mt-03 hayırlısı olsun yeni motosikletin. Majesty düşünürken MT03 almak enteresan geldi. Demekki MT insanları çok fazla etkiliyor.
Uzun süreden sonra tekrar merhaba diyeceğim ama daha bir ay oldu motosikletimi alalı. Ama kilometre sayacı 3300km'yi gösteriyor. (Çok zevkli)
Şimdilik yakıt bilgisi aktarayım.
İş ve keşif amaçlı olarak iki kişi Pazar 18:30 hareket, P.tesi 23:00 geri dönüş şeklinde bir tatil beldesi turu yaptık Rots arkadaşımla.
Tur boyunca 138,50 YTL benzin aldım. Bu benzinin başlangıç ve bitiş km. leri arasındaki fark yaklaşık 830km.
Basit bir hesapla 138,50 / 830 = 16,7 kuruş kilometre başına sarfiyat oluyor.
Benzin 3,50 lira litresi olan 97oktan Shell.
Motosikletin limitlerini gördüğüm bir gezi oldu.
İki kişi son sürat gene 5. vites gaz kolu %80 açıkken 7500 devirde kesiciye girip 175km hıza ulaştı.
Otobanda mutlu eden en güzel yanı 150 ile giderken gazı açınca 170-175km ye sanki ilk kalkış yapar gibi ivmelenerek çıkması.(iki kişi bile farketmedi)
Uzun yola gitmek istiyorsanız önceden duracağınız yerleri planlama aşamasında konaklama noktaları arası en uzun mesafeyi rahatınız için 100km'nin üzerinde tutmayın. Aksi taktirde selenin üzerinde değişik oturuş stilleri denemeye başlarsınız.
Uzun yol ve yüksek süratlerde bir yolda gidecekseniz sağlığınız için boyun desteği kullanmanızı tavsiye ederim.
Ben araştırmaya başladım bile. Supermoto sürücülerinin kullandığı bir modele gözümü kestirdim bile.
Deneyimlerimi aktarmaya devam edeceğim....