmadım aslında.
    Yakıt aldığın yerle ilgilide bir problem olabilir. Kirli benzin veya su karışmış olabilir. Son derece hassas olan enjektör bundan etkilenebilir.
    Enjektör kirlenmesi haricinde benzine su karışmasına karşı ve motorun temizlenmesini sağlayan bir ürün var. Eğer bir cevap bulunmazsa Motorex'in POWER PLUS serisi Fuel Conditioner ürününü denemeni tavsiye ederim. Bu ürün motosikletler için özel üretilmiş ve tüm motosikletlerde kullanılabilir.

Arıza lambasının yanmasına gelirsek, ne MT03'de nede FZ6'da TPS Sensörü ile ilgili sorun olduğunda arıza lambasının yandığını görmedim.

Motosikleti
    BMW R1150GS
    EliteXC tuttuuun altı olsun daaha nediyim ben sana;)

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Triumph Thunderbird 900 Yamaha xt600-350 BSA
    benzer bir arıza nedeniyle yapılabilecek herşeyi yapmama rağmen Triumph Thunderbird'imi parçalara ayırmak üzereydim ki sorunun SULU BENZİN'den kaynaklandığını farkettim.

Yine benzer arıza xt600 de de başıma geldi ama daha önceki tecrübeyle benzini boşaltıp tekrar doldurmamla sorun çözüldü kendilğinden.

Önümüze gelen yerden benzin almamakta büyük yarar var ..

sorunun sulu ve ya kötü benzinden kaynaklandığı konusunda katılıyorum size.
    çünkü diğer bütün olasılıklıklar elendi.
    bugün wurth enjektör temizleyicisi aldım ve biraz ekledim (30tl).
    EliteXC nin önerdiği yakıt temizleyiciyi bulamadım henüz(Marmaris küçük yer).

depoyu tam boşaltıp, temiz benzin almak en doğrusu gibi geliyor banada.
    umarım sorunum düzelir...
    bu arada ne tür benzin kullanıyorsunuz? ben 97 alıyordum. 95 kullanmanın daha doğru olacağını söyleyenler var.
    [B]çoksa torkun olmasın korkun[/B]

Motosikleti
    Alıntı ZAMANSZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    EliteXC tuttuuun altı olsun daaha nediyim ben sana;)
    Keşke tuttuğum altın olsa ama tam tersi, tuttuğum elimde kalıyo

bu arada ne tür benzin kullanıyorsunuz? ben 97 alıyordum. 95 kullanmanın daha doğru olacağını söyleyenler var.
    Enjektör temizleyici kullanmama rağmen çok az hissedilen düzensiz çalışma sorunum devam ediyor.
    Bakalım TPS Sensörüm bikaçgün içinde gelir dediler. Değişiklik olursa paylaşırım.
    Bir arada Motorex'in Fuel Conditioner'ini kullanıcam. Birkaç işe birden yaradığı yazıyor kutusunun üzerinde.
    Depoyu tam anlamıyla boşaltmak pek mümkün değil. Sökseniz dahi zor. Ancak vakum sistemi ile olur sanırım. Bir sürede havalandırılırsa tamamen temizlenir sanırım.
    Bende Shell'in 97 oktanını kullanıyorum sürekli. Motoru hangi benzin ile sürekli kullandıysanız ona devam edin. 100 oktan hiç mantıklı değil. 95'dense 97 alırım. Süreklide aynı benzinlikten ve aynı pompadan benzin alacak kadar takıntınız varmı bilemiyorum ama ben elimden geldiğince aynı pompadan alıyorum

http://www.mandp.co.uk/productinfo/5...itives/Motorex
    inceleyin isterseniz, depoyu söküp temizlemektense bunu kullanmak daha mantıklı geldi bana.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti

xt600 ile mt03 sularının dışında neredeyse aynı makinalar.
    susuz olsunda oktanı kaç olursa olsun farketmiyor. yeterki susuz olsun

Motosikleti
    Alıntı triumph_1942 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benzer bir arıza nedeniyle yapılabilecek herşeyi yapmama rağmen Triumph Thunderbird'imi parçalara ayırmak üzereydim ki sorunun SULU BENZİN'den kaynaklandığını farkettim.

Yine benzer arıza xt600 de de başıma geldi ama daha önceki tecrübeyle benzini boşaltıp tekrar doldurmamla sorun çözüldü kendilğinden.

Önümüze gelen yerden benzin almamakta büyük yarar var ..
    Parçalara ayırmaktansa söylediğiniz gibi suları kontrol etmek çok iyi fikir.
    Maalesef heryerden benzin alınmıyor.

triumph_1942 depoyu hangi yöntemle boşalttınız?

POWER PLUS fena bir ürüne benzemiyor ama ne kadar etkili olur deneyip görmek gerek.

TPS sensörü hakkında bugün ustayla da görüştüm. sensörün yerini bile gösteri bana. ben de biraz araştırdım TPS sensörünü. bu sorun, genellikle motor giderken gazı kapatıp rölantiye düşülen anlarda stop etme olarak kendini gösteriyormuş. dediğim gibi ben stop etme yaşamıyorum.

EliteXC, bende ki düzensizlikte çok az hissediliyor. ama moral bozuyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    sorunun benzinden kaynaklandığını farkedene kadar epey azalmıştı benzin zaten , o şekilde bitirdim benzini ama sinir bozucuydu .

depo boşatma yöntemine gelince benzin hortumunu çıkarıp musluğuda yedeğe alır , o şeklilde bir bidona doldurursan boşalır gider işte..(başka amaçla kullanılabilir o benzin, temizlik vs. gibi)

ayrıca karbüratör şamandralarının dibindeki tahliye vidalarınıda söküp şamandradaki benzini boşaltmakta da yarar var ..

Motosikleti
    MT03'ün deposu plastik ve hiçbiryerinde musluk veya başka bir boşaltma vanası yok. Depoyu söküp alttan şamandırayı çıkartmak bile deponun tamamını boşaltmanıza yardımcı olmuyor.
    Birde enjeksiyon sistemine giden hortumu bulanadek gene depoyu sökmek gerekiyor.
    Deponun sökülmesi çokda zor bir işlem değil. 3 adet civata tutuyor. İki önde bir tane arka ortada sürücü selesinin altında.
    Depoyu sökmektense vakumlu bir sistemle içini boşaltmak daha sağlıklı olur görüşündeyim hala.
    Kolay gelsin....

Burada 23 numaralı civatadan iki adet sağda iki solda var, birde 6 numaralı civata sökerek depoyu yerinden çıkartmak mümkün.

arkadaşlar faydalı bilgiler için teşekkürler.
    artık depoyu bu yöntemlerden biri ile boşaltıcaz.

Motosikleti
    BMW R1150GS
    MT03 için

97 oktan

gereksiz mi?
    gerekli mi?

zararlı mı?
    yararlı mı?

olsada olur mu?
    olmasada olur mu?

cevap

yaralı/gerekli/olsa iyiolur ise 97 oktanın faydası nedir motor için?

cevap

zararlı/gereksiz/olmasada olur ise 97 nin zararı nedir gene motor için?

birileri 4zamanlı aletler için 97 iyi diyor..
    birilerii manuelde 95 yazıyor diyor....
    ama galiba min. 95oktan yzıyor!

Motosikleti
    Alıntı ZAMANSZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    MT03 için

97 oktan

gereksiz mi?
    gerekli mi?

zararlı mı?
    yararlı mı?

olsada olur mu?
    olmasada olur mu?

cevap

yaralı/gerekli/olsa iyiolur ise 97 oktanın faydası nedir motor için?

cevap

zararlı/gereksiz/olmasada olur ise 97 nin zararı nedir gene motor için?

birileri 4zamanlı aletler için 97 iyi diyor..
    birilerii manuelde 95 yazıyor diyor....
    ama galiba min. 95oktan yzıyor!
    Zararlı veya zararsız diyemicem, fakat bildiğim birşey var motosiklete hangi benzini kullanmaya başladıysanız ona devam edin derim. Bugün 95 alayım, yarın 97, ah bide 100 oktanla nası gidecek acaba demektense aynı yakıta devam etmek daha mutlu eder sanırım motoru
    Bu güne dek tüm motorlarımda 97 Shell benzini kullandım ve sorun yaşamıyorum.

Not: Evet kullanma kılavuzlarında en düşük 95 oktan kullanın diyor. Yalnızca 95 kullanın değil.

14 Mayısdan sonra motosikletle istanbula gelme ihtimalim var. İstanbuldaki arkadaşlarla görüşmek isterim vakit uygun olursa.

yaşadığım silkeleme sorunuyla ilgili son gelişmeleri paylaşmak isterim...

ilk önce depodaki benzini yakarak bitirdim (benzini bitirmeye uğraşırken bir de hız cezası yedim, bonus oldu ) kalan benzini serviste boşalttık. motoru rölantide stop edene kadar çalıştırdık (yaklaşık 7-8 kere stop etti ve çalıştı).
    tabi bu en basit yöntem olduğu içi deponun dibinde pislik, su vb. kalmışmıdır bilemiyorum.
    daha sonra depoyu shell 97 oktanla doldurduk ve würth enjektör temizleyiciyi ilave ettik.
    sorun yine tamamen geçmedi ama ufak bir düzelme oldu.
    özellikle 1. ve 2. viteslerde düşük devirlerde silkelemeyi hissediyorum hala.
    motorun gücünde ve çekişinde hiç kayıp yok.
    ayrıca biraz kullandıktan sonra egzoz çıkışına baktığımda benzinde düzelme olduğunu anladım.

şimdi usta, yakıt filtresini değiştirmeyi düşünüyor. filtre "şişme" yapmış olabilir dedi. İstanbul' dan mt-03 benzin filtresi bekliyoruz.

usta , "eğer bu işlemde sonuç vermezse, enjeksiyon sistemini komple değiştiriz garanti kapsamında. sen canını sıkma" dedi. .
    bakalım ne olucak..!?

oktan konusuna gelirsek; motoru aldığımdan beri farklı yerlerden 97 alıyorum. evet, kullanma kılavuzunda min95 yazıyor. bu bilgiyle "97 sorun yaratırmı?" düşüncesi ortadan kalkıyor zaten. bence önemli olan nokta, güvenilir istasyonlardan iyi benzin almak. buna çok dikkat etmeliyiz!

sebastian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    nexus500'den gsr600'e terfi etmişti bws100'e düştü
    selam arkadaşlar, bir tane mt03 var da. maxi scooter'la takas düşünüyor, ne dersiniz. alınabilecek motor mu, gerçi hep motorun sorunlarını tartışmışsınız
    http://www.sahibinden.com/2006_mt_03...XQQdisplayitem

slm sebastian, eğer almayı düşündüğün motor güvenilir ve temizse kaçırma derim. ben de mt-03 e scooter dan geçtim ve daha önce motor kullanmıyormuşum dedim.

sorunsuz motor olmaz. önemli olan kronik bir arızası olmamasıdır.
    bildiğin, hiç arıza yapmayan bir marka-model varmı?

sebastian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    nexus500'den gsr600'e terfi etmişti bws100'e düştü
    bildiğim kadarıyla bu motor tek silindir, değil mi. geçenlerde bir tane gördüm, ışıklarda duruyordu. motor bir farklı çalışıyordu. yani ne biliyim, motoru görmesem ve sesini duysam cross derim. araştırıyorum tabi hala, acelem yok. takas değil de motoru satacak olsam. kışın alırım artık motoru. ilk kar düşer ben çıkarım motor avına

Alıntı sebastian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bildiğim kadarıyla bu motor tek silindir, değil mi. geçenlerde bir tane gördüm, ışıklarda duruyordu. motor bir farklı çalışıyordu. yani ne biliyim, motoru görmesem ve sesini duysam cross derim. araştırıyorum tabi hala, acelem yok. takas değil de motoru satacak olsam. kışın alırım artık motoru. ilk kar düşer ben çıkarım motor avına

evet, tek silindirli, alt ve orta devirlerde yüksek tork veren bir motor.
    dediğin gibi kendine özgü bir sesi var.
    bir de egzozun "pat pat" olayı var tabi.
    o sesi de duymalısın...

23. sayfa BirinciBirinci ... 13212223242533 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)