arkadaşlar yaklaşık bir hafta önce motorumda düşük devirlerde şiddetli tekleme sorunu ile karşılaştım ve servise gittim. usta, ilk önce bujiyi kontrol etti ve motor buji istiyor diyerek r6 iridyum bujilerden biri ile değiştirdi. hava filtresini temizleyip ayarını yaptı.
sorunun çözüldüğünü düşünerek servisten ayrıldım. ama biraz yol yapınca ilk gün kü kadar olmamakla birlikte sorunun devam ettiğini gördüm. motor yolda akmıyor,teklemeler ve kesiklikler yapıyordu (ama kısmen bir düzelme de vardı).
tekrar motoru götürüp bıraktım ama işim dolayısıyla başında durup ne işlemler yapıldığını izleyemedim. bu sefer ustanın daha önce taktığı iridyum bujiyi çıkartıp yerine çift tırnaklı bir buji taktığını ve bir kaç ayar yaptığını öğrendim.
kısa bir deneme sürüşünden sonra sorunun çözüldüğünü sandım. yanılmışım, çünkü motordaki teklemeler çok az da olsa devam ediyordu. bu sefer teklemeleri sadece düşük devirlerde değil, her devirde ve sabit gazla giderken hissetmeye başladım.
bu gün tekrar gittim servise ve durumu anlattım. usta bu defa depoya enjektör temizleyici katkı maddesi ekledi. "biraz böyle kullan, sorun devam ederse Bosch servisine gidip enjeksiyon sistemini temizletiriz" dedi (bosch-ultrasonic injection cleaner).
son durum bu arkadaşlar. işin ilginç yanı usta da mt-03 sahibi.
sorunun ilk ortaya çıktığı günle bugün arasında ciddi bir iyileşme olduğunu belirtmek isterim...
konuyla ilgili görüşleri olan ve ya çözümde yardımı dokunabilecek arkadaşların fikirlerini beklerim...