Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
22. sayfa BirinciBirinci ... 12202122232432 ... SonuncuSonuncu

Yamaha MT-03 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Bütün yorumları okudum.
    Aldığım bilgilere göre iki tekerlek üzerindeki gezintime mt03 ile başlamamın bir sakıncası olmayacak.
    Bu konuda tecrübesi olan üyeler bana biraz yardımcı olursa sevinirim.
    Keza motorlar hakkında bilgim sıfır, herşeyi bu aletle öğrenmeyi planlıyorum.
    Herhangi bir sıkıntı çeker miyim?
    Çok zorlanır mıyım?
    İşlerimin yoluna girmesiyle birlikte inşallah temmuz sonunda anahtar çevirmeyi planlıyorum.
    Birde çok olmuyorsam eğer, bilginiz de varsa temmuz ayı gibi fiyartlarda bir oynama olacak mı?

İlginize şimdiden teşekkürler...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    BMW 1200 GS
    Arkadaşlar,

Ön cam taktırdım. MRA'nın naked için olanı. Cumartesi çok rüzgar vardı, belki o yüzden çok türbülans yapıyor. Eğer rüzgardan değil de hep türbülans olacaksa, korkarım çıkarmam gerekecek.

Paylaşayım istedim.

Motosikleti
    BMW R1150GS
    Alıntı kory adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bütün yorumları okudum.
    Aldığım bilgilere göre iki tekerlek üzerindeki gezintime mt03 ile başlamamın bir sakıncası olmayacak.
    Bu konuda tecrübesi olan üyeler bana biraz yardımcı olursa sevinirim.
    Keza motorlar hakkında bilgim sıfır, herşeyi bu aletle öğrenmeyi planlıyorum.
    Herhangi bir sıkıntı çeker miyim?
    Çok zorlanır mıyım?
    İşlerimin yoluna girmesiyle birlikte inşallah temmuz sonunda anahtar çevirmeyi planlıyorum.
    Birde çok olmuyorsam eğer, bilginiz de varsa temmuz ayı gibi fiyartlarda bir oynama olacak mı?

İlginize şimdiden teşekkürler...
    arkadaşım öncelikle inşallah herşey planladığın gibi olur...
    bn ilk motorum MT 03 tür 2008 temmuzda aldım 1sene olmadı km 10200 de ve bnm motor deneyimimde 10200km... yani her şeyi bunda öğreniyorum..

tabiki 125cc lik bi alette daha kolay başlardım ama sonra buna geçince 125cc kadar kolay olmayacaktıı birde al sat davaları.. en beterii motorunu sevmezsen 2 teker olayı başlamadan bitebilirdi... işim gereği tasarımını çok takıyorum MT03 tamamen doyuruyor.. her konuda...

ok aleti hafife alma... ama kendinide hafife alma

250 cc lik 150kilo rebel e bindim ilk 2km falan giittm totalda
    sonra bunu aldım 660cc sıvılarla beraber yaklaşık 200kilo

ama inan bana cok daha dengeli ve kontrolu kolay oldu!

dediiim gibi bu ilk motorum ve deli gibi uzun yollara vuruyorum bi gunde 600km yapdııım oluyor her gün işe bunla gidiyorum 30km...

not: ama genede iyi araştır
    bn hayattayım halaa...
    1000cc ile başlayıp hala hayatta olan arkadaşlarım da var
    ama 125cc ile başlayıp ciddi kazalar atlatanlarda var!

Motosikleti
    BMW R1150GS
    MT03 TURKIYE tanışma toplantısı

Tarih: 23 Nisan 2009 Perşembe
    Zaman: 16:00 - 21:00
    Yer: Kahve dünyası
    (Kızıltoprak BP yi bostancı yönün de yaklaşık 25m geçince)
    Cadde/Sokak: Kalamış Fener Cad.
    Şehir/Kasaba: Istanbul, Turkey

Burası buluşma yeridir..
    İstekler doğrultusunda mekan çeşitlenebilir..

Havu koşulları nedeni ile
    haber verilerek iptal olabilir...

Toplantıya katılmak için
    MT03 sahibi olmak
    Motosiklet kullanmak
    şart DEĞİLDİR!

Misafir getirebilirsiniz..

Görüşmek üzere

http://www.facebook.com/reqs.php#/ev...6974122&ref=nf

DarksideR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT 03
    Alıntı ZAMANSZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    MT03 TURKIYE tanışma toplantısı

Tarih: 23 Nisan 2009 Perşembe
    Zaman: 16:00 - 21:00
    Yer: Kahve dünyası
    (Kızıltoprak BP yi bostancı yönün de yaklaşık 25m geçince)
    Cadde/Sokak: Kalamış Fener Cad.
    Şehir/Kasaba: Istanbul, Turkey

Burası buluşma yeridir..
    İstekler doğrultusunda mekan çeşitlenebilir..

Havu koşulları nedeni ile
    haber verilerek iptal olabilir...

Toplantıya katılmak için
    MT03 sahibi olmak
    Motosiklet kullanmak
    şart DEĞİLDİR!

Misafir getirebilirsiniz..

Görüşmek üzere

http://www.facebook.com/reqs.php#/ev...6974122&ref=nf

zamanı gelmişti
    görüşmek üzere

Motosikleti
    BMW R1150GS
    Alıntı DarksideR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    zamanı gelmişti
    görüşmek üzere

DarksideR slm
    facebooktan "YAMAHA MT 03 TURKIYE" isimli gruba
    üye olursan hem buradan hem face ten takip edebilirsin

vede
    http://www.facebook.com/home.php?#/e...id=69446974122

buradan gezi listesine ekleyebilirsin kendini...

(kişi sayısını takip amaçlı)

DarksideR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT 03
    Alıntı ZAMANSZ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    DarksideR slm
    facebooktan "YAMAHA MT 03 TURKIYE" isimli gruba
    üye olursan hem buradan hem face ten takip edebilirsin

vede
    http://www.facebook.com/home.php?#/e...id=69446974122

buradan gezi listesine ekleyebilirsin kendini...

(kişi sayısını takip amaçlı)
    Zamansz selam,
    Ben uzun zamandır facebookta üyeyim gruba, ve katılanlar kısmında ekliyim dünden beri

buluşmaya katılmayı çok isterdim ama Marmaris'teyim. işler yoğun...
    [B]çoksa torkun olmasın korkun[/B]

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Merhaba ;
    Bugünkü yağ değiştirme maceram şu şekilde oldu. Shell'e gittim 15-50 motosiklet yağı aldım ve yağcıya değiştirmesini söyledim. Arkadaş yattı motorun yanına, başladı tapayı çevirmeye. Bilin bakalım ne oldu, tapa ile beraber karter tapa yuvasındaki bütün dişler de yağla beraber aşağı indi. İnanın tapa yuvasında bir tane bile diş yoktu, neyse sıvı conta sürüp tapayı sabitlediler. Sıra geldi yağ koymayı. Kullanım klavuzunda aynen şöyle yazıyordu
    Yağ miktarı:
    Yağ filtresi elemanı değiğtirilmediğinde:
    3.0 L (3.17 US qt) (2.64 Imp.qt)
    Yağ filtresi elemanı değiştirildiğinde:
    3.1 L (3.28 US qt) (2.72 Imp.qt)

Eski yağın süzülmesini 10 dakika bekledikten sonra başladık yağ eklemeye, daha 3. litreyi bitirmeden yağ taştı. Tapayı kapatıp çalıştırdım. yağı kanallara basınca seviye düştü. 5 km kullanıp motoru garaja geri koydum, dur şunun yağ seviyesine tekrar bakayım dedim, Kontrol çubuğunu gevşetir gevşetmez fooş bir avuç yağ yere döküldü, karter ağzına kadar dolu.

Şimdi mümkünse aşağıdaki konularda fikir vermenizi rica ediyorum:
    1-) Bu sıvı conta ne kadar idare eder, diş açtırabilir miyim, yoksa yeni karter mi alacağım ?
    2) MT-03 ne kadar yağ alır. Neden 3 litre almadı acaba ? fazla koyduğumuz kesin.

MEGAN66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    WR250R Gelincik
    Kurubuz, Allah aşkına insan MT03 alırda oraya buraya götürür mü be. Git servise yada olmadı bi motosikletçiye. Yazık günah, servise götür bak bakalım adamlar ne kadar koyuyor ne yapıyor sonra sende yapardın. Hem yamahaya yamalube koyacaksın, oldumu şimdi. Al benim ybryi ver onu bana, sen bakmayı bilmiyorsun Şaka bi yana en kısa zamanda servise götür. Bak cebim 532 674 40 67 esenyurttayım ara istersen beraber götürelim.
    Kimse emin degil ki şafaktan tekrar,
    İste gelsin gül renkli şaraptan tekrar,
    Sen altınmısın hey! aptal herif, Gömüpte çıkarsınlar topraktan tekrar.Ömer Hayyam

EliteXC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Beverly 250, FiddleII 125
    Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba ;
    Bugünkü yağ değiştirme maceram şu şekilde oldu. Shell'e gittim 15-50 motosiklet yağı aldım ve yağcıya değiştirmesini söyledim. Arkadaş yattı motorun yanına, başladı tapayı çevirmeye. Bilin bakalım ne oldu, tapa ile beraber karter tapa yuvasındaki bütün dişler de yağla beraber aşağı indi. İnanın tapa yuvasında bir tane bile diş yoktu, neyse sıvı conta sürüp tapayı sabitlediler. Sıra geldi yağ koymayı. Kullanım klavuzunda aynen şöyle yazıyordu
    Yağ miktarı:
    Yağ filtresi elemanı değiğtirilmediğinde:
    3.0 L (3.17 US qt) (2.64 Imp.qt)
    Yağ filtresi elemanı değiştirildiğinde:
    3.1 L (3.28 US qt) (2.72 Imp.qt)

Eski yağın süzülmesini 10 dakika bekledikten sonra başladık yağ eklemeye, daha 3. litreyi bitirmeden yağ taştı. Tapayı kapatıp çalıştırdım. yağı kanallara basınca seviye düştü. 5 km kullanıp motoru garaja geri koydum, dur şunun yağ seviyesine tekrar bakayım dedim, Kontrol çubuğunu gevşetir gevşetmez fooş bir avuç yağ yere döküldü, karter ağzına kadar dolu.

Şimdi mümkünse aşağıdaki konularda fikir vermenizi rica ediyorum:
    1-) Bu sıvı conta ne kadar idare eder, diş açtırabilir miyim, yoksa yeni karter mi alacağım ?
    2) MT-03 ne kadar yağ alır. Neden 3 litre almadı acaba ? fazla koyduğumuz kesin.
    MT03'ün iki adet yağ tapası bulunuyor.
    1- Motorun ön kısmında konumlandırılan aluminyum yağ deposu,
    2- Motor bloğunun alt kısmı.

Yağ deposunda yaklaşık 2,5-3 litre yağ var. Motor bloğunda ise yaklaşık 1 litre gibi bir yağ bulunuyor.

Yağ değişimi yaparken iki tapayıda açıp motor yağının tamamını boşaltman gerekli. Bu şekilde eğer yağ filtresinide değiştirirsen en fazla 3,4 litre yağ alıyor motor.

Motosikletinin garantisi devam ediyorsa kesinlikle yetkili servis dışında bir yerde motosikletine herhangi bir işlem yaptırma. Eğer garanti dışı ise bile iyi bir servisde bakımlarını yaptırmanı tavsiye ederim.

Yağ deposunda motor içinde olduğu kadar basınç bulunmuyor. Yağ sızıntısı yok ise bu şekilde devam edebilirsin. Tabi bir anda tapanın yerinden atıp yolda tüm yağın yere dökülüp arka tekerini kaydırması olasılığınıda unutma. Malını değil canınıda düşünerek yağ deposunu değiştir derim.
    Kazasız sürüşler...
    Endurocular neden genç görünür? Cevap: Çamur cildi gençleştirir.

Ride fast, yet ride smart!!!

Motosikleti
    CBF1000FA
    Haklısınız;

Büyük eşşeklik ettim ( estağfuğrullah yok mu ? ) ..
    Servise götürdüm, dediğin gibi 2 tapa olayını da orada öğrendim. Servis elemanlarından da sizlerden yediğime benzer fırçalar yedim. Yeni karter türkiyede yok, servis karteri tornacıya yeni diş açtırmak üzere gönderdi.
    Motora fazla yağ koyduğum için hava filtresine kadar yağ basmış. Bu aptallığım bana 3 litre yağ + 125 ytl diş açma masrafına patladı.

Bu arada bir tatsız sürpriz ile daha karşılaştım. Servis motorun deposunun boyanmış olduğunu söyledi, Zaten depo boyasında kabarmalar ve pul pul dökülmelerden şüphelenmiştim. Ama satın alırken götürdüğüm izmirdeki yetkili servis motorun orjinal olduğunu söylemişti. O sinirle depoyu da söktürdüm boyaya gönderdim. Zavallı motorum şimdi deposuz ve kartersiz olarak serviste bekliyor. İnşallah eskisinden kat kat güzel ve temiz olacak , bütün yaz sorunsuz bineceğim.

EliteXC : Bu motorun ilk sahibini tanıyordunuz. Ben ikinciden satın almıştım ( sadece 6 ay 3000 km kullanmış ruhsata göre) . Bu motor ilk sahibinde kaza yapmış mı acaba bilginiz var mı ?

chopperrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    kurubuz estağfurullah
    geçmiş olsun bu arada, boya olayına da fazla canını sıkma derim, motorunun genelinde bi sorun yoksa. durup dururken soğumamak lazım motordan.
    .....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....

Motosikleti
    Haklısınız;

Büyük eşşeklik ettim ( estağfuğrullah yok mu ? ) ..
    Servise götürdüm, dediğin gibi 2 tapa olayını da orada öğrendim. Servis elemanlarından da sizlerden yediğime benzer fırçalar yedim. Yeni karter türkiyede yok, servis karteri tornacıya yeni diş açtırmak üzere gönderdi.
    Motora fazla yağ koyduğum için hava filtresine kadar yağ basmış. Bu aptallığım bana 3 litre yağ + 125 ytl diş açma masrafına patladı.

Bu arada bir tatsız sürpriz ile daha karşılaştım. Servis motorun deposunun boyanmış olduğunu söyledi, Zaten depo boyasında kabarmalar ve pul pul dökülmelerden şüphelenmiştim. Ama satın alırken götürdüğüm izmirdeki yetkili servis motorun orjinal olduğunu söylemişti. O sinirle depoyu da söktürdüm boyaya gönderdim. Zavallı motorum şimdi deposuz ve kartersiz olarak serviste bekliyor. İnşallah eskisinden kat kat güzel ve temiz olacak , bütün yaz sorunsuz bineceğim.

EliteXC : Bu motorun ilk sahibini tanıyordunuz. Ben ikinciden satın almıştım ( sadece 6 ay 3000 km kullanmış ruhsata göre) . Bu motor ilk sahibinde kaza yapmış mı acaba bilginiz var mı ?
    Benim kaza yaptığıyla ilgili bir bilgim yok. Deponun boyası orjinaldi. Ancak aklıma gelen başka bir olasılık benzin doldururken bizim pompacıların sürekli deponun dışına benzin damlatmak için çaba göstermesi. Deponun kapakları yakınında sağ veya sol tarafında söylediğin gibi bir boya kabarması gibi birşey varsa bence ondan olmuş olabilir.
    Yalnız yağ deposunu kaldırımdan inerken bi kere çarptığını hatırlıyorum. Onuda tamir ettirmişti ve bir sorun yaşamamıştı devamında. Bu konudada beni uyarmıştı iki kişi kaldırımdan inmek durumunda kalırsan çarpar
    İzmirde motoru göstemeye gittiğin servisin kim olduğunu söylersen ne derece doğru bilgi verecek bir servis olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca İzmir'de maalesef MT03 çok fazla yok. Bir ben birde motorunun eski sahibi arkadaşım bineriz. Bu yüzden ufak bir şehir olan İzmir'de motosiklet ile ilgili herhangi birşey gizli kalmaz. Herkes hangi motorun başına ne geldiyse bilir.
    Hevesini kırma bu tür şeyler için
    Bende zevk için deposunu, eksoz kapaklarını, depo önü kapakları ve radyatör kapaklarını özel bir boya uygulamasına soktum. Herkesde çok beğendi. Bu kaza yaptığım anlamına gelmiyor

Motosikleti
    CBF1000FA
    Motoru götürdüğümüz servis Kahramanlar' daki Motostop. " Zaten bu motor hep bize gelir, tanıyoruz" demişti. Söylediklerin içimi rahatlattı sağol. İnşallah kaza yapmamıştır. Bu arada bende İzmir'de büyüdüm. İlk orta lise izmir'de bitti (itk mezunuyum) . Universite eğitimi için istanbul'a geldim geliş o geliş, 1991 den bu yana istanbul 'dayım. Son 10 yıldır hiç gitmemiştim. Motoru almak için İzmir'e geldiğimde biraz dolaşmak için vaktim vardı. Çok özlemişim çok...... Bir de iş imkanları iyi olsaymış !!!!!!!

Motosikleti
    Motoru götürdüğümüz servis Kahramanlar' daki Motostop. " Zaten bu motor hep bize gelir, tanıyoruz" demişti. Söylediklerin içimi rahatlattı sağol. İnşallah kaza yapmamıştır. Bu arada bende İzmir'de büyüdüm. İlk orta lise izmir'de bitti (itk mezunuyum) . Universite eğitimi için istanbul'a geldim geliş o geliş, 1991 den bu yana istanbul 'dayım. Son 10 yıldır hiç gitmemiştim. Motoru almak için İzmir'e geldiğimde biraz dolaşmak için vaktim vardı. Çok özlemişim çok...... Bir de iş imkanları iyi olsaymış !!!!!!!
    Motostop sözüne güvenilir bir servis. Motorun bir problemi olmadığını bende arkadaşımdan öğrenmiştim. Bi süre önce ya aldığın MT03'ü yada FZ6 alcaktık. Nasip sanaymış MT03 için. Yoksa benimde arkadaşıma önerdiğim bir motordu. Canını sıkacak bir derdi yok motorun. Ufak tefek çizikler illaki olur. 2005 model bir motor sonuçta. Satılmadan önce egzostları değiştircektik fırsatımız olmamıştı. Üstüne sıfır orjinal egzost takıp satıcaktık. nasip değilmiş.
    Tekrar güle güle kullanmanı dilerim.
    İzmir'e geldiğinde arayabilirsin. Birlikte bineriz.

selamlar

arkadaşlar merhaba mt 03 kullanıcısıyım 5000 lik bakıma götüredceğim antalyada fakat öncesinden bir araştırıyım dedim. Aşağı yukarı neler yapılmaktadır 5000 lik bakımda ve ne kadar tutmaktadır.Servisci bana giydirmesin diye bilgi istiyorum

Motosikleti
    CBF1000FA
    İstanbulda yaklaşık 60 ytl kadar işçilik ödedim. + yağ ampul ve değişen parçalar. genelde mt-03 ve fazer gibi motor sahiplerini hoş tutmaya çalışıyorlar. Nede olsa ybr 125 in 3 katı para alıyor her gelişinde. Kullanma klavuzunda nelerin değişeceğini yazıyor olması lazım.

Motosikleti
    Alıntı murpesist adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar merhaba mt 03 kullanıcısıyım 5000 lik bakıma götüredceğim antalyada fakat öncesinden bir araştırıyım dedim. Aşağı yukarı neler yapılmaktadır 5000 lik bakımda ve ne kadar tutmaktadır.Servisci bana giydirmesin diye bilgi istiyorum
    Yağ: 4 litre yaklaşık 60-80 TL arası
    Yağ filtresi: K&N 40-45 lira civarı
    Hava filtresi temizliği,
    Frenlerin kontrolü,
    Buji kontrolü,
    Genel bir bakım,
    İşcilik: 40 lira civarında.
    Toplam:140 - 165 arası bişey tutar.
    Fiyatları bu kadar hatırlıyorum en son bakımdan bu yana.

arkadaşlar yaklaşık bir hafta önce motorumda düşük devirlerde şiddetli tekleme sorunu ile karşılaştım ve servise gittim. usta, ilk önce bujiyi kontrol etti ve motor buji istiyor diyerek r6 iridyum bujilerden biri ile değiştirdi. hava filtresini temizleyip ayarını yaptı.
    sorunun çözüldüğünü düşünerek servisten ayrıldım. ama biraz yol yapınca ilk gün kü kadar olmamakla birlikte sorunun devam ettiğini gördüm. motor yolda akmıyor,teklemeler ve kesiklikler yapıyordu (ama kısmen bir düzelme de vardı).

tekrar motoru götürüp bıraktım ama işim dolayısıyla başında durup ne işlemler yapıldığını izleyemedim. bu sefer ustanın daha önce taktığı iridyum bujiyi çıkartıp yerine çift tırnaklı bir buji taktığını ve bir kaç ayar yaptığını öğrendim.
    kısa bir deneme sürüşünden sonra sorunun çözüldüğünü sandım. yanılmışım, çünkü motordaki teklemeler çok az da olsa devam ediyordu. bu sefer teklemeleri sadece düşük devirlerde değil, her devirde ve sabit gazla giderken hissetmeye başladım.
    bu gün tekrar gittim servise ve durumu anlattım. usta bu defa depoya enjektör temizleyici katkı maddesi ekledi. "biraz böyle kullan, sorun devam ederse Bosch servisine gidip enjeksiyon sistemini temizletiriz" dedi (bosch-ultrasonic injection cleaner).

son durum bu arkadaşlar. işin ilginç yanı usta da mt-03 sahibi.
    sorunun ilk ortaya çıktığı günle bugün arasında ciddi bir iyileşme olduğunu belirtmek isterim...

konuyla ilgili görüşleri olan ve ya çözümde yardımı dokunabilecek arkadaşların fikirlerini beklerim...
    [B]çoksa torkun olmasın korkun[/B]

22. sayfa BirinciBirinci ... 12202122232432 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)